Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

A2 Ehliyetsiz :(

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    07 Şubat 2010
    Şehir
    İzmir
    Arkadaşlar Öss(yeni adıyla Ygs-Lys) sınavına hazırlanıyorum.Yaşım 18.Canım fena halde sıkılıyor.Herhalde bunalıma girecem.İyice depresifleştim.

    İşte can sıkıntısından hafta sonu kaskımı takıp Konya'nın bir ilçesi olan Beyşehir'e gitmeyi düşünüyom,fakat A2 ehliyetim yok.Şehir içinde çok rahat dolaşabiliyorum motosikletle(Polislerin yanından falan geçince ehliyet falan sormuyorlar).Fakat şehirdışı(Yani ilçeye) gidip gidemeyeceğim konusunda size danışayım dedim.

    A2 ehliyeti kursuna da yazın kayıt olacam.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    kanucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2008
    Şehir
    Bursa
    Şehir içinde gözlerinin dibinden geçiyosan.
    İlçe değiştirirken bi sıkıntı yaşamazsın herhalde.

  3. #3
    mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2007
    Şehir
    Sakarya-Akyazı
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    kardeş başlığı görünce dedim gitti motorinan bana şehir içi sorun olmaz olurda daha sana denk gelmemiş ama şehir dışında bi polis durdurur bide inatçı çıkar bağlar motorunu sonra uğraş dur...gelirsin motorumu bağladırlar yardım istersin ehliyetsiz ne kendi canını nede başkasının canını tehlikeye atma hakkının kendinde hiçbizaman bulma burda hepimiz aynı heycanı paylaşan dostlarız sıkıntını anlıyorum ama ehliyetsiz böyle şeylere kalkışma

  4. #4

    Üyelik
    23 Eylül 2009
    Çevirmez ya da çevirir.. Yüzde 50 ihtimal var. Yüzde 50 de çok büyük bir orandır. Bence sürücü kursuna kayıt yaptır. Ders çalışamadan (Sürücü dersine) sınavı geçersin. Hem yakalandığında ödeyeceğin cezadan çok daha aza ehliyet alıp istediğin gibi dolanabilirsin..

  5. #5
    huska - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Aralık 2009
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    '08 DL 650- '88 px200
    kardesım sakın ehlıyetsız bu işe girişme hiç ummadıgın bi yerde karsında bulursanda hiç şaşırma.hem sana hem motora yazık olur bi dunya ceza teferruatla ugraşmak istemıyorsan sakın kardesım sonra söylemişlerdi dersin

  6. #6

    Üyelik
    18 Mayıs 2010
    Motosikleti
    kawa ER 5
    bence ehliyetsiz binmemmek lazım motora çünki herhangi bir istenmeyen olay karşısında haklı durumdan haksız duruma düşersin özellikle de motorcu isen !! olmaz olmaz da deme kimse kaza yapıcam diye motora binmiyor çünki.
    [I]insan vucudu beyninin kabul ettiği herşeyi yapar:cat:[/I]

  7. #7
    ahmet93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    Tekirdağ/Çerkezköy
    Motosikleti
    Honda Cbr 125 R
    Ehliyetini aldıktan sonra istedğin yere gidebilirsin. Ters bir trafik ekibine rastlarsan sonra uğraş dur. Hem bir ceza parasından daha ucuza ehliyet alabiliyosun. Benimde 8 Haziran doğum günüm, yaşımın tutmasına son 7 gün kaldı.

  8. #8
    BAIIHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2008
    Şehir
    İst
    Motosikleti
    CB1000R
    bağlamalarından ziyade sana ayrı, ruhsat sahibine ayrı ceza kesiliyor. bağlama, park cezalarıda üzerine binince çok pahalıya patlayabilir.

    ayrıca yanılmıyorsam sicilinede işliyor ve mahkemeye çıkarılıyorsun.

  9. #9

    Üyelik
    07 Şubat 2010
    Şehir
    İzmir
    Alıntı BAIIHAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bağlamalarından ziyade sana ayrı, ruhsat sahibine ayrı ceza kesiliyor. bağlama, park cezalarıda üzerine binince çok pahalıya patlayabilir.

    ayrıca yanılmıyorsam sicilinede işliyor ve mahkemeye çıkarılıyorsun.
    Yapma yaw Neyse.Yakında köy var oraları dolaşayım iyisi mi(Her zaman gidip geliyom zaten)

    Peki en yakın ehliyet sınavı eylül'de diyorlar doğru mudur?


    (Kafa zaten bozuk bir de sicili bozmayalım )

  10. #10
    Ömercik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2008
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    KANUNİ Tigrina 100 (Hasta ve sıkıntılı)
    Ben de lys'ye hazırlandığım için senin gibi erteledim ehliyet işini yaza.Eğer oldukça küçük bir ilçede yaşıyorum, polislerin çevirme yaptıkları yerler belli, oraları tercih etmeyeceğim, zaten bu işi gerektiği gibi yapıyorum, tek eksiğim ehliyetim diyorsan ilçe dışına çıkmamak kaydıyla (çünkü otoyollarda çevirme ve polis veya jandarma denetimleri sıkça yapılır) dolaşmakta bir zarar görmüyorum ben.Haa yapılan tasnif edilen bir şey mi? Tabiki de hayır.İşte etrafta bunca bilinçsiz sürücü varken benim ne kötülüğüm olabilir trafiğe, ki olsa da kendime olur.Bu da mazeret gösterilemez.Ama arkadaşlar bu tutku bir kez işlemiş kanımıza ( en azından benim öyle).Bu sebeple temkinli ve dikkatli olmak kaydıyla ilçeyi ve köyleri dolaşmak insana iyi geliyor.Kafamı dağıtmak için ne yaparsam yapayım motosiklet kullanmazsam dersime bile konsantre olamıyorum.Mesaj anlaşıdı galiba.Şu işi halletsek de rahatlasak vallaha.
    Motosiklet Misyoneri Etrafımda motosiklet ve motosiklet sürücülerine karşı cephe almış, sığ görüşlü veya olumsuz düşünen her tipteki insan itinayla bastırılır, yıldırılır, görüşlerinin olumlu yönde değişmesi için var güçle konuşulur.

  11. #11

    Üyelik
    31 Mart 2010
    Şehir
    Reims, FRANCE [en kısa sürede tekrar İZMİR]
    Motosikleti
    henüz değil ;)
    dostum parasında felanda değilim ama bildiğim kadarıyla sınavına bir aydan kısa bi süre kaldı, yakalanırsan canın sıkılır, her türk genci öss den nasibini aldı bizde geçtik o yollardan, bu kısa sürede hiç riske atma bence, ha illa ehliyetsiz çıkacaksan da bari sınavdan sonra çık, bide aklını motora takma böyle önemli bi zamanda..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)