Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

19 Mayıs 2023- Geçirdiğim Kaza ve Humerus Üst Uç Kırığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Muqarnas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Şubat 2022
    Motosikleti
    Piaggio X-Evo 250
    Öncelikle herkese iyi günler, kazasız belasız sürüşler...

    19 Mayıs'ta geçirdiğim kazayla ilgili yaşadıklarımı ve deneyimlerimi sizlere iletmek isterim dostlar. Hem yeni başlayanlara ders olması için, hem de tecrübelilerimizden tavsiye dinlemek için...

    Öncelikle motor sürmeye başlayalı 1 buçuk sene oldu. Her hafta güvenli sürüş eğitimi almalıyım diye diye geçti lakin iş yoğunluğu, haftaya giderim diye sallamalarım sayesinde bir türlü almak nasip olmadı. Sorunlardan bir tanesi...

    Her bindiğimde kaskımı, eldivenimi ve montumu kesinlikle giyip, pantolonu ve botu ise giymediğim zamanlar oluyordu. Scooter kullanıyorum ve agresif de kullanmadığım için kask mont ve eldivenle yetiniyordum. Yetinmeye devam edip, deneysel yolla hayat öğretti hikayenin ilerisinde zaten

    Tarih 18 Mayıs, kazadan bir gün öncesi. Motosiklet tamir konusunda çok deneyimli bir arkadaşımla kahve içiyoruz. Skuterimin gaz verildiğinde gidon salladığını ve güvensiz bir geri dönüş verdiğinden falan bahsettim. O da sağolsun bir baktı ve motoru tutan çeşitli vidaların kulakların vs. iyi durumda olmadığını, aslında sallananın gidonun değil kupanın olduğundan falan bahsetti. Daha sonra hemen yarın onun da zamanında çalıştığı özel servise götürmek için sözleştik.

    Gün döndü velhasıl benim için hatırlamak istemeyeceğim 5 günlük süreç başladı, tabii benim bundan 19 Mayıs sabahı haberim yok

    Kalktım her zamanki gibi kahvaltı vs. yaptıktan sonra saat 1 gibi çıkmaya ve servise gitmeye karar verdim. Servis 15 dakika mesafe, zaten skuterde sorun var yavaş gideceğim, ee en az 2-3 gün serviste kalacak zaten diye diye yazlık montu giymek yerine korumasız olan deri ceketimi giydim. Hani skuteri bırakıcaz ya montu elimizde de taşımıcaz bu zaten gündelik ceket üzerimde dursun win-win yani anlayacağınız, akla bak!

    Giyindim çıktım. Bilenler bilir Maltepe e-5'ten Hasanpaşa'ya yol alacağım. Daha e-5'e çıkar çıkmaz bismillah ilk tehlikeyi atlattık. En sol şeritten en sağdaki yanyola girmek isteyen zeki bir arkadaş üzerime sürdü onu atlattık. Mesaj verilmiş aslında şimdi düşünüyorum da

    Erenköy sapağına geldim, acaba minibüs yoluna inip orada bir şeyler atıştırıp öyle mi geçsem diye düşündüm, motoru bıraktıktan sonra yerim diye ondan da vazgeçtim. Kaza olacak ya bin türlü ihtimal gerçekleşiyor.

    Hava yağışlı, köprünün altında durup deri ceketin üzerine yağmurluk giydim. Bir yandan da tedirginim skuter sallıyor hafif, yerler yaş şansa bak diyorum...

    Derken yapımı biteli sanırım 1,5-2 yıl olan Ünalan Göztepe ayrımının olduğu noktaya ilerliyorum. En sağ şerit trafikten durmuş vaziyette SIFIR hareket. Ben de sağ şeritteki arabaların sağından kısa bir mesafe geçip daha sonra başlayan çok geniş emniyet şeridine kendimi atarım diye düşünüp devam ettim. Hızım 60-70 civarı.

    Tam kendimi emniyet şeridine atacağım, bir arabanın aniden sağa dönüş yapıp yanyola girmek istediğini gördüm. Fakat ben ilerlerken hem bayağıdır duruyorlar zaten ilerleme yok hem de dönüş yapılacak yer zaten taralı yasak alan diye daha rahat sürdüm oraya doğru. Aracı gördüğümde artık benim için durabilmenin pek mümkün olmadığını hissettim ve şu anda hatırladığım da sadece "çarptım" kelimesi oldu.

    Aracın sağ kapısına sanıyorum 50 km/h hızla çarpıp yere düştüm. Çarpma anı var yere düşme anı yok hafızamda, en erken hatırladığım asfaltta uzandığım... Yerde yatıyorum nefes almakta güçlük çekiyorum, sağ omzumu ise asfalta yapışmış hissediyorum, inanılmaz bir ağrı... Daha sonra toplanan insanlar kaskı çıkarmaya çalışanları uyarılarım derken bilinçli bir arkadaş gelip beni telkin etti ve ambulansı aradı, 20 dakikalık beklemeden sonra hastaneye getirildim.

    Çok uzun uzun yazdım arkadaşlar fakat merak etmeyin sonuca geldik. Hastanede yapılan kontrollerden sonra hiçbir yerimde bir çizik dahi olmadığı fakat omzumun üzerine düşmemden dolayı kol kemiğinin üst başı yani omuza gelen kısımda -proximal humerus üst uç kırığı- 4 tane kırık olduğu, omzunun çıkık olduğu ve bunların çok zor kırıklar olduğunu öğrendim.

    19 Mayıs Cuma yatırıldığım hastanede 22 Mayıs Pazartesi'ye kadar omzum çıkık ve dağılmış halde ameliyatı bekledim. O 3 günü siz bana sorun :D Daha sonra 3 buçuk saatlik başarılı bir ameliyatla koluma bir humerus plağı ve 11 adet titanyum vida takıldı, 15 dikişlik bir yara. 1 ay oldu askıyı çıkardım, fizik tedaviye başladım fakat sağ kolum çok kısıtlanmış durumda umarım fizik tedavi ile daha iyi günler göreceğim.

    Ezcümle arkadaşlar, ekipman ekipman ekipman, daha sonra sürüş eğitimi, daha sonra hele İstanbul'daysanız her an her şeyi bekleyip ona göre davranma refleksi (o dönmez sinyali yok, burası u için yasak atmaz, ters yol girmez gibi) edinmek gerektiğini çok zor yoldan öğrendim. Size tavsiyem biraz olsun kendinize ders çıkarıp ve ne gerekiyorsa onu yaparak motosikletlere binmek.

    Hepinize sağlıklı huzurlu kazasız belasız sürüşler dilerim...

    Kırıkların görüldüğü röntgenler;





    Bu da implantların görüldüğü son röntgenim,

    levend84, DickName, symm ve 9 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Robinson_C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2019
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Honda CB 125 R
    Öyfffff omuzu ne etmişsin üstat çok geçmiş olsun, adli süreç ne aşamada şikayetci oldun mu peki,
    Muqarnas bunu beğendi.
    Herif Manyak Yüzünden Belli,

  3. #3

    Üyelik
    13 Mayıs 2012
    Geçmiş olsun bende bu aralar koruyuculu motor montum olmasına rağmen gündelik hayatta kullanırım diye deri ceket giyiyorum. Sayende şimdi bir daha düşünme şansım oldu.
    Muqarnas ve espresso bunu beğendiler.

  4. #4
    Muqarnas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Şubat 2022
    Motosikleti
    Piaggio X-Evo 250
    Metne eklemeyi unutmuşum. Süreç şöyle;

    Tüm motorcu arkadaşlara, bilmeyen vardır diye yazıyorum.

    Emniyet şeridinden gitmek kesinlikle yasak fakat polisler müsamaha gösteriyor ve ceza yazmıyorlar.

    Lâkin bu kazada ben yanyola girmeyip düz gideceğim için ve araçla çarpıştığım yerde tam üçgen taralı alan olduğu için 50-50 oranında tutanak tutuldu.

    Polisin söylediği şey şuydu; Kesinlikle karşı taraf suçlu fakat emniyet şeridi ihlali yüzünden sen de kusurlusun dedi.

    Aracı süren hanımefendinin eşi kalp doktoruymuş, hastaneye geldi ilgilendi. 50-50 yazıldığı için de açıkçası şikayetçi olmadım.

    Kazanın oluşmasında 50-50 yazılmış olabilir arkadaşlar ama bu kırıkların oluşmasında %100 ben suçluyum neden çünkü ekipman giymedim.

    Belki montum üzerimde olsa çıkıkla atlatacağım ya da 1 kırıkla tahmin edilemez tabi ama omuzda tam koruyucu olduğunu unutmamak lazım.
    mertowski, Merdo, Robinson_C ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #5

    Üyelik
    02 Eylül 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mondial 100 SFC Snappy xi
    Geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.
    Muqarnas bunu beğendi.

  6. #6
    sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400
    Gelmiş geçmiş olsun. Böyle olaylar hep yapmadığımız şeyleri yaptığımız zaman olur zaten.
    Muqarnas bunu beğendi.
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

  7. #7

    Üyelik
    12 Ocak 2023
    Rabbim acil şifalar versin. Tekrarını yaşatmasın. Cümlemizi de korusun.
    Muqarnas bunu beğendi.

  8. #8
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Ns200 15"
    Geçmiş olsun, tez vakitte sağlığınıza kavuşmanız nasip olsun.
    Muqarnas bunu beğendi.

  9. #9
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    omuzlarda özellikle, sert ya da sertleşen d3o değil, tam tersi yumuşak korumalar olmalı; aynı şekilde dirseklerde de ve dizlerde de. "sürüklenecek" bölgelerde sert korumalar olmalı.
    Muqarnas bunu beğendi.

  10. #10
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Büyük geçmiş olsun, aynı güzergahı çok kullanmış ve iyi bilen biri olarak durumunuza çok üzüldüm. Detaylı paylaşımınız için de teşekkürler, ibret almamız gereken bir başlık açmışsınız.
    Muqarnas bunu beğendi.

  11. #11
    Siyahi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2012
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Tenere 660
    Çok geçmiş olsun. 5 km lik dümdüz ve bomboş asfalt yolda 90 la giderken arkadan gelen arabanın (sarhoş) bana çarpmasıyla şarampole yuvarlandım ve sol ayak bileğim kırıldıydı. O anım aklıma geldi şimdi.
    Sürekli full koruma giyinen ben, o gün aşırı sıcak diye spor ayakkabı giymiştim. Sizdeki mont muhabbeti gibi.
    Aradan 4 sene geçti. Şükür kalıcı bir hasar kalmadı bende. Umarım sizde tez zamanda iyileşir, bu kazanız hafızanızda kötü bir anı olarak kalır.
    zihnigonen, Muqarnas ve espresso bunu beğendiler.

  12. #12
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Çok büyük geçmiş olsun.
    Umarım fazla kalıcı hasar kalmadna iyileşirsiniz.

    Detaylı anlatımınız için teşekkür ederim.
    Ekipman ekipman diye neden yeni başlayanlara ısrar ettiğimiz konusunda ibret verici şekilde yazmışsınız.

    Tekrardan geçmiş olsun.
    Muqarnas bunu beğendi.

  13. #13
    Nasate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2017
    Motosikleti
    Artık Yok. Kim bilir nezaman...
    Geçmiş olsun..
    Muqarnas bunu beğendi.
    "Çok Bilen Çok Yanılır"

    Yürüdüğü yolda iz bırakmayan o yoldan geçmiş sayılmaz ...

  14. #14
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Çok geçmiş olsun hocam. valla bende bazen 1-2 km lik mesafelere giymiyorum ekipman ama onun dışında sürekli giymeye calısıyorum.

    umarım en kısa sürede iyileşirsin.

    bu arada cok defansif kullanan birisi olarak ekipman giydiğimde daha güvenli ve kaliteli sürdüğümü fark ettim. ekipman olmadıgında hep bir tedirginlik oluyor üstümde. gerçi mont, eldiven, kask, bot giyiyorum; kilo nedeniyle pantolon bulamadım uygun.
    Muqarnas bunu beğendi.

  15. #15
    DickName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2021
    Geçmiş olsun.
    Muqarnas bunu beğendi.

  16. #16
    _recoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    KTM 950 Supermoto
    çok geçmiş olsun hocam, pek çok insan için ufak sıyrıklarla atlatılabilecek basit bir kaza gibi görünse de sizinki epey bi talihsiz sonuçlanmış. umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

    ben de 3 sene önce yaptığım kazada sol diz kapağımı kırmış ve sağ dizimi çıkartmayı başarmıştım. iki türlü de sargılardan kurtulup kullanmaya başlayınca harekette kısıtlanma çokça vardı sizinkini de aşağı yukarı tahmin edebiliyorum. fizik tedavi süreci biraz sancılı olabiliyor ancak aldırış etmeyip sonuca odaklanmalısınız. süreci ne kadar uzatırsanız o kadar sancılı olur lütfen aklınızdan çıkarmayın. eklemler o şekilde çalışmaya alışmasın, bir an önce fizik tedaviye başlayın derim. benim diz iyileştikten sonra katlanmıyodu, dirsek de hem kapanmıyor hem düz açılmıyordu, fizyoterapist arkadaşımdı sağolsun yavaş yavaş açtık, hepsini toplamda 3 hafta kadar bi süre aldı ama şimdi hiçbir şeyim yok.
    Muqarnas bunu beğendi.

  17. #17

    Üyelik
    20 Temmuz 2020
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    250r
    Geçmiş olsun. İstanbul'da emniyet şeridi bile tehlike.
    Muqarnas bunu beğendi.

  18. #18
    Muqarnas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Şubat 2022
    Motosikleti
    Piaggio X-Evo 250
    Hocam teşekkür ederim. Ben de 1 hafta oldu başlayalı. İlk güne oranla daha iyi tabi ama daha çok yolum var. 30 gün yazdı doktor, yeterli gelmezse devam edeceğim. Dediğiniz gibi iş fizik tedavi sürecinde bitiyor. Sağolun tavsiyeleriniz için.

  19. #19
    _recoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    KTM 950 Supermoto
    Alıntı Muqarnas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam teşekkür ederim. Ben de 1 hafta oldu başlayalı. İlk güne oranla daha iyi tabi ama daha çok yolum var. 30 gün yazdı doktor, yeterli gelmezse devam edeceğim. Dediğiniz gibi iş fizik tedavi sürecinde bitiyor. Sağolun tavsiyeleriniz için.
    benim sportif ve hareketli bir yaşantım olduğu için sanırım biraz daha çabuk bitti. bünyeye göre çok değişkenlik gösteren bi durum. dizim için de iki ay yattım, iki ayın sonunda raporu almaya doktora yürüyerek gittim ama ona kalsa 3-4 ay daha yatmalıydım. zaten evden çalışıyorum şu halde engel değil diyerek çalışır raporu da almıştım.
    Muqarnas bunu beğendi.

  20. #20

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Geçmiş olsun, acil şifalar. Araz bırakmadan tamamen iyileşirsiniz inş.
    Muqarnas bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)