Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Pulsar NS 200 Gaz Yemiyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    24 Haziran 2020
    Arkadaşlar motorumda 2 gün önce farkettim. Motosikletim soğuk vaziyetteyken mesela gece dışarı çıkacağım zaman motor soğukken bindiğimde tek marşta alıyor bir sorun yok, vites atıyorum kalkış yapıyorum yine sıkıntı yok ama vites 2 ye atınca bir an gaz yemiyor gibi oluyor. Olması gerekenden daha yavaş ve hantal hızlanıyor. Bu 5-10 saniye sürüyor daha sonra toparlanıp eski haline geliyor ve bir daha olmuyor. Gündüzleri böyle bir sıkıntı olmuyor daha çok geceleri soğuk havalarda motora ilk binişimde oluyor 5-10 saniye belki daha kısa sürede düzeliyor. Nedeni nedir ? Normal bir durummudur ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    09 Eylül 2020
    Şehir
    İstanbul/Pendik
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Motoru biner binmez çalıştırıp hareket etmektense motorun başına geldiğinde çalıştır daha sonra kaskını takıp hazırlanana kadar çalışsın 20/30 sn, daha sonrasında bin. Soğuk havalarda özellikle yapmanı tavsiye ederim.

  3. #3
    cıbılduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2019
    Motosikleti
    Monster 696
    Çalıştırdıktan sonra en azından hararet göstergesinde bir çizgi çıkmasını bekleyip binin, bir de öyle deneyin.

  4. #4
    KinqEmpires4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2015
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Mondial 100 UAG (209 cc ), Honda CBR 250r HRC 2014
    Motorlar belirli bir derecede maksimum verimli çalışması için tasarlanmıştır. Soğukken piston yeteri kadar genleşmeyecek veyahut soğuk silindirle verimli bir ateşleme gerçekleştiremeyecek. Bu yüzden motorun sağlığı için motorun ısınmasını bekleyin denir. 30 saniye - 1 dk kadar bekleyin en az. Hararet göstergeniz varsa 1.derece olana kadar gaz açmayın. Motor yeterli ısıya geldiğinde gaz yememe durumu ortadan kalkıyorsa sağlıklı olan durum budur.

  5. #5

    Üyelik
    26 Eylül 2016
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS 2017
    Bende de pulsar var. Isınmasını beklemeden çıkarsam ilk 1-2 dakika öyle oluyor normal yani. Yukarda da denildiği gibi en az 1-2 dk rölantide çalışması lazım bunu yaşamaman için. Ben motosiklet kıyafetlerini giyinmeden motoru çalıştırıyorum, ben hazırlanırken o da ısınıyor zaten.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)