Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yeni Motosiklet, Yeni Ekipmanlar ve İnceleme

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    20 Haziran 2017
    Herkese Merhaba,

    Öncelikle bu yazının amacı; nazicane yorumlarımla benim aldığım ekipmanları, motoru ya da eğitimi almayı planlayan arkadaşlara fikir vermektir.

    Biraz motosiklet geçmişimden bahsedeyim. Motosiklet sürmeye bundan 3 yıl önce bir Mondial MCT 250 ile başladım. Biraz iş yoğunluğundan biraz da bu motorun başıma açtığı işlerden ötürü çok fazla binme fırsatı yakalayamadım. 2 yıl sonra motorumu sattım ki henüz 1000 km bile yol yapmamıştım.

    Tabi ki motosiklet hevesim devam ediyordu ve bu yıl aldığım 2017 model Duke 390 ile tekrar motosiklet sürmeye başladım. Kısaca motosiklet binmek konusunda çok fazla tecrübesi olmayan birinin gözünden yorumlar okuyacaksınız. Umarım faydalı olur.

    Motosiklet – KTM Duke 390 2017

    Alırken 390cc olması sebebiyle acaba çok mu ileri gidiyorum diye düşünerek aldım. Motosiklet konusunda yeni olan arkadaşların düşündüğü şeylerden birinin bu olduğunu biliyorum. Evet Duke 390 çabuk hızlanıyor ama siz isterseniz yani kontrolsüz bir gücü yok. Manevra ve fren kabiliyeti daha ilk sürüşten bana fazlasıyla güven verdi.

    Titreşim konsunda gelirsek, ayaklarımda ufak bir titreşim hissediyorum fakat rahatsız etmiyor. Rodaj bittikten sonra biraz daha azalır diye düşünüyorum.

    Vites geçişleri inanılmaz güzel ve yumuşak.

    Kask – AGV K5 You (Turuncu-Beyaz)

    Kafa çevrem 58cm, bu kaskın ML bedeni bana tam oldu. Kaskın hava sirkülasyonu fazlasıyla güzel. Güneş vizörü ve normal vizörün görüşü gayet iyi. 90-100km civarı hızlarda biraz fazla ses alıyor gibi ama kask konusunda çok tecrübem yok belki normaldir. Kulak padleri kutunun içinden ayrıca çıktı fakat henüz takmaya yeltenmedim. Belki takınca ses biraz azalır. D-ring e alışınca takıp çıkartmak o kadar da zor gelmiyor.
    Görünüşü ve rahatlığıyla ben fazlasıyla memnunum.

    Mont – Alpinstar T-Jaws Air (Siyah)

    Göğüs çevrem 96, 1.80 boyunda 82 kiloyum. Bu montun L bedeni bana oldu. Beden tablolalarına göre M çıkıyorum fakat M nin olması çok mümkün gözükmüyor. Mont bu aylarda henüz terletmedi. Montun dışarıdan aldığı havayı hissedebiliyorsunuz. Sanıyorum yazın giymek çokta eziyet olmayacak.

    Eldiven – Rev’it Fly 2

    Avuçiçi genişliğim 9cm çevresi 22,5cm. Bu eldivenin M, L, XL bütün bedenlerini denedim. L bedeni tam oldu. İlk giydiğim zamanlar giyip çıkartmak biraz zorluyordu ve özellikle sağ elimin üzerindeki kemiklere fazla baskı uyguladığı için ufak bir acı hissediyordum. Fakat zamanla eldivenin derisi biraz açınca rahatladı. Şu anda gayet iyi, çok memnunum.

    Dizlik – Dainese E V1

    Bu dizlikte sağ, sol ayrımı yok. Diğer dizlikler gibi çok kaba durmuyor. Lastikleri ne çok sert ne çok yumuşak. Eğitim aldığım zaman bütün gün taktım, hiç rahatsız etmedi ve terletmedi. Fazlasıyla rahat ve güven veriyor.

    Ayakkabı – YDS Diablo (Yazlık)

    Normalde 44-44,5 numara ayakkabı giyiyorum. Fakat bu ayakkabının kalıbı fazlasıyla büyükmüş. 42 numara ayağıma tam oldu.
    Ayakkabının görünüşü gayet güzel. Yaz günleri için yeterince havadar, ayaklarımı terletmiyor.
    Malzeme kalitesi oldukça iyi duruyor. Taban kısmında “Vibram” taban kullanılmış.

    Zincir/Kilit – Onguard 180cm*14mm

    Zincir özellikle metal kesme makaslarıyla kesilemeyen cinsten ve baklalarının kalınlıkları 14mm. Zincir ve kilit fazlasıyla güven veriyor ve caydırıcı duruyor. Bu markanın kilitlerini almayı düşünürseniz. Özellikle 100 cm lik değil 180cm lik zincir boylarını tercih etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca zincir ilk geldiğinde 14mm bakla kalınlığı seçerek biraz abartmışmıyım acaba dedirtecek kadar iri duruyor. Bütceniz el vermiyor ise 10mm lik versiyonlarını da düşünebilirsiniz.

    Disk Kilidi – Auvray-10mm (Alarmlı)

    Gayet kaliteli bir ürün. Alarm sesi bir hayli yüksek ve düzgün çalışıyor. İsterseniz alarmı devre dışı bırakarak da kullanabiliyorsunuz.

    Eğitim – Motto Akademi

    Motto Akademi Ankara merkezinde "Beceri Geliştirme" ve "Hakimiyet" eğitimlerini aldım. Eğitimler özellikle verdiğim 2 yıllık ara sebebiyle yaşadığım adaptasyon sürecini atlatmamda bir hayli başarılı oldu. Kendime güvenimi kazanmamda etkili oldu. İkinci eğitimi de tamamladıktan sonra fazlasıyla faydalı olduğunu hissettim.
    Ari Gold, sarpgray, Pisman ve 3 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2016
    Şehir
    Adana
    Hayırlı olsun Umarım kazasız belasız sürersiniz de o ekipmanları hiçbir zaman test etmek zorunda kalmazsınız

    Yakın zamanda eğitim aldığınızı varsayarak, eğitim fiyatlarını sorabilir miyim ?
    Sitelerinde bilgi bulamadım bununla ilgili. Henüz ayrıntılı araştırma kısmına da geçemedim.

  3. #3
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Öncelikle hayırlı olsun. Ktm'de kullandığım motorlar, 1290 s adv ,1090 adv,rc 390 ,duke 250.

    En çok merak ettiğim duke 1290 gt ve duke 690.

    Motorlar arasında en keyifli olan ve favorim duke250 oldu. Tek problemim titreşimdi. İlginçtir duke 1290s adv'de titreşim rahatsız etti.

    İstanbul'da spormoto'da 0 km 1290 adv alan biriyle sohbet etme fırsatı buldum. Motorunu almak için İzmir'den gelmiş. Titreşim ktm nin karakteri,ona takılırsan almayacaksın dedi.

    Özet, duke250 çok keyifli manika. 390 daha da keyiflidir. Güle güle kullanm
    Kızıl pars bunu beğendi.

  4. #4
    Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2016
    Şehir
    Londra
    Motosikleti
    Bisiklet
    Hayırlı olsun.
    Devamı gelsin.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

  5. #5

    Üyelik
    30 Ocak 2017
    Güzel bir yazı olmuş, hayırlı olsun.

  6. #6

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Kazasız belasız , güle güle kullanın.

  7. #7
    Pisman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2008
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    hayırlı olsun, duke 390 ın güç/ağırlık oranı çok güzel, her ne kadar titreşim, konfor düşündürse de sanırım bir sonraki motorum olacak

  8. #8
    sedat karaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2017
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    Bmw K1200 gt
    hayırlı olsun , geçen gün bende 390 ile ilgili bir video izledim , açıkçası gösterge paneli çok hoşuma gitti. Yeni kasası daha diri gidon açısı harika aynaların görüşü harika. kısacası güzel bir makine. kazasız belasız sürüşler dilerim.

  9. #9

    Üyelik
    20 Haziran 2017
    5 saat beceri gelistirme onlarin motoruyla 350 TL, 8 saat hakimiyet egitimi kendi motorumla katildigim icin 400 TL di. Hakimiyet egitimini onlarin motoruyla alirsaniz 500 TL. Ararsaniz telefonda da baya yardimci olup bilgi veriyorlar.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:45 ----------

    Cok tesekkur ederim. Hepimize kazasiz belasiz surusler. Hepimizin gonlunce motorlari olsun.
    Aydin1966 bunu beğendi.

  10. #10

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Hayırlı olsun. Şu ayakkabıların standart kalıplarda olmamasına sinir oluyorum. İnternetten 42 diye sipariş versek ayağımıza bol gelecek, sonra işin yoksa kargoyla uğraşıp iade et.

  11. #11
    mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2016
    Şehir
    Adana
    Alıntı MstfKndmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    5 saat beceri gelistirme onlarin motoruyla 350 TL, 8 saat hakimiyet egitimi kendi motorumla katildigim icin 400 TL di. Hakimiyet egitimini onlarin motoruyla alirsaniz 500 TL. Ararsaniz telefonda da baya yardimci olup bilgi veriyorlar.
    Çok teşekkür ederim bilgilendirme için

    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun. Şu ayakkabıların standart kalıplarda olmamasına sinir oluyorum. İnternetten 42 diye sipariş versek ayağımıza bol gelecek, sonra işin yoksa kargoyla uğraşıp iade et.
    Aynı dertten müzdaribim. Mecburen olduğum yerdeki mağazalara gelmesini bekliyorum.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler