Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

sizce harleycilerin çoğu niçin kendini beğenmiş oluyorlar?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    twister1990 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2005
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    kawasaki ER6N
    arkadaşlar bu konu beni çok düşündürüyor.
    her türlü motosiklet sahibiyle görüştüm.ama şu harleyciler varya adamlar kendilerini bir başka görüyorlar.bunun sebebi markanın ismi galiba.çoğu kendisini beğenmiş ve diğer motorları hor görüyor gibiler ama hor gördükleri motorlarla karşılaştırılamayacak bir performans düşüklüğü harleyde.sizcede harleyciler bayağı bi kendini beğenmiş değilmiler?(tabii bazı istisnalar olabilir,kimse kızmasın) kazasız ve motorlu günler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Peril - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mart 2004
    Şehir
    istanbul-pendik
    -motorcu kesimin çoğu genç yaş gurubu,oysa harleycilerin çoğu en az orta yaş grubu ve hakılı olarak tecrübeliler,ancak bu bazılarının ukala olmasıı gerektirmez elbette,hatta ayrımcılık yapmalarını da..

    +

    para..para..para...genelde maddi durumları standartın baya üstündedir ve diğer insanları aşağıdan görme durumları vardır..bu da hoş değil tabi..

    yapacağın tek şey,kendini iyi hissetmediğin bir ortamda kalmamaktır

  3. #3
    Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2005
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    sadece harley olarak dusunme olayı. pahalı motorsiklet kullanan birkısım surucu kesiminde bu var. Gecen birisiyle konustum. 98 zzr1100 u var satıyo hayabusa alacakmıs. adam racing motor dısında motora binenlere motorcu diye bile bakmam diyor. Yolda arıza yapmıs bir cruiser yada enduro gorsem durmam bile ama racingci bir arkadasım ankarada arıza yapsın istanbuldan basar yardımına kosarım diyor. ayrımcılık yapan insanlar olabiliyor. Kafana takmaya değmez.

  4. #4
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    cenkmenderes, e yani motorcular odun olamaz diye bi koşul yok zaten
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  5. #5

    Üyelik
    20 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    600rr turuncu
    ben şunu derim para meselesi kanka en ucuzu 8500 euro nasıl kasılmasın bende o kadar para versem acayyıp kasılırım
    tek TEKERİM, düyayı GEZERİM , KIZIMI ÇOOOKKKK SEVERİİİMMMMM

  6. #6
    Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2005
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    motorunu sevmek ve motorunla övünmek farklı birşey senden daha ucuz veya farklı tip motora binenleri küçümsemek farklı birşey. Şahsen benim için mobilete binen de hayabusaya binende aynıdır "eğer motor aşkları varsa". Yoksa motora sadece bir ulaşım aracı olarak bakanlara motorcu deneceğini de sanmıyorum zaten. Motor bir tutku bir aşk bence. Çağdaş atlarımız bizim.

  7. #7

    Üyelik
    20 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    600rr turuncu
    cenkmenderes, mantklı ve güzeş bir açıklama +111111111111111111111
    tek TEKERİM, düyayı GEZERİM , KIZIMI ÇOOOKKKK SEVERİİİMMMMM

  8. #8
    twister1990 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2005
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    kawasaki ER6N
    şunu harleycilerde bi anlasa

  9. #9
    kabil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2005
    Şehir
    Istanbul-Bahçelievler ve B.çekmece
    Motosikleti
    Yok
    O insanlar markayı ve statüyü satın alıyorlar.
    Hayatlarında bir yerlere aitler ve kendilerince bir kalite anlayışları var.
    Bunlar da göstergeleri.Bir ferrari, havuzlu bir villa, bir harley, bütün bunlar ve daha fazlasının kendilerini ve kendi gibi olanları anlatmasını hatırlatmasını beklerler.
    Foruma herhangi bir Harley sahibi üye mi acaba?
    Hiç sanmıyorum.Bence oldukça normal karşılanmalı.
    Keşke olabilse ama onlar biz, biz onlar gibi olamayız.
    (istisnalar elbette olacaktır, bizden de onlardan da ve ben istisnaları daima sevmişimdir)
    Four wheels good , two wheels better...

  10. #10

    Üyelik
    15 Mayıs 2005
    Motosikleti
    Hangisi ?
    BMW K1200 LT veya Honda Gold Wing sahibi biriysen barın kapısından girerken onlara omuz atsan bile ses çıkaramazlar (!).

    Şaka bir yana bunlar gerek yaşam tarzı, gerekse karakter olarak genellikle özel kişilikler oluyor. Onların farkı sadece kişiliklerine değil görüntülerinede yansıyor.

  11. #11
    kanat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul
    Abi ne tarz ne para... Türkiye bu...

    İstisnalar olabilir, hodri meydan, yaralı olan gocunsun...

    Amerikadaki maaşlar ve yaşam indexi ile Türkiye birbirini tutmuyor...

    Amerika'da bir inşaat işçisi (kesinlikle küçümsemek amaçlı bir örnek değil, sadece asgari maaştan bahsediyorum), hergün McDonald's'dan öğle yemeği yiyebilir, çünkü asgari maaşın saati ortalama $6,25'dır. Burada liseli piyasa mekanıdır...

    Yine Dunkin' Donuts: Amerikan Tır Şöförlerinin ve Devriye polislerinin sabaha karşı altı sularında 1 numaralı uğrak yeri olan bu mekan, bagdat caddesinde önüne motor çekilen, inek yalamış saçlarla bol miktarda moschino ve armani giyilen 3 sezon hüküm süren bi "club" oldu.

    Ve Harley Davidson. Genelde ikinci dünya savaşından beri gelenek olarak süregelen, çogunlukla hayat standardı çok yüksek olmayanların bile alıp, zevkle kendi evlerinin önleri ve garajlarında tamir, bakım yaparak ve özellikle de özgürlük ve uzun yolların temsilcisi olan bu makineler, bu ülkede malesef bir zenginlik göstergesinden ibaret. Hatta ve hatta orada, gerçek harley'ci, bizim genelde arıza, pislik herif diye bile göreceğimiz insandır. Ha zenginler yok mu var, hem de harley kolleksiyonu yapan zenginler var. Ama 1950lerden beri asıl harleyciler bilakis 1 deri pantalonla, bir ceketle sezonlar geçirip, hatta bazı parçalar ve kıyafetler babadan oğula bir ganimet gibi geçerken, burada harley alan tam takım sanki marlboro reklamından çıkmış kovboy gibi giyiniyorlar. Hayır giyinemez mi giyinir, ama herşeyin bi ölçüsü var be abiler.

    Yaş ve deneyimle hiçbir alakası yoktur bunun. Hayatında motora binmemiş ama para sahibi olmuş birçok harleyci gösterilebilirim size bu ülkede. Haftasonundan bi sonraki ayın haftasonuna ancak kullanırlar bu arkadasların çoğu.

    Benim eniştem ve kuzenim en yakın tanıdığım harleycilerdir. Hatta kuzenimin fat-boy'u geçen haftalarda okuttuk, yeni sahibine hayırlı sürüşler buradan.
    Gruplarını bircok kereler yakından görüp tanışma fırsatım oldu, çok tatlı insanlar da var içinde kesinlikle inkar etmiyorum, ama tın tın tenekeler de var.

    Hangisine (racing, turing, cruiser, vs.) sorsan motorcu, kime sorsan kral. yok racing olmazsa yardım etmezmiş, ona sorsan da harleyciler kötüdür falan filan. Millet altında motorla 1000 km yaptı mı deneyimli motorcu kesiliyor. Aynı şey gerçi arabalarda da var bizim memlekette, hay canına yandığım, trafikte herkes F1 pilotu anasını satym. Öyle her 1000 rr, her v-rod alan, her micron'u akro'yu bilen ukala ukala ben motorcuyum derse ohoooo....

    Zaten ülkedeki genel problem gruplaşmadan ibaret, koyun olduğumuz için, bi gruba mutlaka ait olmalıyız. Yok İstanbul Üniversitesine, Mimar Sinan'dan adam giremezmiş, yok kadıköye Galatasaray formasıyla girilemezmiş. (Giriliyo işte, ben yaptım oldu)
    Herkes ayrı bi dayı, herkes kendince kurtlar vadisi...

    Yaw, yazıyı bi baştan okudum da ben kaptırmışım kendimi, doluymuşum beh.

  12. #12
    powerbyaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2004
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    @kanat kopmuşsun be
    ERASER WİLL COME BACK

  13. #13
    MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2005
    Şehir
    Antalya / Merkez
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Arkadaşlar fuarda bir harleye oturdum ve hayatımda bindiğim en rahat aletti (arabalarda dahil) ve ister istemez o alette ki bir şey insanı kasıyor ve farklılaştırıyor.Bir kulağımda küpe var zaten ama o motora oturunca pirsing deri ceket , deri pantolon gibi apartalarla mükemmel olacağını düşünüyor insan ya ne bileyim sanki canlı bir alet ve nostarji kokuyor.Adamlar kasılır tabii ama kasılmak ayrı bir olaydır insaniyetlik ayrı bir olay ve bu iki kavramı birbirine karıştırıp yolda yardıma muhtaç bir insanı sırf scooter kullanıyor diye aciz bir durumda bırakmak ne insanlığa sığar ne de motorculuğa.Kanat bu arada yazın çok güzel.
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

  14. #14
    windgirl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    yamaha xvs 650 a
    Arkadaşlar paralı olmak kişiliğinden ödün vermeyi gerektirmez.Hepimiz insanız yani eşitiz.Paranın yönettiği insanlar ne kadar samimi olabilirler ki?Racer dışında motor kullanan birine yardım etmem diyen bir zihniyet'i kınıyorum.Bu motorla alakalı birşey değil ki.Zor durumdaki herkesin yanında olmak insanlık görevidir.ONUN RACER'İ VAR GÜZEL Mİ GÜZEL MAALESEF RUHU YOK.

  15. #15
    windgirl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    yamaha xvs 650 a
    Arkadaşlar düzeltiyorum (racer) değil racing olacaktı

  16. #16

    Üyelik
    27 Ocak 2005
    Motosikleti
    er5
    Harley kalitedir her parçası kalitelidir.Babamda sportstar vardı şimdi vn800 var.Hiç kimseyide aşa görmezdik.Ama bazı race ci arkadaşları anlamıyorum motor sadece race olurmuş gibi konuşmalarına.O zaman bende bok atim racelere iki büklüm oturursun çevreni rahat göremezsin motorun çabuk yıpranır her yanı plastik aksamdır düşürsen 50 bankadan kredi alıp anca tamir ettirirsin.Tipleri birbirinin aynıdır kapıcının çocugunda bile zzr vardır.Ruhsuz bir makinadır desem sevinirmisiniz sevinmezsiniz.
    Arkadaşın dediğinin aksine harley kalitedir herkez alıyor amerikada kalitesiz gibi birşey değil gayet kaliteli bir alettir ve kendini ispatlamıştırki kime sorarsanız sorun motor deyince aklına gelecek olan şey ya harleydir yada kanuni dir.Performansı kötü diyenlere soruyorum harley bir spor motor değildir harleyle adamlar motogp ye çıkmazlar harley zevk içindir gezmek eylenmek motordan keyif almak içindir mekanik becerisi olan herkez rahat tamir edebilir harleyi gelin hayabusayı tamir edin.

  17. #17
    MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2005
    Şehir
    Antalya / Merkez
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Yazdığın yazıyı düzeltmek istiyorsan , yazdığın yazının sağ üst köşesinde "değiştir" butonu vardır.Oradan dilediğin gibi değişiklik yapabilirsin...
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

  18. #18
    twister1990 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2005
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    kawasaki ER6N
    evet arkadaşlar sadece ayrımcılığı harleyciler değil bizden insanlarda yapıyor.ne dedim ya lafa bak sanki harleyciler motorcu değil.

    aramızda harleyi olan biri varmı?üç adım öne çıksın.

    ya şaka bi yana bu olaylar benim garibime gidiyo.insanlar parayla nasılda değişiyor.ben burada sadece harleycilerin kendini beğenmiş kesimini kınamıyorum.parası olup,güzel bir motosikleti olup,insanlığı olmayan insanları kınıyorum.

    aramızda binlerce insan var.

    kiminde scooter,kiminde cbr125,kiminde 600rr,kiminde hayabusa,kiminde mobilet.

    hiçbirisinin motorlarının,performansı,beygir gücü,dayanıklılığı,kalitesi aynı değil.

    ama kullanıcılarının içlerindeki şey aynı:motosiklet aşkı.

    zaten önemli olanda bu değil mi?

    ben sadece kendini beğenmiş motorcuların bunu anlamasını istiyorum.zaten bunu anlamayana motorcu denir mi?o ayrı bir mesele.

    hepinize selamlar
    motorlu günler

    bak şimdi duygulandım ağlıyacammm

  19. #19

    Üyelik
    27 Ocak 2005
    Motosikleti
    er5
    şöle bir olayda var kimse kimseye selam vermek zorundada değil böle bir kuralda yok adam sana selam vermedi diyede burnu büyükde olmaz.İnsanlar arabalarıylada dolaşıyor birbirleriyle selamlaşıyorlarmı.Böle bir zorunluluk yok yani a banada selam veren olmuyor kuryesinden tut harleycisine kadar ama ben alınıyormuyum hayır alınmıyorum neden böle ufakça birşey için alınim ki.Birinin motoru bozulduysa yanında dururum insanlıgımdam düşünürüm çünkü bu adam orda ne yapcak yapa yanlız diye araba gibi olmadı için dururum yok motorcu dayanışmasıymış yok oymuş buymuş gibi sanal şeylerle uğraşmam doğal içimden ne geliyorsa öle haraket ederim.Bazen bende bana selam verildiğinde selam vermiyor çünkü o an birşeye kızgınımdır cart curt nedenim vardır bu benim burnumun büyük oldugunu göstermez biraz daha ben merkezli düşünmemeyi öğrenelim.

  20. #20
    Heyula - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2005
    Aslında o değil de pek çok Harleyci de motorunu yaz aylarında gösteriş yapmak için alan sözde motorculardan sanki. Yani bir insan isterse altın kaplama motora binsin, ister plastik aksam mobilette binsin. Sonuçta içinde motora bir tutku varsa ki sevmeyen adam motora tahammül edemez, o zaman demektir ki her motor aynı değil ama her motorcu aynıdır. Harley en kralı, kanuni en dandiği yok onun zevki yok, yok bunun hızı yok dersek (derlerse) işimiz var demektir.

    Demek ki neymiş, motoru sevelim, motorcuyu koruyalım. Korumayanlara da 67786876234423 ceza puanının yanında bir araba zopa çekelim
    Yokuşta geçme beni, düzde ezerim seni !


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler