Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yarışcıların Saygısızlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Bandit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    atlar,motosikletler,oyuncaklar
    Cumartesi akşamı ,saat 18:00 civarı , Gebze otoban girişi. Bir dostumla Ballıkayalar dan dönüyoruz.Aynamda farkedemedigim bir race motor yanımdan hızla geçiyor(aynı şeridin içinden).Resmen ödüm kopuyor irkiliyorum. Aynaya baktiğimda ikincide geliyor, hafifce yana yatyorum oda dibimden vııınnnnn. Bende arkalarından dıııııııııııtttttt. Usta yarışcılar nasılda hızlı gidiyorlar , yol üç şerit dolu trafik var. İçlerinden biride tanıdık sanıyorum. Galiba körfezdeki antraman sahası yetmemiş otobanda devam ediyorlar. Ben bu arkadaşlarin Şöyle demeçlerini hatırlarım"Antraman sahamız Avrupa standartlarında değil , insanlardan yeterli ilgi yok , motosikletlere saygı yok vb."Şimdi siz akşam eve dönüyorsunuz. Sıcak , trafik yorgunsunuz bu şekilde bi eleman yanınızdan hızla geçiyor trafik kurallarını , sizin hayatınızı , kendi hayatını , yani herşeyi kendi idaalleride dahil hiçe sayarak. arabayı bırakın motosiklet kullanana da saygısı yok. E Avrupalı bi yarışcı sizin gibi yaparmı acaba. Bide bunun yanından saygısızca geçtiğiniz araç suruculeri sizin saygı beklediğiniz , seyircileriniz olmalarını beklediğiniz insanlar değil mi? Peki yanından hızla geçtiğiniz motorcular , yarışlarımıza gelmiyorlar dediğiniz motorcular değil mi? Ayrıca bu sınıfa girmyen yarışcıların, Sadece pistlerde yarışan yarışcıların günahı ne. Sizler çirkin bi haberle manşetlerde anılırken onlarında sizinle aynı kefeye konulacağını bilmez misiniz ? Neyse uzatmıyayım. Diyeceğim budur . Unutmayalım Saygı duyulmak istiyorsak önce saygı göstermeliyiz.
    bandit : ruhlarinda haydut tasiyanlari , ruhlarinda ozgur olanlari, ruzgara cikinca herseyi unutanlari anlatir


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ocak 2008
    Şehir
    IsταηвuL
    Motosikleti
    Benelli BN251
    Ne denebilir ki, geçmiş olsun... Kendi hayatına saygısı olmayanın başkasının hayatına da saygı göstermesi beklenemez zaten.
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

  3. #3
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Bandit arkadaş,

    Öncelikle geçmiş olsun. Buna benzer belki biraz daha kötüsünü ben de yaşamıştım. Bir Pazar günü gezisinde otobanda gebze yi geçmiş kocaeli yoluna devam ediyorduk. Burak arkadaşım ve eşinin motoru soldaki şerit çizgisinde ben hemen sağında sağ şeritte aramızda 2 mt mesafe 120 Km/h bir hızla sürüyoruz. Trafik bomboş. 2 adet Race motor, nereden ve nasıl geldiğini anlamamıza fırsat kalmadan aramızdan evet bizim 2 motorun o 2 metrelik aralığından tahminen 250 Km/h hızla ok gibi geçip gidiyorlar. Hemen arkalarından en sol şeritten 3 motor daha takip ediyor.

    Açıkça söylemeliyim, bildiğim bütün küfürleri sıraladım, en galizleri olduklarını sandığım bazılarını motorumda adeta ayağa kalkarak arkalarından yetişsin diye avazım çıktığınca tekrarladım. Lanet etmedim, kaza bela dilemedim elbette ama, hayatımızı kendi hayatlarının kumarı için rulet masası gibi kullanmalarına olan tepkimi en iğrenç şekilde ortaya koydum.

    Bu topiği fırsat bilip akıl vermeye, amman cevvaller yapmayın etmeyin demeye kalkışmayacağım. Bu gibi ''evrimini tamamlayamayarak, alet kullanmayı ilk başaran Neanderthal adamı seviyesinde kalanlara'' nasihat ve ricaların faydalı olmayacağını düşünüyorum.

    Herkese kazasız belasız sürüşler, keyifler dilerim
    Poturdak

  4. #4
    aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2006
    Şehir
    BODRUM
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    malesef race sürücüleri bunu hep yapıyor ama çoğunada yazık oluyor bunlar yarışcı değil maganda yarışçı adam pistin dışında sürat yapmaz trafik kurallarını hiçe saymaz zaten büyük bi bölümüde böle yaptığı için güvenli olmayan yollarımız yüzünden biçiliyor.....

  5. #5
    Syriana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Nisan 2005
    Şehir
    IstanbuI Beylikdüzü
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    Söylediklerine aynen katılıyorum arkadaşım. Kendileri belkide profosyenel olabilir ama yanından geçtikleri motorcu acemi olabilir ve motoru devirebilir bencede hiç hoş bir davranış değil. Hadi başka şeritten istediği hızla geçsin ama aynı şeritten 2 katı hızla geçmek akıl karı değil.
    Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!

  6. #6

    Üyelik
    02 Haziran 2007
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    koca eskişehirde 5 tanesi ile muhabbetim var artık yorumu sen yap
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

  7. #7

    Üyelik
    18 Kasım 2006
    Şehir
    ist.maslak
    Motosikleti
    Kanuni Merlin 150
    Geçmiş olsun.Saygı olsa zaten hep güleryüzlü, sakinlik dolu bir yaşam olur.Beş parmak birbirine benzemez ya.Bunlarda öyle.Altlarındaki motorlara acıyorum böle saygısızca kullanıldıkları için.Allah korusun ufak bi hatada büyük bir bedel.Ne gerek varki o kadar trafikte o hareketler,ne ispatı bı ki.Serbest bi alanda ne istersen yaparsın.Allah kimseye kaza bela vermesin.

  8. #8

    Üyelik
    30 Nisan 2008
    Şehir
    Yaşamıyorum.
    Motosikleti
    yakında geliyo :)
    Geçmiş olsun........ Saygısıza ne Desen Boş........
    yeniden Burdayım :bounce::rendeer:

  9. #9
    aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2006
    Şehir
    BODRUM
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    geçen bi race arkadaş yanıma geldi 600 rr vardı adam sağ şeritten çevre yolunda ortalama 80 gidiyor ışıklarda beraber durduk yenimi aldın dedim arkadaş bu trafikte biçilmek istemem zaten aletin neler yaptıgını ikimizde biliyoruz deyince taktir ettim...arkasındada izmir pistinin sticerini sonradan farkettim adam yarışçıymış....

  10. #10
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Race'lerin tirbülansı bir yana insan sesi yüzünden kendini refleksif olarak yana atmaya çalışıyor.Bu kadar extrem bir durum yaşamamama rağmen özellikle "sporcuyum" diyen arkadaşların pek bir tahammülsüz olduklarına baya bir şahit oldum.MUzo'cum haklı olarak fazla sinirlenmiş fakat ben yinede okuyan"sporcu" arkadaşlardan herkese saygılı olmalarını rica ediyorum.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)