Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yarı Otomatik Şanzuman

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    16 Ocak 2019
    Herkese selam, Bildiğiniz üzere piyasada satılan yarı otomatik yatık motorlu CUP'lar mevcut. Cg, touring gibi modeller de sadece manuel vites ile geliyor. (HONDA NC750X DCT) hariç. Alibaba da biraz araştırdım aslında dikey motorlarında yarı otomatik şanzumanlı versiyonları var.. Ortalama 10 -20 bin tl arasında satılan yatı otomatik veya tam otomatik bir Chopper'ı kimse istemez mi? Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Dorado Poseidon

  3. #3
    Volkan76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ocak 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Urbangini Volta Ala Cubagani
    Geçde olsa yarı otomatoik cup kullanıcısı olarak şunu söyleyeyim.
    -Komfor istiyorsan otomatik kullanabilirsin. (Ruhu sökülmüş Motosiklet diyorlar.)
    -Motorun sesini sevviyorsan manuel kiullanabilirsin. (Ruhunu ne zaman yola aktaracağına debriyaj manetiyle sen karar verebiliyorsan.
    -Adrenalin istiyorsan yarı otomatik kullanabilirsin. ( Ruhu sarkan motor oluyor galiba. :D Debriyaz var manet yok. Vites pedalını basılı tutunca boşda ara gaz verebilirsin, bırakıncada devir herneyse debriyajmandalını aniden bırakmış gibi şak diye debriyaj yapışıyor.
    Bu sebepten birinci vitesi kullanmiyorum. Hele jikle devredeyken. Panter gibi zıplayarak kalkıyor. Vites küçülterkende devir hız ayarsızsa arka teker kilitlemeler yapabiliyor. Hele virajlarda. Adrenalinin doruğuna varıyorsun.
    Ya plakanda samurai yazar ruhu sarkanın yuki gustoyla keyfini çıkarırsın, yada yarı otomatikden vazgeçer, ya full otomatik veya manuel kullanıp, arafda kalmassın. Selamlar...
    grafman09 bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    16 Ocak 2019
    Rekluse.com isim bir siteye denk geldim.. Orada, piyasada satılan bir çok markaya yarı otomatik yada tam otomatik şanzıman yapıyorlar.. İlginç geldi.. videoları filan var.. Ama yaptıkları motorlar pahalı sınıfta,, garibana el uzatan yok..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)