Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yeni başlayanlar için tavsiyeleriniz

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Bilalancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2009
    Şehir
    Samsun
    Merhabalar ben 23 yaşındayım ve motor almak istiyorum ancak şimdiye kadar hiç motor kullanmadım o yüzden scooter modellerini tercih etmek istiyorum ancak kaç cc ve hangi marka modelden başlayacağımı bilemiyorum boy ve kilonun bunda etkisi nedir var mıdır?(boyum172cm) ayrıca A2 ehliyeti küçük hacimli motorlar(125,150cc) içinde zorunlu mu şimdiden teşekkürler iyi forumlar...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    26 Ekim 2008
    ehliyet ve plaka zorunludur.

  3. #3
    sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2007
    Şehir
    Ege
    Motosikleti
    BWS 100
    a2 de küçük cc lerde sorun olmaz
    başlangıç için bir çok konuda var........
    20

  4. #4
    scuderia06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha Tenere 700 ,Yamaha Wr250 R 2013
    merhaba arkadasım bende senın gıbıyım ancak 27 yasımda motosıklet olayına baslıyorum her turlu motosıklet ıcın ehlıyet gereklıdır sınav donemlerı vardır o donemlerı takıp etmenı tavsıye ederım bende hıc motor kullanmadım ancak su anda ozel egıtım alıyorum ılk gun scooter kullandım sonrada vıteslıye gectım..senın yerınde olsam vitesli motordan baslarım kullanmaya ama tercıh meselesi tabi ayrıca bu motosıklet ısı bana hala cok tehlıkelı gelıyor trafık nedenıyle, onun ıcın ıyı bır egıtım ve her zaman bot, pantalon ,kask ve eldiven full koruma olunmalıdır scooterda olsa race motorda olsa hıc farketmez..
    Instagram: gezgin_endurocu
    https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
    https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1

  5. #5
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2007
    Şehir
    Kocaeli-İzmit-Yeşilova
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    A2 küçük cc büyük cc ye bakmaz. Ben 150 lik scooter kullanırkende kaç kere çevirmeye denk geldim ve ehliyet ruhsat soruldu. A2 isteniliyor. bütçen uygunsa japon scooterlara bak. Uzun zaman problemsiz kullanmak istiyorsan böyle yap. Suzuki An 125 olabilir. Honda Dylan olabilir, Honda ps 150 olabilir. Scooterlar konusunda pek bi marka model bilgim yok. Kullanıcı ark..lar marka ve model seçeneklerinde sana mesajları ile yardımcı olacaklardır.

    Bi kaç tavsiye, motora tam olarak alışmadan, kendine güvenini kazanmadan, hız yapma ve trafiğe çıkma.
    Aynı şekilde üst satırda yazdığım deneyimleri kazanmadan kesinlikle arkana yolcu alma. 125-150 cc sınıfı scootarların ağırlıkları fazla olmadığından dolayı, arkana aldığın yolcunun ağırlığını sürüş esnasında daha da fazla hissedersin. Yolcu senin hızlanma süreni, fren mesafeni, viraj alma yeteneğini olumsuz etkileyecek, trafikte karşılaşabileceğin muhtemel tehlikelerden kaçarken tepki verme süreni uzatacaktır. Bu yüzden arkana bir sevdiğini bindirmeden önce kendinden ve sürüşünden, yapabileceğinden emin ol.

  6. #6
    mertyagci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ekim 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kymco Dink-R 150
    Şimdi yeni başlıyorsan önce ehliyetini kesinlikle almalısın aksi takdirde herşey boşa gider.Motoruna el koyarlar tabi yakalanırsan.Bence başlangıçta scooterla başlaman doğru bir seçim.Başlangıç motorun olacağı için vede acemi olacağın için sakın çok para veripte scooter alma.Çünkü ilerde pişman olacaksın yani 1-2 sene sonra vitesliye geçmek isteyeceksin ve diyeceksinki keşke bu kadar para vermeseydim.Scoter için bütçeni 2 milyar gibi bir rakama ayarla ve git Çin marka bir scoter al.Özellikle Mondial olabilir.Hem scoterları çok çeşit ve modelleri şık hemde ucuz ve parçası bol.Daha sonra kendine Avrupa standartlarına uygun bir kask al.Gdr,ls2,nolan,airoh,cox vs. bunlar olabilir.Önce bunları bir yap daha sonra tekrar danış.Kademe kademe.

  7. #7

    Üyelik
    20 Eylül 2008
    Şehir
    TRABZON
    Motosikleti
    YAMAHA CYGNUS RS
    dostum bu konuda benim kadar araştırma yapan yoktur heralde :D sana kendi yaptıklarımı anlatayım. öncelikle ehliyet kursuna yazıldım. yaklaşık 3 ay boyunca forumdaki hertürlü pratik ve teorik konuları okudum. sonrada 2. el bir yamaha cygnus rs aldım. ilk başlardaki acemiliği atmak için scooter bire bir. direk vitesliden başlamak oldukça sakıncalı bence. çünkü scooterda vites derdin olmadığı için direk trafiğe konsantre olabiliyorsun ve buda tecrübe kazandırıyor.

    uzun lafın kısası bulabiliyorsan 2. el bir japon scooter al ve 10.000 km yaptıktan sonra vitesliye geç en azından ben öle yapacağım

  8. #8

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...nler-icin.html

    birebir sorunun cevabı değil tabiki ama göz at istersen


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)