Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Şere.. Terbiyesiz Araç Sürücüleri

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    arca94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul - Lüleburgaz
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Merhabalar..

    Şerefsiz diyecektim de neyse demiyim.. Ama bu araçların terbiyesizlikleri, vurdumduymazlıkları ve saygısızlıkları artık fazla olmaya başladı...

    Olayı anlatıyım (Bu başıma gelen ilk olay değil onu da belirteyim ama canıma tak ettiği için yazıyım dedim);
    Bu arada anlattığım olaylardaki yollar tek yön yollardır..

    Bu gün yaklaşık 2 saat kadar önce dershaneden çıktım yağmur da yağıyordu, eve gitmek için kaskımı, eldivenimi, maskemi filan taktım yola koyuldum..

    Ha ilk olayı daha dershaneye geldiğimde yaşadım, motosikletimi aşağıya dershanenin karşısındaki bi yere çektim taksici bi sığır geldi "yeter! buraya çekmeyin motorları araba parkedemiyoz buraya, yetti" filan dedi geç kalmış olmasam kavgaya tutuşçaktık ama "bu bir" dedim çektim motoru başka yere sıkıştırarak.. Sığırın araba park edemiyoz, yeter dediği yer taksi durağı değil, alakası bile yok durakla..

    Neyse işte dershaneden çıktım yağmur başlamıştı, motoru çıkardım çevirdim ara yoldan çarşıya gideceğim yola çıkıyorum zank diye biri durdu önümde yolun ortasında yaktı 4'lüleri "bu iki" dedim arkasından zar zor geçip sağa doğru yoluma devam ettim..

    Ondan sonra trafik zaten sıkışık arabalar hareket edemiyor sağ tarafları boş ordan motosiklet geçecek kadar boşluk var geçmeye yeltenirken arkadan bi araç sıkıştırdı g.tümün dibine girdi diğer bi deyişle.. "bu üç" dedim zar zor aradan sıyrılıp yandan geçerek istanbul cad. denilen ana yola girdim..

    Orada sadece adı "bisiklet yolu" olan bi yol var, yıkık, çökük, parça parça ve bisiklet motosikletten çok yaya ve araçlar kullanıyor.. Oradan gidiyorum yine başka bi sığırın hem bisiklet yolunu hem yolu ortalayıp gittiğini gördüm bisiklet yolundan geçemiyorum kaldırımla araba arasında az bi mesafe var yolda kaygan sakatlık olacak, sağından geçemiyorum arnavut kaldırımı gibi ufak taşlardan oluşan bir yol ve koca bi su kanalı var bisiklet yoluyla yolun birleştiği yerde.. İki yolda buz pateni gibi, ha gözümü karartıp sağ taraftan yoldan geçsem arablar çift sıra parkettiği için geçmenin imkanı yok..

    Az sağa alsın diye önce sellektör yaptım, tınlamadı.. Biraz daha yaklaşıp korna çaldım, inadına daha da ortaladı ve yavaşladı.. "bu dört" dedim.. Neyse ışıklara kadar sabrettim orada geçtim kalkışta kurtuldum ondan..

    Ondan sonra ordu evinin yanından yoldan devam etmeye başladım zeytin yeşili bi twingo'nun arkasında gidiyorum bayağı alçak bi tümsekte ve tümseğin biraz ilerisinde bi sola dönüş var.. Bu sola dönecek gibi iyice yavaşladı sağ tarafında bayağı bi boşluk var oradan geçmek için harekete başladım ama adam ne sinyal veriyo ne bişey belirtiyo tam sağından geçiyorum zank diye önüme kırdı! Şansıma sağ da biraz daha boşluk vardı hemen sağa doğru attım kendimi ama benim ön sol onun ön sağ tarafına ve benim sol ayna onun sağ aynasına dokundu..

    Dursam mı durmasam mı diye tereddüt yaşadım çok bi şey olmadığı için durmadım.. Ama pis pis bakıp bağıra çağıra küfür edip yoluma devam ettim, gerçi duymamıştır hem kask hem maske vardı.. Durupta psikopatın birine denk gelmekte vardı.. "bu beş" dedim yine devam ettim..

    Oradan e-5 boyuna geçtim orada ışıklardan geçip karşı yoldan evime doğru devam edicem..

    Işıklarda durdum arkadan bi dolmuş yine g.tümün dibine girdi ve önümüzdeki şeride kırmızı yanar yanmaz daha bize kırmızı yanarken kornaya asıldı.. Tınlamadım tabi yeşil yanana kadar bekledim ama çıldırdı arkamda kornaya abanırken.. "Bu altı" dedim devam ettim..

    Oradan evime doğru yol alırken kavşak olmayan bi dört yol dan sola dönüyorum, döndüm ikinci sıra olarak parketmiş ve dörtlüleri yanan bi araba tam yanından geçiyoken yoldu kapısnı açtı erken farketmemle birlikte sola kırarak ondan da kurtuldum.. "Bu yedi" dedim ve yine devam ettim..

    Neyse ki bundan başka bi şey gelmedi başıma eve gidene kadar..
    Yarım saatte yaşanmıştır bütün bu olaylar..
    Böyle geçti işte bi günde..

    Sevgiler, saygılar..
    x Fikirler, zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! -Mustafa K. ATATÜRK-
    Acemi Motorcunun El Kitabı: -http://acemimotor.blogspot.com/-
    -arcadiril.blogspot.com-


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    Bazen böyle herşey üst üste geliyor.. Yapacak bişey yok bunlara karşı. O kadar bilinçsiz saygısız kullanan var ki.
    Benim bi saldırı yöntemim var trafikteki öküzlere karşı. Eğer bir araba çok sinir ederse ve plakanız kuyruk altıysa yanından geçerken aynaya yukardan bir yumruk sonra vınnn İnsan hayatından falan anlamıyor bunlar..
    2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125

  3. #3

    Üyelik
    24 Nisan 2011
    Şehir
    kayseri
    Motosikleti
    satılık cbr 125r arıyor
    arabaların sağında geçmemeyi dene bence

  4. #4
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Yazdığın mesajda bolca panik ve endişe sezdim. Bence sen trafikte motorun yerini kavrayamamışsın ondan sorun yaşıyorsun. Öncelikle sakin ol. Yazdığın şeylerin çoğunu araba sürücüleri de yaşıyor motora özel bir terslik yaptıkları yok. Arkana yapışabileceklere karşı önünde 1-1.5 metre boşluk bırak çok sıkıştırırlarsa kaçarsın, hem önündeki durursa çarpmazsın yada fazla beklemeden kaçarsın. Ayrıca kırmızıda durunca motor haliyle şeritte az yer kapladığından yanından sıkışıp öne geçmeye çalışıyorlar şerit üzerinde bunu engelleyecek şekilde dur dibinden geçip korkutmasınlar. En önemlisi trafikte özellikle arkadan diğer araçlara yaklaşırken kesinlikle görülmediğinin bilincinde ol. Arkadan yaklaşan motoru görmüyolar gerçek bu. Motorlara saygılı davranmalılar ama trafik sıkıştığında sağdan soldan geçip diğer araçların önüne geçip yine de büyük bir saygı bekliyorsan yanılıyorsun

  5. #5
    motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2007
    Şehir
    marmaris ve muğla
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    valla istanbul öyle bir yerki marmaristeki motorumu getirmedim burda kullanırım diye getiremedim gözüm yemiyo

    burda motor kullansanda ne zevk alıcanki sokakta yürürken bile ezilme tehliken var birde ağzını bile açamıyon.sokakta kaçkez gördüm millet birbirine bıcak çekiyo

    motorcu olmama ragmen istanbulda motosiklet kullanmam
    Mustafa Kemal Atatürk

  6. #6
    arca94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul - Lüleburgaz
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Alıntı Blackeagletr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bazen böyle herşey üst üste geliyor.. Yapacak bişey yok bunlara karşı. O kadar bilinçsiz saygısız kullanan var ki.
    Benim bi saldırı yöntemim var trafikteki öküzlere karşı. Eğer bir araba çok sinir ederse ve plakanız kuyruk altıysa yanından geçerken aynaya yukardan bir yumruk sonra vınnn İnsan hayatından falan anlamıyor bunlar..
    Plakam direk gözüktüğü için öyle bi şansım yok ama şey yapmıştım bi kere traifkte.. Yine sıkışık bi trafik herkes sola yaklaştırmış aracı sağ boş, sağdan gidiyorum çok güzel ilerlerken tahminimce 10 dk dır beklemekte olan bi araç geçmiyim diye aracı çaraz şekilde getirdi ve korna çalmama rağmen açmadı önümü trafik biraz hareketlendi arabayı düzeltti ama aynası yüzünden geçemiyorum.. Korna çaldım yine açmadı bende gayet güzel yanaştım gözünün içine baka baka aynasını katladım, bastım gaza gittim.. Döt gibi kaldı..

    Alıntı kenansubasi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arabaların sağında geçmemeyi dene bence
    Tek şeritli yol olduğu için ve tek açıklık sağ taraflarında olduğu için mecbur geçiyorum.. Hiç biri de düşünüp sağa yanaşmıyor, soldan geçecek motorlu vardır diye..
    x Fikirler, zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! -Mustafa K. ATATÜRK-
    Acemi Motorcunun El Kitabı: -http://acemimotor.blogspot.com/-
    -arcadiril.blogspot.com-

  7. #7
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    okurken bana fenalık geldi öyle bir yazmışsın ki sanki motoru kullanırken acelen varmış gibi.

    acelen varsa motor kullanma derler bu tür aksilikler yaşamamak için

    yine soğuk kanlılığını korumuşsun. geçmiş olsun
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

  8. #8
    safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2011
    Şehir
    İstanbul
    yaşadıklarının çoğu aslında gün içinde çok daha fazlası biçoğumuzun başına geliyor ancak bana kalırsa sizin biraz daha rahat bir şekilde motora binmeniz lazım sakin rahat bozmayın sinirinizi bırakın korna çalsınlar size ne salak yapın biraz arkadaki sinir küpü olsun siz niye oluyorsunuz

    Ayrıca diğer bir konu özellikle 4 yol ayrımına gelirken önünüzdeki aracın ne tür bir manyaklık yapacağını bilemezsiniz o nedenle sollayacak imkan yoksa en iyisi aynı hızda uygun takip mesafesinde gitmekdir. Aksi takdirde başınıra şu twingo olayı gibi olayların gelmesi kaçınılmaz olacaktır.(allah korusun)

    Son olarak bence motosiklet teorisi ve güvenli sürüş konusunda kendinizi biraz daha geliştirmeniz daha iyi olacaktır.

  9. #9
    selo001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Haziran 2010
    Şehir
    Çukurova-ADANA
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400
    Artık bende araba sürücüsü oldum tamamen, önceden motorcu olduğum için şu anda adamına göre davranıyorum.Zaten sezebiliyorum sürüşüne göre adam olup olmadığını.Ama İstanbul trafiği ayrı bir konu ona sözüm yok
    www.Motosiklet.net

  10. #10
    Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2010
    Şehir
    Ankara-Çankaya-Y.Ayrancı
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    İpini koparana ehliyet verdikleri için böyle oluyor gayet doğal yani.İnsan nasıl katil oluyor anlıyorsun bunları gördükçe.
    ANGARAJ

  11. #11
    ümit_150_zc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    suzuki vstrom 250
    bende demin dışardaydım motorla bi yerden geliyodum mecidiyeköy tarafları suan çok yagmur var heryer küçük gölcükler var ya bu arabalar biraz yavas geçse olmazmı yani gittigim yol e5 veya hız yapılan bi yolda deil adam bir geçti o sıçrayan su kova gibi basımdan asagıya döküldü tabi dengemide kaybettim son anda düsmekten kurtuldum durdum..döndüm arkama bi güzel okudumm.bukadar terbiyesizlik olmaz yani sadece motorcular olarak deil yayalarada bu şekilde biraz sakin geçsen olmazmı..diyecegim genelleme yapmiyorum ama bazı sürücüler gerçekten dam bi dana..

  12. #12
    mehmet tufan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2010
    Şehir
    BEŞİKTAŞ / istanbul
    Motosikleti
    BURGMAN
    neler gelmiyorki başımıza.. tak aynasına geç kardeşim göz göre göre tahrik ediyorsa, baktın olmuyor çek motoru önüne çıkar kasktı bas küfürü indir arabadan. onlar piskopatsa biz hanım evladı mıyız allaşkına.
    What goes around, Comes back arround...

  13. #13
    Süvarİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2008
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    TvS_ApAChE
    birde adana gibi biryerde yaşadığınızı düşünün bakim. :D bir tane suçunu kabul eden bulamazsınız. herkez kavgaya hazır özellikle hatalar yapıp bahane arıyor gibi... benimde artık canıma tak etti. hatta bir keresinde bir otobüs şöförüyle kavga edecektim ki, adam çok cılız diye elimi bile kaldıramadım ... tabi kavga etmek yanlış olur, bu yüzden artık yanımda biber gazı taşıyorum :D

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:50 ----------

    birde uzun far fobim vardır ki. ALLAH düşmanımın başına vermesin. artık profesyonelleşmiş sayılırım. akşamları karşıdan uzun yakanlar için sürekli tetikdeyim. anında bende yakıcam hele ki arkamdan uzunları yakıp hiçbişey yokmuş gibi gelenlere özel etki-tepki huyum vardır. gayet sakin bi şekilde adama yol verip uzunu yakıp adamın dikiz aynasından adamı seyrederim. nereye kadar mı ???? yollarımız ayrılana kadar. : )
    ..::Gülmek bir mükafattır, ağlayan gözlerin gördüğü::..

    ..::Mağlubiyet; kimine göre galibiyetden bir adım öte::..

  14. #14
    askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2009
    Şehir
    istanbul-gaziosman paşa
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    sen kendini görünmez olarak bil gerisi zaten gelecek ve fazla takmayacaksın yinede gecmiş olsun

  15. #15

    Üyelik
    20 Eylül 2009
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Skygo SG 125-30
    Abi bizim ülkemizde böyle yapcak bişey yok. Bazen insan diyo harbiden in motordan dayak yicek olsan bile tepkini göster. Bazende insan kendini zor duruma düşürmemek için sakin oluyo. Ama ben artık tepki gösteriyorum bi durum yaşadığım da. bu 2 aylık motor sürüş dönemimde olaylar geçirdim tepki gösterdiğimde beni dövmeye kalkan biri olmadı. Daha da hatalı olduklarını bildikleri için alttan alıyolar. o yüzden artık tepki göstermek lazım diye düşünüyorum.
    [COLOR="#FF0000"]"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."[/COLOR] MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  16. #16

    Üyelik
    05 Şubat 2008
    Benzerleri eminim hepimizin başına geliyordur. Türkiyede motosiklet sürmenin güzellikleri...

  17. #17
    arca94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul - Lüleburgaz
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Bi gün benimde psikopatlığım tutacak ve kaskımın sağlamlığını kişi üzerinde kontrol edicem..

    Bakalım o gün ne zaman gelecek..
    x Fikirler, zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! -Mustafa K. ATATÜRK-
    Acemi Motorcunun El Kitabı: -http://acemimotor.blogspot.com/-
    -arcadiril.blogspot.com-

  18. #18
    ExTReMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2007
    Şehir
    Lüleburgaz..
    Şakamısın sen
    Daha toysun biraz daha büyümen gerek bende aynı yollardan butun gun geçiyorum.
    Biraz sakin olmayı dene istersen..
    Örneğin istanbul caddesınde bisiklet yolunda arabaları sollama cunku oraya senınde gırmen yasak bısıklet yolu orası
    Ordu evının o yolda araba sollamaya calısma tek şerit çünkü yine yasak
    Hatayı biraz kendinde ara istersen
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

  19. #19
    casillas00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2010
    İstisnasız sıkıştıran bilerek yolu kapatan olunca aynaya bi tekme devam.

  20. #20
    YILDIRIMBORA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mayıs 2011
    Şehir
    Taşdelen-Kadiköy
    Motosikleti
    KTM 990 SMT
    Benim de verebileceğim tek fikir şudur.Trafikte araçlar ne hata yapabilir , an için de kaç tane araç ve davranış analizi yapabilirimin peşinde ol.Bir süre sonra trafiği daha iyi tahlil etmiş olacaksın ve zaten bazı pozisyonlara kendini sokmamış olacaksın.Elbette yapıyorsundur bunları yada yapmaya çalışıyorsundur ben işine yarayabilir diye söyledim.Görünür olmaya çalışmak ilk aşama ki aslında değilsin , her aracın yapabileceği hamleleri tahmin edebilecek noktaya gelmek ikinci aşama.Bu şekilde tepkilerin daha az olacaktır muhtemelen.Hepimiz gün için de neler yaşıyoruz trafikte, herkese sabır tabi ki.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)