Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

R25 en fazla kaç km olmalı?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...
    Yani bir supersport motosikleti değerlendirirkenki maddeler bunlar mı

    Gücünü aşağıda veriyor.
    Daha az yakıyor.
    Şehir içinde keyifsiz.

    Tabii ki sen istediğin kriterlerle bakabilirsin ona göre bir motosiklet alırsın. E zaten o yüzden mis gibi CB'ye biniyorsun. Sorulan şey o değil ama.
    Daha aşağıda güç veriyorsa, daha az yakıyorsa, şehir içinde daha kolay kullanılıyorsa Suzuki oturup düşünsün ben ne ürettim diye

    Top speed merakı litrelik SS kullanıcılarında garipsediğim bir şey benim. Ama düşük CC'de motorun top speed'i ve konforlu seyahat sürati gayet önem arz ediyor benim için de, anlamlı da buluyorum. GSXR'ın son hızı 140kmh gibi bişey kadranda. Böyle bir motor alıp ara sıra da uzun yola çıkacak bir insanın buna önem vermesi garip gelmiyor bana.
    Her şeyden önce orijinal soru sahibinin SS karakterli (bak görüntülü demiyorum, karakterli diyorum...) bir motosiklet istediğinden emin olmak lazım gelir.

    Suzuki SS karakterli bir motosiklet de değil zaten; Kimse onu iddia etmiyordur herhalde? Üreticisi nasıl pazarlıyor bakalım (https://suzukicycles.com/sportbike/2022/gsx250r-abs):
    "...a fully faired street machine that brings the excitement and riding satisfaction of Suzuki’s sportbike heritage to a broader audience. Built to introduce Suzuki fun and reliability to new riders, this sportbike has smart performance, engaging styling, and comfort features that will appeal to a broad base of enthusiasts."

    Yukarıda "karenajlı yol makinesi" diye bir sınıflandırma yapılmış, hedef kitlesi "geniş tutulmuş", "yeni / acemi sürücüler" düşünülmüş, "akıllı performans" şeklinde nitelendirilmiş (= aceminin kafasına geçmez), "stil ve konfor" gözetildiği belirtilmiş. Suzuki ne yaptığını bence çok iyi biliyormuş. Bizlerin algısında bir sorun var gibi...

    140 km/s da uzun yol için gayet yeterli; otoban hız limitlerinin üstünde, bir de daha yüksek süratler (önünüzde kocaman bir touring cam yoksa) son derece rahatsız ve yorucu oluyor. (Bu tıfıl 250cc makineye de hem stile uymadığı için hem gücü yetmeyeceği için zaten kocaman bir cam koyamazsınız...) Hızın uzun yol için yeterli olduğuna şöyle bir örnek vereyim, belki 10 kere İstanbul - Bodrum - İstanbul yaptım, yeni İzmir otobanını kullandım. Uzun süre 150 sürat tutturduğum hiçbir seferde İzmir otobanında GPS ort. hızım 130km'yi geçmedi. Kadranda %6 sapma var, eklersek ort. 138km/s yapıyor. Seyahatim bana hiç de yavaş veya sıkıcı gelmedi açıkçası... (Otoban harici diğer kısımlarda da şehirden çık şehre gir vs. kapıdan kapıya ortalama hız 90 km/s yapıyor. Bunlar az gibi geliyor da Teknotakip bana 700+ saat kullanımımda uzun yollar dahil *ortalama* hızımın 43 km/s olduğunu söylüyor. Yani 90 km/s *ortama* hız az değil...) R25 ile 170-180 km/s yapsan ne olur? O sürate 5dk'da falan ve fırtınanın gözündeyken (sıfır rüzgâr ve çok alçak hava basıncı) çıkıyor herhalde? :D (Mübalağa edilmiştir...)

    R25'e gelirsek hakkını teslim ettik zaten; eğer esas amaç piste çıkmak, olmadı Şile Tekeköy Hacıllı vb. yerlerde yardır yardır viraj yapmak, daha sonra daha büyük hacimli gerçek bir SS makineye geçmek (veya ticaret yapmak) ise kendi sınıfında bir imparator. Ama asıl amaç(lar) bunlar değilse gereksiz eziyet sefalet.

    Önemli olan şu: Soruyu soran R25'i ne için istediğini biliyor mu?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    Av.Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2020
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mt-25 Abs
    mt-25 bakmanızı tavsiye ederim. Alacağınız kişinin nasıl biri olduğundan motoru da nasıl kullandığını tahmin edebilirsiniz. Yalnız 30 Bin km üzeri mt-25 veya r-25 alacaksanız hemen yağ pompasını değiştirmenizi tavsiye ederim.

  3. #63

    Üyelik
    23 Kasım 2020
    Şehir
    ist/bahcesehir
    Motosikleti
    cb250r
    Yahu "fiyat" tan bagimsiz konussak ok tamam r25 tercih etmek en mantiklisi.

    Ayni temizlikte gsxr ve r25 var. biri 90k oburu 130k. Arada 40k fark var. Bu farka ragmen hala r25 tercih ediliyor ise, bunun sebebi sunlar olabilir:

    1-kisinin parasi coktur
    2-kisi hem motora binim hem yatirim yapim kafasindadir.
    3-kisi r25 fanatigidir.

    Bu 3 olasilik disinda, 40-50 bin daha ucuza gsxr veya cb250r almak varken, neden r25 alinir?
    Thesinner83 bunu beğendi.

  4. #64
    OnixsyS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2020
    Şehir
    Sakarya
    Motosikleti
    Honda Cbr 500R
    Alıntı Mr.wind adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yahu "fiyat" tan bagimsiz konussak ok tamam r25 tercih etmek en mantiklisi.

    Ayni temizlikte gsxr ve r25 var. biri 90k oburu 130k. Arada 40k fark var. Bu farka ragmen hala r25 tercih ediliyor ise, bunun sebebi sunlar olabilir:

    1-kisinin parasi coktur
    2-kisi hem motora binim hem yatirim yapim kafasindadir.
    3-kisi r25 fanatigidir.

    Bu 3 olasilik disinda, 40-50 bin daha ucuza gsxr veya cb250r almak varken, neden r25 alinir?
    şöyle bir şey de var gsxr la cb gitmiyo ikisinede bindim 130-140 tıkanıyo artık
    ama r25 170 lere gelebiliyo (tabi 7-8litrede yakması normal karşılanıyo nedense)

  5. #65

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Cbr250 o listenin motoru değil gsxr limitlenmiş bir motor ben sürdüm burda başka sürenler de vardır ss görünümü olabilir ama ruhu tam bir inazuma yani ss değil st gibi ..

    Güzel bir gezi motoru olabilirmi olabilir keyif motoru olabilir mi olabilir çok yüksek hızla işim yok altımdaki motor hem kalite hemde yakışklı olsun diyene gidermi gider ama o kadar o yüzden R25 ci tayfa o motoru almaz bunun neyi anlanmıyor bende bunu anlamış değilim kadran devirmek için gazlayan bir kesimden limitlenmiş sınırlandırılmış motor almasını bekliyor insanlar..

    R25 cinin olayı gazlama gazlayamadığı bir motoru niye alsın …
    Gsxr kalitelimi evet işçilik malzeme kalitesi her şeyi çok iyi zaten yanına yaklaştığında rahat onu anlayabiliyorsun üstüne bindin mi biraz birleşim yerleri elinle sağına soluna plastik kalitesine falan baktın mı alet ben kaliteliyim diyor yakışıklıda ama o kadar işte .. devamı yok ..

    St yani sport touring niyetine binerim diyene güzel gider ne kadar gider onu bilemem ama iş görür onun yerine neticede inazuma f var ..
    Limitlenmesinin güzel yanı şu motoru blokunu öldüremezsin zaten adamlar güvenli sınırlarda limitlemiş istediğin kadar yardır top speed yap bir şey olmaz zaten bildiğim gsxr 145 ile limitli .. inazuma ile aynı hikaye ..

  6. #66
    oguz1327 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2007
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    2001 honda cbr 600f4i
    motosiklet deneyiminiz yoksa eğer r25 veya 250sr farketmez mutlaka abs li olan modelini alın. hangi motosikleti aliyorsaniz alin km den ziyade ilk elden olmasına, satıcının profiline, bakım geçmişinin (yetkili veya değil) ayrıntıli ve eksiksiz bir şekilde kayıt altında olmasına; (özellikle yağ ve yağ filtresi değişim aralıkları) r25 özelinde yağ pompası değişmiş mi ona da bakarım. ilk bakışta manetler,elcikler ve zincir dişlilerin durumu ve km ile uyumlu olup olmadigi motosiklet hakkında kaba taslak bir izlenim verecektir. salt motosikletin km sine bakarak doğru bir sonuca varamayız.
    edit:imla

  7. #67
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Neden R25 diye soranlar bence motosiklet dünyasını tam olarak tanıyamamışlar , bazı modeller vardır GS gibi Goldwing gibi , size tam olarak uygun olmasa bile şöhreti ile sizi mutlu eder , hiçbir şeyinden mutlu olmasanız bile satarken mutlu eder işte R25 de bu modellerden biridir..


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)