Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Köprücük kemiği kırığı (5 ay önce yaptığım kaza)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Egee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2016
    Şehir
    Tekirdağ/Süleymanpaşa
    Motosikleti
    Kawasaki ER-5 gitti Yamaha WR125X geldi
    Bundan 5 ay önce Edirne otobanında bende bir kaza geçirdim ve sol köprücük kemiğin kırıldı. Babaeski Devlet Hastanesi'ne kaldırdılar orada iki parçayı uç ucuca getirip 8 bandaj taktılar oradaki doktor uzman olmadığı için Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne yönlendirdi yamuk falan kalırsa diye platin takılabilir dedi ama Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde ki doktor gerek görmedi 8 bandaj harici bide kolun hareketini engellemek için kolluk taktılar, 10 günde bir kontrole gittim. Ortalama 40 günün sonunda kolluk ve 8 bandajı çıkardılar. Herhangi bir kaynamama durumu falan olmadı hatta bandajın çıktığı gün kaza yaptığım motoruma bakmaya diğer motoruma binip servise gittim. Şuan kolumda herhangi bir sıkıntı kalmadı sadece üstüne yatıp yada ağır birşeyler kaldırırsam biraz ağrı oluyor o kadar umarım sende kısa sürede iyileşirsin bu arada sen ucuz yırtmışsın ben 120-130 gibi hızlarda yaptım kazayı hastaneye kaldırıldığımda baygındım full ekipman olmanın faydası ile ucuz kurtuldum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Alıntı Gietti17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun. Bende ortadan tek parça kırmıştım ve 8 bandajı takılmıştı. Sabah öğle akşam kelle paça ile sağ köprücük kemiğim 2 haftada büyük ilerleme kaydetmişti. Doktorda şaşırmıştı. 1 - 1.5 ayda tam olarak kaynadı. Kolumu kaldırabiliyordum, sağ tarafıma uzun süre olmasa da yatabiliyordum fakat kendini unutturması 1 yıl sürdü.
    Sağ omzumu hareket ettirirken köprücük kemiğimin oradaki ete sürttüğünü hissediyordum. Garip bir his, kırık olmayan tarafta olmayan bir şey, anlatabildim mi bilmiyorum. Bu sürtünme hissi 1 sene sürdü ve rüzgarlı havalarda ağrı yapıyordu. Aradan 3 yıl geçti şuanda bir şey yok.

    Buradan tüm kemiği kırıklara sesleniyorum Kelle paçayı şiddetle tavsiye ederim. Çok yararı dokundu. Ben kokusunu hiç sevmem, burnumu tıkayarak içmiştim, allah affetsin kemiğin acısından daha beter kokusu.
    Kelle paçayı her çorbacıda içmicen. İyi yapan yerler var, kokusunu sevmiyorsan biraz sarımsak limon bas. Her derde deva bir çorbadır içerdiği kolajen ile hücreleri yeniler zindelik sağlar. Fiyatından ötürü çok tercih edemiyorum maşallah tek iskender parası.
    espresso bunu beğendi.

  3. #23
    Keoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2014
    Motosikleti
    Mt-125, R25 Ve Tekrar R25,Dominar 400,Mt-125 Abs
    Benim başıma geldi.Ama benim köprücük kemiğim kırılmadı,yamuldu.Yukarı doğru çıkık şekilde,küçük tepe gibi kaldı..2 yıl kolumla taş bile atamadım.Sonra kendiliğinden az da olsa düzeldi.Ağrılar azaldı.Doktor kırılsaydı ameliyat ederdik ama gerek yok o yüzden deyip eve yolladı.3 hastane gezdim hepsi aynısını söyledi.Çok geçmiş olsun.Bol bol yüz yazın

  4. #24
    sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    Konuyu hortlatmak gibi olmasin bende 26gun once kırdım sol koprucuk kemigimi bisiklet ile giderken arka dişli patladi sol omuz ustune sert dusunce kırıldı korona virusu var diye 25dk ambulansda gelmedi arkdslar saolsun hastaneye goturdu doktor temiz kirik bu kaynar dedi kol askisi verdi 1 hafta sonra 8 aski tak dedi 3-4 gun zor geçti sonra alıştım 3.hafta artık her yone yatmaya basladim yaşım 38 erken kaynadi hatta 10.gun kaynadigini hissettim yorumlari okuyunca şaşırdım çünkü 23.gun ise gittim motorla patron raporum bitmedi ama gelmemi istedi bende kendimi iyi hissediyordum maasida hic kesmedi şuan hala 8 bandaj takıyorum ama kolum iyi yukari fln kaldırıyorum calisirken daha iyi iyilestigini farkettim hic agri olmuyor birsey kaldirmazsam tabi aynada bakinca cirkin bir çıkıntı var halbuki o cikintiyi baya bastirmistim kaynarken tutsun diye ama genede çıktı youtube kisa bir video bile yukledim bilgi amaçlı daha onceden motorla buyuk kaza yapmıştım birkac yer kirilmisti o yuzden koprucuk kirigi bana çok acisiz geldi gece yatmalar hariç her neyse şunu bilmenizi isterim hayatinizda spor varsa saglikli besleniyorsaniz vucudunuz sizi yari yolda birakmaz 5 sene haftanin 3 gunu spor yaptim 1 aydir 3kg fazlam var o canimi sikti sadece tek korkum eskisi gibi sağlam olur mu bisikletle yarisamazsan cok kotu olur cok emek verdim neyse okuma zahmeti gösteren olduysa tesekkur ederim sağlıcakla kalın

  5. #25
    cıbılduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2019
    Motosikleti
    Monster 696
    Alıntı sakinseytan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu hortlatmak gibi olmasin bende 26gun once kırdım sol koprucuk kemigimi bisiklet ile giderken arka dişli patladi sol omuz ustune sert dusunce kırıldı korona virusu var diye 25dk ambulansda gelmedi arkdslar saolsun hastaneye goturdu doktor temiz kirik bu kaynar dedi kol askisi verdi 1 hafta sonra 8 aski tak dedi 3-4 gun...
    Reis öyle bir hışımla yazmışsın ki okurken tek solukta okudum. Noktalama falan filan da yok bi soluklanamadım. Neyse, geçmiş olsun.

  6. #26
    joshua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250 (2016) KLR 650 (2006)
    Geçmiş olsun, benim köprücük kemiğim de kazada kırıldı, araba ile kaza yaptım, sol sürücü kapısından aldığım darbe ile(kamyon vurdu) köprücük kemiğim kemiğe paralel yani yatay bir kuvvet ile esneyerek kırıldı, oturduğum koltuk ezilip bir karış kadar kalmıştı, sol kaburgalarımda ve köprücük kemiğimde kırık oluştu, alçıya alma imkanı yok, paraşütçüler gibi iki taraftan kemer gibi saran bandaj verdiler, altı ay kadar kullanmak zorunda kaldım, uzun süre sol kolumu kullanamadım ve üzerine yatamadım, ameliyat olmadım, kendi kendine kaynadı, ama eğrilik var, hareketime engel bir durumu olmadı, ağırlık, bisiklet dahil her türlü sporu yapabiliyorum, altı ay ile iki sene arasında kendine geldi, senin kırığı tam bilemiyorum, en az üç ayrı doktora git, farklı yorumları olabiliyor, ameliyat belki faydalı belki boşuna olacak, ortak yorum yapan doktorların söylediklerini dikkate alırsın

  7. #27
    ojo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2017


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)