Arkadaşlar merhaba, forumu uzun bir süredir takip eden, henüz yeni motosiklet sahibi, acemi biri olarak, sırtlık, eldiven ve taşınabilir kablo/halat kilit konularında yardımlarınızı bekliyorum.

Aldığım LS2 montun (http://www.motosikletaksesuarlari.co...GRI_21620.html) yanında verilen soft sırt koruma pek güvenilir gelmedi. Mont içine konulan sırtlıkların askılılar kadar güvenli olmadığı yazılıyor. Tabi taşıması daha kolay. Mont içine bu ürün mantıklı geldi.
http://www.motosikletaksesuarlari.co...dRDxoCwd3w_wcB

Ya da harici bir sırtlık olarak da decathlon'da kayak için satılan bu ürünü düşünüyorum. Sizce mont içine alsam yeterli olur mu? Değilse decathlon'daki ürün için yorumlarınız ne olur? Bunların haricinde de önerilere açığım.
https://www.decathlon.com.tr/defense...d_8318235.html

Eldiven olarak Vexo speed yazlık deri eldiven aldım. İnternet üzerinden aldığım L beden biraz bol gibi geldi, M ile değiştirdim. Fakat M beden de biraz sıkı geliyor şuan. Sabah rahatsız etti yolda çıkartıp eldivensiz olarak kullandım. Yazlık eldivenler için biraz sıkı alınması, kullandıkça genişleyeceği yorumlarını okudum. Sizce eldiveni L ile tekrar değiştirmeli miyim yoksa bu eldiven kullandıkça açılır mı?
http://www.motosikletaksesuarlari.co...izi_16542.html

Kilit olarak abus 7000 RS1 detecto alarmlı disk kilidi aldım. Geceleri evin kapalı garajına park ediyorum, güvenlik de mevcut. Ayrıca arada kaldığım arkadaşlarımda motoru dışarıda bırakacağım için grade 80 13mm zincir alacağım. Aşağıdaki linkteki fiyata göre 1,5 metresi yaklaşık 106 TL yapıyor.
http://kesilmeyenzincir.com/

Ancak dışarıda gittiğim yerlerde kapalı otopark harici yerlere bıraktığımda, disk kilidinin dışında motoru sabitleyebileceğim ve sırt çantasında taşınabilir ağırlıkta olan, max. 80 TL'ye kadar bir kablo/halat kilit almak istiyorum. Aşağıdaki ürünler için ne düşünürsünüz? Bunların dışında da yanımda taşıyabileceğim kilit tavsiyelerine açığım.

http://www.motorsepeti.com.tr/Onguar...k,PR-9115.html
http://www.motomaxonlineshop.com/mas...-x-8mm-pmu2460
http://www.motorsepeti.com.tr/Tex-81...m,PR-8815.html
http://www.motosikletaksesuarlari.co...221_21492.html
http://www.motosikletaksesuarlari.co...lit_21498.html