Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Stok lastikler nasıldır

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    20 Ekim 2021
    Arkadaşlar benelli 125s motorumda mevcut gelen stok lastikler haliyle çin malı fakat direkt değiştirmek gerekli mi yağmurda çok kullanmicam fakat soğuk ve hafif yağmurlu havalarda naylon lastiklerin yol tutuşu nasıldır. son olarak önerebileceğiniz 4 mevsim lastik var mı ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    DickName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2021
    Çok teylikeli. Hökümat çok kızıyor.

    TkCruzier, oldcockroach, Vargath ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3
    oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    ben yazacaktım stokçuluktan ağlatırlar seni diye :D Hiç bir şey söyleyemem. Şimdi stok lastik üzer derim hiç sorun çıkarmaz ; sorun çıkarmaz kullan derim yol ıslakken ilk virajda asfaltın kalitesini test edersin.

  4. #4
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Hocam riskli. Size "ısınınca iyi yol tutuyor" derler ama aldanmayın. O lastik ısınana kadar çok şeyler olur. Sadece olaya viraj olarak bakmayalım, aniden durmamız gereken bir durumda iyi bir lastiğe göre 30 cm daha ilerde durdursun ya da kaysın, Allah korusun hayatımız için büyük tehlike. İmkan yaratabiliyorsanız ön arka set değişim yapın, seçeceğiniz lastik de hava ve yol koşullarınıza uygun olsun.
    espresso bunu beğendi.

  5. #5
    Barbarouses - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Eylül 2020
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    CFMoto 150NK 2019 > Yamaha MT-25 2016
    benelli'yi bilmiyorum ancak ben cf mtoto 150 nk fabrika çıkış lastiklerini (cst marka naylon yapıda) 1 sene boyunca yaz, kış, yağmurda, sıcakta sürdüm. ıslak performansı berbat ancak ben epey dikkatli sürdüğüm için herhangi bir sıkıntı yaşamadım. bence 1-2 sene idare eder.

  6. #6

    Üyelik
    05 Ağustos 2020
    Motosikleti
    NK 250
    Benim nk250'de de fabrika çıkışı lastikleri duruyor çok kötüler ama her şartta kullanıyorum kötü yanları geç duruyor ve viraja girme abi diyor. Ama sınırını bildiğin zaman öyle ya da böyle kullanırsın.
    Yani iyi değillerdir ancak yeteri kadar tecrübeliyseniz kullanabilirsiniz. Çok tecrübem yok derseniz mutlaka değiştirin boş yere üzülmeyin.

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Suyu görene kadar iyidir

  8. #8
    izzmarit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Benelli TRK502
    üzerinde gelen stok lastiğe göre değişir bu durum. sadece naylon ve eski tarihli lastikse alır almaz değiştirmek gerekir.

    benim motor üzerinde pirelli marka geliyordu, gayet başarılıydı mesela.
    Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19

  9. #9
    Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ekim 2015
    Motosikleti
    R25 (2019)
    Eski R25'lerle gelen IRC'leri de sevmezlerdi. Kuru havalarda rezalettir çünkü. Fakat ıslak ve çok soğukta iyidir mesela. Her lastiğin bir sınırı vardır.

    Yorum yapmak için lastiğin teknik bilgilerine ihtiyacımız var.

  10. #10
    Vista86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Tracer 700
    Benelli BN 250 ile üzerinde gelen Metzeller lastikleri 12 bin km. den fazla kullanmıştım. Sattığımda hala üzerinde idi. Şu ana kadar en çok memnun olduğum ve güvendiğim lastik onlar oldu. Yağmurlu havalarda yüzlerce km. hiç endişe etmeden sürmüşlüğüm vardır.

    Üzerinde gelen lastiğin ne olduğu çok fark edebilir.

  11. #11

    Üyelik
    26 Haziran 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Dominar D400
    Alıntı TkCruzier adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar benelli 125s motorumda mevcut gelen stok lastikler haliyle çin malı fakat direkt değiştirmek gerekli mi yağmurda çok kullanmicam fakat soğuk ve hafif yağmurlu havalarda naylon lastiklerin yol tutuşu nasıldır. son olarak önerebileceğiniz 4 mevsim lastik var mı ?
    Bilinmedik marka, çin malı lastik ise ve yazdığınız gibi "soğuk ve hafif yağmurlu havalarda" kullanacak iseniz değiştirin. Lastik kauçuksuz, direkt olarak nylon ise ne kadar ısındığı farketmiyor ıslak zeminde.
    Hiç beklemediğiniz anda 30km'lik yolun sonunda eve varmaya 1 km kalmışken hafif yağmurlu yolda her zaman yaptığınız gibi ön frene destek olsun diye hafifçe arka frene dokunduğunuz an motorun arkasını yanınızda görebilir, benim gibi şanslı iseniz gecenin 1'i olduğu için önünüzde araç falan olmaz da motoru zar zor düşmeden toparlar ve ışıklarda döneceğiniz yolu dönemeyip düz devam eder, kayarak 30m ileride durabilirsiniz . Pulsarın stok gelen mrf lasitklerinden tecrübe ile sabittir.

    Şanssız olmadığınız kısmını düşünmek istemem. Sadece kuru ve düzgün asfallta kuallanacak iseniz ve önünüze hiç su gelmeyecek ise belki, onun haricinde değiştirin. Asfalt ile 1 kere düşüş daha fazlasına mal olabiliyor genelde.
    tommygun ve espresso bunu beğendiler.

  12. #12

    Üyelik
    03 Haziran 2018
    lastik fiyatlarını görürene kadar yaramazdırlar ama fiyatlara bakınca insanın öpesi geliyor

  13. #13
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Şehir içi ve şehirler arası yolda 2,5 saatte ısınmayan şu lastikler mi? Hafif su birikintisinden geçtikten 20m sonra panik frende sanki yağdan geçmiş etkisi yapan o lastikler...

    Nadiren de olsa yeni makinelerde kaliteli lastiklerle verilen modeller/zamanlar oluyor. eğer ki onlardan biri değilse kesinlikle önermiyorum. Canınız bir lastik takımından kıymetli olsun.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)