Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yıllar önce satılan motorun borcu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    05 Haziran 2008
    Merhaba arkadaşlar,
    Bir hukuk bürosundan aradılar ve yıllar önce (1999 yılında) sattığım motorun 9 yıl önce trafik tarafından bağlandığını, çekilen otoparkta bugüne kadar durmasından kaynaklanan 17.000 TL borcu biriktiğini ve icraya vereceklerini bildirdiler. Görünen o ki alan kişi üzerine almadan motoru 8-9 yıl kullanmış (onca yıl nasıl kullanmış bilemiyorum tabi ama trafiğe çıkmadan köy yollarında falan kullanmış olabilir) ve sonra bağlanınca da birakıp gitmiş olmalı. Benim motoru noterden veya elden sattığıma dair bir belge yok elimde. 18 yıl önceki bir durum olduğu için de nasıl satış yaptığımızı ve alan kişinin bilgilerini hatırlayamıyorum. e-devlet'ten kontrol ettim, gerçekten de motor hala benim üzerime kayıtlı gözüküyor. Ama ne hikmetse diğer araçlarıma dair pul, vergi vb öderken bunca yıl hiç karşıma çıkmadı. Bu durumda bana ait olmayan bu borcu ödemek zorunda kalmamak için bana ne önerebilirsiniz? Trafik yönetmeliğine hakim olan birisi fikir verebilir mi? İcra gelmeden önce veya geldikten sonra hukuki olarak ne yapmam gerekir?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Bir avukata danışsan iyi olur.
    Dolandırıcı olabilirler.
    Shrieker bunu beğendi.

  3. #3
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    bu iş burada çözülmez panpa. sağlam bir avukata git.

  4. #4
    bindiregandi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2015
    İcra yoluyla almak dururken sizi aradıklarına göre ellerinde birşey yok. Ödemeyin. İmza atmayın hiçbir yere.
    Olcay Avşar bunu beğendi.

  5. #5
    tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Bi haber hatırladım, aşağıdaki linkle belki işinizi çözersiniz.
    http://www.fortuneturkey.com/hurda-arac-sahiplerinin-borc-ve-cezalari-silinecek-46851

    fakat yediemindeki otopark parasını sildirmek zor olacaktır. Özel kurum çünkü.

  6. #6
    matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2016
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Bu hukuk bürosundan arayan tiplerin dolandırıcıdan farkı yok. Kesinlikle alttan alma.

  7. #7

    Üyelik
    31 Mayıs 2016
    Şehir
    manisa
    Motosikleti
    honda wing go, kenbo 125cc cup
    Avukatla görüş. Vergi borcu çıkmaması motorun 100 cc altında kalması olabilir. Sattığını yazılı ispat edemiyosun peki şahitte mi yok sattığını bilen aile dışı? Bu konuyu da avukatla sor şahit bulsam sıkıntı olur mu diye. Babamında vergi borcu gelmişti sattığı 2 motordan dolayı. Birinin sattığına dair sözleşmesini bulduk(noter den değil kendi aralarında yapılan sözleşme) onu götürdük vergi dairesine adam kazada o motorla ölmüş ama ölmeden önceki borç babama kalmış sözleşme sayesinde Onu sildirdik. 2 motorunda belgesi varsa konuda sileriz dedi memur. Ara tara evde bulamadık. O motoru noter de SATmış fakat noter de plaka yanlış yazıldığı için vergi dairesine satış gitmemiş. Emniyete gittik önce satışı yapıldığına dair orda belge varsa diye. Emniyet arşiv memuru ben veremem mi dedi yokmu dedi geçmiş gün hatırlamıyom. Notere gidin noter yardımcı olur dedi. Gittik notere tam tarih yok ama allahtan ayını ve yılını biliyordu babam neyse noter o tarih aralığını plakadan aradı. Bişi bulamadı. Babam adama o zaman siz beni DOLANDIRDInıx dedi. Olur mu derken isimden bulduk. Plaka yanlış yazılmış onu da güç bela sildirdik. Demem o ki son çare şahit arayacaktık ki küçük mahalle olduğundan bi ton şahit çıkardı. Uzun oldu kusura bakmayın. Birilerinie yardımcı olur bu yazdıklarım ilerde belki.

  8. #8
    olcaytoshow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Varadero
    Benim bildiğim şu. Bağlanan aracını 6 ay boyunca otoparktan almazsan motor icradan satışa çıkar ve satış bedelinden otoparka olan borç'da ödenir. Sizin motoru kimse almamış talip çıkmamış heralde. Zaten sizin motorda bu bedelide ödeyemeyecek ucuzluktadır. Motor otoparkçının elinde patlayınca avukat aracığıyla icraya vermiş. Görünen tablodan benim anladığım bu.

    Size tavsiyem emniyete gidin adınıza olan aracı ve hangi otoparka çekildiğini öğrenin. Satış yapmışmısınız yapmamışmısınız, yaptıysanız hangi tarihte kime yapmışsınız bunlar emniyette yapılan sorguda çıkar. Zaten yapmamışsınızda. Birde otoparkçıyıda arayın görüşün.

    Yeddiemin otoparklarında motosiklet ücreteri büyükşehirlerde 5 lira diğer illerdede 3-4 lira olması lazım. Ama uzun süreli duruca otoparkçılar pazarlık yaparlar. Siz şimdi bırakın pazarlığı avukatın parasınıda ödeyeceksiniz.

    Sanırım yıllar önce ver parayı al motoru demişsiniz ve hiçbir resmi işlem yapmadan motoru vermişsiniz. Şimdi sıkıntısını çekiyorsunuz.

  9. #9
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Benim bildiğim yeddiemin, ücretinin tahsili için elinde tuttuğu maldan (motor) başkasına el koyamıyor. Avukata danış. Büyük ihtimalle birşey ödemeyeceksin. Bunlar genelde avukat yanında çalışan icra takibi ile korkutup tahsilat yapmaya çalışan tiyatrocular. Dediğim gibi doğru avukata.

  10. #10
    RODWIN250R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KAWASAKI NINJA ZX6R
    bende motorumu sattıkta 2 yıl sonra gelen 500tl trafik cezası ödemiştim .. 2 taksitle


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler