Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Trafikte Öfke

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    09 Nisan 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '78 Honda XL50, T1, '68 Simson Schwalbe, '91 Honda
    Üstünüze kırdılar, inip dövüşmeli mi yoksa yola devam mı etmeli?

    Ana caddede giderken aniden önümüze bir otomobil fırladı, ya da biz orta şeritte motor sürerken, en soldan en sağa hamle edip, bizi hem tehlikeye attı, hem de sıkıştırdı. Bize göre, bu adam(ya da kadın) yanlış. Ne yapmalıyız?

    Yol 1, Barko'nun yolu: “Sokakta Adaleti Ben Sağlarım”

    Barko, “Eğer biri yolunuzu keserse onlara yanlış bir şey yaptıklarını belirtmeliyiz. Bunun için sıkı bir korna, el kol hareketleri iyi olur. Yoksa bu yanlışı yapmaya devam ederler” der. Fakat biliyoruz ki, bu tepkimize böyle bir ibişlik yapan sürücü de tepkiyle cevap verecektir (tüm eşekliğine rağmen). “Bir daha ki sefere aynı haltı yemeden önce bir daha düşünecektir” (midir?). Büyük şehirlerde, “hem suçlu, hem güçlü” nüfusunun, azalmayıp, arttığı gerçeği de aşikardır. Her sağduyu sahibi sürücü gibi, şunu da biliyoruz ki, araçtan inip çatışmaya girmek, yolunu kesmek, ve sair anlık öfke patlamaları, bizi, karşımızdakini veya çoğunlukla her iki tarafı da felakete götürecektir. Ayrıca, “Dövüşe kalkışınca üzerimizdeki motosiklet kıyafeti bir çok darbeden bizi büyük oranda korur. Fakat tabii ki daima bir psikopata çatma ihtimaliniz var. Ancak unutmayın, siz motor sürüyorsunuz. Rakip çok iri veya silahlı veya hem iri hem de silahlıysa, gazlayıp kaçın”diye de ekler Barko. Elbette biz bunu önermiyoruz, bu sadece başka bir şahsın görüşü.

    Yol 2, Sağduyunun Sesi

    Elbette konuştuğumuz tüm trafik görevlileri aynı şeyi söylemektedir: “Trafikte asla kimseyle dalaşmayın, itişmeyin, kakışmayın.” Motosiklet sürmek kendi başına zaten yeterince tehlikelidir. Bir de bu tür ek faaliyetlerle riski daha arttırmanın bir anlamı yok. Dikkatimizi aracımızı sürmeye vermeliyiz, intikam almak için yollar aramaya değil. Eğer biri üzerimize kırarsa en iyisi, onu ve sürdüğü aracı görebileceğimiz bir yerde tutmak ve uzaktan takip etmektir. Böylece, bize daha fazla zarar veremez. Elbette yapılan hareket kötüdür ancak, bu canlıya ders vermeye çalışmanın anlamı yoktur. Kötü şoförler, bizden hiçbir şey öğrenmez ve küçük bir hadise çok büyük bir vukuata dönüşebilir. Biz araç sürerken sinirlenince, alabileceğimiz risk miktarı da artar. Bu durumda normalde yapmayacağımız şeyleri yapmaya başlar, motorumuzu sürmeyeceğimiz şekilde sürmeye başlarız. Bize bu densizliği yapan sürücüye, biz tepki gösterince, o da karşılık verir. Ve birden bire, kendimizi çok ciddi bir kavganın ortasında buluveririz.
    Oysa tepki vermek yerine, olayı/karşımızdakini kabul edelim. Dikkat edelim; bu kabullenmek değildir. Çünkü kabullenmek, şartların bize zorladığı hadisedir. Misal, kayın validemiz bize bir tablo hediye ederse, beğenmesek de duvara asarız. İşte kabullenme budur. Oysa kabul ederken, inisiyatif bizdedir. Kabulü kendi isteğimizle yaparız. Karşımızdakini kabul etmeye gönüllü olursak, o anı atlatmak için ilk ve en zor adımı atmış oluruz. Biliyoruz ki, kötü sürücüler, yanlış hiçbir şey yapmadıklarını düşünüyordur. İnsanlar hata yapabilirler. Hatta bazıları gerçekten akılsız olabilir. Bizi gerçekten çok büyük tehlikeye attıklarını düşünüyorsak plakasını alıp polise bildirelim. Eğer şahit yoksa, onun sözüne karşı bizim sözümüz pek bir çözüm getirmeyebilir. Varsın getirmesin, en azından, avanak gibi otomobil sürmenin sonucunda, gününün belirli bir kısmını karakolda geçirmek ona da iyi gelecektir.

    Birkaç İpucu

    Tehlikeli bir durumda kaldığımızda ilk yolu tercih etmek isteyebiliriz. Ancak mantığımız bir kervana binip uzaaak diyarlara gitmeden, ikinci yolu aklımızın bir köşesinde tutalım. Gerçekten kötü süren şoförleri kabul etmek zor olabilir. Fakat, bir de işin şu kısmı var: Eğer mütemadiyen birileri bizi tehlikeye atıyorsa, acaba bizim sürüşümüzde de bir yanlışlık olabilir mi? (Ki kabul etmesi en zor olan da budur). Misal: Trafikten o kadar daha hızlı sürüyoruz ki, otomobil sürücüleri bizi fark edemiyor, ya da tepki verecek (kaçacak) vakit bulamıyorlar. Unutmayalım, bir çok otomobil sürücüsü için, motosikletin sürati hiç bilmedikleri/anlamadıkları bir kavramdır. Eğer biz onları yüksek süratle taciz edersek, onlar da bize her buldukları fırsatta dert çıkarmak için daha da kararlı hale gelebilirler.
    Asla, sizi gördüklerini veya otomobil sürücülerinin mantıklı süreceğini var saymayalım. Keko'nun birinin önümüze kırabileceği durumları ön görmeye çalışalım. Eğer yapacakları acayiplikleri tahmin edebilirsek, daha az öfkelenme ihtimalimiz vardır.
    Bu bağlamda, öfkemizi kontrol altında tutmak için uygulanabilecek bir başka teknik de, karşımızdakine, ağzımıza gelen en ağır küfürleri saymak yerine, en çocuksu hitapları sarf etmek olabilir. Ana-avrat düz gitmek yerine, “bal kabağı”, “keko”, “ibiş”, “düdük” gibi laflar, kulağa çocukça gelebilir. Fakat, öfkemizin taşıp köpürmesini de engeller.
    Aynı şekilde, büyük şehir trafiğinde gerildiğimizi hissediyorsak, motor sürerken, dilimizi dişlerimizin arasında kavrayalım. Ne zaman dilimiz acımaya başlıyorsa fazla gerildik demektir. Durup dinlenmekte, gevşemekte fayda vardır. Hah ama kavgaya gireceksek, o zaman dilimizi dişlerin arasından kurtaralım.

    Dövüşsüz sürüşler dilerim,
    Barkın Bayoğlu


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Eh!!!
    Kurban bayrami adama baska ne ilham edecek ki?
    Sabahtan beri kan gören bünyenin kaleminden boyle konu çikar.


    Kisa kesmissin baba.
    Yani canin istedimi super dokturuyorsun.
    En azindan ilk tercihi kullananlar için gerekli malzemeler ve malzemenin nasil kullanilacagi konularina girebilirdin.

    Bayramin kutlu olsun.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  3. #3
    asivezor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Nisan 2006
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    altımda scooter hayalimde 600 f
    hazır konu açılmışken gözümün önünde cereyan eden bir olayı anlatayım. dört yollu göbeksiz ışıklı kavşakta içinde üç kız ve bir erkek sürücünün kullandıgı bir araç kırmızı ışıkta hızlı bir geçiş yaptı ve kendisine yeşil yanan bir motosiklet sürücüsünün hayatını tehlikeye attı. eger durmasa kaza kaçınılmazdı. motosiklet sürücüsü kaskını çıkarıp sertbir dille araç sürücüsünü uyardı. araçtaki adam birazda kızların yanında olmasından kaynaklanan cesaretle motosiklet sürücüsüne küfür etti. sonuç ne mi oldu.

    motosiklet sürücüsü motoru yere attı adamı araçtan yaka paça indirdi. kafasını her iki yandan tutarak karın mesafesine çekti dizini geriye çekerek saglam bir diz kapatıp ona dünyanın kaç bucak olacagını gösterecekti ama araç sürücüsü resmen yalvardı. çevre esnafı koşup adamın elinden aldı. buradaki olayı tasvip edemem ancak trafikte bu tarz ayılarla karşılaşmak mümkün. motosiklet sürücüsü dizi kapatsa adam ölebilir yok sineye çekse o adam bu tür ayılıklara devam eder. açıkçası zor bir durum. trafik saygı ve sabır gerektirir.

    bana göre türkiyedeki bütün şöförler belli zaman aralıklarında kazalar ile ilgili bir seminere zorunlu olarak katılmalı. orada kazalarla ilgili videolar fotograf slaytları gösterilmeli. ayrıca refleks teslerine tabi tutulmalı. bu ülkede psikopatıda araç kullanıyor. katilide. ölümlü bir kazaya karışmış ve kusurlu bulunmuş araç sürücülerinin yanlızca yargıda belli bir süre hüküm giymesiyle ölen ölüyor kalan kalıyor. oysa kusurlu bulunan kişi ömür boyu araç kullanmasına izin verilmese herkes daha dikkatli olur. ruhsal dengesi bozuk olan kişiler tespit edilip araç kullanmalarına izin verilmemelidir. bu benim şahsi düşüncem.

    eskiden trafikte bu kadar çok araç yoktu bu nedenle tehlike oranı daha azdı. oysaki günümüzde trafik hayatın bir parçası. tehlike her an yanıbaşımızda.

    allah kimseyi kötülerle karşılaştırmasın.

  4. #4

    Üyelik
    24 Kasım 2007
    Şehir
    7 ay Antalya 5 ay İstanbul
    Motosikleti
    apache baş baş Gt 250R and today 50 :)
    İstanbul trafıgınde elımde geldıgınce bu tur olaylara gırmem zaten.Bir yolunu bulur uzar gıderım ama bir yere kadar tabi.

  5. #5
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    fevkalade bir konuya değinilmiş.
    hergün şehiriçi motosiklet kullananlar için içinden çıkılmaz bir yol barko'nun yolu, yol değil
    "alttan al hayatta kal" felsefeside çözüm değil.
    bizi kanunların koruyacağı bir ülke özlemindeyiz.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

  6. #6
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı Carl Gustav adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu bağlamda, öfkemizi kontrol altında tutmak için uygulanabilecek bir başka teknik de, karşımızdakine, ağzımıza gelen en ağır küfürleri saymak yerine, en çocuksu hitapları sarf etmek olabilir. Ana-avrat düz gitmek yerine, “bal kabağı”, “keko”, “ibiş”, “düdük” gibi laflar, kulağa çocukça gelebilir. Fakat, öfkemizin taşıp köpürmesini de engeller.
    çok sempatik hitap şekilleri...ben genelde

    ebelek...

    ibibik...

    şebelek...

    totoş...

    hötoro...

    kırmanço..

    mokoko şeklinde hitap ediyorum...algı ayarlarında hasara yolaçıyor...

    küfür edip etmediğim konusunda ikilem içinde kalıyorlar...sonra kalıp devreye giriyor...

    yani ilk horozlanan genelde kazanır diyorum...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Aralık 2007
    Şehir
    DAVOS :p
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 --(SİYAH)
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok sempatik hitap şekilleri...ben genelde

    ebelek...

    ibibik...

    şebelek...

    totoş...

    hötoro...

    kırmanço..

    mokoko şeklinde hitap ediyorum...algı ayarlarında hasara yolaçıyor...

    küfür edip etmediğim konusunda ikilem içinde kalıyorlar...sonra kalıp devreye giriyor...

    yani ilk horozlanan genelde kazanır diyorum...

    zurnik

    hıyar

    öküz

    mal

    dingil

    distirbütör kapağı.. (en çok bu kelime rahatlatıyor beni)

    gerizekalı

    mal karı

    yürüsene be dayı

    teyzem acık gıcını gıpırdat

    acil ilaç motorlu kurye olmak sabır ister oooofff off..

  8. #8
    CERRAHI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2006
    cok tepem atarsa ve elime gecitiginde oldurecek kadar sinirlenmişsin genelde kurdugum cumle bellidir...

    "Besyuz babanın tek evladı"

    Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Aralık 2007
    Şehir
    DAVOS :p
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 --(SİYAH)
    Alıntı CERRAHI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cok tepem atarsa ve elime gecitiginde oldurecek kadar sinirlenmişsin genelde kurdugum cumle bellidir...

    "Besyuz babanın tek evladı"

    puhahaha buda güzelmiş üstteki mesajımda yazdıklarım eşim artçı iken kullandıklarım bende dağarcık geniş..

  10. #10
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    çıkış noktası önemli; motosiklet olarak mı çıkacağız yoksa motosikletin üzerindeki insan olarak mı.
    motosiklet olarak çıkarsak işimiz zor.
    insan olarak çıkarsak, öfke ve öfkeyi kontrol edebilme. belki de öfkeyi kontrol etme ya da etmeme isteği. eğer trafiğe çıkarken "bunlar zaten motosikletlerden hoşlanmıyor" diye çıkarsak konuda anlatılan 1. duruma göre hazırlıklı olmamız gerekli.
    etrafımızda akan trafik ile uyum içinde istiyorsak bazı duygulara gem vurmayı öğrenmemiz gerekli. memleketimizdeki trafiğin durumu anarşi ve kaosa yakın seyrediyor gibi görünse de belirli bir harmoni içinde. sinyal vermeden dönüş yapan ya da aynasını kontrol etmeden dönüş yapan da bu harmoninin bir parçası.
    aynı şekilde kızlara el sallarken ölmek de bunun parçası, 40 ile giderken kaskın olmadığı için kafana engellenebilir bir darbe alarak ölmek de, sigarasını yakmaya çalışan bir sürücü tarafından ezilmek de ....
    kurallar içinde yapılmaması gerekeni beklemeli, kurallara gereği yapılması gerekenin yapılmayacağını bilmeliyiz ve kendimizi buna göre hazırlamalıyız.
    örnekler çoğaltılabilir. nasıl bugün istanbul boğazı kan ile kırmızıya boyandı ise bizim için asfaltın rengi de kırmızıdır. mesele bunun nasıl anladığımız ve nasıl reaksiyon verdiğimiz.
    sanırım konu bunun üzerine kurulu.

    to ride or not to ride
    that is the question.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

  11. #11
    CERRAHI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2006
    Bir gun 1.kopru yolundan kadıkoy e dogrud gidiyorum.

    cevre yolundan ayrıldım ve kadıkoy e giriş icin saga donen kısa virajı aldım ki onumde 300 mt trafik var.
    300 mt sonra yol ikiye ayrılıyor sol taraf acıbadem e cıkıyor sag taraf sogutlucesme-altıyol-vs diye gidiyor.

    Onumzdeki 300 mt ısık trafigi nedeni ile tın tın ilerlemeye calısıyoruz.
    Onumde bir bayan surucu ve trafik bekleyen seridin solundan gelipte araya aldıgı kişi sayısı 10 u buluyor.
    Zaten trafigin dur kalkların verdigi sıkıntı stres yetmiyormus gibi bir de o kadını onune kimseyi almadan yurumesi icin arkadan korna ile guduyorum resmen...

    Derken tam yolların kesisme noktasına geldim ki kadının onune bir halk otobusu kafayı sokmaya calıstı. ben tabi arkadan korna falan kadın gecti otobus bu sefer benim onume kafayı sokmaya calıstı. kadının onune kırmasından dolayı zaten avantaj ondaydı ve soktu otobusun burnunu onume..

    Actım camımı cıkarttım dısarı kafayı ve " Alayınız O... Cocugusunuz diye bagırdım"

    Artık nasıl bagırdıysam butun millet bana baktı

    Otobus soforu kırdı onume otobusu cekti el frenini indi assagıya geliyor bana..
    inmeme fırsat kalmadan camın onunde bitti...

    - Sen kimse kufrediyorsun lan oyle..
    -Sen ve senin gibi o... co.... larına ediyorum lan !

    Derken baktım bir yumruk geliyor bana dogru...
    Ha s..... inemedim arabadan simdi zokayı yuttum diyordum icimden..

    kafamı cekmem ile yumruk yanagımı sıyırdı gecti..
    Gayrı ihtiyarı yakasından yapısmak icin elimi uzattım elime kravatı geldi.
    Allah dedim işte bu

    Kravatına doladım elimi kafasını cektim iceri saglı sollu 3 4 tane salladım..
    Oyle sıkı tutmusumki adam kıpkırmızı oldu nefessizlikte.

    Bu arada otobusun biletcisi maymun gibi dolanıyor arabanın etrafından araca girebilse yada bosluk bulsa gebertecekler beni

    Neyse bir sure sonra otobusteki yolcular indi aldılar soforu benim sofor mahalinden.
    İcimden dedim simdi millette beni kalaylayacak !

    Ama bir baktım otobus soforune bagırıyorlar..

    Sen nasıl bir insansın.. Sen insan tasıyorsun.. sen nasıl insanların onunu kesip dovmeye calısırsın vs..

    Ama benim elim ayagım titriyor sinirden adama istedigim gibi dalamadıgım icin...

    Neyse bindi aracına bende bindim ve rahat degilim ona birşeyler yapmam lazım..

    Kadıkoy belediyesine dogru donus yaptım bir baktım trafik polisi..

    Selloktor yaptım ve sag cektirdim..

    Trafik polisi ne oldu dercesine geldi..

    Arkadan gelen serefiszden sikayetciyim cekin kenara...

    Bir sure sonra otobus geldi ve cekti kenara ehliyet ruhsat vs sorduktan sonra otobusu bosaltmasını soyledi..

    Sofor saskın bir vaziyette abi olurmu hiç nasıl bosaltırım otobusu agzına kadar dolu...

    Anlamam arkadasım hakkında sikayet var bosalt dedim sana....

    Neyse bir yandan otobus bosalırken diger yandan da asayis ekiplerini cagırdı..

    Ekipler geldi kısa bir sure sonra..

    iclerinden tek yıldız komiser yardımcısı sanırım gelip aldı evraklarımızı baktı bize..

    -Nedir sorun ?
    -Sikayetciyim bu adamlardan, onumuz kestiler ve saldırdılar.
    -Polis bir adama baktı bir bana baktı ! ( Soforun kasının yanı acılmıs ve dudagı patlamıs )
    -Bunlarmı sana saldırdı ?
    -evet bunlar.. !

    sofor baktı ciddiyim ben tutustu

    -Abi cok ozur dilerim canı gonulden ozur dilerim vs vs...
    -Kardesim bu memlekette bir akıllı sizmisiniz ?
    Neden herkesin bekledigi gibi beklemiyorsunuz sıranızı da en sona kadar diger seritten gelip girmeye calısıyorsunuz ?


    vs vs .....

    Derken polis girdi koluma ve benimle konusmak istedi...

    Soyledigi sozler aynen sunlar,

    -Bak kardesim, eli yuzu iş guc sahibi bir insana benziyorsun konusmalarına bakınca.
    Bu serefiszler bizlere bile yol vermiyor bazen. Bunlarla ugrasılmaz inan degmez yani..

    -iyi de kardesim bunlar boyle diye her istediginde istedigi gibi hakeket edememliler..

    -Bunları Allah ıslah etsin. adam olmadıktan sonra hangi sistem bunları duzeltebilir.
    Sen simdi sikayetci olacaksın, once adli tıp a gidip rapor alacaksınız. Sonra mahkeme gunu gelecek en az 3 defa mahkemeye gelmek zorundasın, Ha gelmedinmi polis zoru ile getirileceksin vs vs... Bunlara ayıracak zamanın varmı ?

    diye sordugunda hakikaten bu ulkedeki adalet sisteminden basladım sorgulamaya...

    Kalsın dedim sonra..

    Ben bunları duzeltsem de duzeltecek sistem olmadıktan sonra digerini kim duzeltecek..
    Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?

  12. #12

    Üyelik
    31 Ağustos 2009
    arkadaşlar bence duruma göre davranmalı gerçi ben bü tür durumlarda direk enter oluyorum.Valla sabırlı olmakta fayda var

  13. #13
    RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2008
    Şehir
    Çekmeköy
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    mayneymiz barko
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

  14. #14

    Üyelik
    29 Ekim 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    farkedermi hepside :) aynı :)
    sistemle ugraşmak cokzor bu ülkede oyüzden kendi adalatimi kendim yapıyorum herzaman da derim bana haraket yapan veya tehlikeye adan kişi aklı varsa beni öldürsün yoksa ......eline veririm direksiyonunu
    DÜŞÜNMEDEN YAŞAYAN İNSAN :bounce:

  15. #15
    remzi_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2009
    Şehir
    büyük bir köy
    Motosikleti
    Var
    Güzel bir konuya deginmissin dostum..
    Benim herkese tavsiyem sakin olmaktir.. Bu baze cok ama cok zor. Bende basaramiyorum herzaman sakin olmayi..

    Cerrahi nin hikayesini okuyunca bende gecen hafta yasadigimi anlatayim..
    Okadar heyecanli, küfürlü, kavgali degil ama neyse.. Hemde kisa..

    Gecen hafta alman arkadas ile geziyoruz. Kendisi benim yasim kadar motor tepesinde. Korkunc sakin birisi.. Onu sinirlendirmek icin ne yapmak gerek bende bilmiyorum.. Onunla gecen hafta persembe tesadüf bulustuk ve birkac saat gezdik.. ismi rainer..

    O devamli önden gidiyor..Bir lambaya yaklasiyoruz. Ama daha tek seritte bütün arabalar. ilerde iki serit oluyor. Sola dönecekler ve düz gidecekler..
    Tam iki seride gececek yerde rainer in önündeki araba zank diye fren yapiyor..
    Önünde daha birsürü yer ama zank diye duruyor arac. Rainer de tabiki acil fren. Ben biraz daha arkadayim.. Önümüzdeki arac hemen arkasinda birkac metre ilerliyor. bzim önümüz bos. Rainer o aracin yanina gidip cami acarmisiniz isareti yapiyor.. Cam aciliyor..Rainer in dedigi sadece su.
    Tesekkürler bosu bosuna durdugunuz icin.
    Neden durdugunuzu ben anliyamadim.
    Sanirim sizde bilmiyorsunuzdur

    Arabadan hicbir ses yok ve yolumuza devam ediyoruz..
    Hayatin icin bir saniyeni harca.
    Hayatini bir saniye icin harcama.

  16. #16
    Toqi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2006
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Hayabusa - Resimdeki Srad 600 unutamadığım aşkım
    Bunlardan evel biraz uyanık olmak şart , aynalardan arkaları kontrol etmek çevrede olanı biteni analiz etmek olası kötü olaylardan bayağı korur bizi.
    Birde biz motorcuların karşılaştığı haller farklı , sıkıştırmalar tacizler vs vs genelde ufak motorlara karşı oluyor.
    Tekerlekli sandalyede olsan yanında olurmuydu fiyakalı...

  17. #17

    Üyelik
    05 Kasım 2009
    Şehir
    İstanbul
    Kesinlikle uzaklaşmalı.

    Bu yargıya sinirine sahip olamamış, inip kavga etmiş, bazen dayağını yiyip geri dönmüş, bazen de dayak atmış, ama her ikisinde de pişman olmuş biri olarak söylüyorum. Sinirinizin geçmesi anlık, ama pişmanlık saatler belki günler sürüyor, gücünüzün yettiği birini dövmek sanıldığı gibi rahatlama sağlamıyor, aksine pişmanlık yaratıyor, kendinden güçsüze güç uygulamak. Zira dayak yemek zaten ayrıca pişmanlık konusu.

    İkinci olarak artık kim ne taşıyor bilemiyorsunuz, silahı mı vari bıçağı mı var, shocker mı var belli değil.

    O sebeple, bulaşmamalı, yolunda gidilmeli.

  18. #18
    CERRAHI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2006
    Alıntı remzi_39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel bir konuya deginmissin dostum..
    Benim herkese tavsiyem sakin olmaktir.. Bu baze cok ama cok zor. Bende basaramiyorum herzaman sakin olmayi..

    Cerrahi nin hikayesini okuyunca bende gecen hafta yasadigimi anlatayim..
    Okadar heyecanli, küfürlü, kavgali degil ama neyse.. Hemde kisa..

    Gecen hafta alman arkadas ile geziyoruz. Kendisi benim yasim kadar motor tepesinde. Korkunc sakin birisi.. Onu sinirlendirmek icin ne yapmak gerek bende bilmiyorum.. Onunla gecen hafta persembe tesadüf bulustuk ve birkac saat gezdik.. ismi rainer..

    O devamli önden gidiyor..Bir lambaya yaklasiyoruz. Ama daha tek seritte bütün arabalar. ilerde iki serit oluyor. Sola dönecekler ve düz gidecekler..
    Tam iki seride gececek yerde rainer in önündeki araba zank diye fren yapiyor..
    Önünde daha birsürü yer ama zank diye duruyor arac. Rainer de tabiki acil fren. Ben biraz daha arkadayim.. Önümüzdeki arac hemen arkasinda birkac metre ilerliyor. bzim önümüz bos. Rainer o aracin yanina gidip cami acarmisiniz isareti yapiyor.. Cam aciliyor..Rainer in dedigi sadece su.
    Tesekkürler bosu bosuna durdugunuz icin.
    Neden durdugunuzu ben anliyamadim.
    Sanirim sizde bilmiyorsunuzdur

    Arabadan hicbir ses yok ve yolumuza devam ediyoruz..

    Bu sekilde sukunet ve sakinligi tasımayı oyle cok isterimki..
    Ama işte o anda gozu gormuyor insanın hiçbirşeyi...
    Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?

  19. #19
    ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul-Çekmeköy
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    hep bizmi sağ duyulu olacaz?sağ duyulu ola ola sinir sistemim iflas etti bu şerefsizler yüzünden.onlar niye olmuyolar sağ duyulu peki? artık ister istemez 1. şıkkı seçmek zorunda kalıyoruz
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

  20. #20
    CERRAHI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2006
    Alıntı ozrace adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hep bizmi sağ duyulu olacaz?sağ duyulu ola ola sinir sistemim iflas etti bu şerefsizler yüzünden.onlar niye olmuyolar sağ duyulu peki? artık ister istemez 1. şıkkı seçmek zorunda kalıyoruz
    Onlarda kaporta kendileri olmadıgı icin sanırım.
    olursada sana birşey olacak nasılsa...
    Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler