Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Bajaj'ın yaptığını Honda ve Yamaha neden yapmıyor?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı ozgurofly adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende Bajaj F250 kullanıcısıyım güzel sıkıntısız motor ama biri Volkswagen biri Mercedes. Mercedes in ekonomik araç yaptığını varsayıyorum marka değerini düşürür. Mecbur kalitesinden ödün vermiş olacak. Mercedes bir ara CLA ve A serisini harıl harıl satıyordu markanın imajını bozdu bence. E serisine alternatif kendine göre C serisi çıkardı zaten daha da altı başarılı olmadı. Aynı mantık Yamaha Honda markalar içinde geçerli diye düşünüyorum.
    Mercedes zamanında ucuz model çıkarıcam diye Renault'un ürettiği motoru kullandığı seriler çıkarmıştı, herkes dalga geçiyordu reno motorlu fakir mercedesi diye.

    Araba gibi çok büyük pazarı olan şeylerde asıl büyük markalar başka küçük markaları satın alıyorlar, kendi markalarının fiyatını düşürmemek için benzer modelleri diğer markalarda üretip az daha ucuza satıyorlar, mesela Volkswagen tiguan ile seat ateca'yı uzaktan görsem hangisi hansiydi diye karıştırırım, çoğu şeyi ortak ve birbirine benzer ama birini seat markası ile ucuza satıyor, yine golf almaya parası yetmeyen seat leon alsın o zaman başka markaya gitmesin müşteri ama golf alacak olandan da daha çok para almaya devam edelim diyorlar. motosiklet pazarı dünyada bu gibi işler için o kadar büyük değil.

    Bir diğer etkisi de, honda ve yamaha gibi markalar asıl olarak avrupa pazarı için üretiyorlar, oralarda bol bol da satıyorlar, niye fiyatlarını düşürsünler. Bizim lüks, pahalı dediğimiz, sport scooterların kralı yamaha tmax avrupada sıradan işlerde çalışan genç birinin alabileceği bütçelerde ama bide 700bin fiyatı ile ancak zaten ayda bir iki haftasonu bindiği BMW GS motosikletin yanına fantazi olsun diye bir d ebundan alayım diyebilecek kodamanların alabileceği lüks bir şey haline gelmiş.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400
    Valla modelleri varda Euro normları yüzünden Türkiye'ye gelmiyor.
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

  3. #23
    mertowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    X-MAX 300 ABS , TVS Jupiter 125
    "Bajaj'ın yaptığını Honda ve Yamaha neden yapmıyor?" diye sorunca, online satış neden yapmıyor diye soracaksın sandım.


    Bu euro normlarına uyma konusunu da bir türlü anlayamadım gitti. Kimisi Euro standartlarını, kimisi EPA standartlarını, kimisi JAPAN standartlarını uyguluyor. Avrupa Birliği'ne üye değiliz ve pek olacağız gibi de görünmüyor.

    Avrupa bizi kıskanmıyor mu? Neden bizim de TÜRK standartlarımız uygulanmasın?! Şimdi "Ü" harfini yazmak Avrupalı'ya zor olacak, en iyisi bizim standartlarımızın kısaltması "RTE" olsun.


    Diğer yandan Yamaha yada Honda piyasada karaborsa dışında, sıfır olarak liste fiyatına bulunabilirse Bajaj'ın belirttiğin peynir ekmek gibi motosiklet satabileceğini düşünmüyorum. Fiyatı yüksek bile olsa Japon'lar varken Bajaj'ı pek tercih etmezdim.
    espresso bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)