Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Rus dostu Türk motosiklet kulübü, ‘Cehennem Melekleri'nin hedef tahtasında."

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    Alıntı Greenut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Daha fazla yazmayayım diyorum da 2-3 kişi aynı şeyleri söylemiş. Allasen bir insanın sevdiklerinin olması, güvenebilecek dostluklarının olması, aile dışında bir ortamda aidiyet araması neden kötü sizin gözünüzde?

    Eskiden mahalle dayanışması vardı, artık bir çok metropol şehrinde yok. Biz Avrupa'nın göbeğinde yaşayan modern bir ülkenin kafası rahat insanları değiliz ki. Hep bir vukuat durumu, hep bir sıkıntı olay. Dolayısıyla bazı yerel örgütlenmeler illaki gerekiyor. Buradan çıkan sonuç huzur bozmak değil, huzur bozanlara karşı mücadele etmek. Polis bile artık çoğu mevzuya karışmıyor, ölüp gidiyorsun, asayişi kim sağlayacak, hakları kim savunacak. Sen eşinin dostunun sıkıntısına derdine nasıl koşuyorsun, bu klüpler de bir 'aile' olduğu için birbirlerinin dertlerine yetişiyorlar.

    Hatta belki kulağınıza gelmemiştir ama sırf arkadaşı yaralanmasın diye canından olanlar, hapis cezası alanlar var. Bunları neden kötü bir şeymiş gibi lanse ediyorsunuz.

    Özgüven mevzusuna girmiyorum. Kimse kimseyi tanımadan önyargılı konuşmamalı.
    katılmıyorum.
    zira belirttiğim oluşumlar kişiyi belirliyor.
    ortada birey yok,
    başkaları ile bir araya gelince ortaya çıkan bir oluşum var.
    senin anlattığınla benim eleştirdiğim konular farklı.
    elbet dediklerin olacak ama onlar olmasa dahi bir şekilde hayata karşı direnecek karakterin ve iradenin birey tarafından oluşturulması gerekli.

    hocam avengers gibi bir kurum kurulmasının sebebi devlet otoritesinin eksikliği ise,
    devletten can ve mal güvenliği talep edersiniz
    kendi işinizi kendiniz görmeye çalışmak,
    hakimi savcı ve cellat olmak suçtur.
    bu kabul edilemez.
    herhangi bir yere ait olmamak da seçenektir.

    yardıma ihtiyacı olan birine yardım etmek için herhangi bir şekilde benimle ilintisi olmasına gerek yok,
    sivaslılar muşlulara yardım etmesin mi ?

    biz de ağaç kovuğundan çıkmadık,
    elbet dallarımız, budaklarımız, yapraklarımız var.
    başıma bir iş gelse kabileyi toplayıp savaşa mı gidelim ?
    insan olmanın anlamı nedir ?

    kavramları ve konuları karıştırmayalım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62

    Üyelik
    10 Aralık 2006
    Şimdi bu motosiklet kulüplerinin Abd'deki çıkışı mevzusunda bir %1'er (yüzde 1'ci) mevzusu vardır ki, o yüzde 1'in Abd'deki karşılığı en azından Hells Angels bağlamında Vietnam'dan dönmüş, iş bulamamış, dışlanmış v.s., yani loser durumuna düşmüş belki de toplum tarafından düşürülmüş abilerdir. ABD'de Harley en azından o zaman sahip olunması o kadar da zor olmayan bir alet ve bu adamlar kendilerini bu biçimde ifade ediyorlar, motorlarını chop edip kişiselleştiriyorlar v.s. giderek iş suça kaymaya filan başlıyor, çünkü toplumla uyumsuzlar filan. Türkçe'de de yayınlanan "Cehennem Meleği" isimli Hells Angels'ın efsane isimlerinden olan Ralph Sony Barger'ın kitabında bu detaylıca anlatılır, hatta bazı sayfalarda yazılanları hayret içinde okur insan.
    Oradaki MC üyeleri ile bizim memlekette o pahalı aletleri alabilen MC üyesi insanları ben kişisel olarak bir tutamıyorum ne yazık ki. Harleyleri aldık, deri yelekleri de giydik, şimdi bize bir kulüp lazım, sonra etkinlik, ama nasıl? diyerek keyfi kavgaya gürültüye karışılmaz ki, karışıyorsan, o zaman dertsiz başına dert arıyorsun demektir. Yani bizdeki tuzu kurulukla Abd'deki o suça bulaşmış, hapse filan girmiş MC'ci abilerin pek bir alakası yok göürnen o ki. İnsanın garipsediği de bu, o Harley'i alabilmek için bizim memlekette baya bi tuzu kuru olman lazım. Ki bırak Harleyi en küçük motosiklette bile, hani bazı imkanların yoksa bu işi hakkıyla yapman zor. Düşünün şimdi, bizde bir inşaat işçisinin, bir garsonun, bir taşeron işçinin, asgari ücrete talim birinin geçtim Harleyi bir ybr 125 filan alıp sonrada onunla motosikletçilik yapabilmek için gerekli tüm ekipmanı filan alıp kampa, geziye filan katılma ihtimali nedir? Ki bu adamlar bizdeki gerçek %1 adayıdırlar esasen. Ama çoğu bunca hayatın kazığına rağmen en uysal insanlardır.

    Kişisel olarak bana, maddi durumu iyi abilerin, eğlence arayışına heyecan katışı gibi geliyor bu tip haberler, sıkılıyorlar mıdır nedir?


    Ha tüm bunlarla alakası olmayan temiz temiz kulübünü kurmuş, gezen, tozan etkinlik yapan tüm MC'leri ve orada güzel işler yapmaya çalışan insanları ve grupları tenzih ederim. Herkesin istediği kulübü, kurma istediği kıyafeti giyip motora binme hakkı var, kimse karışamaz.

    Yukarıda yazdıklarım, hani bu dayı dayı görünüm sergileyen abilerin dışarıya yansımasıdır benim gözümde. Yoksa o yeleklerle, o motorlarla filan inanılmaz şık bir görüntü sergiliyor pek çok kulüp dışarıya, ben de bir cruisera binsem sırtıma (bir kulübe üye olmasam da) bir deri yelek giyerdim belki de, çünkü hakikaten çok yakışıyor bence, bu işin güzel tarafı. Ama her deri yelekli cruiser - chopper kullanıcısı kavgaya gürültüye karışıp, suçlu olacak demek değil. Ki Harleye ya da pahalı cruiserlara binerek ben %1'im dersen ben ancak bunu maddi anlamda tuzu kuru olan %1'ci olarak anlayabilirim rahatlıkla bu memlekette. Çünkü işin içine o Harleyin fiyatından, benzinin ve verginin durumuna kadar bir sürü ödeme güçlüğü ve tüm bunları eli cüzdanına giderken hiiç düşünmeden yapabilen insanlar giriyor, oradan ABD'deki %1'cinin çıkması imkansız gibi. Yani bu yüzde 1 mevzusunu sahiplenmek o kadar da anlamlı olmayabilir bazı Harleyli, pahalı cruiserlara binenler için.

    Yani mesela İstanbul'da Gültepe'de, Mustafa Kemal mahallesinde, Alibeyköy'de, Sultanbeyli'de filan sökmeyebilir o %1 patch'i. Ki işin gerçeği asıl yüzde birciler o tarz yerlerden çıkmaktadır ama Harley alabilecek paraları yoktur. Veya aynını Ankara, İzmir gibi şehirlerin benzer semtlerine uyarlayabilirsiniz. Bir girmeyi deneyin bakalım Harley'inizle o mahallelere ve ben yüzde 1ciyim deyin bakalım.

    Son tahlilde durumun kendisi gözde canlandırınca daha ziyade Wild Hogs filmine benziyor gibi
    Greenut, erenedip, yürekçe ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #63
    erenedip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2016
    Motosikleti
    mondial znu 125
    Alıntı Greenut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet neden şaşırdın? Bu ülkede hak ve adaletin olduğunu, zulüm yapanın zulmü yanına kar kalmadığını, sizin haklarınızın korunduğunu söylüyorsanız ya farklı ülkelerde yaşıyoruz ya sizler çok optimistsiniz. 29 yaşındayım ben bu ülkenin hak hukukundan hiç bir fayda görmedim. Hak aramanın anlamı çetecilik oynamak değil yanlış yerlere çekilmesin yine. Ben örgütlenmeden yanayım, ne adına kim adına örgütlenirsen örgütlen ama bireysel değil kitlesel hareket et. O zaman ses getirebiliyorsun. Yukarıda yazdığım gibi en basit mahalleli dayanışması.
    ben bu dediğini destekliyorum.toplansınlar. toplumsal düzeni sağlasınlar. örneğin o özenilen soa da nasıl? mahallenin düzenini sağlıyorlar. ben görmek istiyorum; mahallenin kızlarını rahatsız eden şahincilere ayar veren çankayalı, oranlı harleyciler görmek istiyorum) olmaz kardeşim olmaz! bu adamların profili bu değil. çoğunluğunun aylık geliri 10 bin liradan az değil, kalkıp sallamanın önüne mi yatacak? ben burada bu adamları küçümsemiyorum. saçma sapan olmayan bir artislik var...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:19 ----------

    Alıntı gorkemerden adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Toplumsal olaylarda chopper kulüplerinin katılımı inkar edilemez. Örneğin kan bağışları, kimsesiz çocuklara yapılan yardımlar, huzurevi ziyaretleri, milli bayram kortejleri, down sendromlu kerdeşlerimizle yapılan etkinlikler ve bunun gibi sayılabilecek sayısız faaliyetin içinde bulunuyoruz. Ancak gezi olayları gibi veya 15 temmuz gibi olaylar bir miktar siyasi içerikli olduğu için buralara katılımlar yeleksiz olur. Hiçbir chopper kulübü yelekli olarak hiçbir siyasi olayın içinde bulunmaz. Kişiler bireysel olarak katılabilir ancak kulüp ismini taşıyan herhangi birşey üzerinde bulunamaz. Bu genel bir kuraldır.

    Ayrıca kulüpler hakkında yapılan yorumları dikkatle okuduğunuzda hakarete varan ve dalga geçen söylemler olduğunu görebilirsiniz. Yok penisi küçük olanların ego tatmini için kurdukları gruplarmış, yok disiplin subayı çarşıları kitlemiş. Orta yaş grubu kel göbekli adamların kurduğu toplulukmuş. Bunlar çok gereksiz ve anlamsız söylemler. Hal böyle olunca ister istemez bu kulüplere üye arkadaşlarımız cevap veriyor ama her verilen cevap bir tehdit veya saldırma olarak algılanıyor. Eminim bu dalga geçer gibi yazan adamlar bizim kulüp üyelerini görünce imreniyorlar Ya da bir ortamda bizleri görünce aman onlara bakmıyayım da yanlış anlamasınlar diye içlerinden geçiriyorlar. Biz insan yemiyoruz. Bizim de işimiz, mesleğimiz, eşimiz, çocuğumuz var. Biz de sizin gibi yaşayan insanlarız. Bu chopper kullananlara karşı olan önyargı nedendir bir türlü anlamam. Kimse çete olmaya çalışmıyor. İki kulüp arasında yaşanan bir olay da dalga geçilecek bir mevzu değildir. Bu kulüplere laf eden adamlar hiç bir kulüple görüşmüş mü acaba? Hiç içlerine girmeyi deneyip tanışmış mı? Sanmıyorum. Sadece içlerinden "zengin zübbeler altlarında 50 bin liralık motorlar var bizimle konuşmaz bunlar" deyip dönüp gitmişlerdir. Her kulübün haftanın belli günü toplantısı olur. Tavsiyem buyursunlar bizlerle bir tanışsınlar. İstedikleri herhangi bir kulübe ulaşarak sizinle tanışmak istiyorum bilgi almak istiyorum desinler. Gerçekten sıcak karşılanacaklarına emin olabilirsiniz. Ama burdan atıp tutmayın be kardeşim. Uzaktan bakmakla olmaz bu işler buyurun çayımızı çorbamızı için tanışalım.

    Kılüplere laf söyleyenlerin profillerine bakıyorum. Çoğu scooter veya commuter kullanıcısı. Kesinlikle küçük görmüyorum yanlış anlaşılmasın. Hiçbir chopper kullanıcısı diğer tür motosikletleri kullananlara bir laf etmemiştir. Sizlerin de kulüpler grupları var. Örneğin scooter kulüpleri veya cg kullananları bir arada olduğu oluşumlar var. Bir tane chopper kullanıcısı da çıkıp bu gruplara hakaret etmemiştir. Vay sizinki de motor mu apaçi misiniz gibi laflar etmez. Neden bu kulüpçülük bu kadar yadırganıyor ki. Sen tek başına keyif alırsın başkası kulüple sürmekten keyif alır. Kime ne? Ama burdan atıp tutarsan cevap da verilir. Cevap gelince de tehdit etti beni diye bağırınıyorlar.

    Arkadaşın dediği gibi, 30 ağustosta buyursunlar gelsinler. Tanışmaya çalışsınlar. Ama önyargısız olarak ve artislik yapmadan gelsinler. Sonra da burda nasıl karşılandıklarını yazsınlar. Tuvalete gitseler buraya yazan adamlar bu deneyimlerini de buraya yazsınlar.
    bak tanımıyorsunuzdur dedin. ben çok tanıyorum. Hatta ankaranın gövdeli kulüplerinden tanıdıklarım var) onların yüzüne karşı da söylüyorum. diyorum ya red devils vardı bir dönem. kızılayda hatun koştururlardı. liseliler bayılırdı. gangsta takılıyorlardı ne oldu? oranın tinerci veledleri tarafından bıçaklananlar oldu. sizler gerçekte düzgün adamlarsınız. iyi işler içinde olmanızı taktir ederim. gerisine hayır...

  4. #64
    ayetlervaray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Superlight 200
    Alıntı erenedip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben bu dediğini destekliyorum.toplansınlar. toplumsal düzeni sağlasınlar. örneğin o özenilen soa da nasıl? mahallenin düzenini sağlıyorlar. ben görmek istiyorum; mahallenin kızlarını rahatsız eden şahincilere ayar veren çankayalı, oranlı harleyciler görmek istiyorum) olmaz kardeşim olmaz! bu adamların profili bu değil. çoğunluğunun aylık geliri 10 bin liradan az değil, kalkıp sallamanın önüne mi yatacak? ben burada bu adamları küçümsemiyorum. saçma sapan olmayan bir artislik var...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:19 ----------



    bak tanımıyorsunuzdur dedin. ben çok tanıyorum. Hatta ankaranın gövdeli kulüplerinden tanıdıklarım var) onların yüzüne karşı da söylüyorum. diyorum ya red devils vardı bir dönem. kızılayda hatun koştururlardı. liseliler bayılırdı. gangsta takılıyorlardı ne oldu? oranın tinerci veledleri tarafından bıçaklananlar oldu. sizler gerçekte düzgün adamlarsınız. iyi işler içinde olmanızı taktir ederim. gerisine hayır...
    senin sıkıntın yelek giyip grup gezen herkesi gangsta takılıyor sanman. o bıçaklayan tinerci veletin kafası senin kafan işte. kendi dar algında sıkışmışsın sana ne anlatsak boş.
    voljjn ve zekeriyaimam bunu beğendiler.

  5. #65
    erenedip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2016
    Motosikleti
    mondial znu 125
    Alıntı ayetlervaray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin sıkıntın yelek giyip grup gezen herkesi gangsta takılıyor sanman. o bıçaklayan tinerci veletin kafası senin kafan işte. kendi dar algında sıkışmışsın sana ne anlatsak boş.
    hayır. bak hala atar yapmakta diretiyorsun:D ben güzel güzel anlatıyorum ama beni itham etmeye devam ediyorsun. benim algım tinerci algısı olamaz. şu sitedeki 10 kişiden 7si böyle düşünüyor, yorumlar ortada. böyle ayarsız atar yaptıkça bişey diyesim geliyor ama forum işte uyardılar ben de uyacağım. ben bir tinerciyi destekleyecek yapıda ve kültürde değilim. yanlış anlaşılmanızdan ötürü çıkan sonuçtan bahsediyorum. çete vari değiliz derken tehdit ediyorsunuz ne ayak? laflarınızla çelişmeyin. bak burada chopper, cruiser kullanan arkadaşlar da aynı şeyleri söylüyor bence öz eleştiri yapın...

  6. #66
    araltı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2006
    Şehir
    TAXİM
    Bu grupların liderleri yok mu? Çıksın hepsi teke tek kapışsın kaybeden rus olsun. Ne biliyim motosiklete binmeyi bıraksın ya da kaybeden grup ss ten başka motosiklete binmesin...

  7. #67
    ayetlervaray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Superlight 200
    Alıntı erenedip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayır. bak hala atar yapmakta diretiyorsun:D ben güzel güzel anlatıyorum ama beni itham etmeye devam ediyorsun. benim algım tinerci algısı olamaz. şu sitedeki 10 kişiden 7si böyle düşünüyor, yorumlar ortada. böyle ayarsız atar yaptıkça bişey diyesim geliyor ama forum işte uyardılar ben de uyacağım. ben bir tinerciyi destekleyecek yapıda ve kültürde değilim. yanlış anlaşılmanızdan ötürü çıkan sonuçtan bahsediyorum. çete vari değiliz derken tehdit ediyorsunuz ne ayak? laflarınızla çelişmeyin. bak burada chopper, cruiser kullanan arkadaşlar da aynı şeyleri söylüyor bence öz eleştiri yapın...
    heh bak sana tinerci denilince nasılda zoruna gidiyor dimi, bizim durumumuzda bu işte. bu kadar şey anlattıktan sonra halen yanlış anlıyorsa karşı taraf yapabilceğimiz bişey yok. türkiyedeki motosiklet kulüpleri asla çete olmadı, aynı şeylerden hoşlanan arkadaş grubu oldu. ama siz içten içe bizim çete olmamızı istiyosunuz. davranışlarımızda hareketlerimizde hatta kelimelerimizde buna somut delil arıyorsunuz. o tinerci çocukla senin kafan bu işte bişey yapsında cezasını keseyim arayışı. tabi bu sanal platformlarda çok fazla iken sokakta ise gördüğümüz çoğunlukla saygı. büyük düşünmeyi öğrenin herkese saygı duyun! ne zaman motosiklet kulüpleri ile ilgili başlık açılsa aşşağıdaki yorumları okudukça utanıyorum bazen sinirleniyorum. kendi adıma değil sizin adınıza utanıyorum. neyse dediklerimiz zaten anlaşılmayacak o yüzden tüm %51 cilere hayatlarında başarılar diliyorum.

  8. #68

    Üyelik
    20 Mart 2017
    Bu grupları savunanlara soru ,

    Vapurda motorlarını çalıştırıp sonra bunları uyaran yaşlı amcanın üzerine yürüyen grubu ve Tüm üyelerini lanetliyormusun ? Bunlar toplum düşmanı ve şerfsizdir diye biliyormusun?

    Bura IP den adres bulurum (ki yapamazda boş boş tehditler) gelir evinde bağlar kız gibi ağlatır etek gidiririm diyen eleman ve bu elamana ses çıkarmayan grubu lanetliyormusun? Bunlar da bizim grupda bile olsa ahlaksız terbiyesi adamlardır diye biliyormusun?

    Haksızlıgı grubunda görünce (sana karşı olan degil ) sevmedigin birisi için haksızlık yapılıyor buna tepki veriyormusun?

    Dışardan bir eleman ile senin grupdan birisi kavga ederken görsen hakılı haksız demeden olaya direk mudahil mi oluyorsun yok sa ayırmaya mı giriyorsun ?

    Önce deki o varpuda egsoz patlatan amcanın üzerine yürüyen gelip de o grup elemanları burda özür dilemek yerine kendileri savunan sonra tehditler savuran ların """allah belasını versin bizde yaparsak böyle bir şey bizim de gruubunda allah belasını verisn de""

    Sonuç önce temel ahlak seviyesinde ortak noktada olalım sonra konu tartışılır o kolay...

    Önce bir kibirden arının..
    erenedip ve zabuzaretta bunu beğendiler.
    İtlik mesai ili bir iştir , sabah erken kalkmak gerek.

    If you try and fail, congratulations. Most people don't even try.

  9. #69
    erenedip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2016
    Motosikleti
    mondial znu 125
    Alıntı ayetlervaray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    heh bak sana tinerci denilince nasılda zoruna gidiyor dimi, bizim durumumuzda bu işte. bu kadar şey anlattıktan sonra halen yanlış anlıyorsa karşı taraf yapabilceğimiz bişey yok. türkiyedeki motosiklet kulüpleri asla çete olmadı, aynı şeylerden hoşlanan arkadaş grubu oldu. ama siz içten içe bizim çete olmamızı istiyosunuz. davranışlarımızda hareketlerimizde hatta kelimelerimizde buna somut delil arıyorsunuz. o tinerci çocukla senin kafan bu işte bişey yapsında cezasını keseyim arayışı. tabi bu sanal platformlarda çok fazla iken sokakta ise gördüğümüz çoğunlukla saygı. büyük düşünmeyi öğrenin herkese saygı duyun! ne zaman motosiklet kulüpleri ile ilgili başlık açılsa aşşağıdaki yorumları okudukça utanıyorum bazen sinirleniyorum. kendi adıma değil sizin adınıza utanıyorum. neyse dediklerimiz zaten anlaşılmayacak o yüzden tüm %51 cilere hayatlarında başarılar diliyorum.
    bu üslupla konuştuğun sürece nefret edilmeye devam...

  10. #70
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Disiplin Subayı (Sergeant-at-arms) Bu gerçekmi yaw )

    Koca koca adamları disiplinde düşünemiyorum ......
    erenedip bunu beğendi.

  11. #71
    erenedip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2016
    Motosikleti
    mondial znu 125
    edit ban yememek için...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:41 ----------

    Alıntı serif abi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu grupları savunanlara soru ,

    Vapurda motorlarını çalıştırıp sonra bunları uyaran yaşlı amcanın üzerine yürüyen grubu ve Tüm üyelerini lanetliyormusun ? Bunlar toplum düşmanı ve şerfsizdir diye biliyormusun?

    Bura IP den adres bulurum (ki yapamazda boş boş tehditler) gelir evinde bağlar kız gibi ağlatır etek gidiririm diyen eleman ve bu elamana ses çıkarmayan grubu lanetliyormusun? Bunlar da bizim grupda bile olsa ahlaksız terbiyesi adamlardır diye biliyormusun?

    Haksızlıgı grubunda görünce (sana karşı olan degil ) sevmedigin birisi için haksızlık yapılıyor buna tepki veriyormusun?

    Dışardan bir eleman ile senin grupdan birisi kavga ederken görsen hakılı haksız demeden olaya direk mudahil mi oluyorsun yok sa ayırmaya mı giriyorsun ?

    Önce deki o varpuda egsoz patlatan amcanın üzerine yürüyen gelip de o grup elemanları burda özür dilemek yerine kendileri savunan sonra tehditler savuran ların """allah belasını versin bizde yaparsak böyle bir şey bizim de gruubunda allah belasını verisn de""

    Sonuç önce temel ahlak seviyesinde ortak noktada olalım sonra konu tartışılır o kolay...

    Önce bir kibirden arının..
    sabahtan beri, sakin sakin daha nasıl konuşulur bilmiyorum görüyorsunuz. resmen yapıcı konuştum. siz aslında düzgün adamlarsınız bile dedim. ama hala klavyeden delikanlılık yapıyorlar. yok tinerciymişiz bilmem ne. sonra bize ön yargılısınız oluyor. sorsan 10 yaş küçüktür benden. ben "sizler düzgün, iyi insanlarsınız zaten buna eminim" den sonra bir insana hakaret derecesinden ithamda bulunuyorsa birisi cidden komplekslidir. ben kişileri değil davranışları eleştiriyorum ona bile bir atarlanma. o yüzden dediklerinizi yapmazlar hocam.

  12. #72
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Bunlar olay çıkartmak için yer ararlar. 2015 de manavgat festivalinde bu anadolu kedilerini görünce " kesin olay çıkacak" demiştim. Aynen de öyle oldu. http://arsiv.dha.com.tr/manavgatta-s...li_987308.html . Neyse ki başkalarına zarar veremeden kendileri zarar gördüler. Burası motorla terör estirilebilecek bir ülke değil. Herkes patlamaya hazır bomba, tüm araçlarda bıcak, silah ,sopa ,levye hazır bekliyor.
    hasmet bunu beğendi.

  13. #73
    erenedip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2016
    Motosikleti
    mondial znu 125
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunlar olay çıkartmak için yer ararlar. 2015 de manavgat festivalinde bu anadolu kedilerini görünce " kesin olay çıkacak" demiştim. Aynen de öyle oldu. http://arsiv.dha.com.tr/manavgatta-s...li_987308.html . Neyse ki başkalarına zarar veremeden kendileri zarar gördüler. Burası motorla terör estirilebilecek bir ülke değil. Herkes patlamaya hazır bomba, tüm araçlarda bıcak, silah ,sopa ,levye hazır bekliyor.
    heh işte dediğim buydu kardeşim aynen:D birkaç kişiler diye testosteron fazla gelmiş ama almışlar cevabı. söylediğimin tam karşılığı bu işte. biri sıkar düşünmez bile yazık olur... burası ABD değil

  14. #74
    RAMİREZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM duke 125-- BMW F650 CS
    Bir insan, saygı görmek ve farklı olmak adına bu kulüplere katılıyorsa zaten sonuç baştan belli. He adam gibi kruzır motoruma binerim, eş dost beraber gezerim falan derdinde olanları tenzih ederim bu arada.
    Birde şu %1 mevzusu çok komik değil mi ya? Yahu o iş amerikada olmuş bitmiş. Amma özeniyoruz adamlara. Adamların, serserilerine bile imreniyoruz

    Şu %1 lik abileri Bağcılara da bekleriz. Yürüyüş yolunda falan bi gezsinler pata pata... Bak seyret filmi sen

  15. #75

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Ula Haşmet abi karıştırdın ortalığı yine.
    Dayanamıyorsun dimi hellss mellss Angels gördünmü.
    hasmet ve zekeriyaimam bunu beğendiler.

  16. #76
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı serif abi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu grupları savunanlara soru ,

    Vapurda motorlarını çalıştırıp sonra bunları uyaran yaşlı amcanın üzerine yürüyen grubu ve Tüm üyelerini lanetliyormusun ? Bunlar toplum düşmanı ve şerfsizdir diye biliyormusun?

    Bura IP den adres bulurum (ki yapamazda boş boş tehditler) gelir evinde bağlar kız gibi ağlatır etek gidiririm diyen eleman ve bu elamana ses çıkarmayan grubu lanetliyormusun? Bunlar da bizim grupda bile olsa ahlaksız terbiyesi adamlardır diye biliyormusun?

    Haksızlıgı grubunda görünce (sana karşı olan degil ) sevmedigin birisi için haksızlık yapılıyor buna tepki veriyormusun?

    Dışardan bir eleman ile senin grupdan birisi kavga ederken görsen hakılı haksız demeden olaya direk mudahil mi oluyorsun yok sa ayırmaya mı giriyorsun ?

    Önce deki o varpuda egsoz patlatan amcanın üzerine yürüyen gelip de o grup elemanları burda özür dilemek yerine kendileri savunan sonra tehditler savuran ların """allah belasını versin bizde yaparsak böyle bir şey bizim de gruubunda allah belasını verisn de""

    Sonuç önce temel ahlak seviyesinde ortak noktada olalım sonra konu tartışılır o kolay...

    Önce bir kibirden arının..
    O baslikta soyle oldu:

    Konuyu acan gayet nazik sekilde izlenimini aktardi. Anlatilana gore MC haksiz durumdaydi.

    MC yonetiminden birileri geldi, "biz bi suru hayir yapiyoruz, cok iyiyiz, ismimize leke atanlari dava ederiz" diye tehdit savurdu.

    MC nin ayak takimi geldi, bulundugum eyalette suc sayilan, dava acsam ceza alacaklari tehditler savurdu.

    Koskoca MC'den bi tane akli basinda bir uye gelip te "uzucu bir olay yasandi. bir daha yasanmamasi icin onlem alacagiz" diyemedi... Biri bunu dese aninda kapanacak olay. Ama yapamadilar.

    Baska bir baslikta, baska bir MC uyesi, akli basinda guzel seyler yazdi; ancak sordugunuz soru hakkinda o da sessiz kalmayi tercih etti.

    Velhasil "Biz yelekli melekleriz, yaslilari ziyaret edip, hastalara sifa olup, duskunlerin elinden tutuyos" edebiyatini birakip "varsa hatamiz duzeltiriz" veya "aramizda yanlis yapanlara yer yok" diyemediler, defalarca aciktan, net, hakaretsiz, kiskirtmasiz sorulmasina ragmen... Burada da yine ayni edebiyati yapiyorlar. Sanki onlara soran oldu "Kizilaya kan bagisliyor musunuz?", "Huzur evlerini ziyaret ediyor musunuz?" diye...

  17. #77

    Üyelik
    20 Mart 2017
    Hasmet hocam o başlığı ve yazılanları hatırlıyorum , yeni üye olan birisi sana da abuk yazı yazmıştı.

    Daha önce de benzer olaylar olmuş tu.

    Şeytan ın en sevdiği günah bir şirk iki kibirdir , adem yaratıldıgında kibirinden sejde etmeyip isyan etmiştir.

    Bu arkadaşlarda kibirinden hatalarını kabul etmiyorlar

    Bu arkadaşlar yolda selam versen kibirinden selamı almıyorlar ki çok uzun süredir vermiyorum hoş onlarda memnun bu durumdan .

    Yolda kalsan kibirlerinden bir kısmı öküz gibi bak gider.

    Kibirlerinden yargıçmış ,disiplin subayıymış yok geldin gruba girdin bir sene çaylak ol bunlar hep kibir göstergesi.

    Daha söylenecek çok laf varda neyse ,

    Yapmaları gereken şey aslında çok basit kibirlerinden arınıp kendilerinde bizler gibi insan olduğu bu kabul edip , saygı ile yaklaşmaları .

    Birde bazan şöyle laflar ettiklerinde duydum, kibir lerinden yok pahalı motor Muş yok cigermişyok mundar Muş, sanki GS ucuz sanki Super tenere ucuz sanki ktm endruo ları ucuz sanki Afrika twin ucuz , bir kere endruo cularının böyle abuk subuk işlerin içinde ne gördük ne duyduk , kimsenin onlar için bir kere laf dediğini duymadık. Onlarda grup onun için karşılaştırdım genelde grup geziyorlar

    Topluma ve çevrenize saygılı olun yeter..

  18. #78
    erenedip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2016
    Motosikleti
    mondial znu 125
    aynen çok iyi dedin. grupsa, endurocular da grup genelde. bir dünya aktivite yapıyorlar. kalkıpta burada milleti tehdit edeni görmedim...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:02 ----------

    yeleklileri buraya çıkarma yaparken görmek isteriz) . https://www.youtube.com/watch?v=Qql1eRTjsIM
    yürekçe bunu beğendi.

  19. #79
    mrt20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2011
    Şehir
    Denizli
    Rus sevmeyen Türk yoktur herhalde.
    Arayı sıcak tutmak için arada Rusya yapan bi çok arkadaşım var benim

  20. #80
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    21 Ağustos 2016
    Abi çok iyiydi bu ya :D


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)