Bu ceza az olmuş. Kesinlikle en az 5.000 TL olmalıydı. Polisten kaçmanın savunması, izahı olmaz. Bu sebeple sen herkese anlamıyorsun etmiyorsun vs desen de boş.
Bundan sonra kurallara uymanı rica ediyorum senden..
Bu ceza az olmuş. Kesinlikle en az 5.000 TL olmalıydı. Polisten kaçmanın savunması, izahı olmaz. Bu sebeple sen herkese anlamıyorsun etmiyorsun vs desen de boş.
Bundan sonra kurallara uymanı rica ediyorum senden..
Bence kanuna göre para cezası yazılmamalı direk vur emri olmalı
Login olmadan şöyle bi konulara bakıp çıkacaktım ama yazmak için login olmak zorunda kaldım. Bana kaybettirdiğin zaman ne olacak? Senn yüzünden siteye giriş yaptım. Hadi onu geç.
Ben efendi gibi giderken senin gibi kaçan adamlar yüzünden polis bana ileride daha sert davranabilir. Onun hesabını nasıl verecen?
Yanlışsın dostum. Çok kişinin kul hakkına giriyorsun dikkat et.
Yukarıda yazdıklarımı iyi oku, birşey diyeceksen saldırmadan, akıllıca cevap ver.
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana
Bunca yıllık anarşistim, ehliyet, kask, ruhsat vb. gibi saçma nedenden polisten kaçmak benim de aklımdan geçmez. Ehliyet'den çok daha vahim durumlarda trafik çevirmesinde polis durdurduğunda memur bey buyrum ehliyetim, ama sanırım beni alacaksınız, buyrun gidelim demişliğim çoktur.
Konuyu açan arkadaşımız muhtemelen cezayı öğrenir öğrenmez sıcağı sıcağına o heyecanla konuyu açtı. Bu tip duygu yoğun durumlarda bazen insan kalemine, diline, klavyesine hakim olamıyor. Ondan sonra da sağlı sollu hepimiz adama girip linç etmişiz. Burada biz bizeyiz Cimer vs gerek yok ağalar.
görevini yapan polis dünyanın hakaretini yemiş. ne güzel kafalar var yahu.
İki kere ehliyetim yanımda yokken polisle muhatap oldum. Biri maddi hasarlı kazaydı. İnsan gibi derdimi anlattım. Bir sorun yaşamadım. Kaçmak vs maceralara girersen en azından paran gider. Gelen ceza süper boy olmuş diye ağlamaya lüzum yok. Ettiğin hakaretler cezanı azaltmaz. Yeni dertler arayacağına erken öde. Ve aklını başına devşir.
1- Aritmetik Toplam:
TRAFİK CEZA REHBERİ 2022
2- Aynaya bak görürsün.
İyi bir dil ile izah edip sadece kask cezası ile kurtulabilirdin. ruhsatı da getirirdi birisi.
47/1-A = 427 TL.
Trafiği düzenleme ve denetimle görevli trafik zabıtası veya özel kıyafetli ve işaret taşıyan diğer yetkili kişilerin uyarı ve işaretlerine uymamak,
46/2-g = 1.823 TL.
Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin; trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri,
78/1-b = 196 TL.
Motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı bulundurmaması ve kullanmaması,
Toplam: 2446 TL.
Gelen cezada yanlış nerede?
Eminim yukarıda yazılmıştır, ben tekrarlamış olayım; tam bizim milletin özeti olmuş: "Hem suçlu hem güçlü."
(Bana trol konu gibi geldi de neyse...)
Egzoz bağırtan zırtonun konusunda yazdığımda "polis şöyle polis böyle" diye linçleyen tayfanın
bu konuda "sen kimsin ulen polise laf sayarsın" ikircikliği
ulen arkadaş bir bana mı tuhaf geliyor bu iş?
Kimlik bile olmasa bizim kolluk hizmeti veren memurlarımız iyi yaklasırsanız daha iyi niyetlidir. Universite zamanımda aracın ruhsatı ve cüzdanı olmadan final sınavına yetişiyordum o zamanlar. Jandarma trafik cevirdi beni. Askerlerimize onlar sormadan direk ne ehliyet ne ruhsat var hepsi evimde kaldı stresten dedim. Onlar da karsılıgında bir kaç nüfus ile ilgili soru sordu ve başarılar dileyip gönderdiler. Şansıma son sınıfta 3 dönemdir veremediğim dersi AA gibi güzel bir not ile vermiştim.
Demem o ki rüzgar eken fırtına biçer, iyilik eken sevgi biçer.
Tüm bunlara ek olarak bazı memur arkadaslar stresli olabiliyorlar nabza göre şerbet vermekte fayda var arkadaslar. Sakin olun. Haklı olmanız baskın karakter olmanızı gerektirmez. Sizler kanunu nizamı iyi biliyorsanız onlar her yönüyle hakimler buna. Yanlış bi hareketlerinin veya keyfi hareketlerinin ilk önce kendilerine zarar vereceğinin farkındalar.
Son olarak ılımlı olun dürüst olun şartlar sizden yana olsun diyeceklerim bu kadar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:06 ----------
Kimlik bile olmasa bizim kolluk hizmeti veren memurlarımız iyi yaklasırsanız daha iyi niyetlidir. Universite zamanımda aracın ruhsatı ve cüzdanı olmadan final sınavına yetişiyordum o zamanlar. Jandarma trafik cevirdi beni. Askerlerimize onlar sormadan direk ne ehliyet ne ruhsat var hepsi evimde kaldı stresten dedim. Onlar da karsılıgında bir kaç nüfus ile ilgili soru sordu ve başarılar dileyip gönderdiler. Şansıma son sınıfta 3 dönemdir veremediğim dersi AA gibi güzel bir not ile vermiştim.
Demem o ki rüzgar eken fırtına biçer, iyilik eken sevgi biçer.
Tüm bunlara ek olarak bazı memur arkadaslar stresli olabiliyorlar nabza göre şerbet vermekte fayda var arkadaslar. Sakin olun. Haklı olmanız baskın karakter olmanızı gerektirmez. Sizler kanunu nizamı iyi biliyorsanız onlar her yönüyle hakimler buna. Yanlış bi hareketlerinin veya keyfi hareketlerinin ilk önce kendilerine zarar vereceğinin farkındalar.
Son olarak ılımlı olun dürüst olun şartlar sizden yana olsun diyeceklerim bu kadar.
Cezaların caydırıcı olmamasından yakınıyoruz çoğu zaman, köprü trafiğini düğün konvoyu için kilitleyen magandalara sövüyoruz mesela. Ben de ehliyetim çıkmadan önce kaçmıştım bikaç kez, ilk cezadan sonra kaçmaya devam etmemin sebebi belli ki o zaman yeterince caydırıcı bi ceza almamış olmamdı. Şimdi ise kanunlara ve trafik kurallarına uyan bir vatandaş ve motorcuyum, güvenlik ve kamu düzeni için de herkese öneririm.
Sözün doğruluğu ve sahipliği ile ilgili emin olmasam da bi söz paylaşmak isterim. Marquis de Sade demiş ki: "Hiçbir şey cezasız kalmış ilk suç kadar cesaretlendirici olamaz."
orda yazilanlari okusaydin, yada anlasaydin, suan bu mesaji yazmanin ne kadar tuhaf oldugunu anlardin.
Biz polisin kanunu cignemesi sonucu magdur olan arkadasimiza destek olduk. Usulsuzluk yapan polisi elestirdik.
Hakliligi RESMI OLARAK ONAYALANAN arkadasimiza destek verdik yani.
Mahkeme tarafindan hakli bulunan arkadasimiza destek olduk.
Mahkeme tarafindan haksiz bulundugu icin, yazdigi ceza iptal olan polisi elestirdik.
Eger buraya kadar okuduysan, bir kere daha ozet geceyim:
Biz kanunu cigneyeni elestirdik. Bunda anlamayacak ne var ki?
Işıklarda oldu olay polis yolun ortasına geçti dur işareti yaptı ben duracaktım kaçmak mantıklı gelmedi zaten önümde araba var yanımda da minibüs vardı bana aradan gel gel yaptı o sırada minibüs benim geçeceğim arayı kaptınca bende önümdeki arabanın solundan geçip daha sonra düz devam ettim boşluğuma denk geldi diyebilirim yani o anki refleks öyle aman aman trafik canavarı olsam kabak gibi plakam açıktı delimiyim ben plakamı göstereyim neyse olaya döneyim. Hadi orta şerite geçmiş olayım bir şerit değiştirmiş olayım bunu ne hakla makas gösteripte trafiği tehlikeye sokmaktan 1800 lira yazıyor benim tüm sıkıntım bu makas falan yok önüm zaten bomboş kime tehlike yaratmışım kamera kaydı yok şahitş yok tek başınaydı bütün olayları tek kişi istediği gibi yazıyorsa yemişim öyle adaleti kimse gelip burda laf cambazlığı yapmasın bana.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)