Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Anket: Sizce bu videoda motorcu hatalı mı değil mi?

Katılımcı sayısı
33. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Motorcu hatalı

    28 84.85%
  • Motorcu hatalı değil

    5 15.15%
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motovlogcular Neyi İspatlamaya Çalışıyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    22 Kasım 2015
    Bkz: Trafikte Kamerama Takılanlar

    Not: Görüntüler de sıkıştıranlar yada trafikte tartışmaya girilen şeyler yok. Çünkü ben bu görüntülerin sürücüleri etkilediği kadar izleyenleri de etkilediğini düşündüğüm için yayınlamıyorum. Bilginize...
    Ki, kanalımın ismi dahi, öküzlük barındırmasına rağmen bu tür şeylere yer vermiyorum. Zaten yer vermemi gerektirecek münakaşalara da girmiyorum. Benim canım herkes gibi tatlı. O araçlarda karşına çıkacak insanların ne tür psikolojiye sahip olduğunu bilemezsin. Zaten bunları herkes söylüyor, çoğu kişi de biliyor. Bozuk kaset gibi tekrarlamanın manası yok.

    Ben kameramın önceliğini güvenliğim adına kullanarak aldım. Bu süreçte de motosiklet kullanırken trafikte kimine göre saçma gelen, kimine göre ilginç şeyleri yakaladığımda seri yapıp koyuyorum. Beğenen beğeniyor, beğenmeyen beğenmiyor.

    Ben de bu tür kanalları gördüğümde zaten direk video engelleme eklentisi ile engelliyorum. Bir daha da karşıma çıkmıyorlar. Kafam rahat yani, sizler de öyle yapın.
    mete_han bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    gogozh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2016
    Şehir
    istanbul
    Kimisinin amacı ( hayali ) YouTube amca üzerinden para kazanabilmek .
    Kimisinin ki işte beni takip edin benim ilgiye ihtiyacım var en çok beni seveceksiniz kötü yorum yapmayın sayfa benim egom var benim olayı
    Kimisi de faydalı bilgi vermeye çalışıyor falan
    Hee bide barodi var onun ne yaptığını hiç anlamadım tuhaf hapsurmalar , milletle dalga geçme falan
    Kısaca kamera takan kendince birşeyler yapmaya çalışıyor
    mete_han bunu beğendi.

  3. #23
    EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2014
    Şehir
    -
    Motosikleti
    DUKE 200
    Vlog ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Biz vlog crkmiyoruz. Eşim normalde sakin bir insan sayılabilir ama trafikte bazen çoookkkk abartı tepki ve hareketler yapabiliyordu. Ömrümü yedi sirf bu yuzden yol ortalarında kavga mi etmedik neler neler.
    Okadar cok ugrastim ki bu huyundan dolayı artık motordan zevk alamaz noktaya geliyordum kavga mı çikcak nolcak gerginliginden. Artık yapmıyor o kadar şükür.
    Ben birebir uğraşarak anca yeni yeni vazgecirdim. Bu yazılar birsey ifade eder mi bu tiplere sanmıyorum. Anca temiz dayak yerlerse belki akillanirlar ama bu olmamalı, bu raddeye varmamalı.
    crxforever ve mete_han bunu beğendiler.

  4. #24

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bu arkadaşın vukuatsız videosu yok. Girdiği pozisyonlarda haklı olsa da sürüş tarzından ve sürekli şeridin sağ yarısından gitme eğiliminden dolayı bunları yaşıyor. Dediğim gibi, pozisyonların çoğunda haklı ama o pozisyonları oluşturan da kendisi aslında...
    mete_han bunu beğendi.

  5. #25
    Quad87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2016
    Şehir
    Kayseri
    Motosikleti
    MT-07 Umuyor..
    " mesleği eğitimi ne olursa olsun diğer araclardan saygı genelde görüyoruz...aynalarından kör noktalarından birden fırlamamıza rağmen bizleri yinede idare ediyor diğer araçlar...yani kardeşim adamlar başları belaya girmemek için her daim dikkat ediyorlar..patron aslında biziz trafikte..bunu her daim suistimal de ediyoruz..ha şerefsizler öküzler yok my elbet var..ama onlardan da bir nevi uzak duruyoruz..ya da Allah koruyor bazen..dengesizler de çıkıyor...ama herşeye rağmen trafiğin kralları ayrıcalıklıları imtiyazlıları hep biziz...
    "

    Ben bu yoruma katılamıyorum. Araç sahiplerinin iyi niyetli olduğu bir azınlık -ki soyu tükenme tehlikesi altındadır- var ve o insanlara denk gelirseniz halden anlıyor ve o anda gereken ne ise onu yapıyorlar.Siz onu idare ediyorsunuz veya o sizi idare ediyor sonuçta herkes evine sağ salim ulaşabiliyor.

    Bense nasıl bir şansım var ise bu insanlara çok nadir rastlıyorum.Trafikten nefret eder halde geldim ve araç sürmemek için herşeyi yapıyorum.Motosiklete de sanırım buda dahil sebeplerden dolayı geçiyorum. Camiaya girdikçe de araçla yaşadığım olayların kat be kat fazlasını motosikletlilerin yaşadığına şahit olmaya başladım. E sürekli aynı paranoyak insanların, saçma düşünce ve hareketleriyle her gün karşılaşınca bir yerden sonra sizde onlara benzemeye başlıyorsunuz.

    Bunun farkına varıp " yahu bir nefes almalı" deyip trafikte araç kullanmaktan kısa süreli vazgeçip toplu taşımada omuz omuza mücadeleye girişiyorum Bundan da bıkınca tekrar trafiğe dönüyorum.Kendimce çözümüm bu.

    Dünde yazdım ; haklı olmayı sağ salim olmaya tercih etmek lazım. Umarım aklımızdan çıkmazda kötü sonlu bir filmin baş rol oyuncusu haline gelmeyiz .

    Videolarda da şunu gördüm. Her ülke için insanı çileden çıkartan hareketler var ama ABD gibi acayip memleketlerde insanların aşırı tepki verdiği olaylar bizde çok normal hatta bir çoğu kabul edilebilir şeyler .Bizim memleket de ki video-motorcuların çoğu şöyle böyle demeyeceğim ama bu psikolojisi bozuk ülkemde normal karşılıyorum onları da .
    mete_han bunu beğendi.

  6. #26

    Üyelik
    13 Eylül 2016
    Don Quijote
    mete_han bunu beğendi.

  7. #27
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Neredeyse 72.000 abonesi varmış, bunların 50.000 tanesi sadık olsa ve her biri sadece adama 1 TL para yollasa 50.000 TL para eder.

    Başka türlü bu vlog işinde para yok gibi

    Vlog çekenlerin yaşadığı " şartlanma psikolojisi " Pavlov'u bilen bilir.

    " Davranışların nasıl biçimlendiğini araştıran Pavlov, önce şartlı cevap deneyini yapmıştır. Sindirimle ilgili otomatik refleksleri incelediği sırada, deneyden geçirdiği köpeğin ağzında ve midesinde meydana gelen suların ya da salgıların, yalnızca hayvanın yiyeceği ağzına koyması halinde değil, gördüğü zaman da çıktığını fark etmiştir."

    http://www.reitix.com/Makaleler/Sart...-Nedir/ID=1521
    mete_han bunu beğendi.
    Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]

    Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]

  8. #28
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    cevap yazamadığım için kusuruma bakmayın beyler..beğen yaptım şu an için ama vakitsizlikten odaklanamadığımdna konuya işey şimdilik yazmıyorum ama hafta sonu vs vakt olunca cevaplarım tek tek nezaketen bile olsa..
    Fr.Sante bunu beğendi.

  9. #29

    Üyelik
    16 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    gt250r
    Tamamen boş adam işi,gerçek hayatta bir iş ve birkaç güzel arkadaşı olan kişi zaten bu tip şeylere fırsat bulamayacaktır.Dediğin gibi ezik bir çocukluk geçirmiş ve bunun dışa vurulması geliyor banada.
    Birde yüzlerini göstermeme tripleri falan değişik değişik şeyler,hiç birşey sahibi olamamış,iş,arkadaş vb. kişilerin sosyalleşme tercihi olarak görüyorum ben. Yani mantıklı düşünce bile herhangi bir işim var diyelim,izinli olduğum gün/günlerin büyük kısmı sevgili ile geçse,boş zamanların bir kısmıda arkadaşlarla geçse,ee birazda evde otursa aile falan ne ara video çekecek ne ara edit montaj upload vs uğraşacak,uğraşmak isteyecek?
    Belliki ortada bir emek var zaman harcıyolar iyi güzelde böyle saçma sapan şeylerle karşımıza çıkıyolarsa ki geneli çıkıyor o zaman burada bir emek değil bir sıkıntı söz konusu.
    En azından kâle alınacak kişi değiller. Hiç birini takip etmiyorum fakat sağda solda karşıma çıkıpta izlediklerimin büyük kısmı gereksiz. Ve daha trafik okuma,konumlama bilgileri sıfırın altında ankara soğuğu gibi buna rağmen akıl vermeler falan,başkası adına utanıyor insan ister istemez.
    mete_han ve Mengu16 bunu beğendiler.

  10. #30
    berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ktm 1190
    hahhahahhahhahha geçen bu dayak muhabbetinde kameralar çoğaldı bir yerleri oynayanlarda çoğaldı diyip bir arkadaşıma bu videoyu yollamıştım

    üzüldüğüm nokta bu insanları takip edipte motor kullanmayı bunlarla öğrenenler , örnek alanlar veya bunları bir şey sanan insanlarımızın olması
    Mengu16 bunu beğendi.

  11. #31
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2015
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Bunun gibi kaşınanları millet indirip dövünce,

    motorcuyu dövdüler, saldırdılar, şehir eşkiyaları, olmadı Ahmetler, Mehmetler, BARKIN lar sahip çıkar, avukat desteği sağlicaz, takipçi olacaz felan forumlarda millet araç sürücüsüne kin kusar..

    Ulan dönünde bir bakın savunduğunuz beyni gelişmemiş insan taklidi yapan canlıya, arabanın burnunda sinek gibi vızırdayıp duruyor çekil adam geçsin, yada bas git.

    Kimse haksız yere kimseyi indirip dövmez.
    berkcigdem bunu beğendi.

  12. #32
    diablof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    1998 Honda CMX 250 Rebel | X max 250
    bence de yolda giden, giderken yolu anlatan bir kişiyi dinlemek bana hiç bir şey katmaz.

    düşünün sabah akşam rossiyi hem dışardan, hem kask kamerasından izlesek 3 5 videodan sonra rossi olabilir miyiz?

    yukarıda bir arkadaş yazmış. tamir videosu olur izlenir, başına bişey gelmiştir o an ki motorun tepkisini görmemize yardımcı olmak için çeker izlenir (geçenlerde gördüm bir tane adam ss le yolda giderken zinciri zarar gördü ve motorun tepkisini o videodan görebiliyorsun)

    ama ben beşiktaştan çıkayım sahilden sarıyer yapar dönerim yolda da ne kadar keko var onları anlatırım bence saçma. ama yapan yapsın tabi. onu seven de var.

    onun yerine bence çok daha fazla tamir videosu koymamız lazım internete. özellikle türkçe. ben sürekli yabancı videolardan bulmak zorunda kalıyorum aradığım şeyi. ama büyük şehirde yaşamayanlar var. onlara yardımcı olması açısından özellikle kendi tamir işlerini yapabilmesi açısından daha çok tamir, sorun giderme videosu yüklenmesi gerekir diye düşünüyorum.

  13. #33

    Üyelik
    04 Temmuz 2014
    bu arkadaşı takip etmem bir kaç defa ben de videolarına denk gelmiştim, genelde kullanım tarzı böyle olsa gerek.
    ne yazık ki kamerasının kendisine +yürek itemi kazandırdığını zannedenlerden...

  14. #34
    Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2015
    Şehir
    İstanbul - Memleket: Manisa
    Motosikleti
    Kymco People S200
    bence bu daha komik
    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

  15. #35

    Üyelik
    03 Ağustos 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Bajaj Avenger Street 150
    YANLIŞ İŞLEM DOĞRU SONUCA GÖTÜRMEZ

    Yolu kullanma hakkı olan bir aracın yanından teğet geçen bir araç olaya yanlış başlamıştır ve doğru sonuca ulaşamaz.
    Ama siz bunun yanlış olduğunu çocuklarınız motosiklet üzerindeyken birisi böyle yaptığuında anlarsınız..

    YAZIK..

  16. #36
    psyche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2011
    Şehir
    Wrocław
    Motosikleti
    CBF 600
    Tamamen populer kulturun dayatmasi !
    Bu sadece kafasinda aksiyon kameralari macera arayan arkadaslar degil,interneti bilen kullanan her bireyin,hepimizin bir nevi ego tatmini,begenilme,taninma arzusunun yansimasi.
    Bu modern yuzyilin hastaligi maalesef.Yasini basini almis duzgun adamlar,kadinlar dahi bu furyaya kapilmis durumda ve her gun virus gibi cogaliyorlar.
    Isine gelmiyorsa izleme kardesim tavri da yanlis.Icabinda aksiyon arayan,bunu kanalinda izleyici arttirmak yada begeni kasmak icin kullananlarin durttugu bir otomobilli diger gun benim senin gibi isinde gucunde giden birisine patlayabilir.Bir de moda oldu bir seyler oluyor ve olayin son bolumu biz oncesini bilmeden yansitilip karsi tarafa suc yukleniliyor.
    Kameralari takin hatta basiniza is gelirse olayi basindan sonuna kaydetip guvenlik guclerine aktarin fakat sabah niyet etip cikarak bela aramayin,ustune gitmeyin,burasi avrupa degil,bicerler sizi,kimsenin umrunda da olmaz,yazik gunah.
    infernus bunu beğendi.

  17. #37
    BerkB. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Thunderace YZF1000R
    Videodaki durumlar hergün yolda karşılaştığımız durumlar, Lakin çözümü motorsiklet sürücüsü olarak kendimizin getirmeye çalışması sonucu tartışmadan başka birşey çıkmayacaktır. Kamera bir İspat aracıdır ilgililere görüntülerle şikayet edebilir.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)