Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Bayan sürücülere birkaç soru

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    jonturq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2005
    Şehir
    Istanbul / Beyoglu
    Motosikleti
    Cosa 200
    Ne cok bayanmisiz :B
    First Day Of My Life


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    07 Kasım 2008
    Şehir
    iStAnBuL / Gaziosmanpaşa
    Motosikleti
    TvS ApAcHe
    trafikte cesaret , özgüven ve en önemlisi motosiklet sevdası varsa kişinin içinde bayan erkek farketmez bence herkes motor kullansa şu trafikte istanbulda trafik sorunu ortadan kalkar zaten
    [B][I]iki teker hastalığında bünye tedaviyi reddediyor.. !!![/I][/B]

  3. #23

    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Artık çok daha güzel bir şeye sahibim..
    Ulen amma kadın sürücü antisempatizanı var
    Sizin yüzünüzden gül gibi Transalpimi 9.500 e alan yok.
    (Buradan satılık transalp olduğu anlaşılıyo rheralde reklam da yapayım )
    -Neeee! Bayan mı kullanıyor ? Abi onun debriyajı bitmiştir yaa...
    Son telefon görüşmelerinden biri.. Görüşmeye gelecek adam bunu öğrendimi gelmiyor.

    Neysem konuya cevap vereyim üzerime alınaraktan.

    Kaskın içine saç sokamam kaşındırıyor, öyle bir alternatifim olmadığı için uzaktan yakından her türlü, cinsiyetim ortaya çıkıyor.
    Ama bazen gece 1-5 arası yoldayken ve sarhoş sürücü ihtimalinin fazla olduğu günlerde mecburi saçımı kaskın içine sokup kaşına kaşına gidiyorum.

    Motosikleti yaz kış kullanırım, süs olsun diye almadım. O yüzden çoookta anım vardır

    1) En başta merak var. Sen ben biliyoruz ama motosikletle uzaktan yakından alakası olmayan , kadın motosiklet kullanamaz gibi bir düşünceye sahip.
    Böyle olunca da yolda çoğu kez arabaların korna alkışlar ve sellektörlerle çoluklu çocuklu seivnç gösterilerine maruz kaldım.
    Bu bile dikkatini dağıtmaya yeter. Ama onlar yetinmeyip arabayla iyicene sana yanaşmakta istiyorlar. Bu da ekstra bir ekstrem yaşatıyor.

    2) Başka bir tip genç bıçkın delikanlılar. Onlar kendilerini göstermeye çalışıyorlar genelde.
    Ya senin paralelinde ilerliyor, ya önce önüne gidip yavaşlıyor senin geçmeni bekliyor ve tekrar önüne geçiyor tekrar yavaşlıyor vs. En tehlikelisi ve en korktuklarım da bu tipler.

    Bir gün gece 2 gibi avrupa yakası sahil yolundan giderken, spor bir araba bana kendini göstermeye çalıştı bir müddet.
    Yavaşlayıp beni arkadan takip etti, sonra da motora iyice yanaşmaya başladı.
    Önce hızlandım ne yaptığını anlamak için, o da hızladı. Hee dedim bunlar kaşınıyor...
    Ben hızlanınca gaza geldi beni geçti müzikli müzikli gösterdi bir kendini. Sonra arkasından ben iyicene yavaşladım, önden o da yavaşladı (hızımı 30km/h'e kadar düşürdüm)
    Baktım böyle olmayacak ilk gördüğüm benzinciye daldım. Şansa polis arabası da vardı. Onu görünce gelemedi adamlar yanıma.

    3) Duraklama ya da park yaptığın zamanlarda meraklı bakışlar olur. Şahsen ben de motor kullanan birini bir süzerim, iki süzerim, belki üç süzerim.
    Mesela İdo'yu da çok sık kullanırım. Böyle yerler de sarkıntılık yapmak isteyenler çıkabilir diye pek çevreme bakmam hatta deponun üzerine kaskı koyar yastık yapar kafamı da ona dayar uyurum

    Merak edip soru soranlar, art niyetsiz yaklaşanlar da olur tabi onlarla konuşurum. Mesela amcanın teki arabasından çıkıp bağıra bağıra " bravo kızım ne cesaret , kendinden büyük motosiklet kullanıyorsun pes vallahi bravo" diye bağırınca insan istermez mazlum, mahçup, sinmiş, pışmış bozisyonda sırıtıyor.

    Ayrıca polisler her seferinde durduklarında acaba sarkma yamulma durumları olur mu diye düşünmekten hiç muhabbet edip gülememişimdir. Onlar da heralde yanlış anlaşılabilirz diye düşünüp hiç muhabbete girmemişlerdir. ( bir kaçı hariç..) benimle. Oysaki Aye yol kenarında durup 1 saat polisle motor muahbbeti yapıyor kıskanıyorum.

    Başka bir örnek.. Transalpi bir gün yol kenarına park etmiştim, işimi halledip döndüğümde başında scooterlı bir abi vardı. Bir ban abaktı bir transalpe. Sonrasında ki yorumu : " Hmm demek bunları kullanmak daha kolaymış" deyip. Atladı scooterına gitti.

    4) Başka bir örnek

    Gündüz vakti uzunlarımı açık unutmuşum yolda giderken. Önümdede taksi. Taksi kornaya basıyor frene basıyor bir acayip haller olmuş adama.
    Sonra iyice yavaşladı duracakmış gibi ve ben bunu geçtikten sonra, arkaya yanaşarak uzunlarını yaktı, plakama kadar yanaştı. Hızlı gideyim kurtulayım diyeceğim ama altımdaki motor o kadar güçlü değil.
    Maalesef uzun bir müddet taksinin tacizine maruz kalarak diken üzerinde yol aldım. Eğer motorum 1000'lik motor olsaydı bu tür olaylar hiç canımı sıkmayacaktı, bas gitsin... Bazen düşük cc can sıkar, hatta can yakar.

    Hatta 1000RR kullanırken dağları deldim tek başına modunda trafikte terör estiriyordum. Egzozun sesini duyan zaten yol veriyor, bayan olduğunu anladıklarında da ağızları açık kalıyor böylelikle sen onlar daha hamle yapmadan 1 km ilerlemiş oluyorsun
    Bir gün bu şekilde altunizade-bakırköy idoya kadar e-5 üzerinden adım adım giden bir trafikte 20 dk da tamamlamıştım . Ne taciz ne sapık ohhh

    Hmm bir de kaza psikolojisi sormuşsun. Bir adet kazam mevcut. Bacağımı kırdım en afillisinden platinliyim. Bunu kadın erkek diye ayırmamak lazım. İnsan psikolojisi desek daha doğru.
    Sonuç: Motordan soğuyabilir, her motora bindiğinde o an aklına gelebilir, eğer sıkıştırılmışsa trafikten de soğuyabilir bir daha araba ya da motor zor kullanır. Ama gerçek bir motor tutkunuysa 1 ay sonra değnekleri atar motor motor diye kıvranır


    Kıskanç biriysen sevgilinin motor kullanmasına izin verme. Başınız çok ağrır ehehe.



    (Yahu ben buna benzer şeyleri bir başlıkta daha yazmıştım sanırım, neyse fazla mal göz çıkarmaz )
    Hayat ne kadar uzun olursa olsun, hep beklenmeyen kadar kısadır.

  4. #24
    ilhan1154 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2007
    Şehir
    istanbul-beylikdüzü
    Motosikleti
    honda pcx 125
    trafik var ve 2 aracın arasındanmı geccem ilk baş aracı kontrol ederım sonra sürücüyü , eğer bayan ise yanına bile yaklaşmam =) durup dururken dıreksıyonu sag sola kırıyolar :D nedenini onlarda bilmiyor

    nedenini bilmiom ama trafik ve bazı işler bayanlara göre deil
    NOT: her bayan üstüne alınmasın arada yetenekli usta sürücülerde çıkıyor
    Dünyanın en güzel hediyesini sana vermek isterdim ama seni sana veremem ki...

  5. #25
    katip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2008
    Kadın sürücüler hiç sorunsuz kullanabilir motosikleti. Yola çıktıktan sonrasında bir zorluk yok fakat kalkış ve park etme gibi, ayakların yere bastığı durumlarda zorluk yaşayabilirler gibi geliyor bana. Çünkü motosikletlerin birçoğu a-ğır-lar. Açıyı kaçırdıkları an yan yatar ve al başına belayı...
    Motorları maviliklere süreceğiz.

    Tüm ikitekerler kardeştir, bisikletler dahil.

  6. #26
    anılyuksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2007
    Şehir
    izmit/kandıra/cebeci
    Motosikleti
    Bianchi Falcon 125 (2006) Hyosung MS3 250 (2010)
    heç bişi olmaz
    Bianchi Falcon 125 41 N 3103
    Hyosung MS3 250 35 AP 4831
    Yeni bir gün, yeni bir savaş . . .

  7. #27

    Üyelik
    07 Mayıs 2009
    Merhaba,
    ben henüz çok yeni bir üyeyim. Honda cbf150 aldım daha yeni. Şu an mahallede park bahçe çevrelerinde turluyorum en fazla 3. vitesle. Ehliyeti de alırız herhalde bu kadar kullanımla, yakında sınava gireceğim.

    Ne kendime ne de başkalarına zarar vermeden motor kullanmak istiyorum. Bunun için de eğitim almamın gerekli olduğunu biliyorum. Ancak sürücü kursları motor için bir eğitim vermiyorlar. Sadece kurs parasını almayı bilir onlar. Eskişehir'de yaşıyorum ve güvenli motor sürüş eğitimi almak istiyorum. Bu tür eğitimlerin çoğunlukla İstanbul'da olması ne kötü.
    Kendime tam anlamıyla güvenmeden ve motoruma iyice hakim olmayı öğrenmeden trafiğe çıkamam.

    Eğitim şart ama bu eğitimi nereden alıcaz...

  8. #28
    Emrah.ark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2009
    Şehir
    İstanbul,Büyükçekmece
    Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    benm kız arkadaşımda motosiklet kullanıyor..
    -SAçlarını toplarsa kaskın içine fazla anlaşılmıyo bayan olduğu(fakat bunun bi önemi yok erkek olduğumuz halde bizide sıkıştırdıkları oluyo)
    -motosikletle köpeğe çarpıp takla atmış 2 sene önce ve erkeklere göre biraz fazla panik yaptıkları olabiliyo..
    -yani motosiklet kullanmak zaten zor bi iş olduğu gibi ülkemizde herşeyi göze almak lazım..bunlar Sinyal vermeden dönen,sıkıştıran üstüne süren..
    yani erkek veya bayan fark etmio tabi bayan olduğu anlaşılırsa sıkıştırma daha çok oluyo..
    [34 AY 0494] Büyükçekmece MT

  9. #29
    ozan_bursa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2007
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    -
    Alıntı frantic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum kız arkadaşım motosiklet kullanmayı istediği için..Kesinlikle başka bir amacı yoktur yanlış anlaşılmasın..Bayan sürücülerimiz trafikte çok sıkıştırılıyor mu ? Kaza anında ne hissediyolar ? Kazadan sonra psikolojik bi korku oluyor mu içinde? Beni bi aydınlatırsanız
    ful koruma kullanıyorsa genelde sürücünün bayan olduğunu anlamıyorlar
    Kelimelerin anlattığı kadarım..
    Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...

  10. #30

    Üyelik
    11 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    19A
    arkadaşlar sözüm herkese değil tabiki ama öyle bir magandalar varki özellikle motor üstünde bir bayan gördüğü zaman lastik gibi sünüyo. bırak bayanı kendime örnek vereyim. dün motorumla işe gidiyorum sağ şeritteyim, sol şeritte arkadan bir kartal arabası geldi (aynadan kesiyorum adamı) yanıma kadar geldi şöförün yanındaki lavuk bana döğru dönerek öööööööööö laaaaaaaaannn diye bağırdı. 3-5 metre beni geçtikten sonra beraber gülmeye başladı kartal arabasındakiler. şebek aklınca beni korkutacaktı, yaptığını bişey sandı, halbuki o esnada ben aynadan arabayı görmemiş olsaydım korkabilirdim ve o panikle sağ sol yaparak düşebilir ve kendime ciddi zararlar verebilirdim.bu bir örnekti , kısaca erkeği bayanı yok yapacak kuş beyinliler yine yapar bence

  11. #31

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Alıntı frantic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum kız arkadaşım motosiklet kullanmayı istediği için..Kesinlikle başka bir amacı yoktur yanlış anlaşılmasın..Bayan sürücülerimiz trafikte çok sıkıştırılıyor mu ? Kaza anında ne hissediyolar ? Kazadan sonra psikolojik bi korku oluyor mu içinde? Beni bi aydınlatırsanız
    valla reha muhtarı anımsattın bana..

  12. #32
    Discordian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul
    kendini bilen herkez motor kullanabilir yeterki insan limitlerine göre kullansın ve kurallara uysun

  13. #33
    siyahatmaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2009
    Şehir
    İstanbul-Üsküdar
    Motosikleti
    SYM HD 200 EVO
    Morrigan abla söylenilecek herşeyi söylemiş...
    Bize düşen eyvallah demek...
    Ben çok takdir ediyorum şahşen bayan motorcuları, Şehit ninelerimiz gibi dişi aslan bunlar...
    Yollar size, sizler Allah'a emanet.....

  14. #34
    alkadras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2008
    Şehir
    İstanbul - Rize
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    bayan motorcular bana kızacaktır ama benim şahsi kanaatim;
    etrafımızda bulunanlardan hani, standart bir dişi motosiklet üzerinde büyük sıkıntı yaşayabilir. Gerçekten sağlam sinirler gerektiriyor. her zaman yol, hava ve insanlar güzel olmayabiliyor. fırtınalı bir hava rüzgarlı bir gün delik deşik bir yol ve azgın otomobillerin arasında 20 dk yol tutmak bildiğiniz üzere sinirleri yoruyor. ya da basit bir düşmede bile insanın morali öyle bir çöküyor ki kedi görünce ağlayan kızları düşünemiyorum.
    ha aramızda da olmak üzere bu işi yazan bayanlar yok mu? var..
    ama onlarda da biraz erkek fatmalık var

  15. #35
    atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ocak 2008
    Şehir
    IsταηвuL
    Motosikleti
    Benelli BN251
    Alıntı suzy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,
    ben henüz çok yeni bir üyeyim. Honda cbf150 aldım daha yeni. Şu an mahallede park bahçe çevrelerinde turluyorum en fazla 3. vitesle. Ehliyeti de alırız herhalde bu kadar kullanımla, yakında sınava gireceğim.

    Ne kendime ne de başkalarına zarar vermeden motor kullanmak istiyorum. Bunun için de eğitim almamın gerekli olduğunu biliyorum. Ancak sürücü kursları motor için bir eğitim vermiyorlar. Sadece kurs parasını almayı bilir onlar. Eskişehir'de yaşıyorum ve güvenli motor sürüş eğitimi almak istiyorum. Bu tür eğitimlerin çoğunlukla İstanbul'da olması ne kötü.
    Kendime tam anlamıyla güvenmeden ve motoruma iyice hakim olmayı öğrenmeden trafiğe çıkamam.

    Eğitim şart ama bu eğitimi nereden alıcaz...
    Bence Eskişehir MT'deki arkadaşlar size seve seve yardımcı olacaklardır. Bu linkten ulaşabilirsiniz.

    Konuya gelince, bence bayan sürücüler direksiyon başında veya iki teker üstünde hiç farketmez her türlü sıkıştırılıyorlar. Çünkü malesef eğitimsiz ve bencil bir toplumumuz var. Kendi kardeşine ablasına yapılmasını istemediği birşeyi başkasının kardeşine ablasına yengesine yapan bir toplumuz biz. Sözüm meclisten dışarı tabi.. Kazadan sonra benim de içimde psikolojik bir korku olmuştu. Gece binmeye bile korkuyordum bi zamanlar. Zamanla atlattım. Gerçi insandan insana değişir ama neyse.. Kazasız belasız.
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

  16. #36
    GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul-Hasanpaşa
    Motosikleti
    R1
    soru bayan sürücülere sorulmuş, herkes cevap vermiş , ne çok hatun varmış bizde

    kızlarrr , nabbberrrrr
    GKN MOTORS

  17. #37

    Üyelik
    22 Eylül 2008
    Şehir
    konya
    Motosikleti
    keeway superlight 150
    ben sürdürmem ulen sevgilime motor falan. gerekirse şoförü olurum anasını satıyım

  18. #38
    ilhan1154 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2007
    Şehir
    istanbul-beylikdüzü
    Motosikleti
    honda pcx 125
    Alıntı GKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    soru bayan sürücülere sorulmuş, herkes cevap vermiş , ne çok hatun varmış bizde

    kızlarrr , nabbberrrrr
    ben baska topıge yazmıstım ama bırlestırmısler konuslaarı
    Dünyanın en güzel hediyesini sana vermek isterdim ama seni sana veremem ki...

  19. #39

    Üyelik
    07 Mayıs 2009
    Benim bir önceki mesajım konuyla ilgisizmiş gibi göründü. Kusura bakmayın konuyu dağıtmak istememiştim.

    Araba kullanırken bayanlar hiç rahatsız edilmiyor mu? İki yıldır araba kullanıyorum ve pek çok rahatsız edici, saygısızca davranışla karşılaştım. Motor kullanırken en azından kask takıyoruz. Öyle artistik kısacık bir mont da giymedikten sonra arabadaki kadar sorun olmaz bence. Olan sorunlar da zaten tüm motor kullanıcılarının sorunu değil mi?

  20. #40

    Üyelik
    20 Nisan 2009
    Şehir
    Kayseri
    Cesareti olan kullanıyor birşey olmaz umarım...
    Risk almadan hiç birşey yapılmaz bayan olarak böyle düşünüyorum
    Gamos..


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)