Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet ile yolda benzin biterse önce bunu bir deneyin..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    08 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul-maltepe
    Motosikleti
    Tracer 900
    Yakıt işini şöyle yapıyorum,depoyu fullerim 350 km civarı yol yaparım tekrar fullerim,geçenlerde bir akşam eve giderken yarın sabah işe giderken 350 km olacak ve yol üstündeki benzinciden benzin alacağım diye hesaplarken ekstra market vs.işi çıktı ve fazladan bir 10-15 km yaptım ve evden çıkarken 360 km olmuştu o depo ile yaptığım yol,360 km ile yola çıktım benzinin bitmeye yakın olduğunu bildiğimden fazla basmadan giderken motor benzin bitme tepkileri verdi ve stop etti,çalıştırdım çok az ilerledim tekrar stop etti sonra bir kez daha denedim çalışır gibi yaptı çalışmadı,dedim depo kapağını açıp bakayım,kapağı açarken içeri hava vakumladı,yani depodan dışarı çıkan benzinin yerine hava girmemiş ve birden içeri hava akımı oldu sonra baktım en az yarım litre benzin var,çalıştırmayı denedim çalıştı bu sefer ve 7-8 km ötedeki benzinciye vardım,anladım ki fizik kuralları gereği depodaki benzin çıkamıyor, her motosiklet için geçerli olmayabilir ama kapağı vidalı ve çıkan benzinin yerine içeri hava almayan bir sistem varsa bu şekilde kapağı açıp hava aldırarak yolda kalmadan devam edebilirsiniz..

    iyi sürüşler..
    SAZMAN, ...garip..., orhanay06 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Alıntı ismail sen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yakıt işini şöyle yapıyorum , depoyu fullerim 350 km civarı yol yaparım tekrar fullerim .

    Geçenler'de bir akşam eve giderken ve yarın sabah işe giderken 350 km olacak ve yol üstündeki benzinciden benzin alacağım diye hesaplarken ekstra market vs.işi çıktı.

    Fazladan bir 10-15 km yaptım ve evden çıkarken 360 km olmuştu o depo ile yaptığım yol,360 km ile yola çıktım benzinin bitmeye yakın olduğunu bildiğimden fazla basmadan giderken , motor benzin bitme tepkileri verdi ve stop etti , çalıştırdım çok az ilerledim tekrar stop etti , sonra bir kez daha denedim çalışır gibi yaptı çalışmadı.

    Kendi kendime dedim'ki ; depo kapağını açıp bakayım , deponun kapağı açarken fısssssssssssssssssssssssss diye depo içine hava vakumladı , yani depodan dışarı çıkan benzinin yerine hava girmemiş , ve birden içeri hava akımı oldu , sonra baktım en az yarım litre benzin var .

    Çalıştırmayı denedim çalıştı , 7-8 km ötedeki benzinciye vardım , anladım ki fizik kuralları gereği depodaki benzin çıkamıyor , her motosiklet için geçerli olmayabilir ama kapağı vidalı ve çıkan benzinin yerine içeri hava almayan bir sistem varsa bu şekilde kapağı açıp hava aldırarak yolda kalmadan devam edebilirsiniz..

    iyi sürüşler..

    Geçmiş olsun , klasik depo hava alamama sorunu , toz/yağ sair sebelerden ötürü deponun eksilttiği benzin yerine hava emmesi gerekli , bu olmamaış ve durumu çözmüşsünüz, bildiği kadarı ile tüm motosikletlerde depo havalandırma sübabı kapaklarında mevcut, ve sık sayılacak sayıda sürücülerin başına gelen bir durum.

    (yoruldum billahi.)

  3. #3

    Üyelik
    10 Ocak 2016
    Şehir
    Adana
    Benim motosiklette pipet vardı çekiyor kafasına göre havayı canı isteyende o pipetten benzin içiyordu miss

  4. #4
    sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2007
    Şehir
    Ege
    Motosikleti
    BWS 100
    Aynen, hava alması lazım deponun. Demek, hava almıyor sizin ki. Belki de depo kapağında bir problem olmuş olabilir, veya tıkanmış olabilir bilginize.

    (Yıllar önce yaşadım. bunları. Forumdan okumuşum da aklımda kalmış olabilir. Depoya öpücük.)
    Mesela, farz edelim.
    Hiç kalmadı benzininiz, petrol uzakta görünüyor. Hava sıcak. itemeyeceksiniz motosiklet.
    Aklınızın ucunda bulunsun, belki biraz kurtarır sizi.
    Motoru hafif sallayıp, hayat öpücüğü veriyorum depoya. (gerçek öpücük )
    Kaldırıyorum kapağı, dayıyorum dudakları. Tüm ciğerimle, diyaframıma kuvvet veriyorum havayı içine. hemen kapatıp.
    Motor çalıştığı gibi, 3. vitese kadar çıkıyor ve stop ediyor. Sonra gittiği yere kadar gidiyor işte. 500m-1 km falan.
    jikle ile oynuyorum, o da karbüratörde kalanı falan kullanıyor heralde o zamanda çalışıyordu.

    Bunların hepsini seyhan 150'de yaptım tabi. Klasik karbüratörlü sistem de. Yıllar önceydi.
    Şimdi risk almıyorum hiç. Işık yandı mı, yanaş baba petrole, full'le (artık öğrenci değiliz tabi ). Km tabiki zaten yapıyorum. Kaçmaz.

  5. #5

    Üyelik
    08 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul-maltepe
    Motosikleti
    Tracer 900
    Risk almaktan değilde,ben benzini maximum derecede bitirip öyle fullüyorum,nedense iki benzin ikmali arasında daha fazla km yapmak hoşuma gidiyor..

  6. #6
    sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2007
    Şehir
    Ege
    Motosikleti
    BWS 100
    Aynen benimde öyle. Km takibini öyle yapıyorum. Veya full yapıp. Gezip, tekrar full yapınca, aradaki litreyi km'ye falan bölüyorum. Uzun yolda.
    Şehir içinde de, full çizgisini hatırlamadığımdan sizin yaptığınız gibi yapıyorum.
    Full yapıyorum. Işık bir defa yanıp sönünce, yazıyorum kaç km gittiğimi kenara. Hesabına ona göre bakıyorum. ışıktan sonra da temizinden bi 25 km' gideri var motorun. orada fazla seyir etmiyorum ben.

    Bir de aklınızda olsun. Enjeksiyonlu sistemlerde, yakıt pompasını boşta çalıştırmak, pompayı arızalandırabiliyor. Malum bizim depolar çok sallanıyor. Pompaya hava göndermeyelim. (arabalarda bu iş böyle, yakıt ışığını fazla yaktırmayın derler bu yüzden. (dizellerde, depodaki pislik pompaya gitmemesi için.)) Hatta dizellerde galiba, yakıt bitince, sonra tekrar yakıt alııp çalıştırması zor oluyor falan diyorlardı. HAva yaptığından dolayı. (bu eski kara düzen dizeller için olabilir.)
    ismail sen bunu beğendi.

  7. #7

    Üyelik
    03 Kasım 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CG125 ES
    Ayni olay dun bende de oldu, depoyu tamir etmek icin benzini bosalttim tam yerinden aldim depoyu benzin muslugunu kapattim, kapagin ordan hayvan gibi hava cekme sesi geldi sonra baktim kapakta hava delikleri varmis. Yani benzinin alttan akmasi icin ustten hava girmesi gerekiyor.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)