Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Anket: Hangi 50 CC

Katılımcı sayısı
5. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • RKS X Power 50

    2 40.00%
  • Yuki Fifty

    3 60.00%
2. sayfa BirinciBirinci 12

2 gün sonra 50 cc motor alıyorum. Sizce hangisi?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    SavageGarden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Eylül 2016
    Motosikleti
    HONDA NC750S
    3. soru için cevap vereyim, daha bu hafta içi aldım çünkü.

    noter 171 lira tuttu. işlem süresi 20dk
    plaka ise 21 lira. işlem süresi 15 dk


    bu arada herkes yazmış, ama içimin rahatlaması adına ben de yazacam: 50 cc ile otobana çıkma hocam. aman çıkma.
    paprika93 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı karayel90 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    50 cc almayın aldırmayın nedenini söyleyeyim

    Çünkü ülkemizde bir çok yasal boşluk olduğu gibi 50cc konusunda boşluk var 50cc zorunlu trafik sigortası yapamıyorsun yaptırsanda bi geçerliliği yok bir yayaya çarptın öldürdün yada sakat bıraktın yada bir araca çarptın ne olacak maddi manevi zararı cebinden karşılayacaksın suçlusun yada suçsuzsun hiç bi önemi yok bu yüzden oldukça tehlikeli.50 cc'lerede zorunlu trafik sigortası şart olmalı
    bunu ilk defa duydum, gercekten 50 cc alsan da sigorta yaptırmak ıse yaramıyor mu?

    hanıma alacaktım, eğer doğru ise almayım bari.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  3. #23

    Üyelik
    19 Haziran 2019
    Alıntı SavageGarden adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3. soru için cevap vereyim, daha bu hafta içi aldım çünkü.

    noter 171 lira tuttu. işlem süresi 20dk
    plaka ise 21 lira. işlem süresi 15 dk


    bu arada herkes yazmış, ama içimin rahatlaması adına ben de yazacam: 50 cc ile otobana çıkma hocam. aman çıkma.
    yok hocam çıkmam zaten sadece yasal olarak çıkabiliyor mu diye merak ettim.

  4. #24
    hacidayi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR650R
    Herhangi bir problem olmayacaksa bilgilendirme amaçlı link paylaşıcam eğer problem olursa moderator arkadaşlar silebilir.

    1. https://www.youtube.com/watch?v=oFJ9spuF5m4

    2. https://www.youtube.com/watch?v=Rnw5Q1--8Ug

    çok güzel bilgilendirme almadan önce izlemeni tavsiye ederim.

  5. #25
    EmreArslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2019
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Dominar D400 2023
    Bende çok araştırdım alıp almamak arasında kaldım gittim geldim 1 yıl geçti derken yuki gusto aldım hem fiyatı uygun hem güçlü olduğu için, yarı otomatik debriyajsız bir cub modeli ben memnunum tabi henüz 1500 km yaptım ilerleyen süreçte ne olur bilemem ama bu motor 100cc lik bloğa sahip sizin düşündüğünüz motorlar sanırım orjinal 50cc verilerede bakılırsa tabi kullanıcısı olan birinin yorumu daha açıklayıcı olacaktır fakat gerçekten blokda 50cc lik bir motorun sizi akan trafikde zorlayacağı taraftarıyım birde motora alışma süreciniz olacağı için yarı otomatik bir cub bakmanızı tavsiye ederim illaki vitesli olsun demeseydiniz motolux rossi 50cc yi şiddetle tavsiye edecektim. .

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:19 ----------

    Soruların cevapları verilmiş fakat bende bildiğim kadarı ile aktarıyım.

    1-Çoğu şirket zaten sigorta yapmıyor yapılsa dahi herhangi bir kaza durumunda yasal olarak şirket masrafları karşılayamıyor.

    2-Muayene yaptırıyorsunuz ondan kaçışımız yok malesef.

    3-İlla iki motor arasında seçim yapılacaksa ikisi ilede test sirişi yapmanızı öneririm fakat teknik verileri yakın olan bu motorlardan yuki 105 kg rks 85 kg hp olrakda yuki yarım beygir kadar fazla bu motorlar ufacık rüzgardan bile çok fazla etkileniyor o yüzden yuki bi nebze daha oturaklı olacaktır diye düşünüyorum. Ama rüzgarla işim yok ben 50km yide geçmem diyorsanız rks yakıt tarafında daha avantajlı olur diye düşünüyorum.

    4-Bütçe için ne ayırdınız bilemiyorum ama kask en önemlisi bana kalırsa bence 750 800 tl gibi bell marka bir kask alınabilir amaç güvenlik ise eğer birazda şekli ve özelliği olsun diyorsanız nexx tavsiye edebilirim ben scorpion kullanıyorum fakat kask çok eski eğer ikinci el alırsanız kalite markaya bakmadan önce üretim tarihine ve güvenlik sertifikalarına bakın derim.

    5-Otobana çıkmayın trafikde olsa altınızdaki motor sonuçta hem trafikde kullanım çok daha fazla tecrübe edinmeyi sağlıyor, otobana bu motorların çıkması zaten yasak onuda geçtim Allah korusun araçlar ile ilgili otobanda büyük sorunlar yaşayabilirsiniz.

    6-Benim henüz garantilik işim olmadı fakat yetkili servisinde bakım ücreti dışında ücret ödemiyorum stop ampulu sinyalleri değiştirdiler patladığında ön disk den şikayetim vardı onuda hallettiler aynı ücreti ödedim. Satan bayilerden bazıları cc yükseltme işinin garanti dışı bırakmayacağını söyleyerek yapıyorlar sonuçta onların elinde olan birşey bakımınıda yapıp pc ye işledikleri için fakat olurda incelemeye gidecek olursa o zaman sorun çıkabilir.

    7-Bizim gusto lar orjinal 100 olduğu için yükseltmeden memnunum ben fakat yükseltiyim derken blok açılcak tekrar toplanıcak başınıza iş açmamanızı tavsiye ederim en azından garanti süresi dolana kadar.


    Şimdiden kazasız belasız.

  6. #26
    Dxsec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2018
    Motosikleti
    Pulsar RS 200
    Alıntı paprika93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese merhabalar, motor alacağım bu siteden çok yararlandım. Ancak kafamda netleşmeyen durumlar var bunun için sizlerden destek almak istiyorum.

    50cc motor alacağım. Öncelikle arabam var onu belirteyim. Çünkü daha önceki konularda da şahit oldum genelde 50cc alınmaz ehliyet al daha yüksek bir şey al falan diyenler olmuş. Bir bakıma haklılar ancak herkesin ihtiyacı farklı. Dediğim gibi aracım var ve motoru yedek olarak alacağım. Küçük işlerimde kullanacağım. İşe gidip gelmeyi deneyeceğim. Yeterli olursa kullanırım olmazsa işyerinin servisi zaten var. Ancak motorlar hakkında çok bilgim yok. Ne kadar araç kullanıyor olsamda motorda sürdüm ancak hiç kendime ait olmadı. Yani zehir alma olayı çok yok açıkçası sadece arada küçük bir rüzgar alayım istanbul trafiğinde beklemeden ilerleyeyim diye düşünüyorum.

    Durum yukarıda anlattığım şekilde. Motor benim için amaç değil araç olacak. O yüzden ehliyetle falan uğraşmak istemiyorum. Sıkılıp hiç binmeme durumumda var çünkü. Bu yüzden 50 cc'ye karar verdim. Ama bir şey alırken fiyatına göre en iyi olanı almak isterim araştırmayı severim. Sizlerdende yanlış tercih yapmamak adına tavsiye bekliyorum. 2 RKS x Power ve Yuki Fifty model arasında kararsız kaldım. Cumartesi günü satın alacağım. Ama henüz hangisini alayım bilemedim.

    Bayiye gittim ve canlıda gördüm. Yuki Fifty gerçekten süper. Hiç 50cc gibi durmuyor. Gayet heybetli ve malzeme kalitesi bir Çin motoruna göre gayet yeterli seviyede. Ancak maalesef kasa ağır ve bu da beni düşündürüyor. Bir de Yuki Fifty kullanan nedense yok. Kağıt üzerinde çok daha üstün bir model gibi görünüyor. Ama neden satılmıyor anlamadım. Motor gerçekten güzel. Ama 50 cc o kasaya çok ağır gelir gibi geliyor. RKS kadar performanslı olacağını düşünmüyorum. 50cc'de tabiki üstün performans aranmaz ama trafikte de korna yiyip durmayalım. Yuki Fifty'i çok beğensemde düşündürüyor. Çünkü bu 110 cc yapılıyor mu onuda bilmiyorum. Motorla ilgili hiç bilgi yok çünkü. Enjeksiyonlu olduğu yazıyor sitesinde. Kullanan biri facebook yorumunda karbüratörlü ben kullandım demiş anlayamadım.

    Diğer seçeneğim ise RKS X Power 50. Bu motor ile dragonu düşündüm. Ancak kuba dragonun tipi hoşuma gitmedi. O yüzden eledim. Aslında piyasası olan güzel bir motor. Ancak onu alana kadar shinari alırım tasarıma biraz önem veriyorum. O yüzden RKS'ye yöneldim. Biraz küçük gibi geldi ama benim için yeterli 1.72 boy - 75 kiloyum. Ancak bu motorunda göstergelerini sevmediğim için istemedim. Ancak sonuçta bana en çok uyan bu gibi. Bir de 110 cc yapılabiliyor. Yetersiz gelirse yaparım diye düşünüyorum.

    Benim bu motor hakkında düşüncelerim bu şekilde sizde yardımcı olursanız tavsiye verirseniz sevinirim. Bunun dışında alacağım motorla ilgili sorularım var. Sizden cevaplarınızı bekliyorum.


    1- Bu motorlarda sigorta yaptırmasak oluyor. Ama malum istanbul trafiği kazadır olabilir. Yaptık diyelim bu sigorta karşı aracın masrafını karşılayacak mı?

    2- 50 cc'ler için bazı yerde muayene yok yazıyor. Bu konuda tam emin olamadım. Muayene var mı? Varsa 110 cc'ler muayeneden geçebiliyor mu?

    3- Cumartesi bir aksilik olmazsa 2 motordan birini alacağım. Sanırım nöbetçi noter muhabbeti varmış. Noter ve plaka masrafları tahminen ne kadar tutar?

    4- Bayiyle RKS için anlaştım. 4600 TL + Eldiven ve Kilit verecek. İstersen kask vereyim dedi. Ama verecekleri kask dandikmiş. Kaliteli bir kask almak istiyorum. Çok bir bütçem yok. Kask alırken neye dikkat etmem gerekiyor? Fiyat performans kaskı tavsiye eder misiniz?

    5- Bu motorla otobana çıkılır mı? İş yerimle ev temden 11 km. Sabah trafik falan oluyor zaten sorun yaşar mıyım? Teme girmek yasak mı? Hgs falan almama gerek var mı bu motorla karşıya falan geçebilir miyim? Normalde işim yok karşıda ancak olurda lazım olursa diye öğrenmek istiyorum.

    6- Bu motoru kullanıp garantiye işi düşen oldu mu? Çin motorlarında garantinin bir önemi olmadığı söyleniyor. Eğer öyleyse 50cc'yi direk yükseltmeyi düşünüyorum.

    7- Yükseltip memnun olan arkadaşlar var mı tahmini ne kadar harcamam gerekir?


    Evet arkadaşlar biraz fazla sordum. Bildiğiniz kadarıyla yardımcı olursanız sevinirim.

    https://www.youtube.com/watch?v=oFJ9spuF5m4

    https://www.youtube.com/watch?v=Rnw5Q1--8Ug

    Bu videoları izleminizi öneririm.

  7. #27
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Dxsec ve paprika93 bunu beğendiler.

  8. #28

    Üyelik
    14 Mayıs 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Benelli Leoncino
    50cc kaza yapmadığın sürece sıkıntı yaşamazsın ama Allah kimsenin başına vermesin bir insana çarptığını geçtim bir lüks arabaya çarptığını varsaysak kim ödeyecek parayı haklıda olsan senden çıkacak. Yasal boşluklardan faydalanan sigorta şirketleri sigorta yapmıyorlar, yapsalar da her türlü kapsam dışında.

  9. #29
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    50cc üstü kullanıp sigorta var diye çok güvenmemek lazım.O lüks araca arkadan çarparsan trafik sigortasıda kurtarmaya bilir.Onunda limitleri var.Limitin üstüne çıkarsan adam kaskodan yaptırır.Kaskoda senin boğazına çöker.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)