Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Gazipaşa Emniyet Müdürlüğü : Çocuklarınıza hediye olarak motosiklet almayın..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü, polis sorumluluk alanı içerisinde yer alan mahallelerde "Asayiş ve trafik" konulu güvenlik toplantılarına ara vermeden devam ediyor




    BU kapsamda Gazi Mahallesi sakinlerinin istek, öneri ve şikayetlerini dinlemek amacıyla düzenlenen toplantıda aileleri uyaran Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, aileleri çocuklarına karne hediyesi olarak motosiklet almamaları konusunda uyardı. Gazipaşa Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Ilgaz'ın yanısıra Ak Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Sait Yılmaz, Merkez Karakolu Amiri Hazbi Öğütçü, Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Mehmet Çetin Çelik, Gazi Mahallesi Muhtarı Şerafettin Lordoğlu ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşlar özellikle gençlerin dikkatsiz motosiklet kullanımı, hatalı park, Merkez Anadolu Lisesi ile Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (METEM) öğrencilerinin okul çevresinde sigara kullandıkları ve parkta alkol aldıkları yönündeki şikayetlerini dile getirdi.
    OKUL SERVİSİ TALEBİ

    Özellikle Gazipaşa’da ölümlü motosiklet kazalarının sıklıkla yaşandığına da dikkat çeken mahalle sakinleri "Beyrebucak, Kahyalar, Çobanlar ve Macar mahallelerinde ikamet eden lise öğrencileri, motosikletle okula gidip geliyor ve kasksız, egzozu açık şekilde motosiklet kullanıyor" şeklinde konuşarak, toplantıya katılan Ak Parti İlçe Başkanı Sait Yılmaz’dan, söz konusu mahallelere okul servisi konulmasını talep etti. Hal yolu olarak bilinen Bülent Ecevit Caddesi’nde araçların gelişi güzel park edilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Gazi Mahallesi sakinlerinden Umut Akgül ise, “İnsanlar, neredeyse alışveriş yapmak için gittikleri marketin içine kadar arabalarıyla girmeye çalışıyor. İlçemizde kapanan kavşaklar nedeniyle şehir içi trafiğinde bir yoğunluk meydana geldi. Hatalı park yada park yasağı bulunan alanlara park yapılması bu yoğunluğu daha fazla hissettiriyor” dedi. Kimi vatandaşlar da, Milli Egemenlik Bulvarı'na trafik güvenliği açısından park yasağı getirilmesini istedi.

    VATANDAŞ WHATSAPP İHBAR HATTI İSTİYOR

    Mahalle sakinleri, bazen önemli olayların yaşandığına şahit olduklarını ve bunu en kısa sürede haber verebilmek için Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne özel, WhatsApp ihbar hattı kurulmasını istedi. Konuyla ilgili söz alan İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz “Buna, Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak biz karar veremeyiz. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ile görüşmemiz lazım. Onlar 'olur' derse, biz de isteğinizi yerinize getiririz” dedi

    ÇOCUKLARINIZI TEHLİKEYE ATMAYIN

    Vatandaşların istek ve şikayetlerini tek tek not alan İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, Gazipaşa’da aşırı derecede motosiklet kullanımı olduğunu belirtti. Ailelerden, motosiklet konusunda biraz duyarlı olmalarını isteyen Müdür Ilgaz, “Gazipaşa’da şöyle bir algı var. Adam, oğluna 'Karnen iyi gelirse motosiklet alacağım' diyor. Bu algıyı yıkmamız gerekiyor. Motosikletten karne hediyesi olamaz. Çocuklarına motosiklet alan aileler, artık onları tehlikenin içine attıklarının bilincinde olmalı. O nedenle anne ve babalar, çocuklarına zarar vermeyecek başka hediyeler almalı. Ben de Antalyalıyım. Gençliğimde, ben de ailemden motosiklet istedim ama almadılar. Motosiklet konusu ciddi bir iş. Gerçekten kullanmak zorundaysak, kaskımızı takalım, kurallara uyalım ve herkesten daha çok dikkatli olalım” diye konuştu. Parklar ile okul çevrelerinde öğrencilerin sigara içtiği ve alkol aldığı yönündeki şikayetleri de değerlendiren Müdür Ilgaz “Bizler, bir öğrenciye neden sigara içiyorsun yada bu saatte neden dışarıdasın diye soramayız. Biz, ancak o kişinin kimlik sorgusunu yapabiliriz. Ayrıca o kişi çevreyi rahatsız ediyorsa ve gürültü çıkartıyorsa o zaman müdahalede bulunabiliriz. Sadece sigara içiyor yada gece geç saate kadar parkta oturuyorsa, buna müdahale edemeyiz" şeklinde konuştu.

    HATALI PARK DENETİMLERİ

    Hatalı park ve trafik konuları ile ilgili şikayetleri ise Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Mehmet Çetin Çelik cevapladı. Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Çelik, park yasağı bulunan alanlarda denetimlerin sürdüğünü belirtti. Şikayet edilen birçok alanda park yasağının bulunmadığına da değinen Çelik “Yasak olmadığı için cezai işlem uygulamamız mümkün değil” dedi.
    LiseliMotorc, Emre DAVARCI ve fz6_fazer bunu beğendiler.
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    LiseliMotorc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2017
    Şehir
    Çankırı
    Motosikleti
    Rks Titanic 150-SPORT
    Ben gibi liselileri 4 tekerlikli bir kutuya hapsetmek istiyorlar Asla...
    frankestayn1 bunu beğendi.

  3. #3
    hukukihayat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    r25 monster
    hiç tekerleği olmayan bir kutuya hapsolmaktan iyidir..
    Jemand, kurubuz, hyanax100 ve 6 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #4
    twisten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2009
    Kızacak, alınacak bişiy yok. Adam doğru söylemiş, motosikletten karne hediyesi olmaz, motosiklet ciddi bi iştir. Eğitim gerektirir, dikkat gerektirir, olgunluk gerektirir. Aksi zaten önce biz motosiklet sevdalılarına zarar verir. Kasksız, ekipmansız motora binenler motosiklet kültürümüze zarar vermiyor mu?
    Fuatt39, computeus, Salurbey ve 6 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #5
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2015
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Hediye olarak motor alan bir aile hiç görmedim çevremde..

  6. #6
    Quad87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2016
    Şehir
    Kayseri
    Motosikleti
    MT-07 Umuyor..
    Hediye olarak Hondanın sürüş eğitimleri için katılım hediye etsinler ^^ zaten o gazla gidip kendisi çalışıp o motosikleti alacaktır
    _chaotic_, frankestayn1 ve twisten bunu beğendiler.

  7. #7

    Üyelik
    15 Temmuz 2014
    Şehir
    İstanbul
    Güzel konuya değinmiş. Ama ifade biçimi tam olmamış.

    "Motosiklet konusu ciddi bir iş. Gerçekten kullanmak zorundaysak, kaskımızı takalım, kurallara uyalım ve herkesten daha çok dikkatli olalım"
    twisten bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    17 Kasım 2014
    Kimse evladı istemeden hediye diye motosiklet almaz evlat ister ebeveyn karşı çıkar. Kendi çıkarları doğrultusunda uyarılarda hata tehditte bulunmuştur. Motosiklet hediye olarak alınsa bile bir eğitim şart

  9. #9
    Norton772 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2016
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Honda Dio
    zaten en kolay yol hep yasak, yapma vs demek. oyle diyecegine alirsaniz ekipmansiz almayin, egitimsiz vermeyin dese ya. ama nerde o kafa yapisi?

  10. #10
    TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Doğru demiş

  11. #11
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    eskiden bizim peder bey'de kırmızı bir mobylette vardı. binmek için deli oluyorduk ve fakat peder bey vermiyordu.

    bir gün mobileti kaçırdım, epey bir sürdüm. haberi alan muhterem peder bey beni eşek sudan gelinceye kadar dövdü. yunan askerine vurur gibi vuruyordu. çok pis dövdü anlayacağınız.

    sonra ben evden çok uzakta bir piknik yerine kaçtım. biraz ağladım orada. bir paket maltepe içtim. sonra zavallı anneciğimin yüreği dayanamamış, peder bey'e çıkışmış. git çocuğa düzgünce izah et, boş alanda biraz bindir, gönlünü al demiş. ana yüreği işte..

    neyse, ben zeytin ağacı dibinde maltepe sigarası içmekle meşgul iken bir baktım bizim çılgın peder mobilet ile geliyor. hemen ağacın üstüne çıktım. saklandım. ben sanıyorum ki bizim peder dayaktan tasarruf etmek istemiyor, beni bir posta daha dövecek; meğer bizimki bana mobilet eğitimi vermeye gelmiş. benim haberim yok.

    biraz dolandı, sonra gitti.

    ...

    çocuklarınıza sadece motor değil, motor eğitimi de hediye ediniz.
    twisten, hyanax100 ve frankestayn1 bunu beğendiler.

  12. #12
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hediye olarak motor alan bir aile hiç görmedim çevremde..
    tanıdık biri çocuğu ısrar edince duke 400 alıyor çocuk sakatlanıyor ameliyattan sonra hurda haliyle yok paraya satıldı motor

  13. #13
    ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    ben evdekileri ikna edene kadar canım çıktı hediye eden varmıdır acaba

  14. #14

    Üyelik
    03 Mayıs 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    müdür kendisininde Antalyalı olduğunu ve gençliğinde ailesinden motosiklet istediğini ama ailesinin almadığını yazmış

    yani hayatında motosiklet kullanmadığını ,kullanılmamasını illa kullanmak gerekliyse kask takıp kullanın diyede belirtmiş yani motosiklet kullanma duygusunu bilmediğini açıkça yazmış
    eğer gençliğinde ailesi motor alsa idi yine motosiklete böyle önyargılı olurmuydu acaba

  15. #15

    Üyelik
    05 Ocak 2012
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eskiden bizim peder bey'de kırmızı bir mobylette vardı. binmek için deli oluyorduk ve fakat peder bey vermiyordu.

    bir gün mobileti kaçırdım, epey bir sürdüm. haberi alan muhterem peder bey beni eşek sudan gelinceye kadar dövdü. yunan askerine vurur gibi vuruyordu. çok pis dövdü anlayacağınız.

    sonra ben evden çok uzakta bir piknik yerine kaçtım. biraz ağladım orada. bir paket maltepe içtim. sonra zavallı anneciğimin yüreği dayanamamış, peder bey'e çıkışmış. git çocuğa düzgünce izah et, boş alanda biraz bindir, gönlünü al demiş. ana yüreği işte..

    neyse, ben zeytin ağacı dibinde maltepe sigarası içmekle meşgul iken bir baktım bizim çılgın peder mobilet ile geliyor. hemen ağacın üstüne çıktım. saklandım. ben sanıyorum ki bizim peder dayaktan tasarruf etmek istemiyor, beni bir posta daha dövecek; meğer bizimki bana mobilet eğitimi vermeye gelmiş. benim haberim yok.

    biraz dolandı, sonra gitti.

    ...

    çocuklarınıza sadece motor değil, motor eğitimi de hediye ediniz.


    İyiki ağacın altına bakmamış. Bir paket içilmiş maltepe izmaritlerini bulsa herhalde birde ondan döverdi.))))
    Bmw F650, Bmw R1150GS, Hyanax100, MCX150 Roadracer, Honda CBF 150

  16. #16

    Üyelik
    21 Aralık 2016
    Bence de motosiklet karne hediyesi olamaz. Durduk yere masraf çıkaracaklar bize ya ☺

  17. #17
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    WR 250 R
    İleide oğlumu karne hediyesi olarak Temel sürüş Eğitimine göndericem. Bana çektiyse o tadı aldıktan sonra yaz tatilinde vs çalışır çabalar motorunu kendi alır

  18. #18
    TOTEMONS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    1991 MODEL MZ 251-YAMAHA MT-125-2014CBR500R-CBF150
    Çok ekonomi anlamında refah düzeyi yüksek bir milletiz ya!

    Hangi babalara dedi acaba!

    Çocuk: Baba karne hediyesi olarak bana Kawasaki motosiklet alırmısın?
    Baba : Hadi almaya gidelim oğlum!

    ATV Müge ANLI : Sabah motosiklet almaya giden Baba-Oğuldan haber alınamamaktadır,gören ve duyanların ......

  19. #19

    Üyelik
    14 Mayıs 2017
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 ESD 2016 / Honda CB250R 2022
    Arkadaşlar ben Gazipaşa'da yaşıyorum. Gerçekten durum anlatıldığı gibi. İlkokul çocukların elektrikli bisiklet, lise gençlerine motosiklet alınıyor.

  20. #20
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Bahceshirde yasiyorum. Esime ehliyet ve toplam 40 saat motosiklet egitimi aldik. 1000lik motor falan cok guzel kullanabiliyor su an.

    Ama bahcesehir otobandan fulyaya her gun otobandan motosikletle guvenle isine gidip eve gelebilecegini salik veremiyorum(arabayla gidiyor). 15 yildir bu mereti suruyorum 4 tekerle isim yok ama esim benim canim. Oglum olsaydi da herhalde ayni seyleri hissederdim.

    Otobana salamam.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)