Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

kaza sonrası ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    09 Şubat 2017
    Motosikleti
    CBR250
    şehir içi kaza yaptım.
    şehir merkezinden tam hgs çıkarmış yola çıkmıştım.ilk ışıklardan sonra diğer ışıklara kadar yol boştu. önümde bir araba vardı . 'sağından geçsem mi? yok ama sağda park halinde çok araba var biri ani çıkar.' vs diye düşünürken(muhteelen gaz açıyordum ). bir araba ara sokaktan birden yola çıktı . önümdeki araba da birden frenledi.(tam da hatırlayamıyorum)ama aramızda çok mesafe vardı ve muhtemelen kafamda başka düşünceler olduğu için sert frenlemiş olabilirim. buna panik fren deniyormuş sanrım(?) sonradan abs olsa kurtarırdın diyenler oldu.ama malesef ben birden motorumun benden uzaklaştığını hissettim :D düştüm takla yada taklalar attım hatırlamıyorum ve metrelerce sürüklendim. sürüklenme hiç bitmeyecek sandım.şehadet getirmeye çalışıyordum: ) neyse ki arkadan bir araba falan gelip beni ezmedi. yada bir yere çarpmadım. ama beni kaldırdıklarında gögüs kafesim çok ağrıyordu. birileri kaskımı çıkarmaya çalıştı. engel oldum. her yerimin sağlam olduğunu anladığımda kaskı çıkardım. motoru da soramıyorum iyi mi diye :D ne garip bir duyguymuş. başıma o kadar çok insan ve polis toplandı ki. korku dolu gözler... her kafadan bir ses... ben kendimi geçtim milleti ikna etmeye çalışıyorum iyiyim diye. ambulans çağırmışlar. herkes şikayetçi ol birden önüne çıktı diyor. ben arada bir araba daha vardı diye hatırlıyorum ama polis dahil herkes iyi olduğumu görünce bu defa şikayetçi ol diye tutturdu. arabalar basıp gitmiş zaten. kimden ne diye şikayetçi olayım. hissettiğim duydu utançtı zaten:( neyse.. bi türlü kaçamadım ordan bacakların titriyor böyle gitme diyenler oldu o ara ambulans geldi. sonrasında tekrar motoruma bindim oradan bir an önce uzaklaşmak istedim. koruma takozu çok işe yaramış . gerçekten çizikler dışında neredeyse bir şey yok motorda. birileri sağolsun kaldırmış motoru. ben de de pantalon veya dizlik olmadığı için dizimde yara var. eldivenim dandikti parmaklarımda yara var ve haraket ettirirken ağrıyor. omuzum da keza. kazanın üzerinden bir gün geçti. bundan sonra nasıl hareket etmeliyim?
    nasıl dersler çıkarmalıyım?
    motora hemen binmeli miyim?
    kaza videoları izlemeli miyim?
    aklıma bir sürü şey geliyor?
    ilk gün hep düştüğüm an flash backleri yaşadım.
    kaza yaptığımı gizliyorum. gelip burada anlattım :D
    şimdi de sevdiklerimi üzmeye hakkım var mı diye düşünüyorum.
    Allah beterinden korusun tabi ki.
    şöyle derler değil mi? 'düşmemiş motorcu yoktur, henüz düşmemiş motorcu vardır ' :p
    kaza sonrası tavsiyelerinizi ve ruh halinizi paylaşabilirsiniz


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Kaza videoları izleme; yapabiliyorsan güvenli sürüş eğitimine yönel bence. Özgüvenin geri gelecektir.

    DÜşmemiş motorcu yoktur henüz düşmemiş motorcu vardır sözüne katılıyorum. öyle ya da böyle düşüyor herkes hocam

    Benim takıldığım nokta senin kaza yapmana sebep olan tiplerin kaçması, suclu olsun ya da olmasın yapılan şerefsizlik.

    Şikayetci ol

  3. #3

    Üyelik
    05 Ekim 2018
    gecmis olsun!
    eger motora binmeye devam edeceksen ozaman bu kazadan dedigin gibi ders cikarmalisin
    aklima nacizane gelenler
    1- guvenli motor kullanma egitimi alma
    2- ekipmani daha duzgun edinmen, eldiven, dizlik ayakkabi vs
    3- konuyla ne kadar alakasi var bilmem ama ABS hayat kurtarir, aci tecrubeyle sabittir.
    4- kafan bos degilken kesinlikle motora binme, aci tecrubeyle sabittir.

    ve o serefsizden mutlaka sikayetci ol, mobese vs birseyler ile kesin bulunur, pesini birakma
    mombohunter bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    04 Mayıs 2018
    Şehir
    Kasımpaşa
    Motosikleti
    PCX,Pulsar,MT-25,MT-07
    Öncelikle geçmiş olsun. Yaptığınız kazada alacağınız en büyük derslerden biri ekipman olmuştur diye düşünüyorum. Diğer konulara gelecek olursak,kazadan sonra size birşey olsaydı kimin hatalı yada hatasız olduğuna bakmaksızın bu tarz olaylardan nasıl kurtulurum diye düşünmek lazım. Kaderdir olur orası ayrı tabi ki ama motosiklet kullanıyorsak her an tetikte olmamız lazım. Her an bir öküzün ( her cins öküzden bahsediyorum ) yola çıkacağını,şerit değiştireceğini,ani fren yapacağını bekleyerek sürüş yapmalıyız. Bir kaç kere düşmüş biri olarak ilk kaza zamanı hemen bir soğuma geliyor.Daha sonra daha dikkatli,yavaş kullanmaya başladıkça motosiklet sürmeye tekrardan korkusuz başlıyorsunuz ( en azından bende bu şekilde oldu ) Tek farkı ise daha dikkatli kullanmaya itiyor sizi bu olay. Tekrardan geçmiş olsun.Allah tekrarından korusun.

  5. #5
    abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    Çok geçmiş olsun,
    nacizane tavsiyeler;

    kendine biraz süre ver,
    motorun nedir bilmiyorum ama esas soru tecrüben nedir? yeni mi başlıyorsun?
    imkanın varsa eğitim al, yoksa oku ve uygula, boş alanda panik fren, kontra gibi çalışmalar yap,
    içinde bir endişe şüphe varsa kazalar alışkanlık haline döner, kendinden ve motorundan emin olduktan sonra devam et.

    sürüş tarzını sorgula, fazla defansif sürmek de tehlikedir benim için, bir de kafan dağınıkken motora binme lütfen.
    Motosikletimin üstü açık..
    https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber

  6. #6

    Üyelik
    28 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Forza 250
    Öncelikle geçmiş olsun, kaliteli ekipmana verilen paranın her kuruşuna değer zaten bunu yaşayarak gördünüz. Ekipman alırken 5 sene kullanacakmışsınız gibi düşünerek maliyet hesabı yapın. Fullface kask + bilek korumalı deri eldiven + Level 2 sırt korumalı mont + Denim ya da cordura motosiklet pantolonu ve uzun çizme giymeden bakkala bile gitmemek gerekiyor. Motorunuzun 125 cc de olsa 1000 cc de olsa 40-50 km/saat hızı geçiyor sonuçta ve ölümcül tehlikeli. Euro NCAP çarpışma testleri 64km/saat hızla yapılıyor ve arabanın testten sonra aldığı şekli hepimiz gözümüzde canlandırabiliyoruz sanırım.

    Giyim-kuşam kısmı böyle, şimdi gelelim eğitim mevzusuna, Honda, Yamaha gibi markaların güvenli sürüş okullarından ya da Motto Akademi gibi özel kuruluşlardan ya da özel eğitim veren hocalarımızdan başlangıç ve hakimiyet eğitimlerini ve sonrasında yol eğitimlerini almanız gerekli.

    Tabi gerekenler böyleyken bu işin mali boyutu nasıl. Gerçekten yorucu. Orta halli bir ekipmanı 5-7 bin TL bandından aşağı halledemiyoruz. Neredeyse bir skuter parası. Eğitim için de bir 5 bin ekleyin 10-12 bin totalde para gerekli. Ne yazık ki bilinçli ve eğitimli motosiklete binmek biraz artık lüks işe kaçıyor.

    Kaza ile ilgili kendi tecrübeni paylaşayım sizinle, kaza sonrası yaralanmanız varsa zaten kazaya sebebiyet veren aracın sürücüsüne kamu davası açılıyor. Siz bu davaya ancak taraf olabiliyorsunuz. Peki taraf olunca ne oluyor. Kendi kazamda taraf olduğum kamu davasında karşı tarafa 2100 TL para cezası verildi ve ehliyetine 6 ay el konuldu. Dava 3 celsede bitti ve toplamda 9 ay sürdü. Bu işin kamu davası kısmı sizin eğer bir işgücü kaybınız varsa bununla ilgili ayrı bir dava açıyorsunuz ama bunu yine kazaya sebebiyet veren şahsa açmıyorsunuz, onun sigorta şirketine dava açıyorsunuz. u dava Ticaret mahkemesinde görülüyor. Ama öncesinde işgücü kaybınızla ilgili heyet raporu almanız gerekiyor. Avukat arkadaşlar varsa konuyu daha iyi anlatacaklardır.
    SYM Gts Evo 250, SYM Maxsym 400,KTM Duke 390,Xmax 400abs, Joymax250, Forza250

  7. #7
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Motosiklet kullanmaya basladigimin 2. gunu kaza yapmistim. Ayni duygular/ayni hareketler/ayni korkular. Geciyor gidiyor birkac gunde. Ben de ilk 2-3 gun flashbackler yasamistim, binemedim scooterima. Sonra tekrar guven geldi ciktim. Herkes ayni seyleri yazmis ben eksik kalmayayim.

    - Biraz zaman verin, kapali bir yerde tekrar binme calismalari yapabilirsiniz kisa zamanda.
    - Ekipmanlarinizi dusunun, dizlik ya da pantolon edinin. Eller de oldukca onemli, en cok kullandigimiz organlar neredeyse.
    - Egitim alabilirsiniz, panik fren calisabilirsiniz ozel egitimlerde.

  8. #8
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    1974 te Okulu kırıp mobilet kiralamaya gitmiştik. Kaza sonucu kullandığım mobilet ağır hasar görmüştü. Olabilir böyle şeyler.
    Belli ki acemisin. Kaliteli bir kurumdan eğitim alırsan her şeyin değiştiğini görürsün. Aksi takdirde kazaya hep yakın olursun. Kazasız belasız sürüşler...

  9. #9

    Üyelik
    30 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    xmax250
    uzun uzun tavsiyeler verilebilir.. egitim almak vs vs gibi.. hatta en onemlisi psikolojik olarak kendinizi hazır etmeniz veya bir psikologa basvurmanız gibi... ama bence en önemlisi bundan sonra kaskınızı takıp marşa bastıktan sonra dünyevi bütün dertleri unutup sadece motorunuza ve yola konsantre olmayı ögrenin...

    ne kadar egitim alırsanız alın kafa da baska dusunceler varken bir anlık dalgınlıkla bu tarz kazaları her zaman yasabilirsiniz...

    kazasız surusler...

  10. #10
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    Senin kaza durumunda ilk yapman gereken hastaneye gidip kontrolleri yaptırman. Yada o an ambulansa binmendi. İç kanaman olabilirdi ve sabahına cikamayabilirdin bu tür şeyler bişey olmaz yaa diyip geçiştirilsede çok ciddi konular hayatta kaldığın için çok şanslısın
    sevde bunu beğendi.

  11. #11

    Üyelik
    09 Şubat 2017
    Motosikleti
    CBR250
    ben ilk Honda Safety Türkiye den eğitim almıştım. yorum ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
    bugün kaza yaptığım yerde esnaftan kaza görntülerimi aldım. hatırladığımın aksine biri direk benim önüme aniden çıkmış.ani frenle dengemi kaybedip çok sert yere yapışıp kendi etrafımda taklalar atıp sürüklenmişim. olaydan sonra tekrar kaskımı takıp yola çıkmama herkes hayret etmiş.
    çok büyük hata ettim. hastaneye gidip muayene olmalıydım. iç kanama geçirebilirdim. omuzum çatlamış olabilirdi. neyse ki iyiyim
    bugün savcılığa gidip şikayetçi oldum hastaneden rapor almak gerekiyormuş. gidip yara izlerimi ve morlukları gösterdim.
    gerçekten çok şanlıymışım.
    bu arada verilmiş sadakamızın olması için sadaka vermemiz lazım, onu hatırladım ;)


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)