Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

♦GELİŞTİRDİĞİM KORKU HAKKINDA♦

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Haziran 2016
    Merhabalar motorsikletçi ve motorsikletçi olmak isteyen abilerim ablalarım büyüklerim küçüklerim, kısacası motorsiklet severler ve motorsiklet sevmek isteyenler;

    Bu senenin ( 2015 ) Ocak aylarının başında olması lazım öyle hatırlıyorum, Kemerdere'de bir sürücü kursuna yazılmıştım( A2 için hali ile ). 400 bilmemkaç küsür lira almışlardı benden ( kazıklandı isem eğer lütfen söyleyiniz ) bu arada düzeldiyorum . bilmemkaç küsür ay öncesinden kaydolmuştum 96 ile yazılıyı geçtikten sonra ilk direksiyon ( gidon diyelim ) sınavıma girecektim ama bahsettiğim aya denk geldi. Kış oluyor yanılmıyorsam . Cahilliğime veriniz.

    Herşey tamam eyvallah yazılıya da girdik dediler şu şu şu tarih . Okey dostum dedim geliriz rabbimin izni ile ehliyetimizi de alırız.
    '' Büyük konuşmamak gerekiyor muş galiba '' olayı anlatıyorum
    ---------------------------------------------------------------- - -
    Hiçbir eğitim vermedikleri gibi direksiyon sınavından önce dalga geçer gibi bizi bu Saint Jozeph ( yanlış yazıyor isem affola .) okulunun arka sokağındaki 4x4 arazi gibi görünen allahın belası saçma sapan bir yere götürdüler. Bu eski hakan şükür stadyumunun olduğu taraflar bilen bilir. Kendine hoca diyen bir ''Eşref''-i Mahlukat vardı yanımıza ( Bu ne yaman çelişki anne ) geldi . dubaları gösterdi '' SILOVLOM '' çizeceksiniz , Dubaları geçeceksiniz 8 çizeceksiniz orada görüyorsunuz dedi . Dedim '' ney çizecez ? '' Hiç oralı olmadı düdük.

    Denge platformunu gösterdi '' bu DEMİR'in üzerinden geçeceksiniz falan filan '' ( Bak bak bak paşamıza bak FALAN FİLAN İNTER MİLAN )
    Hadi bir deneyin bakalım izliyorum sizi dedi kaldırıma geçti sigarasını yaktı. Kask yok mont yok. Allaha şükür akıllılık edip dizliklerimi bel ve sırt korumamı , motorsiklet botlarımı, eldivenlerimi, '' intercom'' lu kaskımı herşeyimi alıp robocop gibi gelmiştim. Çünkü başıma geleceği biliyorum . Kimse bu ciddiyeti göstermemiş . Göstermemiş olduğu gibi '' binlerce dansöz var '' havasında gelenler oldu.
    Wolverine filmindeki 68 model harley'i görüp '' vay anasını bea , bende motorsiklet kullanacam. Cadde de ön teker falan oooh ne ala . Kızlar düşer baba ya eheh eheh '' tipler ile karşılaştım. Neyse uzatmıyorum ( dedi ve uzattı. Bunun için üzgünüm )

    hiçbirşey göstermedi ''HOCA''mız . 125lik bir kanuni cup . vitesleri 1 yukarıdan gösteriyor. 1 -2 2- 3 3- 4 4- 5- 5- Hiçbirşey yazmıyor.
    Viteste olup olmadığına dair bir müşür yok .
    Lastikler ölmüş ağlayanı yok. Benzin deposunda kaçak var. Benim cebimde çakmak var( Bir daha bu hatayı yapmayacağım söz veriyorum, sizlerden de özür diliyorum, aptallık ettim galiba lütfen acemiliğime ve yaşıma verin ( 19 ) )

    Neyse o gün bitti hiçbirşey yapamadan geçti gitti. Sınav günü geldi . Herşeyi yaptım denge platformu kaldı. Tam hızımı stabil bir hale sokmuş rolantide dengeli bir şekilde gidiyorum kenardan hoca bana '' BASS BASS BİRAZ BASS GEÇEMEZSİN ÖYLE '' Bende ne yapacağımıbilemedim ve ön teker kaydı motorsiklet DEMİR in sağ'ına kayarak fırladı. Ben sol tarafındaki kaldırıma paralel düşerek sol kaburgalarımı çatlattım .
    heyet ve hoca olacak o andaval ( özür dilerim ) motorsiklete koştu ben hastaneye o acıyla taksiye binip gittim .
    Hadi buranın kötü bir yer olmasına veriyorum allahım kurtar beni buradan hayırlısı ile ehliyetimi alayıp defolup gideyim dedim duam bu.
    15 küsür gün kadar bekledim tekrar girdim 2. hakkımı kullandım bu sefer hava daha iyiydi çünkü kar zamanlarına denk gelmiştim bu sefer sadece yağmur ve çamurlar, hafif buz birikintileri vardı. Eh işte idare eder diyelim . farklı bir heyet bu sefer. çokta iyi insanlar allah onlardan razı olsun ( geçirmediler ancak insani olarak söylüyorum ) herşeyi yaptım yine o demire geldim bu sefer hocanın söylediği aklıma geldi '' BAASS BASSS BÖYLE GEÇEMEZSİN '' bende ya allah dedim hızımı arttırdım ve demire çıktıktan 1 buçuk saniye sonra kendimi yerde yine aynı kaldırıma çakmış vaziyette buldum. Acıdan ölüyorum bu sırada. Ağlar vaziyetteyim. Dedim hocam bakın sesimi çıkartmadım ama bu kadarı da olmaz. Ben zaten motorsiklet kullanan insanım ( kendime göre, şimdi burada ben motorsiklet biliyorum kullanıyorum heey dersem beni öldürürler. düşmeyecek kadar kullanıyorum akan trafikte, öyle diyelim . daha doğrusu kullanıyordum. Bu hatayı tekrar yapmam. Ehliyetim yok )
    Allah belanızı versin sizin yok size para mara allah versin dedim tekrar ben hastaneye bu sefer tabanvay . ertesi gün beni aradılar çok geçmiş olsun '' X '' bey ( özelimi çok paylaşamıyorum hakkınızı helal edin dostlar ) çok üzüldük. III almanızı da çok istiyorduk ehliyet ancak dert etmeyin daha 6 HAKKINIZ DAHA VAR deyince bana geldiler . Ne demek yani benim 8 hakkım mı vardı. Siz devletten bağımsız mısınız anasını satayım nasıl oluyor 8 hakkım benim 2 sini kullandım da 6 kaldı ne iş ? Birde bana 570 küsür lira kitlediler mi , ilk girdiğim sınavı ödemiştim ( direksiyon ) bu parayı benden 2. girdiğim ve 2. GİRECEĞİM sınav için peşin alacaklarmış. Bak sen ? Allah allah yav
    Bullshit


    Konuyu şöyle özetleyeyim sizlere ben kısaca;

    - Az çok motorsiklet kullanıyordum kanunlara uyalım dedim elimde olan cesaretimi de benden alıp götürdüler
    - Finansal açıdan zarara uğradım ki ben bir iş güç sahibi değilim. Babamın bana verdiği haftalıkalrı biriktirmiştim sadece bunun için
    - aklıma takılan bir konu vardı tam oturttum parçaları soru bazında;

    '' Ey bre gafil afedersin k*ç*m kadar ebatı olan boyuna maaşallahı var demir parçasını 2 araba arası olarak görüyorsun denge diyorsun.
    Soruyorum sana hayatında hiç trafikte aynı ( tekrar ediyorum )'' AYNI '' demirin üzerinden etrafında arabalar var iken geçmek zorunda kaldın mı ? Yani güvenlik açısından asfalt'ı denge biçsen olmuyor mu kendine ? bir çizgi çek aynı ebatlarda en kötü ihtimalde ayağımızı yere koyarız ve sınav biter illa şakırt diye düşüp dağılmanın bir manası bir mantığı yok . Zevk mi alıyorsunuz motorsiklet sevdalılarınıın bu sevdalarını bu tutkularını ellerinden almak ile ? . Ne olacak şimdi ? Ben trafikte 2 teker üzerinde gitmek için sana demir üzerinde cambazlık mı yapacam ? 2 de ceviz ver g*t*mde kırayım ? ''

    Şaka ile ( rahatsız olduysanız şimdiden özür dilerim tekrar ) karışık bu feryadıma iyi kötü eleştrilerinizi bekliyorum.

    Hayırlı günler dilerim. Tekeriniz hep düz bassın inşaallah...
    CrazyBullet bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Bildiğin tabeleda Elm sokağı yazıyormuş, üstüne adam bildiğin Freddy Krueger imiş ,daha ne durmuşsun orada

    Okumayın korkunçlu hikaye.

  3. #3

    Üyelik
    03 Haziran 2016
    Yahu sormayın

  4. #4
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Testere de oradaymis, yardımcı oyuncu olarak...

  5. #5

    Üyelik
    03 Haziran 2016
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Testere de oradaymis, yardımcı oyuncu olarak...
    O kadar mı yahu ? :/ Bahtsız bedevi mi olmuşum ben burada ?

  6. #6
    Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2015
    Şehir
    Beylikdüzü/İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Intercomlu kasktan sonrasını okumadım.

  7. #7

    Üyelik
    03 Haziran 2016
    Olsun, canınız sağolsun. İlginiz için çok teşekkür ederim

  8. #8
    valvole - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mayıs 2012
    Alıntı Draconian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Intercomlu kasktan sonrasını okumadım.
    İnce ince... )

  9. #9
    Ege Anıl EFE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2014
    Şehir
    İzmir/Bormova
    Motosikleti
    Ducati Monster 696, Triumph street triple, Xmax 25
    Diyecek söz bulamadım gerçekten.
    Sanırım tek diyebileceğim şey geçmiş olsun.
    Böylesi insanı soguturmus.

  10. #10

    Üyelik
    03 Haziran 2016
    Yani olayın içinde intercomlu kaskın olması bunu benim istememden dolayı değil. Eğer ince olan bu saçmalık ise yanlış anlaşılmadan açıklığa kavuşturayım Babamın kaskı. BMW RT 1200 sahibi idi, şu an Honda NC 700 s kullanıyor. . .

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:06 ----------

    valla soğumak demeyelim de içimde bir koku gelişti zannedersem. Motorsiklete yahut motorsikletçilere değil, sınav sistemine karşı

  11. #11
    Ege Anıl EFE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2014
    Şehir
    İzmir/Bormova
    Motosikleti
    Ducati Monster 696, Triumph street triple, Xmax 25
    Alıntı Jeas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani olayın içinde intercomlu kaskın olması bunu benim istememden dolayı değil. Eğer ince olan bu saçmalık ise yanlış anlaşılmadan açıklığa kavuşturayım Babamın kaskı. BMW RT 1200 sahibi idi, şu an Honda NC 700 s kullanıyor. . .

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:06 ----------

    valla soğumak demeyelim de içimde bir koku gelişti zannedersem. Motorsiklete yahut motorsikletçilere değil, sınav sistemine karşı
    Bende direksiyon sınavına girerken hocam "aynı zamanda abim sayılacak arkadaşım" geçen komisyon 6 adayı arka arkaya birakti, dua et sanada öyle olmasın demişti.
    Motorun üstüne bindikten sonra bi terleme basladi, önden gidiyorum teşvikteyim arkada arabada beni izliyorlar (ben öyle tahmin ediyorum"
    Sınav bittikten sonra direksiyon hocama nasıldı dedim , yolun yarısından sonra seni hiç izlemediler tamamen sohbet ettik dedi. Resmen bi rahatlama geldi icime o an

  12. #12

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Alıntı Jeas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    içimde bir koku gelişti zannedersem.
    Eyvah eyvah , düşman başına

  13. #13
    bpak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    yine msx 125
    Basina gelenlere uzuldum ama yazdiklarini okurken cok zevk aldim. Cok akici ve eglenceli hale getirmissin yaziyi. Gecmis olsun, umarim daha cok goruruz yazilarini.

  14. #14
    cagiran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2016
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    1. Honda NSS 300 FORZA / 2. Suzuki GW250 INAZUMA
    Soluksuz okudum
    Komik anlatmışsın ama canın yanmış "her anlamda"
    Ben hayatımda ilk kez motosiklet (vitesli&vitessiz) motosiklet kullanmışken denge platformundan sorunsuz geçmiştim (kursta&sınavda)
    Bence senin sınav yerindeki platform yamuk ya da kendinde aramalısın.
    Benim fikrim şudur ki, para biriktir, eğitim al her platformda (sınav, akan&akmayan trafik) sürebilecek kıvama gel..
    Hala sınav hakkın kaldıysa her türlü geçersin.
    Sürücü kursunun adını ifşa et ders olsun, ordan kimse "ders" almasın.
    Kaskınıza taş değmesin, kuş pislemesin.

  15. #15

    Üyelik
    03 Haziran 2016
    Yazılarınız için çok çok teşekkür ederim. Başımdan geçen her '' motorsiklet ile ilgili '' olayı sizlerle paylaşacağımdan emin olabilirsiniz. Yorumlarınız benim için çok kıymetli. .
    Evet hatayı biraz da kendimde aramam gerekiyor bu konuyu kesinlikle düşünüp kendi kendime bir kulis yapacağım.
    Dosyamı yaktım ha bu arada '' dosyamı yakmış olduğum halde o parayı benden söke söke almaya kalktılar
    KORKU yazacaktım koku olmuş. Korkulacak birşey yok

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:23 ----------

    Yok ben yine bu sürücü kursunu ifşa edipte insanlara rezil etmek istemiyorum. İnsanlık bunu gerektiriyor bence. Bir kişinin yada bir kurumun kusurunu örtmek gerek her alanda. Ben sadece hukuki işlemleri başlatmakta çok geç kaldım elimde bir kanıtım da yok. Bu olay acı şerbet tadında bir anı olarak bende ve bu forumda kalsın dedim. Sadece siz değerli motorsiklet sever dostlara bunu biraz mizahı bol bir şekilde anlatmak bana cazip geldi .
    Tekrar teşekkür ederim

  16. #16

    Üyelik
    16 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    gt250r
    1.si motorsiklet değil "motosiklet"
    2.si bu sinavlar sana özel değil gayet normal parkurlar.
    3.sü sinav öncesi eğitim için para veriyorsan o eğitimi vermek zorunda olduklarından bi haber olmamalisin eğitimini vermeleri konusunda uyarıda bulun.Geçmiş olsun.

  17. #17

    Üyelik
    01 Mayıs 2015
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 125
    kardeş bende önümüzdeki hafta giricem direksiyon sınavına allah nasip ederse gecicez bakalım ama ne bilim parkurlar bence güzel motorsiklet arabaya benzemiyor tehlikeli 2 teker

  18. #18

    Üyelik
    03 Haziran 2016
    Alıntı kahraman1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1.si motorsiklet değil "motosiklet"
    2.si bu sinavlar sana özel değil gayet normal parkurlar.
    3.sü sinav öncesi eğitim için para veriyorsan o eğitimi vermek zorunda olduklarından bi haber olmamalisin eğitimini vermeleri konusunda uyarıda bulun.Geçmiş olsun.
    1. si Yazım yanlışlarımdan dolayı özür dilerim. Türk dil kurumunda çalıştığınızı bilmiyordum.
    2. si eğer sekiz çizilen yerde çukurlar var ve motorsiklet ölmeyi unutmuş hatta takla atmış bir vaziyette veriliyor ise ben buna normal diyemem
    3. sü kimse bana sınav öncesi eğitim olduğundan bahsetmedi. Kimse bu bilgiyi anasının karnında iken almıyor ben ki B ehliyetini bile almamış insanım.
    4. sü burada yaptığım yanlışlar , cahillikler ( kaba tabiri ile ) den haberdar olup kah gülmek kah eleştirmek , fikir paylaşmak üzere bu konuyu açtım. Sizin yaptığınız eleştiri değil '' çok cahilsin keşke ölsen '' gibi birşey. Hatalarını kabullenen ve kabullendiğini söyleyen , belirten bir insana '' AMA SEN HATALISIN , AAA BİLMİYOR MUSUN '' demek 6 yaşındaki bir çocukla çay sigara eşliğinde futbol konuşmak gibi birşey oluyor.
    Söylenilenleri tekrarlamayınız . Farklı birşeyler söylemeniz konusunda ısrarcıyım. Bunda biz '' DİYALOG '' diyoruz. İlginiz için çok teşekkür ederim iyi günler

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:19 ----------

    pardon '' MOTOSİKLET '' olacaktı

  19. #19

    Üyelik
    16 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    gt250r
    Alıntı Jeas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1. si Yazım yanlışlarımdan dolayı özür dilerim. Türk dil kurumunda çalıştığınızı bilmiyordum.
    2. si eğer sekiz çizilen yerde çukurlar var ve motorsiklet ölmeyi unutmuş hatta takla atmış bir vaziyette veriliyor ise ben buna normal diyemem
    3. sü kimse bana sınav öncesi eğitim olduğundan bahsetmedi. Kimse bu bilgiyi anasının karnında iken almıyor ben ki B ehliyetini bile almamış insanım.
    4. sü burada yaptığım yanlışlar , cahillikler Ehliyet tabiri ile ) den haberdar olup kah gülmek kah eleştirmek , fikir paylaşmak üzere bu konuyu açtım. Sizin yaptığınız eleştiri değil '' çok cahilsin keşke ölsen '' gibi birşey. Hatalarını kabullenen ve kabullendiğini söyleyen , belirten bir insana '' AMA SEN HATALISIN , AAA BİLMİYOR MUSUN '' demek 6 yaşındaki bir çocukla çay sigara eşliğinde futbol konuşmak gibi birşey oluyor.
    Söylenilenleri tekrarlamayınız . Farklı birşeyler söylemeniz konusunda ısrarcıyım. Bunda biz '' DİYALOG '' diyoruz. İlginiz için çok teşekkür ederim iyi günler

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:19 ----------

    pardon '' MOTOSİKLET '' olacaktı
    Anlayacağın dilden konuşayım o zaman,adını bile bilmediğin bi araçla uygulamalı sinavdan geçememen çok normal.Eğitim kısmından haberin olmamasida senin sorunun senin hatan tabiki,zoruna giden ne? Artik öğrendin sayemde.Foruma girip genel ehliyet sistemini eleştirmek ve söylenenlere şımarıkça cevap vermeye harcadığın zamani alacağın ehliyet hakkında bilgi okumakla harcasaydin eğer böyle bir konu açmamış olacaktin,verdiğin parayı kurs bedavadan cebine indirmemiş olacakti meselâ.Ehliyet alacak yaşa gelmişsin sinavlarda başarisiz olmuşsun buna rağmen ehliyet hakkında bilmediklerini söylemem 6 yaşındaki çocukla futbol konuşmamla aynı şekilde algiliyorsan pekte konuşacak birşey yok aslında.

  20. #20
    MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2011
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    2.in cikez girdim 3 4 girmedin nasıl dosyanı yaktın kayıtın 2015 yılı ise keşke 3 4 zorlayıp geçseydin şuan yaş itibariyle yeni yasada olan A2 alabilir ve 500cc sınırına takılıcaksın

    Ben yaş itibariyle A sınıfına kayıt oldum 150cc 250cc ve nc750x en son eğitimimi tamamladım son 2 ders hocayla kurs alanında tirafiğe çıkıp pretik yaptık gidiceğimiz düzargahta 14 ders ve her ders 40 dk idi ve her dersi 2 ders olarak görüyordum sololom 8 çizme u düz çizgiyi o kadar üsteledimki

    750cc yle gözlerim kapalı yapmaya başladım sonuç sınav günü 12 kişi hepsi motoru olan ve yılardır kulananlardı aralarında motoru olmayan gelip kursun verdiği eğitimle o canavar motorla sınava giren bendim ve ona rağmen 2 3 kişi sınavda kalmış düşmüş ler

    Ayrıca direksiyon sınavına her giren 5 hatta 15 dk ısınma turu atanları gördüm dedim bende ısınma türü atarsam rahat geçerim düşünüyor ve izliyordum gözümün önünde düşenler cabası sonra bi sitres bastı uzaklaşıp okulun içinde el yüz yıkama ve bi kenarda sgara içerek kendimi sakinleştirdim

    Evet sıra bana geldi 2 mufetiş biri motor ehliyeti var ve yılardır motor kulanıyor ve 1 kaç kazası var belinde kelepçe korse vardı hiç bir bahane kandırılamazdı anlıcağınız bana dedi sıra sende bi tur at sınava başlıyalım ulan dedim aleme şapur şupur bize ucundan neyse bi tür atarken onu bile yarımda kesip de hade dedi

    Ve bildiğim duaları okuyup başladım ve parkürdan sonra tirafiğe çıktım sonuç parkura geldim mufetiş elimi sıktı sabahtan beri 3 kişisin parkuru ve tirafiği hakkıyla en iyi yapan tebrik eti tşk etim ve sınavı geçmiş oldum

    Sonuç dosyamı aldım harcları ödeyip emniyete verdim ehliyeti beklerken baktım teslim edilmiş ama bana ulaşan birşey yok emniyete gittim iza ettim teslimatı yapan ptt görevlisi ehliyetiniz kayıp etmiş velhasıl ptt görevlisine ulaştım ve kartın ücretini ödiceğini beyan etti ve 3 gündür kayıp
    neden kart ücretini ödeyip makbusu emniyete bırakmadın diye laf ettim neyse benden çekinmiş arayıp söylememiş emniyettekilerde bana böyle beyan etti sonuç adamı bugun buldum ve bankada kart ücreti ödetim emniyete kargoda kayıp başvurusu yapıp yenisi için dekontları teslim etip sipariş geçtik Hayırlısı diyelim olucağı varmış diyorum

    Sonuç sürücü kursum daha önce farklı ehliyet aldığım ve piyasaya göre fazla ücret alan ve karşılığında arac ve hizmet memnuniyeti veren bir yer olduğu için A sınıfı ehliyetimide burdan almayı tercih ettim A sınıfı için direksiyon sınav ücretiyle 1.200 + 260 tl harc toplam 1.460 tl ye A sınıfı ehliyetimi kavuş tum memnun kaldımı tabiki özel pistleri ve her cc makina ve hepsi honda sıfır aletlerdi ve pist bana 1 saat uzak olan piste beni kurstan alıp eğitimden sonra kendi imkanlarımla eve dönüyordum

    Eğitimi kaliteli pist olan motorları kalite sıfır hocaları ilgili piste acemilerin elinde çekmiş ekipmanlar mevcut interkomlu kask iyi kötü olmamasından iyi bir kurs bulun ve eğitim verdikleri alanları gezin araçlarına hocasını bi görün sonra 3 5 davasını yapmayın kafanız rahat olsun

    Ne yazdım be

    Not.Türkçe edebiyatından bana dem vurmayın ilk okul mezunu bile deyilim ona göre akılı olun lennn
    CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler