Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Parçala Behçet Kaza Sonrası Paramparça. Motor Çalındı, Bilek Kırık. İbretlik Kaza

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    28 Ağustos 2017
    Selam millet

    10 gün kadar oldu motosikletimle kaza yaptım. Tam olarak neler oldu çok duyurmadım ailem üzülmesin diye ama madem yaptık olanları paylaşayım.
    Başta video mu çeksem dedim de kazanın ameliyatın da şovu eksik kalsın. O yüzden buraya yazıyorum.

    Adminler kaza raporu kısmına atar belki ama kaza raporu gibi düşünmedim. Belki siz de ders çıkarırsınız.

    Sonuç olarak hayat bana dersler verdi, en ağırından dersler değil ama 3 saniyede seni mahvederim ve olanların hepsi de senin hatan olur dedi.
    Olanların hepsi de benim hatam gerçekten.

    Tuzla da bir kavşak var, trafik ışığı olmadığı için insanın kafası karışıyor kim girecek kim bekleyecek... Benim da kafam çok dalgındı bir baktım kavşağın ortasındayım, kamyonun biri soldan bana doğru geliyor. Ben kamyona gidiyorum.. Yani intihar eder gibi kavşağa girdim. Hala neden yaptım bilmiyorum.. Kamyoncu beni şaşırttı çünkü durdu ama arkasında araba da varmış. Sol yanımdan bana girdi araba.... Neyse ki hiç kimse fazla hızlı değildi ama olan hız da yetti...

    Kazada sol bileğim iki yerinden kırıldı.. Dün ameliyattan çıktım. Bileğimde 9 vida var. Ayağımda bir kötü bot olsaydı şu an başıma belki bunlar da gelmezdi. Ayrıca şunu da anladım ki motor üzerinde ayak bileğinin, dizin vb uzuvların yaslandığı noktalara darbe emici parçalar koymak lazım.
    Bileğim motorsiklet ile araba arasında sıkıştı çünkü. Ha yazın sıcağında bot giymiyoruz. Ama onu bahane etmeden yazdın da giyilen bot üretmek de şart olsun bize.

    İlk defa ameliyata girdim. Benim gibi yusuf yusuf oluyorsanız ameliyattan önce mümkünse bir iki gün uyumayın. Hastaneye gidince de başınızı koyduğunuz gibi sızın. Yoksa gerçekten çok kötü bir tecrübe. Sanki ölüme gidiyorsunuz. Ama şu konuda içinizi rahatlatabilirim ameliyat kısmı işin en basit kısmı. Gerçekten. Narkoz odasında damarınıza narkoz veriyorlar orada biraz eliniz yanıyor iğnenin girdiği yerden. Sonra size başka bir tür narkozu solutuyorlar ve küt diye gidiyorsunuz. Başka bir olayı yok. Ha eğer normal solunumda vs sıkıntınız varsa o zaman işler değişiyor çünkü sizi solunum aletine bağlayamazlarsa tam olarak da bayıltmıyorlar. Sanırım belden aşağınızı uyuşturuyorlar. Siz de ameliyatta olan biteni izlemek dinlemek durunda kalıyorsunuz. Adamlar kemiklerinizi delip vidalıyor. Ben o sesleri duysam zaten bayılırdım herhalde... O yüzden ne yapın edin baygın girin ameliyata bence.

    Zor kısım ameliyattan sonrası. Özellikle ayak bacak gibi insanı yatağa bağlayan kırıksa ayrıca zor. Ameliyat sonrası ağrı sancı işin en kötü kısmı.
    Ameliyattan çıktığım gibi sancı içince uyandım. Kazada bileğim kırıldığında bile daha az canım yanmıştı.. Benim ameliyatımda bacağa giden kanı kesmişler. Daha sonra da bacağa kan geri dolmadan sıkıca sargıya almışlar ki ameliyat olan yerler fazla kanamasın.
    Ameliyat sonrası bacağa kan geri dolmaya başladıkça inanılmaz bir basınç ve devamında da acı oluşuyor.
    Hayatımda böyle canım acımadı. Sancı başlayınca hemşireyi çağarın sargıyı gevşetsin. Yoksa adamı ağlatıyor. Bana kimse söylemedi sargının gevşetilmesi gerektiğini bir saat yorganı ısırdım acıdan. Sonra doktor geldi gevşek gevşek aahah evet biz onu bilerek öyle sıkı yapıyoruz dedi....
    İnsan baştan söyler nmakdmnçcğu diye küfür ettim oldukça evet.

    Hastane personeli ölen, bayılan, acı içinde kıvranan insan görmeye alıştığı için artık sizi önemsemiyor. Acıdan geberin çağırmazsanız bakmıyorlar.
    O yüzden yapacak bişey yok. Sürekli çağırmak durumunda kalabilirsiniz.

    Sizi hastanede tutarlarsa odanızda horlayan adam olmamasına çalışın...Benim odamdaki birisi vardı ki horlaması beni ayrıca hasta etti....
    Köpek bir de sabahları zinde uyanıyor. Bana soruyor nasıl iyi oldun mu diye... Sürekli sancı içinde olduğunuzdan her şeye asabiyet yapıyorsunuz.
    Millette dalma potansiyeliniz artıyor. Hazırlıklı olmaya çalışın.

    Kemik kırmak gerçekten rezalet. Önce ameliyat, sonra dikiş alınması, sonra sabitleyici vidaların çıkması. sonra rehabilitasyon sonra kalan vidaların da çıkması derken süreç bir yıl sürüyor.... Tamamen iyileşmek daha da uzun. Tabi tamamen iyileşebilirsen... Topal kalmak da var...
    Benim şu an hiç bir fikrim yok iyileşince yürümem nasıl olacak....
    Kazayı yapmam 3 saniyemi almadı.. Sonuçları bir ömür gitmeyecek bir ihtimal...
    Yani şort ile motor sürmeyin canlar.. Yaz sıcağında full koruma adamı perişan ediyor ama onun da bir yolu bulunur. Ayağa kalktıktan sonraki ilk işlerimden biri adamı perişan etmeyen koruma geliştirmek olacak zaten. Vıcık vıcık terlemek kemik kırmaktan iyidir....

    Motordan nasıl düşülür öğrenmek şart. Hatta gidip adam gibi motor nasıl sürülür onu öğrenmek şart. Kaza yapa yapa ya da şanslıysak kaza atlata atlata motorsiklet sürmesini öğreniyoruz. Yapacağım bir başka iş direk ders almak olacak. Kazada gördüm ki ben motosiklet sürmesini bilmiyorum.
    Eğitimsizim bu konuda. Kazayı da o yüzden yaptım. Kafam ne kadar dolu da olsa duracaktım o kavşak girişinde...

    Onun haricinde motordan nasıl düşülür öğrenmek lazım. Yeri geldiğinden motorun üzerinden atlayabilmek lazım. Ben bisiklet vs ile deneyeceğim sanırım ilk başta. Çarpıştığım arabanın sürücüsüne baka baka kaza yaptım. Öküzün treni izlediği gibi kazayı izledim yani. Kendimi motorun üzerinden atsam yine başıma bunlar gelmezdi.. Olası kaza anları için refleks kazanmak şart..

    Artık kimseye CBF150 önermiyorum. Otobanda tehlike oluşturuyor. Ben yine CBF150 alırım ama otobana da çıkmamak için elimden geleni yaparım. Herkes vızır vızır giderken CBF150 insanı tehlikede bırakıyor. Bir refleks yapıp gaz açabilseydim ileri atılıp kendimi arabadan kurtarabilirdim. CBF150 ile mümkün olmadı. Resmen kazayı izledim.
    Ha kaza sonrası motora pislik atmıyorum. Binlerce insan kazasız belasız sürüyor ama otobanda sağımdan solumdan geçen orama burama dalan magandaların terörü de yetmişti. Bir gün sarhoşun biri arkadan sağdan bir yerden çarpacaktı...

    Neden bilmiyorum trafiğe söyleyip motoru kaza yerinden çektirtmek aklıma gelmedi. Bileğime de çok canım sıkılmıştı zaten. Motoru kaza yerinde bıraktık. Ama kaza yerine de çok yakındık. Yani nasılsa alırız dedik. Sonra kaza yerine bir döndük motoru da çalmışlar....
    Yani aklınızda bulunsun ki kazadan sonra aracınızı trafiğe çektirtin en kötüsü. Kaza yerinde bırakmayın.

    Telefonunuza 150 tane alarm koyun trafik sigortanızın bittiği, biteceği günlere dair. Kazadan 7 gün önce trafik sigortam bitmiş. Kazada tamamen ben suçluyum çarpıştığım araba da lüks araç.... Yani motoru çaldırdığımız yetmiyor, bileği kırdığımız yetmiyor aracın tüm hasarı da bana giriyor.
    Yani kaza sonrası sağlığımdan olduğum yetmediği gibi binlerce lira da kayıptayım...

    Yine de şanslı olduğum konular var. Çarpan kamyon da olabilirdi... Hızlı çarpışabilirdik... Arkamda sevdiğim biri artçım olabilirdi..
    Ölebilirdi... Sakat kalabilirdi...

    Yani hayat bana dersler verdi, en ağırından vermedi ama 3 saniyede seni mahvederim ve olanların hepsi de senin hatan olur dedi.


    O yüzden hayata karşı çok hazırlıklı olmak lazım. Hatalardan ders çıkarmamız gerek. Arkamızdan gelenlere de hatalarımızı aktarmamız gerek.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    -Black- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2005
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Suzuki DL650 2014
    Büyük geçmiş olsun. En kısa vadede eski sağlığınıza kavuşmanızı ve sıkıntılarınızı atlatmanızı dilerim.

  3. #3

    Üyelik
    20 Mayıs 2018
    geçmiş olsun

  4. #4

    Üyelik
    23 Mart 2018
    Şehir
    kastamonu
    Motosikleti
    Mobylette Flipper M14
    Geçmiş olsun umarım kısa sürede iyileşirsiniz, youtube da sizi takip ediyorum o motora neler yaptığınızı nasıl elden geçirdiğinizi de biliyorum motora da üzüldüm o kadar emek vermiştiniz. Tek tesellim canınıza bir şey gelmediği iyileştikten sonra imkanlar dahilinde tekrar alırsınız.

  5. #5
    Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS200
    Çok geçmiş olsun. O kadar emek harcadığınız motoru bile çalmış şerefsizler. En kısa zamanda iyileşmeniz dileğiyle.
    HONDA

    #BZ3082

  6. #6
    YasinC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Çok çok geçmiş olsun. 2 defa çapraz bağlardan ameliyat oldum bende psikolojini az buz anlıyorum. İyileşmeyecek bir durum yok üzerine giderseniz problemin daha kısa sürede iyileşir ve güçlene bilirsiniz.

    Motoru çalan misafir çocuklarına da diye bilecek pek bir şey yok. En önemlisi sizin sağlığınız. Maddi olarak da umarım çok fazla sizi üzmez bu durumlar. Çünkü ameliyattan dolayı işe gidememe ve parayı sigortadan bekleme gibi uyuz bir dönem geçireceksiniz. Yakınlarınız gerçekten yakındır umarım.

  7. #7
    Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2015
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Ayak olayı çok sakat. Benim ayağıma motosiklet düştü, yani altında kaldım, kılcal çatlak oluştu.1 ay yatmam gerekti, hemen gidip motor botu aldım. Allahtan daha büyük bir acı yaşamadan aklım başıma geldi.Gittim komple sırt bel ve göğüs koruyucu aldım.Omurilik korumamız gereken belki de en önemli bölge.El bileği keza öyle.

    Motordan düşerken, neyle dans ettiğini iyi anlıyorsun, benim için en azından böyle oldu.Kafam da düşme anında şimşekler çaktı.Sonrasında kesinlikle daha bilinçli bir kullanıcı olduğumu düşünüyorum.

    Çok geçmiş olsun kanalınızı da severek takip ediyorum..
    Kızıl pars bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    11 Mayıs 2018
    Motosikleti
    VFR 800
    Kaza ve sonrası tüm aksiliklere rağmen ucuz diyebiliyoruz ancak, çok geçmiş olsun...

  9. #9

    Üyelik
    02 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dominar 400 (satıldı)
    Geçmiş olsun :(

  10. #10
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    05 Ağustos 2007
    Şehir
    lubnatsi
    Motosikleti
    z1000e kesik.
    Öncelikle geçmiş olsun.
    1- Muhtemelen motosikletin çalınmamıştır, yaralanma ile kaza sonrası yürümez hale gelen motosiklet trafik ekiplerince çekilir.
    2- Bu konuyu muhtemelen "Erhan Erdil" siler, ona "ilk motor binlik içeriğine" sahip yazılar lazım.
    jimi_hendrix ve ramazan_06 bunu beğendiler.

  11. #11
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    geçmiş olsun. umarım tez zamanda sıhhatinize kavuşursunuz.

    cbf150 dediğiniz gibi hantal bir motor. ben de kullanıyorum. çoğu yerde araçlara yol veriyorum. bazen durup bekliyorum falan.

    dağ yollarında ve ara yollarda çok iyi gidiyor ama ana yollarda berbat.

  12. #12
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Haziran 2014
    Şehir
    59
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    Geçmiş olsun abi,üzüldüm.

  13. #13
    BikeManiac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Bmw f700 gs
    Çok büyük geçmiş olsun,inanın tüm samimiyetimle çok üzüldüm. Çalınan motor elbet yerine konur, ama sağlık öyle değil.
    Umarım iyileşirsiniz, eskisi gibi olursunuz temennim..
    Şortla motor deyince de sizin adınıza ekstra üzüldüm ve biraz size sinirlendim. Sizin gibi aklı başında, motor hakkında bu kadar bilgili birisinin güvenli sürüş hakkında da bilinçli olmasını dilerdim.
    Tekrardan geçmiş olsun.

  14. #14

    Üyelik
    03 Aralık 2013
    Şehir
    Ankara/mamak
    Motosikleti
    yamaha ybr 125
    geçmiş olsun, umarım en kısa sürede iyileşirsiniz.

  15. #15

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Hepimize ders olsun. Size de acil şifalar dilerim.

  16. #16
    K121L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2015
    Geçmiş olsun hocam

  17. #17

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250 sl gitti MT 25 geldi
    Gecmis olsun acil sifalar dilerim

  18. #18
    ..YaNKee.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR 650F
    geçmiş olsun.. buradan tekrar tekrar çıkartacağımız ders çok dikkatli kullanmamız gerek bu aleti... trafiğe çıktığımızda dalgınlığımızı affetmeye bilir diğer sürücüler..

  19. #19
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    WR 250 R
    Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.

  20. #20
    sdt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2010
    Şehir
    Diyarbakır
    Motosikleti
    Benelli TRK502
    Çok geçmiş olsun.
    Örnek bir davranış sergilemiş olmanız doğrusu sevindirici.
    Kazanın, hatalarınız sebebi ile oluşması ve sonrasında olanlar için göstermiş olduğunuz erdemli davranışlar bence bir tebriği hak ediyor.
    Ama motosikletiniz için üzülmeyin bence trafik ekipleri çekmiştir.
    Yukarıda 000000 isimli kardeşimizin de dediği gibi olmuştur umuyorum.
    Şimdilik iyileşmeye çalışın işin maddi kısmı insanı sıkıntıya soksa bile sağlığınızı toparlamaya çalışın.
    Tekrar çok geçmiş olsun.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)