Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

315 kilometrelik İstanbul turum

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Khaira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2022
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Tracer 700
    Herkese selam, sizlerin uzun yol konularını gördükçe gaza gelip acilen benim de bir yerlere gitmem gerek dedim. Malum son uzun yola çıktığımda Sapanca gişelerde yolda kalıp silindir kapağı dağıtmıştım, 3 ay parça bekledim

    2 kişi, Hyosung GV250 ve Dominar 250, eşyaları gece hazırlayıp motorları bugün sabah erkenden yükledik. Kafamızdaki rota: Zorlu’dan çıkıp Kısırkaya’da bir kahvaltı yaparız. Ordan Karaburun’a geçer denize gireriz. Karaburun’dan Yalıköy’e devam eder çayımızı kahvemizi içer soluklanırız. Silivri’de akşam yemeği yiyip eve döneriz.

    10’da Zorlu’da buluştuk. İçimde inanılmaz bir heyecan ve ya yine yolda kalırsam korkusu tabii ki Zorlu’nun hemen yanındaki Shell’de ufak bir kahve keyfi yaptık ve motorlara atladık. İlk problem burada başlıyor. Zorlu’ya gelene kadar çalışan interkomum, iki interkom arası bağlantı yapmaya çalışırken bir anda kısa devre yaptı ve kapandı. 1 saat uğraştım, pili söktüm geri taktım her şeyi denedim olmadı. Modeli KNMaster KN2200. Saat 11.30’a gelirken pes ettik ve interkomsuz bir şekilde yola çıktık; ilk durak Kısırkaya, tempomuz düşük. Uzun süre sonra ikimizin de ilk uzun yolu. Benim 25 bin kilometre, arkadaşımın yaklaşık 60 bin kilometre tecrübesi var.



    Açlığımıza yenik düştük ve Zekeriyaköy’de yol üstü bir fırında durup kahvaltı yaptık. Saat 13.30 civarında Kısırkaya’ya ulaştık. İnanılmaz bir kalabalık vardı, sanki bütün İstanbul buraya akın etmiş gibiydi Plajdaki kalabalığı görünce durmaktan vazgeçip direkt Karaburun’a devam etme kararı aldık. Tempoyu biraz yükselttik. Kuzey Marmara’yı değil de yol olarak Göktürk’ten geçen Kemerburgaz yolunu tercih ettik.

    Zekeriyaköy’de kahvaltı:



    Yol üzerinde 1-2 ufak moladan sonra 15 civarında Karaburun’a vardık. Burası da yine aynı şekilde kalabalıktı. İğne atsan yere düşmeyecek bir kalabalık Neyse dedik buraya kadar geldik bir çay kahve içelim bari.

    Karaburun yolunda ufak bir mola:



    Saat 16.30’a gelirken Karaburun’dan hareket ettik. Sıradaki durak Yalıköy.





    Yalıköy’e gitmek için Dağyenice-Kestanelik yolunu tercih ettik. İkimiz de bu tarafa ilk defa geliyoruz, yollar hakkında hiç fikrimiz yoktu. Biraz rus ruleti oldu

    Karacaköy Merkez’e kadar yol yer yer kötüydü. İstesek de yüksek tempolu bir sürüş yapamadık, gidiş yolunda bir miktar kalabalık vardı.

    Karacaköy Merkez’den sonra asfalt kalitesi ve virajlar muhteşem. Uzun süredir bu kadar keyif aldığımı hatırlamıyorum bir yoldan. İlk defa gittiğim bir yol olmasına rağmen sanki avcumun içi gibi biliyordum. Tempo yüksek.

    Yol üstünde bir mobilet’e denk geldim. Taş çatlasın 125cc ya var ya yoktur. Arkadaş o kadar tempolu ve güzel sürüyordu ki herhalde 15 dakika kadar kendisini 250’lik motorumla geçemedim bile Yalıköy’e yaklaşırken kendisini yakalayıp tebrik ettim. Çok keyifli bir sürüştü.

    Yalıköy aşırı sakindi. Hatta şaşırıp etraftakilere burası hep böyle mi diye sorma ihtiyacı hissettim. Meğer bayram diye ekstra kalabalıkmış. Halbuki etraftaki insanları tek tek sayabilirdim bile

    Plajı güzel, ortalık çok sessiz sakin. Gözleme, sucuk ekmek, 4 çay 165 lira ödedik. Gözleme rezalet, sucuk ekmek ise sucuğun koklatıldığı ekmek gibiydi Sağlık olsun, yolun güzelliği telafi etti.

    Saat 8’e gelirken Yalıköy’den hareket ettik. Asıl plan Silivri üzerinden Ataköy’e uğrayıp eve dönüş yapmaktı. Muhteşem bir toto ağrısından dolayı Silivri’den vazgeçip yolumuzu direkt Ataköy’e çevirdik. Şu an bu konuyu da Ataköyde mis gibi rahat minderlerde çayımı içerken yazıyorum

    3 ayın sonunda, hele bir de son uzun yol tecrübem talihsizlikle bitmişken kısa da olsa böyle bir tur yapmak o kadar iyi geldi ki anlatamam. Şu an içim kıpır kıpır, en kısa zamanda bir Şile-Ağva turu yapmak için can atıyorum.

    tecrube0, xterkan, yec ve 15 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2021
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    Beklemenize değmiş Ağva turunu da bekliyoruz o halde
    Khaira bunu beğendi.

  3. #3
    Yobaaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2023
    Motosikleti
    TRK 502X
    banada haber verin bende geleyim :D 3 gün önce arkadaşla istanbuldan sakaryaya köfte yiyelim diye çıktık. biraz geç çıkmışız akşama doğru geri dönüş yolunda hafiften soğuk oldu tempolu döndüğümüz için rüzgarı yiye yiye cigerleri üşütmüşüm sanırım oradan şifayı kaptık aman dikkat edin sizde.

  4. #4
    Guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2005
    Şehir
    HATAY-ANTAKYA
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Güzel tur olmuş. Ellerinize sağlık.

  5. #5

    Üyelik
    20 Temmuz 2020
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    250r
    Köfte yememişsiniz ama sucuk ekmek iş görür. Güzel bir gezi olmuş.
    espresso bunu beğendi.

  6. #6
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Ns200 15"
    Hep böyle gezileri gördükce insanın içi kıpır kıpır oluyor, ağır bakım ve ehliyet işlerimi hallettikten sonra ilk işim gezi olacak.

  7. #7
    Dinçdarı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Cb 750🐝
    Çok güzel bir tur olmuş imrendim. Bu haftada benim bir tur yapasım var. Tekirdağ dallas plajını önerir misiniz? Veya istanbul tekirdağ civarlarında insanın görece az olabileceği bir plaj önerir misiniz? Karaburun insan doluysa kastro falanda aynıdır büyük ihtimalle.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)