Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosiklet Satis Yontemi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    05 Şubat 2017
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Merhabalar,

    Istemezdim ama daha yeni almis oldugum motorumu ihtiyactan dolayi satiyorum. Daha 1300 Km de kendisi, fakat amacim burda ilan degil ilk defa bir motorsiklet satacagim icin surece dair bilgi almak istiyorum. Noter ve devir islemlerine dair bilgim var, fakat benim asil merak ettigim alici ile iletisim ve surec.

    Simdi araba olsa test surusune cikariz bende yanina otururum adam begenirse sonra islemleri yapariz. Ama bu islem motorda nasil cozuluyor, acikcasi ben tanimadigim adama anahtarlari verme taraftari degilim:
    1) Alip kacmayacaginin garantisi yok.
    2) Surus kabiliyetini bilmiyorum,
    a)belki biner binmez devirecek motoru yada kaza yapacak hasar verecek.
    b)ayni korkudan arkasina binmem imkansiz

    Bu durumda ben adama Pulsar servisine gidelim desem, araci getiririm kontrolunu yaptiririz birsey cikarsa ben oderim cikmazsa kontrol masrafi senindir desem. Bu sekilde kimse almaya yanasir mi? Dedigim gibi araci emanet etmek niyetinde hic degilim, bunun cozumu nedir?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Quad87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2016
    Şehir
    Kayseri
    Motosikleti
    MT-07 Umuyor..
    Kendi açımdan bakınca şöyle ;

    Benim ilk motosikletim olacak ve almadığım bir motosikleti devirmek gibi istenmeyen durumlar oluşmasın diye sürme taraftarı değilim. Bir yetkili servisten alınacak rapora ben dünden razıyım ama genelde "satıcı" kişileri buna yanaşmıyorlar.

    Sorun çıkmaz hatta çok memnun olurlar bence

  3. #3
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    İlk motorumu almaya giderken kullanmayı bilen biriyle gitmiştim. O test etmişti onay verdikten sonra almıştım. Sonraki alışlarımda yanımda biriyle gittim ve motoru kendim test ettim.

    Servis raporu kesinlikle güzel olur. Ancak motosikleti sürmeden kesinlikle dinamiklerinde bir sorun olup olmadığını bilemem. Ancak alıcı olacak gitmişimdir, şans ya kaza yaptım. O motoru alırım başka bir sorunu yoksa.. you broke it you bought it kuralı geçerlidir orada.

    Hiç riske girmek istemiyorum derseniz galeriler yarı fiyatına hiç test etmeden alırlar.
    efendy06 bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    24 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    AFRICA TWIN CRF1000L DCT
    Kesinlik motor verilmez kullandırılmaz. Cok denemek istiyorsa parayı verir dener. Basına bişi geldimi kaza oldu mu diyecek. Geciniz..
    YERUÇAĞI bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    14 Nisan 2016
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Geçen hafta sattım motorumu, alacak arkadaş geldi baktı notere gittik. Hafta sonu bir iki tane ikinci el ilanı görmeye gittim, baktım ve geri döndüm. Bu yöntemi öneririm.

  6. #6

    Üyelik
    27 Ocak 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbr 1000 rr ve fjr 1300
    şimdiye kadar en az 10 tane motor sattım, hiç birinde kullanıcıya test sürüşüne vermedim, yukarıda da yazılmış, bir sürü sakıncası var, alıcı isterse servise götürür expertiz yaptırır, sorun çıkarsa ben öderim, çıkmaz ise kendi öder.

    kimseye de tavsiye etmem test sürüşünü kabul etmeyi. iyi motor zaten ilk bakışta anlaşılır.

  7. #7
    mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2016
    Şehir
    Adana
    Ben şahsen ilk motor bakıyorum şu aralar kendime. Satıcılara ilk sorduğum soru yetkili servise götürüp bastırabilir miyiz oluyor. Bana bi satıcı sizin dediğinizi dediği an büyük ihtimalle alacağım zaten. Ama henüz diyen çıkmadı aradığım fiyatlara

  8. #8
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    Ben almaya gidince adam verdi bana motoru hiç tanımadığı birine sakıncalı olabilir nasıl yapılır nasıl edilir arkaya bindirir kendim sürerim öyle olur
    YERUÇAĞI bunu beğendi.

  9. #9
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2010
    Şehir
    Turkiye degil
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Bu arada biraz konu dışı gibi olacak ama istanbul anadolu yakasında motor için ekspertiz yapan var mıdır acaba? Servise gidip şu km de bakıma girmiş, grenajda da sıkıntı yok vs demekten bahsetmiyorum. Ciddi ciddi motor performans testi,amortisör testi,şasi geometri kontrol yapabilen yer arıyorum..

  10. #10
    Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2013
    Şehir
    Skinoskisama
    Motosikleti
    Dragstar
    Bence artık her alış satışda expertizi zorunlu yapsınlar. İnsanlar hem kazıklanmaz. Hemde bu yüzden açılan mahkemeler otomatik olarak kalkar.noter masrafı verirken 140 tl ye sesiniz çıkmıyorsa. 100 tl lik experede sesiniz çıkmasın o zaman
    GT250rAlanya bunu beğendi.

  11. #11
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    servise götürürsün, ustası biner bakar, döner gelir anlatır şusu var busu var diye.

  12. #12
    ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2012
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Hocam yer İSTANBUL'sa aman gözünü 4 aç. Motoru deneyelim diyene "Prensip gereği vermiyorum daha önce verdim canım yandı" diye bir metin sırala ikna olur zaten.

    Arkadaşın biri anlatmış; "Motosikleti almaya gelen arkadaş, "arkama bin motoru deneyelim" demiş arkadaş da binmiş. az bi gezip gelmişler. Eleman, "Motordan ben indim, adam gaza bastığı gibi kaçtı gitti." diyor. beraber bile denesen ibnelik bedava oldukta sonra...

  13. #13
    Fr.Sante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SYM Jet X
    Önceki motorumu satarken alıcı şehir dışından eşi ve küçük bebeğiyle gelmişti. Deneme turu yapmak istedi iyi birisiydi. Arabasını,eşini falan bırakıp kaçıcak hali yoktu herhalde diyip vermiştim. Düşük süratlerde 1-2 turlamadan zarar gelmez.
    ramcixx bunu beğendi.

  14. #14

    Üyelik
    04 Mayıs 2016
    Tabi ki motoru alacak bile olsa yabancı birine emanet etmek doğru değil. Ancak karşınızdaki alıcı, adam para verecek. Alacağı motosikleti incelemek ister. Siz malınıza güveniyorsanız incelemesine müsade edip tamirciydi, kontroldü uğraşmadan satışı vermek işinize gelir. Burada öyle desek bile görüşmede alıcının gönlünü yapmak isteyeceksiniz. Ayakkabı alan bile önce bir ayağına giyiyor.
    Çevrenizde trafiğe kapalı düzgün bir alan varsa orada buluşun. 2 tur attırın.
    Benim tavsiyem hem alıcının hem satıcının motordan anlayan bir 3. kişiye danışması. Alıcı hemen işi bitirmek ister ama sonradan "Abi bunu aldık ama şurasında arıza varmış, bu varmıydı?" diye başınıza iş çıkarabiliyorlar. O da bir risk.

  15. #15
    HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2015
    Şehir
    Vancouver, BC
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Yöntem basit. Motoru denemeden önce ehliyetini ve nüfus cüzdanını isterim. Kapalı bir garajda garaj içinde kullandırırım. Hep bu şekilde sattım. Bugüne kadar nüfus cüzdanını vermek istemeyen 1 kişi oldu ona da satmayacağımı söyledim. Biraz mırın kırın etti ancak sonrasında verdi kimliğini. Ben de turlamasına müsaade ettim. Bu şekilde en azından elinde polise götüreceğin bir evrak olur.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

  16. #16
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İst./Zeytinburnu/K.Çekmece
    Motosikleti
    CBF150
    Notere satış için gittiğinizde abi 200-300 eksik yarın vereyim diyenlerede inanma inanırsan bir daha bulamazsın. Tacrübeyle sabittir adam telefonunu bile kapatmıştı.

  17. #17
    ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2012
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Alıntı Fr.Sante adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Önceki motorumu satarken alıcı şehir dışından eşi ve küçük bebeğiyle gelmişti. Deneme turu yapmak istedi iyi birisiydi. Arabasını,eşini falan bırakıp kaçıcak hali yoktu herhalde diyip vermiştim. Düşük süratlerde 1-2 turlamadan zarar gelmez.
    Kadın ve çocuk planın bir parçası olabilir.

    Başka bir deyişle adam düşüp kaza etse Allah'dan ya, kafasını çarpsa ölse. Tmm bitti işte...

  18. #18

    Üyelik
    18 Mart 2017
    Motor satarken, araca bakmaya gelenlerin yanına,motorlu arkadaşlarımdan biriyle giderim. Tur atmak isterse arkadaşımın eskortluğu ile atmasına izin veririm. Tabi bu gelen kişinin hali ve tavrı ile de alakalı. Bana hep beyefendi insanlar denk geldi.

    En son hero düet scooter sattım. Satışı yaptık. Alan kişi anahtarı elime tutuşturdu. Kaldırımdan indir diye. Baya ilerden motoru kaldırımdan indirdim. Karşılıklı güvenle de alakalı bişey.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:19 ----------

    Geçen sene abim araba aldı. Bi gün öncesi bakmaya gittik. Ertesi gün satış oldu. Para nakitti. Satan kişi noterde parayı saymayı bırak cebimizden çıkarttırmadı. İslemler bitince araca bindik parayı verdik. 39600 TL. Adam şöyle bir baktı yine saymadı. Bize çok enteresan gelmişti. Biz olsak sayarız arada sahte para var mı diye şüpheye düşeriz. Adam insan sarrafiydı herhalde..

  19. #19

    Üyelik
    05 Şubat 2017
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Cevaplar icin tesekkurler. Anladigim kadariyla onerdigim yontemde bir problem yok ama alicisina gore tavir degisebiliyor. Ben sahsen benim de icimin rahat edecegi yontemi tercih ederim. Dedigim gibi servise, expere gotururuz bir problemi varsa ben oderim masrafi yoksa alici oder. Iki tarafinda elinde de belgesi olur.

    Ilan alani olmadigi icin uzatmiyorum ama ilgilenen arkadas olursa 2016 Pulsar 200 NS 1300 km de ozel mesaj atabilir. Ilan bolumunede resimlerini ceker cekmez paylasacagim.

  20. #20

    Üyelik
    03 Mayıs 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    Alıntı ramcixx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam yer İSTANBUL'sa aman gözünü 4 aç. Motoru deneyelim diyene "Prensip gereği vermiyorum daha önce verdim canım yandı" diye bir metin sırala ikna olur zaten.

    Arkadaşın biri anlatmış; "Motosikleti almaya gelen arkadaş, "arkama bin motoru deneyelim" demiş arkadaş da binmiş. az bi gezip gelmişler. Eleman, "Motordan ben indim, adam gaza bastığı gibi kaçtı gitti." diyor. beraber bile denesen ibnelik bedava oldukta sonra...
    motordan inmeden stop ettirip anahtarı almak ve öyle inmek lazım demek,,buda kulağımıza küpe olsun
    efendy06 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)