Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Yeni başlayacak için Yamaha Mt07

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    24 Mayıs 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    MT25 veya MT07 almayı palnlıyorum.
    Merhaba Arkadaşlar
    Motorsiklet kullanmaya yeni başlıyorum.1 aydır özel ders alıyorum.İnşallah 6 Haziranda ehliyet sınavına gireceğim.ehliyeti almadan motor almak istemedim.Herhangi bir olumsuzlukta %100 hatalı olmak istemem. Cbr150 ile başladığım eğitimler Yamaha MT 07 ile devam ediyor. Mt 07 kullandıktan sonra diğer motorlar biraz yavan kaldı açıkcası. Mt 07(700cc) yi kullanabildiğimi görünce(eğitim alarak) başlangıç motoru olarak Mt25 (250cc) yerine tercih edebileceğime inandım.20 yıldır araç ve bisiklet kullanıyorum.Kullandığım arabalarda yüksek beygirli araçlar olmasına rağmen yerine göre hızlandım yerine göre yavaşladım ve tehlike gördüğüm hiç bir yerde aşırılığa kaçmadım. Mt07 yi ilk zamanlarımda sakin kullanabileceğime inanıyorum fakat beni ürkütürse, bir tane ekstradan ikinci el 3000 liralık bir cbr 125 alarak biraz talim yapabilirim.
    Mt07 de 1.2 vites aralıklarının uzun olması bana çok konforlu geldi.Şehir içinde 3 vites yetecek gibi.Bir nevi yarı otomatik mübarek. Kullanımı ve sürüşü çok rahat ayrıca frenler de güven veriyor. Ekranı da çok güzel ve okunaklı.Ayrıca gaz kontrolü rahat.Motor çok dengeli geniş lastikleri sayesinde yol tutuşu ve dönüşleri de gayet iyi
    Ben 39 yaşındayım 1,78 boyundayım , uzun trafik tecrübem var ve İstanbul'da tüm yolları gayet iyi biliyorum.Özel ders aldığım hocamdan da al sen Mt07 ile sıkıntı yaşamazsın, icazetini aldığım için düşünmeye başladım.Fakat almak için önümde halen 1 ay gibi bir süre olacak ve derslere devam edeceğim.Motoru aldıktan sonrada ileri sürüş teknikleri eğitimlerine katılmayı planlıyorum.
    Umarım kazasız belasız sürüşler yapmak nasip olur hepimize.

    Mt25 te ise lastikler vasat ve abs yok.Bu nedenle biraz çekimserim.Ayrıca 1 yıl sonra al sat ile uğraşmak istemiyorum.

    Yamaha almak için hangi bayiyi tercih edersiniz.
    Ben Şirinevler Aydın'ı biliyorum.Satış sonrası servis hizmetleri güvenilir ve kaliteli midir?
    Şirinevlerde E5 parelelinde birçok aksesuar mağazası mevcut.Bunlardan hangisini tercih etmeliyim veya Kızıltoprak tarafına mı bakmalıyım.
    Yakınlarda Amerika seyahatim olacak orada bu aksesuar ve kıyafetlerin fiyatları daha uygun mudur?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2015
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Yaşınız itibariyle damarlarınızdaki kan yerine akan adrenalinden kurtulmuşsunuz.
    MT-7 30 yaş altı için tehlikeli diyorum zaten kaza istatistikleri de bu şekilde.

    Gaza gelip apaçilik peşinde değilseniz ABS li bir MT7 ile aramızda görmek isteriz.
    OğuzÖztürk ve maktama bunu beğendiler.
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

  3. #3
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Bilinç ve kabiliyet çok önemlidir, eğitim ile birleştiğinde kişi bunun kararını verebilir. Olgunluk en büyük erdemdir, o yüzden ben her zaman söylüyorum,kendini ve altındakini yönetebildikten sonra hacimin büyük, küçük olması önemli değil. 1000 CC'yi 100 cc gibi de kullanabilirsiniz.. Hayırlı olsun kazasız belasız.
    bikerboi, stevejones ve OğuzÖztürk bunu beğendiler.

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2015
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    R25
    Valla çok bilinçli yaş olarak deneyimli ve ne yaptığınızı biliyorsunuz.parasal olarakta sanırım çok sıkıntınız yok.bence sizinde bahsettiğinz gibi mt7 alıp birde üstüne 4000 liraya vitesli bir motor alıp kullanımınızı pekiştirebilirsiniz.mt25 al sat lastik yok abs yok aşağı yukarı aynı kapıya gelicek hatta bu sistem daha uygun bile olabilir.eğitimde alıyorsunuz bence mt7 ve 125 150 cclik bir motor alıp böyle böyle işi ilerletmek.mt07 nin affı pek yok çoğu kez gördüm bunu.

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul / Silivri
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    MT-07 motosiklet kullanmaya yeni başlayanlar için uygun bir motosiklet değil. Sende o motor için uygun bir sürücü değilsin. Ölme ihtimalin yüksek.

  6. #6
    sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2007
    Şehir
    Ege
    Motosikleti
    BWS 100
    Alıntı tanertc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    MT-07 motosiklet kullanmaya yeni başlayanlar için uygun bir motosiklet değil. Sende o motor için uygun bir sürücü değilsin. Ölme ihtimalin yüksek.
    Öldürdün be abi.
    39 yaşında adam. Eğitimin farkında ve alıyor. Eğitmen'i sıkıntı yaşamazsın diyorsa, adamın sürüşünü ve kendisini bizden daha çok tanıdığı için uygun görmüştür.
    Bence problem olmaz hocam. Farklı şeyler denemeye kalkmadıktan sonra.
    :D
    Bkz. Pembe pantolon. https://www.youtube.com/watch?v=8iS_fw2Q83I

    Ne alırsanız, hayırlı olsun. Kazasız belasız inşaallah.

  7. #7
    Stunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2015
    Şehir
    KUŞADASI-ANTALYA
    Motosikleti
    çok var sığmıyor :)
    Alıntı tanertc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    MT-07 motosiklet kullanmaya yeni başlayanlar için uygun bir motosiklet değil. Sende o motor için uygun bir sürücü değilsin. Ölme ihtimalin yüksek.
    ne dengesiz yorum yapmışsın, abinin üslubuna bak bi de kendi patavatsızlığına
    maktama, Alper_tim ve hyanax100 bunu beğendiler.
    Feel the way

  8. #8
    gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    MT 07'nin sizin için çok abartılı bir motosiklet olacağını düşünmüyorum. Hatta çoğu zaman bir 250 cc motosiklete göre daha rahat edeceksiniz. Bayi konusunda şirinevler aydın motordan arkadaşım xmax 250 aldı ve daha sonrasında telefonla arayarak bakım için indirim teklif ettiler. Bunlar insanın hoşuna gidiyor. Ekipmanlar için amerikada ki fiyatlardan haberdar değilim ancak buradakilerden daha ucuz olduğuna eminim.

  9. #9
    basto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2015
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Bence yine de almayın. Her şey sizin kontrolünüzle ilgili olmuyor. Bazen istemsiz hareketlerde bulunuyorsunuz. Reflekslerinizin kontrollü şekilde gelişmesi uzun zaman alıyor.

    Bana diyorlardı ilk başlarda refleks olarak gaz açılıyor diye pek mantıklı gelmemişti. Ama başıma geldi bu durum. Ve inanın sizin de başınıza gelme ihtimali var. Geldiğinde MT 7 ile gaz açmanız durumunda ışınlanma hızında motor hızlanıyor veya tekere geliyor olacak. Her iki durumda da muhtemelen henüz oturma pozisyonunuz gelişmediği için gidona kollarınızla asılacak ve gazı zamanında kapatamayacaksınız.

    Risk almanıza gerek yok bence. Ben 500'lük kullanıyorum. 7 eğitim aldım. Hala makineyi tam kontrol edemediğim ani durumlarla karşılaşabiliyorum.

    Bu arada yaşınız ve anlattıklarınız gereği bence de 250 cc'den büyük motor ile başlayın. Ama 300-400-500 cc olsun, 50 beygiri geçmesin derim. MT 7 acayip bir makine, hiç normal değil. Kalkışta 100 bg'lik motorları tokatlıyor. Tecrübeli olmak gerekiyor.
    computeus bunu beğendi.

  10. #10
    keremkrmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    05 Ninja 636 - 15 Xmax
    Sizin yerinizde olsam yüksek cc de motora başlamak için acele etmezdim. Sonuçta zamanınız da var, söylediğinize göre maddi imkanınızda ama trafikte motor kullanma tecrübeniz az. Yine de tabiki kendinizi en iyi kendiniz bilirsiniz kullanabileceğinize inanıyorsanız süper bir motordur.
    ¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!

  11. #11

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Eğitim nereden alıyorsunuz? Mahalleden tecrübeli bi abimiz mi, yoksa bir kurumsal yer veya eğitmenlik hakkını sınavla almış biri mi? Ben hiç 1 ay süren özel motosiklet eğitimi duymadım. Motto'nun beceri geliştirme programında mısınız yoksa?
    pea bunu beğendi.

  12. #12
    Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2015
    Şehir
    Beylikdüzü/İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Yaşla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Arkadaşın da dediği gibi gaz tepkisi olayı bambaşka. Cbf150'ye benzemez, tekere geliverirsin.

    Bir de altında güç varsa kullanırsın. Kimse kimseyi kandırmasın. Zaten almanın amacı ne ki kullanmayacaksan?
    YERUÇAĞI bunu beğendi.

  13. #13
    IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2014
    Şehir
    şarköy
    Motosikleti
    Xmax
    helva fıstıklı olsun

  14. #14
    Dr. Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2015
    Motosikleti
    R 25
    Beni de başta böyle korkutmuşlardı. Gaz tepkisi çok fena açtın mı tekere gelirsin, deli misin sen diye. Ben de bu korkuyla baya yaşadım. Ulan Allah korusun gaza elim fazla değer, kalkarken falan tekere gelirim diye baya bir korkmuştum. Heyy heyyy be Olayın çok farklı olduğunu sonradan anladık ama olsun, her işte bir hayır vardır. MT 7 sizin için biçilmiş kaftan hayırlı olsun.

  15. #15

    Üyelik
    23 Mart 2016
    Şehir
    İstanbul/Moda
    Motosikleti
    KTM Duke 250
    Burada tecrübesinden ziyade işkembesine dayanarak yorum yazanlar çok olduğu için ciddiye alman gereken yorumları az çok anlarsın. Hayırlı olsun.

  16. #16

    Üyelik
    27 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    mondial x treme max
    bence bu soruyu kendinize sormalısınız verilen cevapların çoğu boş çünkü hiç sıkıntı yaşamadan bu motoru 10000km kullanıp acemiliğinizi de atabilirsiniz hepimizin kaza riski var ama sizin bu 10000 km daha fazla olur. buda normal kullanımda olmaz sadece siz değil karşınızdaki bir hata yapar kaza yapabilirsiniz. Yüksek hızlara çabuk çıktığı için gençler için tehlikeli ve siz olgun biri olduğunuza inandım (eğitim vs. sadece yaş değil) sizin için gençlerden daha az tehlikeli ama bence yinede tehlikeli ama karar sizin sonuçta 150 cc ile de kaza yapabilirsiniz bu risk biraz daha düşük sadece bana kalırsa abs'li bir 250lik düşünebilirsiniz 250 sl abs altınızda küçük kalmazsa oyuncak gibi motor şehir içinde çok zevk alırsınız. ninja 300 var ama onu araştırmadım bence 250-300cc klasmanı bence size daha uygun ki ben normalde 250cc nin bile başlangıç için fazla olduğunu düşünüyorum ama siz eğitim almışsınız burada farklar panik anı ve hata anlarında çıkıyor ortaya yoksa gazı çevirince hepsi gidiyor. Ne olursa olsun 100lük yada 1000lik bindiğimizde dikkatli olalım kendimizi yola verelim arkadaşlar. tekeriniz düz bassın.

  17. #17
    SİYAH İNCİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2013
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    YAMAHA MT-07
    Merhaba

    Motosiklete başlamanın yaşı olmadığının bir örneğisiniz. Şuan bir eğitim alıyorsunuz ve kullandığınız motosikletin uyumunu yakalamışsınız. Bende bir mt - 07 abs kullanıcısıyım tavsiye ederim. Motosiklete hükmetmek cc nin büyüklüğü veya küçüklüğüne bağlı değil tamamen kullanıcıya bağlıdır. Bunu da çok net anlamışsınız. Şimdiden hayırlı olsun.
    OğuzÖztürk bunu beğendi.
    Hızlı Gidip Durmasını Bilirim Sen bakma Bana ben Rüzgar Gibiyim.

  18. #18
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Alıntı sey_47 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öldürdün be abi.
    39 yaşında adam. Eğitimin farkında ve alıyor. Eğitmen'i sıkıntı yaşamazsın diyorsa, adamın sürüşünü ve kendisini bizden daha çok tanıdığı için uygun görmüştür.
    Bence problem olmaz hocam. Farklı şeyler denemeye kalkmadıktan sonra.
    :D
    Bkz. Pembe pantolon. https://www.youtube.com/watch?v=8iS_fw2Q83I

    Ne alırsanız, hayırlı olsun. Kazasız belasız inşaallah.
    bkz pembe pantolon :D
    zulu bunu beğendi.

  19. #19
    oggomoggo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2015
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 (Honda CB125e-Pulsar 200 ns)
    Yaklaşık 20 yıldır motosiklet kullanan, eğitimlerini fazlasıyla almış, Pistte yarışmış tanıdığım bir Süper Sport sürücüsünün ilk 5 dk lık mt-07 deneme sürüşü sonrası ilk sözü: "Bu alet çok tehlikeli"

  20. #20
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Alıntı sey_47 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öldürdün be abi.
    39 yaşında adam. Eğitimin farkında ve alıyor. Eğitmen'i sıkıntı yaşamazsın diyorsa, adamın sürüşünü ve kendisini bizden daha çok tanıdığı için uygun görmüştür.
    Bence problem olmaz hocam. Farklı şeyler denemeye kalkmadıktan sonra.
    :D
    Bkz. Pembe pantolon. https://www.youtube.com/watch?v=8iS_fw2Q83I

    Ne alırsanız, hayırlı olsun. Kazasız belasız inşaallah.
    bkz pembe pantolon :D


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler