Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yola atlayan kamyona çarpıyordum(Farklı bir bakış açısı)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    ben kendimi kamyonun yerine koyup bakınca bir nevi kamyonda haklı, yoldan 150 km hızla birinin geleceğini düşünmemiştir adam ve sonuçta bu adamında gitmesi gereken bir yer var ve ülkemizin yoğun trafiğinde sürekli arabaları kontrol etmeye kalkarsa gideceği yere çok geç varır.

    motorcu kişi yol verip insanlık yaparak büyük taktir kazanabilirdi çünkü belliki o yolda yüksek hız yasak ve düşük hızda da kamyonun öyle çıkış yapması aslında çokta şaşırılacak bir durum değil.

    daha öncede söyledim, ben genelde yolda yol veren sürücüler arasındayım. karşılaştığım sürücülere yol veririm çoğu zaman ve şimdiye kadar bir zararını görmedim ve herkese öneririm.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Akhunturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Arkadaşlar bu tartışmanın sonu yok kazananı da yok maalesef.

    İki tarafta yanlışlar içinde , iki tarafta haksız.

    Olay çok başka bir yerde.

    Kamyoncu araç küçük olduğu için hızı beyni fark edemiyor.
    Kamyoncu muhtemelen daha önce motor kullanmadığı için gelen motordaki riskleri hayatında düşünmemiş bile. Hepimiz yaşıyoruz adamla göz göze geliyoruz gözüme baka baka 20 metr önümde sokaktan fırlıyor araba ile. üzerine başka araba gelse çıkmaz ama motorda bu işler böyle.

    Fazla sinirlenip filan çözülecek işler değil bunlar.

    Bunları göz önüne alıp buna göre motorları kullanıyoruz/kullanmalıyız zaten.

  3. #23
    shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2013
    Şehir
    Manisa
    bir de şu açıdan bakın kamyon hata yaptı diyelim bir de üstüne araç bozuldu tam o noktada kaldı 145 km hızla giden motosiklet ne olur
    trafik kuralları der ki kavşağa yaklaşırken hızını kes ben videoda hız kesme göremedim ki o yolda 145 km hızla gidilecek bir yol görmüyorum
    kamyoncu 1 hatalı motorcu da 1 hatalı
    kaza olsaydı ne olurdu ben tahmini söyleyim 2/8 kamyon 6/8 motosiklet

  4. #24
    MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Bak arkadaşım, ben cbf 1000 kullanıyorum. Yeri geliyor 200+ hızlara çıkıyorum, yeri geliyor 80 sabit hızla seyrediyorum.
    Bir, bu yol 150 ile gidilecek bir yol değil. Çünkü sağdan soldan yol ayrımları var. Kamyon da çıkar, yaya da çıkar hiç belli olmaz.
    İki, motosiklet sürücüsü de en az kamyoncu kadar hatalı. En az diyorum çünkü kamyonun o mesafedeki bir aracın hızını saptayamayacağı aşikar. Bilinçli bir sürücü bunu göz önünde bulundurarak süratini ayarlar.
    Ayrıca diğer arkadaşların da dediği gibi, olay kamyoncunun yada motorcunun hatası değil, motorcunun ruh hastası bir manyak oluşu.
    Hadi hırsını alamadın diyelim gittin adamın yanına, dikkat et dedin, iki sövdün tamam. Konu kapanır biter.
    Elemanın yaptığı olay şovdan başka bir şey değil. Tek derdi 2 tık daha fazla almak.
    Thracian bunu beğendi.

  5. #25

    Üyelik
    26 Mayıs 2016
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    r25
    Alıntı 127 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yol ayrımı dediğiniz yer altı üstü dönüş için şerit belirlemişler. Bu tarz yerlerde insanlar ekstra şerit bile
    olmadan direk sol şeritten durduk yerde dönmeye çalışabiliyorlar. Ayrıca o kamyoncunun motoru farketmemiş olma ihtimali sıfır. Motorcu da tahminimce görmüştür ama yol hakkı onda olduğu için yavaşlama gereği duymamıştır. Ben olsam bende yavaşlamazdım sol şeritte hızla gidiyorum ve dönecek bir kamyon için hızımı sol şeritte düşürüp kaza riskini göze almak yerine daha da hızlanıp arada ki mesafeyi daha da kısa sürede alıp kamyoncuyu çok bekletmeden geçmesini sağlardım. Düşünsene 140 la gidiyorsun ve 200 metre ilerde kamyon sola dönmek için bekliyor sen ne yaparsın? Sol şerittesin ve ışık olmayan bir yerde durup yol mu verirsin yoksa hızını koruyup ve ya ufak azaltıp geçmeye devam mı edersin? Bu tarz bir durumda durulmayacağını hatta motorun bu hızdayken 200 metre mesafede duramayacağını biliyoruz. O zaman tek sonuç kalıyor ortaya. Bu durumda da o kamyoncunun yaptığı cana kasttan başka nedir?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:35 ----------

    Ama hiç bir zaman meskun mahalde yapmadım bunu

    Sadece yol kenarında bir kaç sıra ev olduğunu normalde kalabalık bir yer olmadığını farketmişsinizdir umarım.
    O kamyonu orda görsem, gaz açmam olamaz mümkün değil.o adamın yola çıkma ihtimalini düşünüp yavaşlarım 100 e falan düşerim sonra selektör yaparım

  6. #26
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Yakında yolumda araba, kamyon var diye mızmızlanacak millet. Olası kaza durumları için dash cam e sıcak bakıyorum ancak kask kamerasını yasaklamaları lazım bu gidişle.

    Ben arabam ile otobanda 150-170 i çok nadir geçerim ki o da sol şeritte ön arka boş ise. Şehir içi-şehirler arasında bende 150 yapayım sonra sol şeride 50-80 ile önüme atladılar diye dırdır edeyim. Kamyonun yerine motosiklet , motorun yerine de jip koyun bakalım konunun başlığı şehir içinde hız yapan maganda motosikleti ezdi diye başlık açmıyor musunuz..

  7. #27
    TlntS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2017
    ya ayni video 10 kez farkli baslikla konu actirip su haysiyetsiz velede prim yaptirip durmayin. actiginiz baslikta 2 sayfa yazi olunca ne dusunuyorsunuz anlamiyorum.

  8. #28
    iskender123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2016
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan 150c
    Adam 140-150 ile anayoldan gidiyo, gözünü ac kapat zaten dibinde, sen hiz kurallari dışına çık sonra hakliymis gibi bagir cagir ayıptır ya.

  9. #29

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Açın arkadaşlar, sürekli olarak motorcuları hatalı oldukları videolarda haklı gibi gösteren başlıklar açın ki daha çok insan risk alıp kaza yapsın. Bu memleketin araç sürücülerinin asıl sorunu risk algılarının olmaması. Bunu da yazılan yorumlardan gayet iyi görüyoruz. 140 km hızın o yol için insanlara normal gelmesinin başka açıklaması yok.

    Yolda kamyon olup olmaması bir şeyi değiştirmez, o motor yolda 140 km hızla gitmemeli. Eminim oraya gelmeden hemen önce 70 veya 82 km hız sınırı belirten olan bir levha vardır.

    Foruma acilen bir adet beğenmeme butonu eklenmeli artık.
    gibigibi1985 bunu beğendi.

  10. #30

    Üyelik
    31 Ağustos 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT07
    Cok farkli bir bakis acisi kazandim gercekten bu ekledigin videodan sonra.Kazaya ramak kala gibi bir durum soz konusu bile olmamis.Bundan daha kritik durumlarla surekli karsilasiyoruz sehir icinde(istanbulda).Ustune ustluk bir elini birakip kamyoncunun anasina sovmesi Birde olaydan sonra kamyoncu dayiya benim anama kufur edemezsin demesi ))

    Zibidi kelimesini kullanmistim ilk baslikta.Simdi biraz daha yogun duygular icerisindeyim.
    MotorKafa bunu beğendi.

  11. #31
    capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2014
    Şehir
    İzmir, Güzelyalı
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    @127;

    Bu herif için zaten bir savunma yapmıyorsun onu anladık. Yoksa bu şerefsiz, sayamayacağım kadar çok sebepten dolayı başına gelecek herşeyi hak ediyor.

    Bak güzel kardeşim, hepimiz basıyoruz, hepimiz işte emniyet şeridine giriyoruz, 120 ile gidilen yolda iki şerit arasına giriyoruz, yayaya özel geçitten geçiyor, yaya yollarına giriyoruz vs daha sayılır. Yani her türlü kural ihlalini yapıyoruz. Ama anlaşılmayan şey şu, sen kural ihlalini yaptığın anda çemkirme, şikayet hakkın gidiyor. O andan itibaren senin canına kast eden tek kişi sadece sensin. Buranın iyi anlaşılması lazım.

    -Emniyet şeridine girdiğin anda önüne her an araç atlayabilir, şikayet hakkın yok, çünkü orada olma hakkın yok.

    - Yayaya ait yoldan ana yola fırladığında seni görmeyen araçtan şikayet etme hakkın yok.

    - Aşırı hız yaptığın yerde başına gelecek işten şikayet etme hakkın yok. Çünkü en başta o hızlara çıkma hakkın yok.

    "Km burada bu hızı yapmaz ki?" sorusu yanlış soru, herkes yapabilir ya da kimse yapmaz, önemli olan o değil ki. Önemli olan o durumda başına gelecek işten şikayet hakkının olmaması. Sen kendin trafik kanununu ezdin ve orman kanununa girdin.

    Gelelim bu pozisyon özeline;

    Burası tam tecrit otoban değil ki. Etrafta binalar da var, yol ayrımları da var. Yani yolun o bölgesinde her an her şey olabilir. Salak gibi 145 basılmaz. Hadi bastın, bakışını asla yoldan çekemezsin, mal gibi ibreyi kameraya çekecem diye uğraşamazsın. Eğer motor yolun normal hızında gitse idi kamyoncunun yola fırladığı mesafede risk falan olmazdı. Bu mesafeden motorun hızı anlaşılamaz, hatta oradakinin motor mu yaya mı olduğu bile anlaşılmaz. Bu durumda kamyoncunun kimsenin canına kast etmediği açık.

    Hatayı bulmak için ortadan kamyonu kaldır şöyle düşün;

    Aynı mesafede önüne köpek fırlasa ne olacak? Aynı mesafede önündeki araç kaza yapsa dursa ne olacak? Karşı şeritten araba takla atarak bu tarafa fırlasa? Yola çocuk atlasa neler olacak? Bunları düşündüğünde hatayı buluyorsun. Kuraldan çıktığın andan itibaren hatalı her zaman sensin, şikayet hakkın yok. Basacaksan da bunun bilinciyle basmalısın.
    agris ve gibigibi1985 bunu beğendiler.

  12. #32

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Tekirdağ' da karşıdan karşıya geçen annane-toruna motorcu çarpmış, çocuk ölmüş, annane yaralıydı. Arkadan gelip bunu gören bir arkadaşımız zar zor durmuştu. Yola çöp konteyneri koymuşlar falan diyordu. Heh işte orada şu sonuca varılmıştı. Karşıya geçenler 300-500 metre ileriden motoru ya fark etmiş ya fark edememiş, çok uzak gördüklerinden karşıya geçmişlerdi. 1-2 saniye sonra ise motor diplerinde bitmişti.

    Burada da aynı durum var. Ben de eksisozluk'de gördüm bu olayı. Kamyoncu da çok sabırlı. Motor kullanırken haklı ve ölü olma ihtimalimiz var. Bu ihtimali artırmamaya çalışmalıyız. Hız ile, konumlanma ile, trafiği okuma ile, bir pozisyonda 30 sn den fazla uzun kalmama ile v.s.
    capozzz ve gibigibi1985 bunu beğendiler.

  13. #33

    Üyelik
    28 Temmuz 2016
    Şehir
    afyonkarahisar
    Motosikleti
    CRF 1000L Africa Twin
    Ben de hız yapıyorum. Zaten yüksek süratlerde bazı riskleri göze almışsın da o yola çıkmışsın demektir. Hele ki tam tecrit edilmemiş bir otoyolda 145 km hızda gözünü yoldan ayırabiliyorsan zaten baya risk sever bir sürücüsün demektir. Bence motorcunun hatası bu.
    Kamyoncunun hatasını tam olarak buradan tayin etmek zor zira kamyon sürücüsünün bakış açısını görebileceğimiz bir kamera yok ortada. Belki gerçekten kamyondan o an rahatlıkla geçilebilecek gibi göründü, belki de adam gerçekten trafik canavarı gibi davrandı orasını bilemeyiz.
    Ama zaten asıl infial çıkaran bence sonraki süreç. Adam hatalıyım dedikten sonra uzatmak çok saçma ve bayağı olmuş. Gidip plakayı almalar, firmanın adını almalar falan ne demek çözemedim. Yani plakayı alınca ne yapacaksın adamın ehliyetine mi el koyduracaksın. Boşu boşuna karşıdakini tahrik ediyorsun.
    Bu motorcunun yaşadığı şeyi Türkiye'de her gün hemen her motor sürücüsü ve otomobil sürücüsü yaşıyor. Herkes bu kadar uzatsa cinayet çıkar sürekli. Daha itidalli davranmak lazım.
    capozzz bunu beğendi.

  14. #34
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Boş muhabbet.
    Hız yapmaya uygun zaman diye bir şey yoktur. Yol şartlarına bakılır.
    Yola giriş çıkışların olduğu, yerlerde dönüş işaretlerinin olduğu yerde o hızla giden adam salaktır. Hele ki motosiklet kullanıp böyle kontrolsüz gidiyorsa, bu saate kadar yaşaması şanstır.

    Bir de aynı konuyu, bir daha bir daha açmaya ne gerek var? Var olan başlığa yorum yaz, geç.

  15. #35
    Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2008
    Şehir
    Momchilgrad...
    [QUOTE=127;4157874]Öncelikle yol bomboş ve belli ki kullandığı saatte hız yapmaya uygun bir saat ki yolun etrafında insan bile yok. /QUOTE]
    Sence saçmaladığının farkında mısın?
    Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!

  16. #36
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Önüne gelende bize gömüyor, sanki herkesin evine interneti biz bağlıyoruz,,, =====> Buradan devam edelim.

     Bu Konu MT Site Yönetimi Tarafından Kapatılmıştır.
    Sebep:   Konu mükerrer olduğu için kapatılmıştır. Lütfen buradan devam edin..
     Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
     Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
     Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
     Şikayetleriniz için tıklayın


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)