Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Heves kıran tipler ve Motosiklet fiyatları

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    11 Mart 2020
    Heves kıran tipler: Bu motoru sat başına bela alırsın, sevmediğin düşmanına ver, çinli motor masrafı bitmez. Motor Caracal 200. Farkındayım, kuba ve falconun 200-250 cc çinlileri bile kötülenirken bende caracal 200 var. Parası tam olarak benden çıkmadı diyebilirim. Yani mantıksızca motora para bayılmadım. Sürekli kötülenen ve muhabbet bile etmeyeceğim kekolar yanıma gelip bu külüstürü nerden aldın deyip duruyor ve heves kırıyor. Sizin için bişiler söylemek istedim. Yanıldığınız nokta şu:

    1-Ben 200cc, yaşlı, (demiycektim ama neyse)Çinli motosikletle zaten "dünya turuna" çıkmayı hayal edecek kadar akılsız biri değilim. Ege turu bile yapmam. Giderim ya otobüse binerim yada keyif düşkünüyüm kıyarım paraya arabayla gezerim. 100kmde 6 litre, yaksın hakkıdır. Zaten yurtdışına gezmeye gidebiliyorum kız arkadaşım yabancı olduğu için bunlar benim için az masraflı zevkler. İlla doğayı görücek yeni yerler keşfedicem ve bunu 2teker ile yapıcam diyecek biri değilim. Bunu söyleme sebebim gezmeyi seviyorum ama motorla olmak zorunda değil. Motoru sadece ve sadece şehir içinde kullanmak için aldım. Abi anlatamıyorum, şehir içinde bineceğim bi motosiklet. En uzak rota Bornova-Bostanlı, Hadi bornova-urla arası olsun. Gidiyor. Hatta lan yolda mı kalıcam demeden gidiyor. Süpersportçu akıl yoksunu gençler gibi de otoyolda 140 yapsın 150 yapsın diyecek kadar değersiz görmüyorum kendi canımı. Çünkü bu hayatı daha yaşamak istiyorum, bu hayatta yaşamak istediğim hayallerim var. Dünyaya bir kere geldim ve 23 yaşındayım daha yaşamak istiyorum. TR şartlarında bu trafik bilincinde insanların olduğu bir ülkede hız yapan motorum olsa ne olur?
    Yol boşsa 90-100 ve "üzerinde bulunduğum yolun hız sınırı eğer uygunsa(siz müthiş motorcuların pek hakkında bilgisi olmayıp 130-140la bir sağdan bir soldan geçtiği yollar varya, onlar) "arası rahat bir şekilde gidebiliyorum.

    2-Hız yapmadığım için ve motorun büyüklüğü sebebiyle aralara da girip risk almadığım için frenlerimde tutuyor. Hiç eyvah durmadı lan bunun kıçı kayıyor de demedim. Her motorda değişkenlik gösterdiğini düşündüğüm o fren oranını boş yollarda test edip ani frende ne kadar oranla ön-arka fren ilişkisi kuracağımı çözdüm ve motorumu tanıdım ona göre de frenlememi yapıyorum ve duruyor motosiklet. Sanırım (%65 fazla abanmadan arka fren ve sonrasında yine abanmadan iki kademeli şekilde ön fren ile duruyorum) Zaten tasarımcıyım ve el sanatlarına elim çok yatkındır ve hafif dokunuşlar mesleğimiz sırrı olduğu için o fren i ve gazı hafif ve kibarca kontrol edebiliyorum. Motora binince kontrolsüz testeron hormanları salgılaytıp tapa gaz dip fren gibi bi saçmalığım yok)

    3 ve en önemlisi, yurt dışı imkanım var, 2.üniversitemi okuyorum, bu genç yaşımda allah bozmasın güzelde bir kariyerim var diyebilirim. Elime geçen parayı 20-25 lira döküp motor alacak kadar akıl yoksunu değilim. Bende biliyorum 0 makine almayı veya 2004 model suzuki vl250ye 20k para vermeyi. Ama geleceğim için kullanacağım parayı bu ülkenin ne olacağı belli olmayan piyasasına yatırmak ne kadar mantıklı? Ayrıca motor 2 teker ve siz ne kadar dikkatli olsanızda yolların bozukluğu, hırsızlığın ciddi bir suç olarak görülmemesi, trafikteki araçların duyarsızlığı yüzünden hata kaza benim bir suçum ve hatam olmadan motorun başına bir şey gelse benim parama yazık. 3000 dolar belki kulağa az geliyor ama benim yurtdışında ilk 2 aylık ev kiram olabilir, yüksek lisansımın ilk döneminin ücreti olabilir. En basitinden uçak biletim olur. Belge masrafım olur.

    iki de bir yanıma gelen yamahalı hondalı ssciler. endurocu abile bu külüstürü nereden buldun diyo ama adamın karnı aç, ayakkabısı delik, üzerindeki kıyafetler en az 5 yıllık.Af edersiniz kimseyi küçümsemiyorum herkesin durumu vardır yoktur bilemem. Bende zengin değilim sadece baba parası yiyemeyen biri olduğum için elime geçen parayı çar çur etmeyip geleceğim için yatırıyorum. Gidip honda-suzuki-yamaha alsam ve chopper olacaksa yaşlı olanını alsam, karnım aç olduktan sonra, ayakkabım delik olduktan sonra, korumalara param olmadıktan sonra ne anlamı var? Yapacağım ilk kazada veya çalınma olayında hem maddi hem manevi zarar göreceğim. Heves kırıcı olmayın. Kimse dünya turuna çıkmuyor. Çinli motorla uzun yola gidecek adamın sorumluluğu onda zaten size ne? Gerçekten motorcularla muhabbet etmek zorunda kaldığım için binesim gelmiyor. Biz zamanlarda uzun saçlıyım diye bütün salak rockcılar gelip muhabbet ederdi alsancakta sırf bu yüzden müzikten soğumuştum şimdi de motoru gören aa motorcu kardeşim diye geliyor motoru kötülüyor diye motosikletten soğumak üzereyim. Ve bu çinli motorları sürenlerin maddi durumları olmayada bilir akıl yoksunu japoncu abilerim. Adamın parası varsa salak mı gidip çinli alacak? Parası ona yetrmiş onu almış. Ustaya gidecek o, motora masraf edecek o, sanane adamın çekeceği dertten. İyi niyetle söylüyo olabilirsin ama 2020 yılındayız herkesin elinde internet var, zaten o sorunları ve çinli motorun ne olduğunu az çok bilerek almıştır hherif. Bi akıllı sen değilsin ki. Üstelik motor piyasasını yükselten de sizlersiniz.


    Fiyat konusunda piyasanın suçlularıda biraz sizlersiniz. Bakın avrupa ve amerikaya. Adam 10.000dolara aracını alıyor. Sataren fiyatı bunun 6000 dolar oluyor. Aynı aracın sıfırını almak istediğinde fiyatı 12500 olarak görüyor. E bu zaten en normal olay. 0ların fiyatı arttı diye dur lan ben bunu 11000 liraya satayım hem kar ederim hemde 0'ından ucuz mecbur buna gelecekler demiyor. 0 alacakken para eklemeden veya çok çok az para ekleyerek motor almak istiyorsunuz. Benim dediğim avrupa amerika 2.el piyasası mantığı size ters gelebilir. Ama bu böyle. Satıcılar kar etmeye çalışmıyor onlar var olan vergilerle birlikte dünya pazarında fiyatları eşite yakın tutmaya çalışıyor. Siz ikinci elde kar etmeye çalışıyosunuz. Öyle bir ülkedeyim ki aracını satışa koyan herkes galerici-müteahhit kişiliğine bürünüyor. Kendi motorunu sattığı dakikadan itibaren de yeni alacağı motor için mazlumu oynuyor. Bütün suç sizde farkında değil misiniz? Tabi ki de 20000 liraya 0 aldığın motosiklet 10k km yapınca fiyatı düşecek. 0ı 27bin lira oldu diye ikinci elde 10bin km de olan motoru yine 20bin liraya satışa koymanın manası ne? Zarar etmek istemiyosun bilmem ne o zaman satma.

    Dediklerimde yanıldığımı düşünenler varsa virüs birince önce bir ukrayna sonra avrupa ya gidelim beraber.Virüsten sonra bi ekonomi toplansın duruma göre paraya kıyıp birde abd yapalım. Work and travel muhabbetleri askıya alındı diye biliyorum. Olurda gidecek olursam arkamdan gelsin, bi gidip araştıralım. 0ken 10k ya aldığı motoru 5k ya satan harley sahibi bulamazsak ben cebimden geri dönüş parasını vereyim. 2004 model suzukiye 20bin lira isteyen kişinin aklı yüzünden bu ülkede bişey alınmaz satılmaz ve haliyle yaşanmaz. O honda shadow sahiplerine zaten diyecek bişey bulamıyorum. 2011 model cbr sahiplerini hiç bişi demiyorum zaten nerde keko motoru var hepsi ilanlarda, anası ağlamış motorun 10 senede kardeşim ne 15bin lirası? onlardan mantıklı bir hareket beklemek ayıp olur.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Yazilanlarin hepsini okumadim ama,

    Özet olarak

    Kimsenin lafina aldiriş etmeyin.

    Birilerine bir şeyler kanitlama çabasinada girmeyin.

    Akişina birakin..hayat surprizlerle doludur.

  3. #3

    Üyelik
    11 Mart 2020
    Bazı yazım hataları yaptığım için, cümlelerin sonunu -yo ve -yu ile bitirdiğim için kusura bakmayın. İzmir ve ege de yaşayınca ister istemez sinirli anlarda konuşma şeklinin değişimi yazı diline de yansımış. Kalitesiz bir tutum gözüktüğü için özür dilerim. Tüm motorcuları kötülemiyorum veya eleştirmiyorum, iyiliğimiz için söylediğin nokta da saygı duyuyorum ama siz de farkındasınız ki bir çok motorcu böyle.

    Sscileri de genel anlamda eleştirmiyorum sadece bir kısmının bilinçsizliği beni rahatsız ediyor. 20-23 yaşlarında akranlarımın bornovadan alsancağa 150 ile gittiğini görüyorum R25le. Yazık. Zaten iki teker üzerinde giden MT-25 görmek imkansız gibi birşey. Bişey olsa ölse arabacılardan çok bunlar suçlu.Sonra muhtemelen buralarda üzülürüz bu gençler için. Bu konudan rahatsızım. Üniversiteli yaşıtlarımdan da motoruma eleştiri çok geliyor. Ama ziraat bankasından aldığınız öğrenci kredisi ile deponuzu dolduruyorsunuz, benim motoruma laf edecek durumda değilsiniz diye düşünüyorum. Ve en az ayda bir kere bir öğrencinin motoru perte çıkıyor. Daha 18-22 yaşında 25bin liraya aldığın motoru parasıyla birlikte çöpe atmak hayata 5-0 sıfır geriden başlamak demektir. Yapmayın etmeyin ya. Borç yiğidin kamçısı değildir. Çoğu zaman bu ülkede gençler bile bile zevk düşkünlüğüne borca giriyor. O zaman borcu olan bir yiğit olmuyorsunuz. Saygılar iyi forumlar.

  4. #4

    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Belirtmek İstemiyor
    iyi hoş yazmışsın. fakat bize ne?

    bence sen motosiklete binme. motosiklet senin için bir zulüm, gereksiz yatırım.

    motosikletin felsefesini, ruhunu daha fazla kirletme. bırak, motosikleti gereksiz yatırım görmeyen o güzel insanlar motosikletlerinden keyif alsınlar.

    peşin edit: çinli lafına gelince, burada hiç bir arkadaşımız kt125-150, mash, agk, ugk, drift, z-one, lifan lf250b, keeway supershadow, rks blackster-cruiser gibi modellere çinli oldukları için en ufak bir olumsuz yorumda bulunmamışlardır. 1 kişi dahi, bu saydığım modeller hakkında sadece çinli olduğu için olumsuz yorum yaptı ise forumu bırakırım. hiç şüphesiz ki, japon cbr250 (krank sorunu), çin dışı uzak doğu hyosung gv250 (muhtelif statör sorunları) gibi sayısız çin dışı üreticilerde de sorunlar yaşandığı bir gerçek.

    biz burada her tavsiye isteyeni kendimiz gibi gördüğümüz için, motosikletten uzun süre ekonomik olarak keyif alması doktrini ile yaklaştığımız için ayrıca yaşımızın verdiği deneyim ile birçok çinlide kronik sorunlar, hatta motosikleti kullanamayacak derecede sorunlar çıktığından dolayı bazı modelleri tavsiye etmiyoruz.

    tavsiyem hala geçerli. bırak motosikleti. ne sen o'na ne de o sana zulüm etmesin. izmirim kart iyidir. tavsiye ederim. 90 dk aktarma ile ekonomik seyahat edebilirsin.
    mattiadestro ve Jelibon23 bunu beğendiler.

  5. #5
    wqaz00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2018
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    CBR250R
    Kesinlikle katılıyorum...
    yavuuuuzz bunu beğendi.

  6. #6
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    "Boşver birader elalem ne demiş ne düşünmüş,ilgilenme" diyeceğim ama sanırım kulak asmamayı insan yaş ilerledikçe öğreniyor. Motorun var mı? Var. Keyif alıyor musun? Alıyorsun. Bu 2 cevabın sana yeterlidir,gerisi hikaye. Çinli motor uzun yol yapamaz diye de bir kaide yok, ben o dönem 37 yaşındayken Rks ile İstanbul-Bodrum , İstanbul-Çanakkale, defalarca İstanbul-Bursa yaptım. Beklentin çok yüksek olmadığı sürece makine gidiyor.
    yaşlıveacemi ve yavuuuuzz bunu beğendiler.

  7. #7

    Üyelik
    28 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2013 Suzuki Inazuma - 2013 Honda CB125ACE
    Her şey iyi güzel, senin de seni eleştirenleri eleştirmek isterken racingcileri gömdüğün gerçeği? İsteyen 400 yapar isteyen 60la gider seni ne kadar ırgalıyor?(şehir içi apaçilerinden bahsetmiyorum)
    mattiadestro bunu beğendi.

  8. #8
    ChuckBerry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB250R
    Sanırım bu motosikleti ilk aldığınız zamanlar konuştuğumuzu hatırlıyorum yine forum üzerinden. Nedenini bilemediğim bir aşağılık kompleksi oluşmuş sizde. İsterseniz bisiklet isterseniz maserati sürün buna kimse karışamaz neden çevreyi bu kadar önemsiyorsunuz anlayamadım .Neden kendinizi açıklama gereği duyuyorsunuz bu detaylara ihtiyacımız yok saygı duyulması gereken bir durum zaten tercihleriniz. Burada 1000 liradan üst limiti olmayan bütçelere doğru her motora sahip kesim var herkes olabildiğince birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. Kimse benim motosikletime çinli diye bir saldırıda bulunmadı bulunamaz da buna sahip olan da süren de benim ve kendi kararım sonuçta. Farkında olmadan öfkenizi bağlantısı olmayan insanlara kusuyorsunuz ve bu kırıcı bir dille oluyor vermeye çalıştığınız mesajlar sapıyor gözlemlerimi belirtmek istedim.

  9. #9

    Üyelik
    11 Mart 2020
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Boşver birader elalem ne demiş ne düşünmüş,ilgilenme" diyeceğim ama sanırım kulak asmamayı insan yaş ilerledikçe öğreniyor. Motorun var mı? Var. Keyif alıyor musun? Alıyorsun. Bu 2 cevabın sana yeterlidir,gerisi hikaye. Çinli motor uzun yol yapamaz diye de bir kaide yok, ben o dönem 37 yaşındayken Rks ile İstanbul-Bodrum , İstanbul-Çanakkale, defalarca İstanbul-Bursa yaptım. Beklentin çok yüksek olmadığı sürece makine gidiyor.
    E tabi ki alıyorum sizinle daha önce de açtığım bir konuda konuşmuştuk. Kendimi motor tutkunu olarak görmediğimi 60la sağ şeritte giderken bile keyif aldığımı yazmıştım o konuda da. Keyif alıyorum sadece bunu bir tutku olarak yapmıyorum. Motosiklet tutkunu olan insanlara da saygım var kesinlikle hoş bir şey. Ben kulak asmıyorum zaten ama tanımıyorum etmiyorum sırf muhabbet etmeye yanıma gelip bunu söyleyince rahatsız oluyor insan. Ben motor markalarının nereli olduğunu bile bilmeyen biriyim. Yani motor çinliymiş japonmuş bilmiyorum bile :D Bana sorsalar kanuni nereli diye türk derdim :D

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 06:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:40 ----------

    Alıntı zeynelhazan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Her şey iyi güzel, senin de seni eleştirenleri eleştirmek isterken racingcileri gömdüğün gerçeği? İsteyen 400 yapar isteyen 60la gider seni ne kadar ırgalıyor?(şehir içi apaçilerinden bahsetmiyorum)
    Irglamıyor istediğini yapsın ama genelde muhabbet etmeye gelenler ssciler ve çin motorun sürekli son hızı ve uzun yol muhabbetini açıyorlar. Benim kızdığım konu bu. Ayrıca otoyollarda arabalar için hız limiti 120 iken, Motosikletler için bu sınır 100dür. Bunu aştıktan sonra başına gelebilecek her ölümlü kazada sorumululuğu üstlenmiş demektir. Ben buna bişey diyemem. Ama böyle heriflerin gelip bununla 120ye çıkamazsın muhabbeti yapması sıktı artık. Bu apaçilik nereye kadar? Şehir içinde 110un altına süren SSci kaç tane? Ben bu tiplerin gelip sürekli aynı muhabbeti yapmasına kızıyorum. Apaçilik bir hastalık olmuş ben motosiklete binmeye başlayınca çevremde böyle tipler üremeye başladı beni ırgalayn tarafı bu. Ben biri benle tanıştığında hayatımda tersleyip uzaklaştırmadım yada uzaklaşmadım, son 2 haftadır resmen herkese böyleyim. Haliyle motosikletten soğutuyorlar insanı. Kötü çevre edinmemek için sıkıntılı ortamlara girilmez ya, o hesap bir soğuma var.

    Kaynak: https://yolcu360.com/blog/otoban-hiz...imitleri-2020/

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 06:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:47 ----------

    Alıntı ChuckBerry adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sanırım bu motosikleti ilk aldığınız zamanlar konuştuğumuzu hatırlıyorum yine forum üzerinden. Nedenini bilemediğim bir aşağılık kompleksi oluşmuş sizde. İsterseniz bisiklet isterseniz maserati sürün buna kimse karışamaz neden çevreyi bu kadar önemsiyorsunuz anlayamadım .Neden kendinizi açıklama gereği duyuyorsunuz bu detaylara ihtiyacımız yok saygı duyulması gereken bir durum zaten tercihleriniz. Burada 1000 liradan üst limiti olmayan bütçelere doğru her motora sahip kesim var herkes olabildiğince birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. Kimse benim motosikletime çinli diye bir saldırıda bulunmadı bulunamaz da buna sahip olan da süren de benim ve kendi kararım sonuçta. Farkında olmadan öfkenizi bağlantısı olmayan insanlara kusuyorsunuz ve bu kırıcı bir dille oluyor vermeye çalıştığınız mesajlar sapıyor gözlemlerimi belirtmek istedim.
    Aşağılık kompleksi oluşacak bi durum yok. En fazla atarım motoru bi kenara hurdalığa parçalansın. Alt tarafı motosiklet için bu komplekse girecek biri değilim, motosikletten daha önemli şeyler var ilgilenmem ve düşünmem gereken. Çevreyi önemsediğim de yok. Sadece sürekli sanki ben arkamı döndüğüm anda spawn oluyorlarmış gibi türüyorlar. Öfkemi direkt bağlantısı olan kesime gönderiyorum, harici bir masumu suçlamadım. Bu site sayesinde bana yardımcı olan insanlarda oldu hepsine teşekkür ederim. Bu sitede böyle birşey hiç yaşamadım. Ben çevremde bulunduğum ortamda, motoru park ettiğim anda etrafıma toplananlardan bahsediyorum. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim ama doğru olan bir konunun öfkeli veya sakin söylenmesi doğruluğunu bozmaz diye düşünüyorum. Dediğinize katılıyorum kimse karışamaz, ben kimseye bu motor nasıl ya uzun yola gider mi 150 basar mı diye sormadan bu muhabbete gelen en az 15-20 kişi oldu. Klasik lafları da sat bunu, düşmanına ver başına dert alsın gibi komik laflar. Bi yerden sonra rahatsız edici bir durum.

  10. #10
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    ( Umarım ki sonuna dek okursunuz.. )
    Ne çok saçmalamışsınız..
    Normalde, bir insana ' saçmalamışsın ' demek, onun tüm hayat birikimince öğrenip süzdüğü çıkarımların tümüne genel-geçer olarak saçma demektir. Ama; kız arkadaşının yabancı olmasından kime ne?! ( yakınlarım var der, geçersin. Neşet Ertaş'ın dediği gibi - sevda sır ile olur ta da Datih Sultan'ın dediği;
    " Endamını şevk ile eylesek de aşikâr
    Dudağının sırrını bil ki pinhân ederiz " anlatabildim sanırım.)
    Yurtdışı gezilerinin size ucuza malolması, 6 litre yakıyor olması, keyif adamlığınız - otobüse atlar giderim - söylemleri tam bir kendisiyle çelişki.
    Ehl-i keyif kişi, kendisini zorunlu noktalarda durup karnını doyuran, işeten, çoklu kişilerle iç içe, ucuz ikramlara maruz kalmayı tercih etmez..
    En azından bem öyleyim.
    Bırakın şehirler arasını, ben şehir içi dolmuşlarına bike binmemek için 12km yürümüşlüğüm vardır. Kafes içinde dur-kalk yapa yapa gitmek datanılır şey değil bence!
    Ve şahsına münhasır kişi, bir tarz sahibidir ki; o kendini anlatmaz, kimseyle mukayese görmeye tahammül etmez iken; siz kendi kendinizi kıyaslıyorsunuz..
    İşin kötüsü, motosiklet formunda motosiklet felsefesini, tarzını, kişilerin sürüş alışkanlığını eleştirip ve hatta aşağılıyorsunuz..
    50 yıla yakın motor üstündeyim ( babam ve annem motor düşkünüydü, her yere ailece ve motorla giderdik ) 40 yıla yakın da direksiyonundayım, pek çok şehirler arası, şehir içi, köyler arası yol yaptım, 50cc mobylette, peugeot, mz, jawa, zealsun, mondial, suzuki, BMW, bajaj, hyosung, ve dahi bisikletle 150-160km günübirlik gidiş-dönüş yol yaptım ama bir tek kişi bana o soruları o şekilde sormadı ya da ben öyle algılamadım.
    Yol aynı yol, isteyen 30, isteyen 299km hız yapsın. Yasalar, şartlar belli. Ceza yer, kaza yapar ( ki, hiç kimsenin saçının teline bir şey gelsin istemem ) ben yaptım, hız benim hayat görüşüm, tarzım der ise; bu kendi görüşü ve felsefesine uygun yaşamaktır. Katılmasam da, düşündüğü gibi yaşıyordur. Kimseye zarar vermedikçe kendi hayatıdır.
    Ama, hem motora binip, hem motorculuğu yerip, sanki zorla sürüyormuş ve hatta sadece tek doğru kendisiymiş gibi anlatmaya çalışmak ve keyfiyetçi bir üslup takınarak ve üst perdeden elestirmek?!
    Ve söylemeyecektim ama, 200cc bir cruiser ( düşük devir merkezli bir motora o yakıtı nasıl yaktırıyorsanız ) 6 litre gibi ciddi yakıt oranı, yurt dışı gibi maaliyetler ucuz zevkler ise o " eski " motorun yenisini alabilmek sizin için basit ve yine ucuz bir alışveriş olmalı..

    Bence gençsiniz ve yukarıda yazdıklarınızı sinirle ve o an aklınıza gelenleri mantık süzgecinden geçirmeden yazmışsınızdır.
    Eminim ki, iyi de bir insansınız.
    Bu kadar yazıyı da sizi yermek, haksız çıkarmak için değil; başkalarının değil, kendi istediğin gibi yaşamak istiyorken, başkalarını da sen eleştirip, küçük görme. Sana yapılanı, sen de başkasına yapmışsın, farkında mısın?
    Her koyun kendi bacağına sahip çıksın.
    Ve bırak herkes, kendisine 1 defacık verilen hayat cevherini sen dahil doya doya yaşasın ve yaşayarak öğrensin.
    İşte, tecrübe de hayat cevherinden böyle damıtılsın..
    Ne diyorduk; tekeriniz düz bassın..
    Hatamız olduysa affola..
    ulkerhan, mattiadestro ve Jelibon23 bunu beğendiler.

  11. #11

    Üyelik
    11 Mart 2020
    Evet sonuna kadar okudum yürekçe bey. Öncelikle belkide tam olarak motorcu olmadığım için jargonunuz veya yaşam şeklinize alışamadığım için şikayetçi görünüyor olabilirim. Ancak şikayetim bu forumdaki motorcular değil dikkat ederseniz sokakta veya ustanın yanında denk gelen motorcu tipler. Lütfen bu kısma dikkat edin forumda böyle bir olay yaşamadım. Aranızda çok fazla iyi ve çok fazla kötü var. Bu arada sanırım siz ve bir üstteki üye böyle tiplere denk gelmemiş, hoş. Ben denk geldim ve gelenler de olmuş belli. Siz denk gelmediyseniz zaten sizi eleştirmiyorum, ve motorcuları eleştirmiyorum. Eleştirilecek tarafı eleştiriyorum. İllaki genelleme yapmıyorum veya yapıyorum diye belirtmek istemedim. Herkes kendini biliyordur diye düşündüm. Yazı dilinden dolayı kibirli bir anlatım şekli olduysa ben özür dilerim. Yüzyüze olsak bu konuyu ses yükseltmeden kibar bir şekilde tartışırdık diye düşünüyorum.

    Öncelikle farsça bilmediğim için malesef anlatamadınız, o kısma takılmış olmanız garip geldi. Biraz araştırdım, sanırım bu muhabbeti sır olarak saklayın der gibi bişey. Açıkçası benim bunu söylemem de oradaki kişinin kız arkadaşım veya tanıdığım olması kısmı öyle aman aman dikkat çekecek bir şey değil. Yani sırf buna takılmanıza anlam veremedim. Sevdalı olduğunuz kişiyi sır olarak tutun, bahsetmeyin gibi bir şeye çıkarmak istediniz sanırım. Yalnız sadece sıfat olarak kullandığım bir kelimeden dolayı kız arakdaşım hakkında yanlış düşüncelere kapılacak biri olmadığını düşündüğüm için öyle dedim geçtim. Kusura bakmayın özel hayatımız ve hayatımızdaki kadın varlıklardan bahsetmenin ayıp bir şey olduğunu bilmiyordum. Ayrıca o kurduğunuz laf gerçekten rahatsız etti. Kız arakdaşım, eşim her kimse onun sıfatıyla söylerim. Şu sevdalı olunan kişiyi saklama, adını sır gibi gizleme konusuna gelenek görenek olarak saygı duyuyorum ama kusura bakmayın buraya takılmanız gerekmezdi. Lütfen o kısma takılmamanızı rica ediyorum sizden.

    Yurtdışı kısmından bahsetmemin sebebi 3 gün önce karşılaştığım hiç motor muhabbeti yapasım olmayan bir anda ağzı düşük bir herifn sürekli soru sorması ve muhabbet açmaya çalışması sırasında geçen konuydu. "Ya motorla şurayı şurayı gezmek istemez misin?" "ya bu youtuber motorla avrupayı gezdi" "yok bu motorcu amerikaya kadar 125lik motorla gitti" gibi muhabbetler yaptığı için yazarken de o kısım aklımda kalmış bende yazdım. Zaten motorla uzun mesafeye gitmem, dünya turuna da çıkacak değilim diyorum ya. O yüzden bahsettim.

    2- Çelişki dediğiniz kısımda ben bir çelişki göremiyorum. Motosikletten keyif alıyorum ama uzun yola veya hoş yerlere giderken motosikleti uygun görmüyorum. Benim için araba veya otobüs daha rahat bir uzun yol ulaşım aracı olduğu için benim keyfime onlar daha uygun. Gördüğünüz çelişki anladığım kadarıyla otobüs sizin için keyifli değil. İzmirden Kuşadasına otobüsle gidecek kadar dayanabilirim benim için keyif kaçıran bir yanı yok, o kısımı öznel bir düşünceyle yazdım tam olarak belirtemediysem yine kusura bakmayın.

    "motosiklet formunda motosiklet felsefesini, tarzını, kişilerin sürüş alışkanlığını eleştirip ve hatta aşağılıyorsunuz.." demişsiniz.
    -Bakın bütün motorcuları aşağılamıyorum. Nasıl her kesimde iyi ve kötü varsa ben kötü tarafı eleştirdim.


    Şahsına münhasır kişi kendini anlatmaz demişsiniz. Ben artık anlatılması gerektiğini düşündüm. Durduk yere gelip bu tip muhabbetler açılmasını saçma buluyorum. Salakça buluyorum dediğimde yanlış anlaşılıyor sanırım. Gereksiz buluyorum diyeyim. Neden çin motorunun beni rahatsız etmediğini tüm detaylarıyla anlattım. Uzun yol yok, yüksek hız yok. Pintilikten veya artislik olsun chopper süreyim diye de bu makineyi sürmüyorum. Dedim ya ben kendim gidip heveslenipte almadım. Tüm detaylarıyla anlatmak istedim. Eminim çin motosikleti eleştirilen bi çok insan vardır bu sebeplere sahip.

    Tabi ki kimseye zarar vermedikçe kendi hayatıdır isterse 200 yapsın. Tekrar ediyorum ben benim yanıma gelip bu motor 130a zor çıkar muhabbeti yapan hız düşkünü 20.motorcuyu da kulağımın kenarında duyunca artık rahatsız oldum ve bunu anlamsız buldum. Ya ister 150 yapsın ister 200 yapsın. Kendine yapsın gidip millete neden bunun kıyasını yapıyor? Bunun muhabbetini yapan motorcular var demek ki ve denk gelmişim hatrı sayılır miktarda ve rahatsız olmuşum. Sizin etrafınızda yoksa ne kadar hoş.


    6 litre yakan motorum değil. Araba 5 ila 6 litre arasında yakıyor. Benim biraz hareretli bir anımda yazmam bir hata olduğu gibi sizde biraz hatalı okuyorsunuz efendim dikkat ederseniz. Belkide sinirle yazdığım için anlaşılırlığı düşük bir metin olmuştur, öyleyse tekrardan özür dilerim.

    Motorun yenisini alabilmekte kolay ama motorcu değilim. Bu motor yarın çalınsa her ne kadar sürmekten zevk alsamda gidip yenisini şuan türkiyede iken almam. Alamam. Paramı çöpe atmış alırım. MAlum piyasa belli. Siz motorcular da şikayetçisiniz piyasadan, tutkulu olan insan alabilir ama ben gibi aşırı tutkulu değilseniz türkiye'de 2004 model 30bin kilometrede Suzuki vl250ye 20-25bin lira vermezsiniz. Benim ayağımı yerden kesiyor. Şuan için sorun çıkartacak gibi de durmuyor. Ben gibi keyfe keder arada bir kısa mesafelerde veya biraz turlayıp gelmek için süren birine göre gayet yeterli görüyorum bu yüzden de elden çıkarmayı daha yenisini almayı düşünmedim. Git iyisini al o zaman deyip durdukları için zaten bu kadar detaylı anlattım ya yukarıda herşeyi. Evet alabilirim ama aşırı bir motor tutkunu değilim dediğim için. İnsanların motosikleti sürme sebepleri farklılık gösterebilir dediğim için. Bakın üstteki tommygun yorumda rks ile istanbul-bodrum yapmış belli ki onun için gerçekten bir tutku bu.

    Tekrardan kibirli veya saygısız bir tutum gibi okunduysa mesajım özür dilerim belli ki benden yaşça büyüksüzünüz saygısız gözükmem istemem. Tekrar söyleyeyim, ben gelip gidip bu tarz muhabbetler yapan motorculara kızıyorum. Gerçekten motosikletin tek mantığı 150-200 yapması gerektiğini düşünenlere kızıyorum. Kimisi motoru 2 teker üzerinde sürer ve keyif almak için biner ben gibi. Bunu bir tutku olarak görmez. Bunu anlamayan ve motorun illa tekere gelmesini isteyen motorculara kızdığım için söylüyorum. Onlar öyle seviyor olabilir, onların seçimi. İyi günler dilerim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:59 ----------

    ulkerhan KARDEŞİM

    Burada edildi demiyorum. Tekrar oku. Buraeda edildi demiyorum. Son kez tekrar yüksek sesle hep beraber

    "Burada edildi demiyorum"

    Burada edilse zaten ben niye buraya geleyim tekrardan. Sağda solda ustaya gittiğimde gördüğüm veya motoru park ettiğim yerde etraftaki motorculardan duyuyorum diyorum. Gerçekten okuduğunu anlamama olayı nasıl bu kadar fazla olabilir. Bir akıllı siz misiniz de bırak motoru aklını veriyorsunuz. Orada katılıyorum diyen de var, "tommygun" gibi bu konuda "okuduğunu analyıp" "kötü eleştiriyi üzerine alınmayan" bilinçli motosikler sürücüsüde var.

    Yazdığın diğer şeylere yanıt olarak burada zaten rahatsız olduğum bir durum yok. Kronik sorunların belirtilmesi de rahatsız etmez bu neden rahatsz etsin, TEKRAR EDİYORUM

    "SAT BUNU KAFAN AĞRIR, BUNU SEVMEDİĞİN DÜŞMANINA VER, BU 130U ZOR GÖRÜR, BU BASINCA DA GİTMEZ GİTTİĞİNDE DURMAZ" gibi laflar edenlere kızıyorum. Ha kötülediğim şey yolda 150 ile yasalara aykırı şekilde kullanma kısmında rahatsız olduysan, özür dilerim motosikletin felsefesinde bunun olduğunu bilmiyordum. Otoyolda tek teker yapıp +180kmh hızla gidip kaza yaptığında araba sürücüsünün başını derde sokacak veya çarpacağı başka bir motosiklet sürüsünün öldürecek kişi motosiklet felsefesini kirletmiyorda sizi ben kirletiyorsam gerçekten ben özür dilerim.

    YAZANI NASIL ANLAMIYORSUNUZ ARAKDAŞLAR FORUMLA ALAKALI BİRŞEY YAZILMADI ORAYA YA NASIL OKUYAMIYORSUNUZ ANLAMIYORUM. UZUN GELİYORSA OKUMUYORSANIZ CEVAP YAZMAYIN LÜTFEN TAMAMINI OKUYUP ANLADIKTAN SONRA TARTIŞMAYA KATILIN. MECLİSE DÖNDÜ ORTALIK ALLAH KAHRETSİN YAZMASAYDIM. BU KADAR DETAY VERMEMİN SEBEBİ İSE OKUYUNCA ANLAYAMANLAR İÇİN ŞURAYA AÇIKLAYAYIM

    her paragraf birbirinden bağımsız bir konu olarak ve motorla alakasız görülebilir. Ancak hepsinin sonu veya başı motorla alakalı rahatsız olduğum muhabbete geliyor. Kullanıcı sözleşmesini okudum yazısını aslında okumadan işaretleyip başına dert alanlar gibisiniz yahu. Okuyun abicim şu yazılanları biraz. Hayatım oku demediğim kadar oku dedim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:10 ----------

    Birde bir yanlış anlaşılma daha var. Herkesi gömmüşüm gibi düşünüyorsunuz, ben bilinçsiz olanları eleştirdim. Kendi işine bakmayıp milletin keyfine burnunu sokanları eleştirdim. Trafikte arabalar motorcuların hayatını tehlikeye attığı kadar bilinçsiz motosikletlilerinde olduğunu söyledim hem kendilerinin hemde diğer 2 tekerlileri hemde diğer araçları tehlikeye atanlar var. Ki, bu insanlar asıl motorcuların itibarını düşürüyor. Birde sanki çok param varda show yapıyormuşum gibi görünmüş. Öyle bir şey yok. Orada eleştirdiğim tek nokta karnını doyurmadan motosiklet alma kısmıydı. Demeye getirdiğim nokta da buydu.
    tommygun bunu beğendi.

  12. #12
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Okumadım, mutluyum.
    cıbılduck, yaşlıveacemi ve ulkerhan bunu beğendiler.

  13. #13
    YasinC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    İlk paragrafı okudum sadece bu yüzden can sıkıyorsanız boş.

    Bu ülkede Ducati motosiklet dünyasının Ferrari'si denebilecek markayı alanları dövüyorlar.

    Boş geçin

  14. #14

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Yavuuuuzz bu kadar uzun yazıp bize niye işkence yapıyorsun. Hadi sen çevrenin boş boş konuşmalarına hiç gerek yokken alınıp güçeniyorsun bizim kabahatimiz ne?
    Üç sefer tamamını okuma girişimi yaptım sonuç hüsran hiç sevmem tamamını okumadığım yazıya cevap yazmayı.

    Not: Hiç huyum değildir ama rumuzun dikkatimi çekti vuuuu diye - rüzgar yavuz - der gibi imaz bıraktı.

  15. #15

    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Belirtmek İstemiyor
    evet herkesi gömmüşsün,
    evet motosiklet senin için bir zulüm,
    evet o bindiğin motosikleti düşmanına ver,
    evet o bindiğin motosiklet güvenli değil,
    hayır kurallara uyan bir tipim, (kanıtlarım, son 10 yılda 1 trafik cezam yok. motorumda arvento var. hız aşımı yapmadığımı dahi kanıtlarım)
    hayır bornova'dan alsancak'a 150 ile gitmiyorum,
    evet racing motoru severim fakat pistte,
    evet chopper motoru severim V twin olduğu sürece,
    evet çin malını severim ekonomik olunca,
    hayır çin malını sevmem caracal 200 olunca.

    ilaveten çok merak ettiğim bir konu var. ben de izmir'de yaşıyorum. 35 yaşındayım. yılda 15-20k km motosiklet ile yapıyorum.
    hiç bir motorcu kullandığım motosiklet için yargılamadı,
    ben hiç şehir içi tek teker üzerinde giden mt25 görmedim,
    ben hiç ankara asfaltını 150 ile giden r25 görmedim.
    sen nerede yaşıyorsun? bahsettiklerin izmir'de olmuyor emin ol.
    bana kimse park ettiğim yerde aga bu motör sıkıntılı demedi. qm250 bile sahibi oldum ona bile kimse durduğum yerde laf etmedi.

    bu arada izmirim kart teklifim hala geçerli. üzerine motosiklet.net'den sevgilerle yazdıracağım.

  16. #16
    RideForLife. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2018
    Şehir
    Antalya & Isparta
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Anladım abi..

  17. #17
    cıbılduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2019
    Motosikleti
    Monster 696

  18. #18
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    WR 250 R
    Derdini s... berkun abi karikatürü vardı..
    cıbılduck bunu beğendi.

  19. #19
    tarikcapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2018
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda CBF 250
    İnsanların ne dediğine hiç bir zaman bakmam. En iyi mal her zaman sahip olduğumdur. Millet japona biniyor bana faydası var mı ? Benim çinli kapının önünde al anahtarı gel diye gözümün içine bakıyor... sen boşver, elindeki makineye bak, güle güle kullan... akıl verene de " Sen öyle yap kardeşim ben böyle iyiyim" de geç...
    yavuuuuzz bunu beğendi.
    Yalnız ama Kafası Rahat Adam...

  20. #20

    Üyelik
    23 Nisan 2011
    Şehir
    istanbul-avcılar
    Motosikleti
    2014 CBR500R vs Dio 110
    Sat kurtul be arkadaş..nedir bu izdırab?.....


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)