Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Trafik Canavarı (Otomobil) Avı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    chocolateman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2004
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    XT 660X
    Dün RAPTOR666 kardeşimizi ziyarete gittik. İki gün önce kardeşimize, sarhoş mu sürücü belgesiz mi ne olduğu belli olmayan bir araç çarptı. Üzücü tarafı çarpan kişi arkadaşımızı öylece ölüme terk edip kaçmış. Allah'a şükür ki kendisinde bir kaç dikişli sıyrık haricinde birşey yok. Ya olsaydı? Vurup kaçmak ne demek? Sonra bu trafik canavarı geliyor ve arkadaşımıza vicdanen çok rahatsız olduğunu davasını geri almasını istiyor. Demekki canavarların vicdanı 2 gün sonra harekete geçiyor. Canımızı yolda bulmadık arkadaşlar.

    Bu raptor666 kardeşimiz


    Bu da sevimli minik oğlu.


    Yorum sizin.
    Free Motorcycle Team


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    entellektüel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Mondial Zat 150 Yakında Yamaha 1200 cc Chopper
    Dostlarım, Dün Adana'da Bir mobilete binen 3 kşinin karıştığı bir kaza oldu. Trafik Memurlarına bir genelge yayınlandı ve telsizle anons edildi. " Kask Kullanmayan, Bir kişiden fazla adam taşıyan, Farları açık olmayan, Sinyal lambaları ve plakaları olmayan, Ekzosları aşırı ses çıkaran motorları durdurup işlem yapılması ve bu tür motorların bağlanması vs. " Bu durumda Adana da motor kullanan kişilerin bu anlamda dikkatli olmaları gerekiyor. Bunun dşında kurallara uygun motorlara karışmıyorlar. Bir süreye kadar. O da sanırım eylül ayı itibarıyla Yurt çapında bir uygulama başlatılacakmış. Ehliyetsiz motosiklet sürücüleri için. Biliyorsunuz Ruhsatları Trafik veriyor. Ehliyetide trafik tescil ediyor. Bu anlamda Motor ruhsatlarından plakalarına göre Ehliyet sicili tutulacakmış. Ehliyet kaydı olmayan motor plakalarına göre tahminimce şöyle olacak... Tüm türkiye genelinde İl tarfik ekipler amirlikleri Ehliyetsiz motorları trafiğe çıktığı anda bağlayacak ve işlem yapacakmış. Plakayı anons edip sorduğunda ehliyet yok ilerde ekipler yakalayıp işlem yapacak bu onlar için kolay... Devir bilgisayar devri...Artık sicil tutmak okadar kolay ki...Eee zaten Sürücü sicilleri trafik birimlerinde kayıtlı... Bu nedenle ne yapıp yapın muhakkak ehliyet edinin. Sigortanızı, muayenenizi muhakkak yaptırınız. Çünkü başınıza iş açılır. Eylül'e kadar beklemelerinin sebebi 8 Temmuzda sınav var. Ağustosta ehliyet alacaklar almış olacaklar... Birde Stajyerlik uygulamasının eli kulağında eğer bu süre zaafında o da çıkarsa o zaman 1 yıllık geçici ehliyet uygulaması yapılacak 1 yıl içinde kazaya karışmamışsan kural ihlali yapmamışsan ehliyetini süresiz hak etmiş olacaksın. Yok sicil alırsan ehliyet iptal olacak...Ve bir daha ehliyet alma şansın olmayacak... İşte bu uygulamalar Türkiye'de bir şeylerin farkına varıldığını gösteriyor. Evet Bizler sitelerimizde bu tür magandaları teşhir etmeliyiz. Trafik canavarı olmak kolay ama trafikte insan olabilmek zordur. İnsan olmanın sorumluluğunu bilmeyen, Egosantrik güdüleriyle hareket eden, Aile kavramı olayan, Sevgi duyularından yoksun olanlar elbette kim veya ne olurlarsa olsunlar, Trafiktede yaşamlarındaki gibi davranacaklardır. Ellerinde cep telefonu direksiyon sigara vs. sağına soluna bakarak aynalarını kullanmadan, sinyal diye bir şayin olduğunu bilmeden, Yolu ortalayıp yapacaklarını yapacaklardır. Aslında bu tür insanları teşhir edip daha ileriye gidip suç duyurusunda bulunmamız gerekir. Bu tür insanlar belki o zaman azalacaklardır. Yani kendi kapımızın önünden başlamak gerek...önce yakınımızdaki kişilerden başlayıp çemberi genişletebiliriz. Ayrıca motosiklet sitelerinde bir takım birlikte kollektif bir şeyler yapılabilir.
    [B][I][COLOR="Red"]Yanlışlarıyla Mutlu olanları, Doğrularınızla Rahatsız etmeyiniz...[/COLOR][/I][/B]

  3. #23
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Yalnız taslak böyleyse bir yanlış var. Stajyer ehliyet kullanırken biri birkaç hata yaparsa bu kişinin ehliyet almaması tamam, ama bundan sürekli olarak men edilmesi yanlılş bir tutum. Hem hak olarak yanlış, hem de böyle bir uygulama olursa kural ihlali yapan polise yalvarmaya başlayacak aman etme, bak sonra hiç ehliyet alamam falan diye. Bu kişiler bu şanstan tamamen mahrum edilmemeli ki hem rahatlıkla asli ehliyete geçmeleri engellensin, hem de bazı kötü niyetli polislerin keyfi cezası yüzünden insanlar ömür boyu mağdur olmasın.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  4. #24
    chocolateman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2004
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    XT 660X
    Dün bir hayat daha söndü

    Tesadüfen olay yerinden geçen zx12r arkadaşımızın çektiği fotograf.





    Konya'da kamyonun motosiklete çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti. Tesadüf eseri yoldan geçen şahıs ise, ölenin kardeşi olduğunu ayakkabısından anlayınca şoka girdi.

    Alınan bilgiye göre, Selçuklu İlçesi Azerbaycan Caddesi istikametinde seyir halinde olan Mehmet Kaçak (41) idaresindeki 42 SB 197 plakalı kamyon, aynı istikamette seyir halinde olan Ali Demirok idaresindeki 42 AC 902 plakalı motosiklete arkadan çarptı. Kazada, kamyonun üzerinden geçtiği Ali Demirok, olay yerinde hayatını kaybetti. Polisler ve vatandaşlar tarafından üzeri kartonla örtülü cesedi gören Ahmet Demirok, 'kardeşim olabilir, ayakkabısına bakayım' diyerek cesedin yanına yaklaştı. Ayakkabıları gören ağabey Demirok, kartonu kaldırdıktan sonra 'bu benim kardeşim' diyerek biranda şoka girdi. Şoka giren ağabey, cesedin üzerine yığılarak ağlamaya başladı. Bu sırada polis ekipleri, ağabey Demirok'u kollarından ve bacaklarından tutarak kenara taşıdı. Şoktan kurtulamayan şahsı, çevredeki vatandaşlar su içererek kendisine getirmeye çalıştı. Daha sonra olay yerine gelen Ali Demirok'un diğer yakınları ise, kamyon sürücüsüne tepki gösterdi.

    Ali Demirok'un yakınları, polisler ve vatandaşlar tarafından sakinleştirilirken, kamyon sürücüsü de göz altına alındı. Hayatını kaybeden Demirok'un cesedi, Konya Numune Hastanesi morguna kaldırıldı.

    Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
    Free Motorcycle Team

  5. #25
    demonicdreams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    DADYW
    Yukarıdaki haberde kimin hatalı olduğu yazmıyor ki. Henüz belli değil mi yoksa? Kamyon hatalı olabilir, motosiklet sürücüsü birden önüne atlamış olabilir.
    Hatalı sürücüleri afişe etmek için açılmıştı bu başlık. Okuduğum her habere masum motosikletli psikolojisiyle bakıyorum. Yanlış anlaşılma olmasın diye sormak istedim.

  6. #26
    heyferhatbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2006
    Şehir
    Bucak
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 (2006)
    Yok Bİ de Modife araba sürücüleri var... arabasına modifiye eden kendini F1 Pilotu sanıyor. çelik vant ları var ya kızlar baqık aa kim bu cocuk diyecek yaaa. bence bunlar kişiliği bozuk kişiler, bunlarda başkasını değil sadece kendilerini düşünüler. trafikde debunlar epey var...
    [CENTER][B]YoLLarda BuLurum Seni...[/B][/CENTER]

  7. #27
    kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    Hatalı kullanan ve özellikle bunu sapıklık olsun diye sırıta sırıta veya kasıtlı yapan binlerce sürücü var.. Bu sürücüler, araba, kamyon, minibüs, otobüs ,motor veya herhangi bir araç kullanıyor olabilirler... Hepsini keşke men edebilsek durdurabilsek...Keşke hepsini afişe edip bir anlamda suç duyurusnda bulunabilsek... Ama nerede....En basiti, taksici başıma dert açtı, emniyet müdürlüğüne gittim, savcılığa yolladı, onlar taksicilerin şikayet hattına yolladı.. Onlar da hiiç bir şey yapmadı...İşim gereği günde 3-4 kez işyerime giden yolları kullanıyorum.. Bisikletimi çok seviyorum ama başıma gelenleri başka bir topicte de anlatmıştım.. Arkadan çarpıp, hehehe görmedim valla diyenlerden tutun da yanımdan hızla geçip benim düşmem için iyice yaklaşan otobüslere , önüme direksiyon kırıp da yoluma engel olanlardan, geri geri gelip, arkasına bakmadan beni arabasının altına bir anda alanlara kadar ne tipler var...O zaman özellikle trafik yoğun saatlerde taksiye biniyorum..
    Ama.inanmazsınız akşam karanlığında bağdat cad. civarında bindiğim taksi şöförü zır sağırdı.. Hani az duymak falan değil arkadaşlr... SAĞIR..... zil sağır.. ne yolu , ne kornaları, ne arkadan barbar bağırarak tarif ettiğim halde, ki sesim çok gürdür öyle mıymıy değildir, ki bağırdım anlayın, beni duymayan bir şöför. Öne eğilip yüzüne bakarak bağırıyorum "kulakların duymuyor mu sağır mısın " diye, saf saf bakıyor ve duymuyor hala.. öyle yani sağır...Ve bu trafikte.. döner dönmez şikayet ediyorum, ilgilenen yok, fax çekin diyorlar.. E o zaman ne olacak diyorum.. uyarı verilecekmiş... kafayı yersin. Bu adam değil motosikleti, freni patlayıp üzerine yandan gelen tırı duymaz....

    Yollarda hani milleti durdurup ceza kesen polisler var ya... Sahilde Fenerbahçede bisikletle gidiyorum.. Eski greenhouse önünde denize yakın kısımda çalılar var.. Orada çalılar arasında kılıksız bir tip, mobiletini koymuş, yanına konuşlanmış, çekiyor.. Ne çekiyor bilmem, tiner mi, esrar mı bilmem. Ama kafa kıyak ve gelen geçene sataşıyor ufak ufak.. Hani küçük bir kızı çekiverse gelip geçen bir yığın tip var, bayıltsa ruhunuz duymaz. Nereden biliyorum , izledim.. Çalılar sık arasına konuşlanmış... Etrafında uzaktan daireler çiziyorum bakıyorum. O kafayla mobilete binse ayrı bir felaket yaratır.. Polise cepten ihbar ettim.. Adımı da verdim. Bekliyorum. 5- dak. sonra ekip otosu geldi Adamı buldu. Uzaktan izliyorum..Konuştular konuştular.. Sonra bir baktım adamı bıraktılar. Adam mobiletini eline alıp yürümeye başladı.. binmedi... Ama düz yürüyemiyor...Hemen polislere gittim, sizi arayan bendim ,niye bıraktınız ,adam yürüyemiyor, birini ezse, çarpsa, zarar verse ne olacak dedim. motorunda benzini yokmuş dediler.. EEE.? döndüm uzaklaşan adama baktım. Adam F.B. orduevine çıkan yokuşun orada ilk sağa motoruyla dönerken durdu, bindi üzerine ve çalıştırıp bastı gitti... Polislere söyledim ve sonuç sıfır.. Şikayetçi olan biri lazımmış.. Yani illa birine zarar verecek...
    Ethemefendi de evim ana caddede , arkamızdaki sokakta dersane var, oğlum dersaneden gelirken, hapcı mıdır nedir öğlen saatinde oğluma saldırıp, dudağını patlatıyor. Oğlum 12 yaşında. Durup dururken, tanımadığı bir tip.. Çocuk şokta. polisi arıyorum, polis diyor ki gasp var mı.. yok... çocukta gasp edilecek eşya yok ki...Birşey yapamayız diyor.. Eşgal meşgal, hemen civarı arasak buluruzdiyorum. Bıçaklama var mı diyor. Yok diyorum ama oğlumun dudağını patlatmış.. Bir daha saldırırsa şikayetçi olabilirsiniz ararız diyor memur.. Yani böyle potansiyel bir suçluyu aramaları için oğlumun bıçaklanması veya öldürülmesi lazımmış.. İstanbul gibi bir yerde Erenköy-Ethem Efendi gibi medeni olan bir semt burası ve saat öğlen saati...
    Yani hangi yaptırım? Hangi engel.*????????.. Hangi caydırıcı unsur.?Yakalasalar adam 2 gün sonra salınacak.. 2 gün bedava yemek yatak gözüyle bakıyor cezaya..
    Ama evime giren hırsıza zarar verirsem beni süründüren bir zihniyet.. Ama hırsız serbest.. Evime güpegündüz hırsız giriyor, elektronik ne varsa götürüyor, 6 ay sonra cep telinden şüpheliler bulunuyor ve salınıverilip, haklarında takibat yapılmaması kararı bile çıkıyor ve bana tebliğ ediliyor, hem de takibat istersem masraf ödemem lazımmış..Kafayı sıyırmamak mümkün mü?Hırsız serbest...Hırsızlar serbest....

    Saldırgan serbest, oğlum hala kabuslarda.

    esrarkeş mobiletli serbest, gazetelerde tecavüzler, uyuşturucu haberleri, kazalar...

    Sağır taksici hala direksiyonda, kimbilir ne canlar yanmakta...

    Sırf kadın olduğum için , kimbilir hangi psikopatlıkla durup dururken bana beni bu trafiğe soktun diye bağırıp -ki trafik bağdat caddesi selami çeşme arasokağa girip kaçmak üzereyken bir nokta, beni şerefsizlikten tutun da, hertürlü hakaret ve küfürle arabasında saçma bir noktada indirip, inerken de arabasını geri sürüp açılan kapıyla arkadaki park eden arabanın arasına sıkıştıran psikopat taksici serbest, ama şikayet edecek merci yokk........ yok...yok....
    Hangisini yazayım anlatayım..
    Motorcuları farkeden bir Türkiye trafiği mi?
    Bugün moralim sıfır.. Bugün cidden moralim sıfır ve 2 tekerli birşeye binmek ölüm gibi gelmeye başladı gözüme artık..
    Motora binince her taşıta ve motorlara ve hatta yayalara muhtemel ölüm sebebi diye bakarak paranoyak olmamak mümkün değil artık.Şöförle göz teması kuararak sizi gördüğünden ve durduğundan emin olup geçmeye kalkıyorsunuz, bir
    anda gaza basıyor ve "görmedim val
    la" diyor.. pES.....

  8. #28
    chocolateman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2004
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    XT 660X
    Alıntı demonicdreams adlı üyeden alıntı
    Yukarıdaki haberde kimin hatalı olduğu yazmıyor ki. Henüz belli değil mi yoksa? Kamyon hatalı olabilir, motosiklet sürücüsü birden önüne atlamış olabilir.
    Hatalı sürücüleri afişe etmek için açılmıştı bu başlık. Okuduğum her habere masum motosikletli psikolojisiyle bakıyorum. Yanlış anlaşılma olmasın diye sormak istedim.
    Kazanın olduğu bölgede bir göbek var, yol düz seyrederken göbek aniden karşınızda belirir ve mecburen sağa doğru kıvrılırsınız, bu kazada da olan o, sürücü göbeği geç farkettiği için sağdaki motosikleti altına alıyor yada görmüyor. Aynı bölgede benimde defalarca sıkıştırıldığım oldu.
    Free Motorcycle Team


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler