Kısa özet: 10.000 - 20.000 arası sıfır motosiklet tercihi yardım talebi
Sym Wolf 250 - Pulsar 200 ns - Benelli Bn251 - Dominar 400 - vs...

2012-2014 yıllarında 10.000 km. Aysa Nostalji, 2014-2015 yıllarında yaklaşık 8.000 km. Rks Titanic 150 serüveninden sonra motosikletimi satarak şehir değişikliği yaptım. Son 2 senedir ha şimdi, ha sonra derken bir fırsat doğdu ve motosiklet almaya iyiden iyiye yaklaştım. Daha önce hiç bir zaman gerek duymayacağımı düşünmeme rağmen, bu konuyu açmadan içimin rahat etmeyeceğini anladığımdan dolayı, vakti olan, bu tarz konulardan sıkılmalmayarak yardımcı olmak isteyen arkadaşlardan da fikir almak istedim.
31 yaşında, 175 boyunda, daha önce kullandığı motorsikletleri, fırsat buldukça farklı yerleri gezmek üzere kullanmış ve top speed merakı olmayan bir arkadaşınız olarak büyük bir aksilik olmaz ise bu ay içerisinde sıfır, satmak için almayacağımdan 2. elini pekte düşünmeden, Allah kaza bela vermezse uzun yıllar kullanmak üzere bir motorsiklet almayı planlıyorum.

Tercihim için önemli hususlar;
Büyük oranda eşimin artçı olacağından dolayı, artçı konforunun (olabildiği kadar) yüksek olması,
Bütçem ile doğru orantılı olarak mümkün mertebe güvenlik donanımının olması,
Yakıtının makul olması,
Ve son olarak sayfalar boyu, yıllar boyu kronik sorunlarından bahsedilmemesi.

Bu bütçe ile bu kadar özelliği olan bir motorsiklet varsa banada söyle diyecek olan arkadaşlar olacaktır, fakat elbetteki bütçem doğrultusunda bir veya birkaç maddeden feragat etmem gerektiğinin farkındayım.

Konuyu fazla uzatmadan, maximum 20.000'lik bütçe ile düşündüğüm modeller ve şahsi düşüncelerime (okuyup, araştırıp, izlediklerime)göre artı ve eksileri şu şekilde.

Sym Wolf 2015 (Artıları: akranlarından sağlam, nispeten konforlu, tipi güzel. Eksileri: euro 3, parçaları pahalı, yeni modeller gelmeyecek)
Bajaj Pulsar 2017 (Artıları: euro 4, abs, yaygın servis ağı, tipi güzel. Eksileri: diğer seçeneklere göre cc düşük, kronikleşmiş sorunları)
Benelli Bn 251 (Artıları: euro 4, abs, metzeler lastik, nispeten konforlu. Eksileri: satışı Nisan sonununu bulabilecek, Diğer konuları sürpriz
Bajaj Dominar 400 (Artıları: euro 4, ön arka abs, kaydırmalı debriyaj, led far, 400cc, nispeten konforlu. Eksileri: titreşim, mtv)
Benelli bn 302 (Artıları :euro 4, abs, tipi güzel. Eksileri: daha motor yok piyasada ve muhtemelen yaz sonu gelecek)

O paralara ne 2. el motorsikletler var demeden, kısmetse ay sonunda alacağım motosikletin sıfır olacağını hatırlatarak, düşündüğüm modeller ile ilgili yorumlarınızı yada naked olarak yazmayı unuttuğum model tavsiyeleriniz olursa dinlemek isterim. Konuyu birkaç kez uplama ihtimalime karşın şimdiden affınıza sığınıyorum.

Kazasız sürüşler.