Motosiklet zinciri Ağır kullanım Testi.
-
21 Ağustos 2017, 16:44
20 bin de Motosikletin zinciri bitti. Sona dayandı.Bende 2 adet bakla aldırdım.Ve o günden sonra testim başlamış bulundu ve cumartesi günü Test etmem bitti. Şimdi Motosiklette Bakla aldırdıktan sonra başıma gelenleri yazayım. İlk 1400 km Pek bi sıkıntı yaşamadım.Ama ondan sonra zincir felakete dönüşmeye başladı.Normal bir zincire göre 3 hatta 4 kat daha kolay gevşiyor sürekli zincir gererken buluyorsunuz kendinizi.Hatta zincir atabiliyor.2 kere başıma geldi.Zincir baklaları arka dişliye de tam oturmuyor gerdikçe bu oturmama artıyor ve hatır hutur ses yapıyor. Ciyaklamaya başlıyor.Arka ve ön dişliler gitmeye başlıyor.Dişlerde yamulmalar meydana geliyor yavaş yavaş.Zincir 2. kez sona dayadım.Baklalar yağı tutmuyor.24 bin km de vitesler zor atmaya başlıyor. Bi depiklemek gerekiyor.25 bine geldiğimde ise artık baklalar kendini salmış allahınızdan bulun bea der gibi davranıyor. Yani o kadar çok sallanıyor ki yolda bırakıcam değiştir beni diyor. Aşşağıyada yeni ve esi zincirin farkını koydum. Zİncir değiştiğinde elime eski zinciri aldığımda 2 bakla arasında aşırı boşluk oluştğunu farkettim.+ 5 bn km bile götürmesi şaşırttı beni. Zincir söküldüğünde ön dişli bitik dişler yamuk arka dişli ise idare eder kıvamdaydı.Ben komple değiştirdim.
Reklamlar
-
21 Ağustos 2017, 17:15
-
21 Ağustos 2017, 17:59
Güzel bir bir bilgi. 
khaledome adlı üyeden alıntı
Turkcen lens mi?
'Türkçe' diye yazılır.
-
21 Ağustos 2017, 18:16
Test için RS200 mü kullandınız ninja 636 mı?
-
21 Ağustos 2017, 18:18
mhmtesk adlı üyeden alıntı
Güzel bir bir bilgi.
'Türkçe' diye yazılır.
"Güzel bir bilgi" olacak.

benim de hatam olsa da zincirleme devam etse geyik keşke.
-
21 Ağustos 2017, 18:23
diablof adlı üyeden alıntı
"Güzel bir bilgi" olacak.
benim de hatam olsa da zincirleme devam etse geyik keşke.
Bilgi sayılabilen bir varlık olmadığı için "Güzel bilgi." olacak. 
Bu arada abi neden hayatınla oynayarak test yaptın ki?
-
21 Ağustos 2017, 18:39
memlekette türkçe mi kaldı türkçe almış başını ingilizceye doğru gidiyo
-
21 Ağustos 2017, 19:10
esbabsız adlı üyeden alıntı
Bilgi sayılabilen bir varlık olmadığı için "Güzel bilgi." olacak.
Bu arada abi neden hayatınla oynayarak test yaptın ki?
'abi' degil, 'agabey'.
-
21 Ağustos 2017, 19:17
Ingilizce klavye ile bu kadar..
-
22 Ağustos 2017, 10:28
-
22 Ağustos 2017, 14:06
Yazdıklarımı 7 inch tablette sizlere gönderiyorum. Olması gereken şu yada bu cihaz değil, güzelim
Türkçe'mize saygı. Bu arada yalnızca lise ikinin arka kapısından kovalanmış olmam, dünya tatlısı lisanıma saygı duymam gereğini engellemiyor. Aksine bana daha dikkatli olmamı emrediyor.
Sevgili Romedon{ motosiklet zinciri testi } = { Rus ruleti } gibi olmuş. Ne olur hepinize yalvarıyorum
hiç birimizin iknci bir canı daha yok. Azrail'in şakası olmaz. Lütfen torununu motosikletle gezdiren
ihtiyar motorcu olmaya gayret edelim. En güzel yollara, en güzel yıllara, en güzel kmlere.
-
22 Ağustos 2017, 14:16
En önemli noktayı atlamışsınız. Zincire ne sıklıkla bakım uyguladınız ve hangi bakım ürünlerini kullandınız?
-
22 Ağustos 2017, 14:27
Ben bu yaptığınız deneyin sizin için çok ama çok tehlikeli olabileceği düşüncesindeyim. Geçen sene bir arkadaşımın zinciri 110 gibi bir hızda kopmuştu kuyruğu artçı ayaklığını ve sürücünün ayağını parçalamıştı. Bir daha böyle riskli bir şeyi denememenizi tavsiye ediyorum siz siz olun zincirinizi zamanında değiştirin...
-
22 Ağustos 2017, 15:35
PiedPiper adlı üyeden alıntı
'abi' degil, 'agabey'.

"degil" değil. Değil olacak "agabey" değil ağabey olacak sanırım.
-
22 Ağustos 2017, 16:01
1 - Zincir sen virajın içindeyken kopsaydı ?
2 - Zincir sen virajın içindeyken arkanda artçı varken kopsaydı ?
3 - Varsayalım düşmedin. Peki kopan zincir ön dişliye sıkışıp, zincir muhafaza kırıp motor bloğunda bir delik açsaydı.
Yaptığın test değil tehlikeli bir oyun olmuş. Hem maddi hem manevi büyük bedeller ödeyebilirdin. Yine de yeni bir zincir ile yırtmışsın 
Tabi ki farklı farklı konularda denemeler yapmak ve bu tecrübeleri paylaşmak bu forumun asıl amacı.
Ama lütfen kendi canınızı riske atmayın.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Yukarı Git