Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bu kadar kolay mı düşmek yaralanmak ölmek?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    30 Ekim 2019
    İyi geceler arkadaşlar az evvel başıma bir durum geldi gece vardiyasında çalışıyorum şu an sanayi sitesinin az ilerisinden yemek söyledim tam dükkanın önünde biraz ıslaklık var (klimanın akıttığı su yağ değil) paketi getiren arkadaş aradı karışık bir sanayi sitesi dükkanın önüne çıktım beni görünce geldi dükkan solda kalıyor adam daha hafif direksiyonu kırıp hafif gaz vermesiyle önümde motor bir kere dairesel dönüş yapıp yere kapaklandı bu kadar kolay mı düşüp yaralanmak önümüzde ki ay motor sahibi olacağım hayırlısıyla ilk defa gözümün önünde böyle bir olay yaşandı gözüm korktu ufaktan şahsen çok bilgili olmasam da adamın hiç bir hatası yoktu tamam belki tekerleri iyi değildir ama 300 liralık tekerlek yerine 1000 liralık tekerlek takınca bu durum cidden tamamen ortadan kalkıyor mu?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Av.Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2020
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mt-25 Abs
    İnsan yaşayınca anlar. Burada bunu yaşamış olan arkadaşlarda farkındadır. Hiç başa gelmez sanırsın gelince de nasıl oldu veya olmamalıydı dersin. Fakat oluyor. Burada temel mesele aynı hassasiyet ve dikkatle motosikleti kullanmak. İçi boş bir öz güven ile kullanmamak. Ve çok iyi kullandığını zanneden arkadaşların bu öz güven ile motosiklet eğitimlerini eksik bırakmaları. Eğitim almalı ve boş bir alanda alınan eğitimleri ara ara tekrar etmeliyiz. Beceriler bir süre sonra kaybediliyor maalesef.
    espresso bunu beğendi.

  3. #3
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Cevap: Evet.

  4. #4
    sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400

  5. #5
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Bu işi yapan cogu arkadaşın lastikleri kötü ve fevri kullanıyorlar.

    Kötü lastik demek kaymak demek, ıslak zeminde düşmek demek.


    Tamamen engellemese bile gerekli önlemler ile boş yere düşmezsiniz en azından.

  6. #6
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Motosiklet 2 tekerlekli bir alet. Düşmek bu işin fıtratında var.
    Ama düşme ihtimalini azaltmak, düşünce alacağın hasarı azaltmak vs hep senin elinde.

    Örneğin o skuterci arkadaş güzel bir çift yeni ve kaliteli lastiği olsaydı motoru ufacık su birikintisinden geçince kendini bırakıp düşmeyebilirdi. Dandik lastikle kaliteli lastik arası bu kadar fark var mı? diye merak ediyorsan; evet var. Özellikle ıslak-kuru zemin geçişinde geceyle gündüz kadar fark ediyor.

    Ekipmanını tam giyersen ve düşük hızda düşersen büyük ihtimal yerden kendi başına kalkıp üstünü temizleyip yaptığın hataya gülüp yoluna devam edersin.

    Ama kasksız montsuz eldivensiz ve ekipmansız bindiysen o zaman işler değişir. Gözünü bir açarsın hastane odasındasın, orana burana kablolar bağlanmış, 2 haftalık komadan yeni çıkmışsın, kafa tasını kesip beyninden ameliyat etmişler. Şanslıysan uzun bir fizik tedavi sürecinden sonra yine yürüyebilirsin. Sırf o 500tl lik kaskı hava sıcak diye takmadığın için böyle bir sahne yaşayabilirsin.

    Biraz moralini bozmak gibi oldu ama riskleri bil. Daha dün trafikte gördüğüm 10 motorcudan en az 3ü kask takmıyordu. En ufak kazada felç kalma veya ölme ihtimalleri var.

    Bunları bilerek bu alete binersen, daha güvenli kullanırsan, motoruna daha iyi lastik takıp bakımlarını aksatmazsan kaza riskleri azaltırsın ama asla sıfıra indiremezsin.

    Motosiklet sürmeye başlamadan önce yazdıklarımı iyice bir düşün derim...
    espresso bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)