Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Yemeksepeti Müşterisinin Kuryeden Ehliyet İstemesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    _alp_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    VTX 1300
    Ben bir kere yağmurlu havada sipariş vermiştim o da hastaydım ve evde yatıyordum. Sipariş notuna kurye arkadaştan özür dilerim, yağmurlu havada sipariş verdiğim için vb. birşeyler yazmıştım. 2 dk. sonra çocuk arayıp teşekkür etmişti. Ben de telefonda acele etme demiştim. Yağmurun yavaşlamasını beklemişti herhalde, yemek 1 saat sonra gelmişti. Yine kusura bakma vb. diyip bahşişini verip teşekkür etmiştim. Trafikte biri önüme kırsa sinirlenirim, biri sırada önüme geçse uyarırım vb. ama hizmet sektöründeki kimseye kolay kolay sinirlenmem. Hata yapsa bile kasıtlı olmadığını düşünüp uzatmam. Biri yemeğini 10 dk önce ve sıcak yiyecek diye başka biri canını tehlikeye atamaz. Sıcak yemek isteyen gider yerinde yer.

    Yemeksepetinin rapor vb. tutmasının tek nedeni de, ileride olabilecek olumsuz bir duruma karşı, hukuki açıdan kendilerini korumak için akılları sıra önlem almaları.
    Stock Sever bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de bir ornek vereyim. Mesela hava alanlarinda bagaj kayboldugunda

    Bakin bes gunlugune okyanusu asip baska bir ulkeye gitmissiniz, 20 saattir yoldasiniz, sucugunuz cikmis, yarin prezentasyonunuz var, otele gidip biraz uyku uyumak icinizden geciyorken bir de ogreniyorsunuz ki yarin giyecek kiyafetiniz, yataga giyecek kiyafetiniz, dis fircaniz ve jiletiniz bile yok... O durumda anlayisla yaklasmasi gereken musteri degil, orada calisan eleman.
    Benim de aklıma bir örnek geldi . Natıonal Geographıc de kabusa dönem yolculuklar diye bir belgesel program var. Adamlar kuryeleri Kolombiya, Brezilya veya Peru gibi ülkelere gönderip bir hafta yedirip içirip tekrar geldiği ülkeye çantasına on, on beş kilo bir şey koyup geri yolluyorlar. Düşünsene hava yollarının bu adamın çantasını kaybettiğini. Çıkışta elemanlar bekliyor diyebileceği tek şey bir daha bu hava yolu şirketi ile uçmayalım abi pardon. Pardon mu? Sen diş macununda bahsediyorsun.

    Aklıma bu örnek geldi ne güldüm.

  3. #23

    Üyelik
    03 Haziran 2018
    Bence ehliyeti gösterip başka birşey daha görmek istiyor muzun diye soraydın

  4. #24
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    Kuryelik çok zor bir iş gerçekten büyük saygı duyuyorum. yağmur çamur soğuk demeden her siparişim en geç yarım saatte gelir gelen arkadaşları ayağına sağlık kolay gelsin demeden kapıdan göndermem. İşten çıkmakla doğru olanı yapmışsın arkadaşım iş yeri haklı olduğu durumlarda çalışanına sahip çıkmalıdır

  5. #25
    rollcycle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul City
    Motosikleti
    R1250GS ADV
    Olay yeni ve yaşadığınız yerde hava soğuksa allah o müşteriyi bildiği gibi yapsın. Dışarda insanlar zor yürüyor birde utanmadan laf yapıyor. Karnı değil gözü aç bir insan bozuntusuna denk gelmişsiniz geçmiş olsun. Birdaha benzer bir durum yaşar aynı adrese giderseniz kimlik görmeden siparişi teslim edemiyoruz diyip sınırlarınızı zorlayın. Canınızı sıkmayın

  6. #26
    reclusive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ağustos 2014
    Motosikleti
    AT1000Dct
    Bir arkadaşım McDonald's da çalışıyordu. Pislik çıkaran müşterilerin hamburgerine tükürdüklerini söylerdi 🥴

  7. #27
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı reclusive adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir arkadaşım McDonald's da çalışıyordu. Pislik çıkaran müşterilerin hamburgerine tükürdüklerini söylerdi ��
    Ne kadar naif calisanlarmis oyle. Metro turizm'den ornek alsinlar azicik...

  8. #28

    Üyelik
    01 Nisan 2019
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani iftira atın diyorsun bu da güzelmiş be.



    Kaybetmesi için önce karakteri olması lazım.
    İftiraysa iftira hocam şahış bariz kötü niyetli. Gereksiz iyi niyet kendine zarardan başka bişey değil benim gözümde.

  9. #29
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı impetum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İftiraysa iftira hocam şahış bariz kötü niyetli. Gereksiz iyi niyet kendine zarardan başka bişey değil benim gözümde.
    Becerebildiğine herşey helal öyle mi?

    Bir gün biri de sizi kafasına göre haksız bulup iftirayla süründürebilir yani... Hiç sorun değil sizce. Azıcık empati.

    İçimizden geçse kendimizi ayıplamamız gereken şeyleri marifetmiş gibi açıktan yazabiliyoruz...

  10. #30
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    tazminat davası açın bence.

  11. #31
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Ehliyet isteme yetkisi yok sonucta, adam bariz "para vermeden nasl yerim" olayına girmiş ki o sırada yemeksepeti ile konusup ücretsiz almaya calıstıgını düşünüyorum (10 dk seni bekletirken)



    Kızlı erkekli bir evde böyle muhabbet olur ise sende adamdan nikah cüzdanı iste sonra polisi ara "seksli meksli şeyler dönüyor zina var" diye ihbar et

  12. #32

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Müşteri memnuniyeti konusuda ayarsız olduğumuz meselelerden biri.. Bizde düzgün müşteriyi restoran veya bir başka sektördeki firma kollamaz ama nerede mezarcı, pazarlıkçı, çirkef müşteri var onu susturmak için bu tip dangalaklara eyvallah der.. Sonra tertemiz düzgün müşterisini kaybeder bu tip dallamalarla da işini iyi bir yere götüremez..

    Müşteri memnuniyeti bu değil arkadaşlar.. Bu ehliyet isteyen şahıs saçma sapan bir şey yapmış. Buna prim veren restoran yada yemek sepeti kimse yanlış yapmış.. Bizim millet olarak kaçırdığımız en büyük konu bu kötünün iyisini seçmeye çalışmak. Hayır arkadaş kötü kötüdür iyide iyi.. Sen iyi müşterine A kalite hizmet ver bırak bu abuk subuk müşterileri seni iyi müşterin alır en güzel yere koyar zaten..

    KArdeşim bu ülkenin başına ne geldiyse idare etmekten geldi.. Daha geçen gün bir marka ile alış veriş sebebiyle tartıştım.. Diyorumki sen düzgün müşterine sahip çıkmayarak kendi markanı bitiriyorsun.. Şuan memlekette markaların bir bir kapanmasının tek nedeni ekenomik resesyon değil.. Markaların müşterileri ile olan iletişimi berbat ve böyle arızalı müşteriler üzerinden idare etmeye çalışması..

    Örnek istanbulda bir AVM de bulunan x ayakkabı markası arap müşterileri iyi para veriyor diye gerçek müşterisinin 300 TL ye alacağı bir ayakkabıyı sırf bu yüzden 750 TL ye çıkarıyor.. Ancak bu x ayakkabı firması 3-5 araba satıp ihya olmayı beklerken diğer müşterisini küstürüyor.. Sonra bu markalar batıp konkordato talep ediyor...
    [COLOR="Silver"]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:46 ----------


    Bir ekleme yapacağım futbol ile ilgili.. Türkiyede futbol kulupleri iflas etti sayılır.. O kadar çok borçları varki bu çarkı döndürmeleri bana göre mümkün değil devlet vergi affı vs veya destek çıkmazsa ki bana göre çıkmamalı.. Furbolu bitiren asıl neden holiganizme, abuk subuk konuşan tv futbol programlarına, 2-5 bin amigo taraftar takımına paye vermekten kaynaklı..

    Kim gönül rahatlığıyla çoluğunu eşini , sevgilisini alıp futbol maçını izlemeye gidiyor.. Futbol itin kopuğun küfürleri içinde izlenen bir etkinlik haline geldi ve iflas etti.. Futbolda düzgün müşterisini kaybetti..

  13. #33
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    @newmoto76, "iyi musteri, kotu musteri" ayrimi yaptiginiz anda kaybedersiniz.

    Iyi musteri hizmetleri demek, artniyetli musteriler tarafindan (belli bir miktar) dolandirilmayi kabul etmeyi gerektirir.

    "Ben iyi musteriye iyi, kotu musteriye kotu olacagim" demek, bazi iyi musterilerin magdur olmasini netice verir, eninde sonunda.

    Ikinci bir nokta:
    Fiyatlandirma, musteri hizmeti ile alakasiz bir konu... Fiyat yuksek, musteri hizmeti kotu olabilir; fiyat dusuk, musteri hizmeti iyi olabilir. Eger ayakkabi magazasi kar marjindan fedakarlik yapip fiyat kirdiginda yeterince musteri kazanmiyorsa, kar majini azaltmaz. Acikcasi bu noktada is sahibinin kararina guvenirim, cunku adam hayatini oradan kazaniyor, kendisi icin en karli karari vermek zorunda. Dediginiz daha karli olsa neden yapmasinlar, ancak daha karli olacagina dair hic bir veri yok elinizde. Evet Turkiye'de ozellikle kucuk esnafin musteri hizmeti algisi rezalet, ama o ayri bir konu.

  14. #34

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Türkiye'de müşteri memnuniyeti konusu istisnalar hariç asla düzelmez çünkü (olması gereken) sürekliliği düşünen firma sayısı az. Avrupa'da 1100'lerde kurulmuş kağıt fabrikası halen aynı ailenin elinde çalışmaya devam ederken bizde 15-20 yıllık firmaya köklü firma muamelesi yapılır. Batılılarla süreklilik kavramlarımız tamamen farklı. Bizim memlekette çoğunluk fırsatçılık / piyasa dolandırmak / tokatçılık için işletme açıyor. Ortalamayı bunlar düşürüyor...

  15. #35
    Quantrell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2019
    Şehir
    Uşak
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o adresi aklınızda tutun, tekrar siparişi olur ise yemeğe sevginizi katın.
    aman kameralara dikkat ..
    espresso bunu beğendi.

  16. #36
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı Quantrell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aman kameralara dikkat ..
    aklıma geldi


    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  17. #37
    yawuz58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2018
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Hero xpulse
    Bu gibi durumlarda Kimse personele sahip çıkmaz para müşteriden geldiği için müşteri haksız olsa bile ilk sıradadır bende bir ara kendin pişir resturantta çalıştım hafta sonları sadece sürekli olarak sırada 50 kişi oluyor çok yoruluyordum ayran kola fanta şalgam suyu meyme suyu su birsürü içecek var kasap tarsı soğutucu dolap var müşteri geliyor ailece adam diyor ayran arkamdaki dolaptan alıyorum bölüm büyük tabi karısı diyor fanta ver ayranı yerine koyup fanta getiriyorum kızı diyor kola var onu yerine koyup kola veriyorum küçük çocuk diyor meyve suyu ver hepsini birden almıyorlar hep karar değiştiriyorlar en son dedim karar verin hem yorukdum hem müşteri bekliyor gidip şikayet etmişler patron dedi daha gelme böyle müşteri yüzünden haksız yere işimden oldum hem çalışıyorum hem garsonluk yapıyorum ev kredisi ödüyordum o ara okadar zoruma gittiki 6 ay sonra belediye orayı yıktı imara aykırı yapı var diye yer aslında arsa görünüyormuş etme bulma dünyası

  18. #38

    Üyelik
    09 Ağustos 2019
    Şehir
    Balıkesir/Erdek
    Motosikleti
    Mondial 100Fmh Yamaha Mt25(2016)
    Şuan Üniversite Okuyorum Benimde Basıma Cins Biri Geldi Arkadasın Getirdiği Gibi Kıl 2 Dakika Geciktim Diye Seni Patronuna Şikayet Etcem Dedi Bende Dedim
    Zaten Patron Benim Dedim Parayı Verdi Direk Kapattı Suratıma Sonra Özür Diledi
    TIGERSHARK bunu beğendi.

  19. #39
    CagrioneTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 300, MT 25, ARORA BEATRİX
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Kızlı erkekli bir evde böyle muhabbet olur ise sende adamdan nikah cüzdanı iste sonra polisi ara "seksli meksli şeyler dönüyor zina var" diye ihbar et
    Buna koptum.

    Evlilik cüzdanı isteme mantıklı ama al derse sende ehliyeti göstermek zorunda kalırsın. En iyi ihtimalle göstermiyorum derse sende nasıl beni sizin evli olup olmamanız ilgilendirmiyorsa sizi de benim ehliyetim ilgilendirmiyor dersin.
    baba bilgisiyle adam olunmaz bekar hayatı yaşa.

  20. #40
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Gordugum o ki bir cok calisan arkadas musteri ile konusmayi bilmiyor, yaptigi isi (cikari icin degil, kendine olan saygisindan dolayi) profesyonel yapmaktan da bihaber.

    Starbucks calisanlarini iyi egitiyor bu noktada.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)