Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

BAJAJ-2016 HAKKINDA ÖZET BİLGİ

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Ekrem Bey bu sektorde ilk olani gerceklestirmistir.Ne olursa olsun saygiyi hakediyor.Degerli bir insan oldugunu dusunuyorum her ne kadar temsil ettigi kuruma guvenmesemde.

    Maalesef ulkemizdeki motosiklet pazarinin durumu belli.Hakedisinin uzerinde fiyatlanan bir sektor.Dogal olarak tepkiler bu yonde gelisiyor.Bi cep tel alsan servise goturuyorsun cozuyorlar bindigin motorda sorun olup uzayinca insanlar geriliyor.

    Ancak Ekrem Bey de motosiklet severlerde ayni gemideyiz..Sadece Kuralkan yada diger marka temsilcileri bizimle ayni gemide degil bu kesin..

    Ekrem Bey bagli bulundugu markanin cikarlarini kollamak zorunda.Ancak o kadar cok eksigi hatasi varki sektorun Ekrem Bey in buna gucu yetmez.Yetmeyecekte.

    Ekrem Bey bence markanizi siddetle savunmayin konu kisisellesiyor siz zaten musterinizin yaninda olarak gerekeni yapiyorsunuz..

    Arkadaslara da sozum su ki Ekrem Bey in varligi bir katmadegerdir bunu burada yok etmeyelim..

    Son siz sahsen Kuralkan dahil tum distributorlerin bu sektorde hic iyi niyetli olduklarini sanmiyorum.Ainesi istir kisinin lafa bakilmaz..

    Yapilacak sey tuketici olarak iyi servis hizmetini odullendirmektir.Sekil motor alma pesinde olan yurdum motorcusuna bu hizmet cok cok uzaktir..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ekim 2006
    Şehir
    istanbul beşiktaş
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    Bende Sn. Ekrem Ata beyın şahsına yapılan söylemleri doğru bulmuyorum.
    Firma ve temsil ettikleri markalar hakkında konuşalım tartışalım eleştirelim.
    ama kişilerin şahsiyetlerine laf atmak pek hoş olmadı.
    bende eleştiriyorum ama Firmanın politikasını.
    konuyu kişiselleştirmek birbirimizi kırmaktan öteye gitmez.
    konu getirilecek ve satılan ürünler üzerinde yoğunlaşmasında fayda olacağı görüşündeyim.

  3. #43
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Ağustos 2014
    Şehir
    İzmir
    Ekrem bey tam mahalle esnafı ağzı konuşuyor. mümessillik zor iştir 2 parti motor getir, doğru dürüst teknik servis verme,1 yıl ucuza sat ertesi yıl fiyatları kökle, malesef yurdum mümessilciklerinin herzamanki halleri bunlar.

    Ekrem bey mahalle esnafı ağzı yapmayın, ihracat nedir, mümessilik nedir çok iyi biliyoruz. Anlaşmalar 1 yıl önceden yapılır siparişler geçilir. Ücret ödenir, kesin üretim ve sevk tarihleri alınır , yurt içine giriş için tüm sorunlar halledilir. Günü gelince bir gün bile şaşmadan belirlenen fiyatlarda satış yapılır. Maval okumayın.

    Sizler hangi modeli getireceğinize daha karar veremiyorsanız,Yıl sonuna doğru piyasaya göre değerlendirip, ona göre sipariş veriyorsanız, zamda yersiniz malınızda geç üretilir,nakliyesi uzun sürer, burada işlemleri uzun sürer, zamda yaparsanızı millete palavrada sıkmam zorundan kalırsınız.

    2015 yılı başından gerçek bir mümessil gibi 2016 modellerini pazarını belirleyip, hangisinden kaç adet getirileceğini belirleyip ödemeyi adamlara yapıp kesin imalat ve sevk tarihi alırsanız ( gerçek distribitörler gibi, dünyada tüm distribitörler bu şekilde çalışır). 2016 söz verdiğiniz tarihte ve fiyatta motosikletleriniz burada olur ve bir anda türkiye satış lideri olursunuz. Ne fiyattan etkilebnirsiniz nede millete maval okumak zorunda kalırsınız.

    Getirdiğiniz ürün yiyecek maddesi değil, uzun kullanım ömürlü belirli bir pazarı olan taşınamaz bir ürün, size 5 yıllık pazar analizi yapın demiyorum, ama kusura bakmayın adam gibi distribitör olsaydınız. en az 1 yıllık analiz yapıp herşeyi ayarlamış olmanız gerekirdir. yoksa böyle son 3 ayda kazandığımız para ettiğimiz kar, satabileceğimiz kadar motor getirelim derseniz, çingene gibi günlük yaşarsanız olmaz bu işler.

    siz ve sizin gibi zihniyetler yüzünden nefret eder duruma geldim,bu sektörden iyice.
    Ertugyigit ve abeciMotoru bunu beğendiler.

  4. #44
    A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 125R
    Alıntı avici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sene 2015, shadow dediğin motorun 2009'da üretimi bitti. Yamahanın cruiseride aşşağıda.
    http://images.pistonheads.com/nimg/2...XV950_10-L.jpg
    olay eski yeni değil kampana çöp bir sistem değil onu demeye çalışıyorum da senin kadar çok vaktim yok malesef.

  5. #45
    mozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150 / CRF 250 L
    Alıntı ekrem ata adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Firma buyuk olsaydi Ekrem Bey forumda olmaz mi diyorsunuz değerli abecimotoru. Yapmayin Allah aşkına. Eleştirilerinize alışığım ama bu biraz zorlama oldu. Bu henim şahsi kararım ve sizlere yakin olmayi seviyorum. Bir hayat tarzi diyelim. Askerde er ve erbaslarim ile bir abi, baba gibi davranıp, karsilikli cay içtiğim gibi, onlarin şahsıma baba diye hitap ettikleri, dertleri ile dertlendikleri, kapimin 24 saat acik oldugu gibi...
    Hiç bir marka model veya herhangi br mal kişilerin kalbini kırmamaktan daha değerli değildir. Ve evet benim düşüncem de burada bulunmanız iyi birşey. Arkadaşın söylediğini de yanlış anladığınız kanaatindeyim.

    büyük bir kuruluş olsaydı şu kuralkan, Ekrem Bey'in zaten forumlara gelip laf anlatması söz konusu olamazdı, olmamalıydı..

    Foruma girmek ve laf anlatmak zorunda kalmak farklı şeyler. Herneyse. Kimsenin avukatlığını yapmak bana düşmez.




    Evet Bajaj için büyük bir artı burada bulunmanız. Ve gördüğüm kadarıyla da efendi bir kişiliğiniz var. Bu güzel birşey.

    Ama kalan kısmı öyle değil işte ne yazık ki.


    1) Siz beyefendi bir insansınız eyvallah. Yalnız şu da var. Buradaki Pulsar forumumuza girip, ezber bozan birşeyler söylediğimizde yemediğimiz küfür kalmıyor. Ve bunların da çoğu Bajaj kullanıcısı olduğunu iddia eden son 1-2 ay içinde üyelik almış ve sadece ama sadece Bajaj konusunda öven mesajları olan kişiler. Ve ben açıkçası kimseyi birşeyle itham etmek istemem ama bajaj kullanıcıları olduklarını düşünmüyorum.

    Eğer bu konuda haklıysam, satış kanallarınızla(bayiler vs.) ilişkilerinizi tekrar gözden geçirin derim. Eğer ben yanılıyorsam Pulsar kullanıcılarının kalitesi ortada demektir.
    Ve bu kadar rededen bir yaklaşım gerçekten birşeylerin ters gittiğinin göstergesidir benim açımdan.


    2) Servislerinizin durumu ortada. Biri Ayzek'in başına gelen 3 kere aynı soruna aynı çözüm üretilip geri gönderilmesi, devamında kaburgalarını kırması ve biri de bizim başımıza gelen 4000-6000 devir arasındaki aşırı titreme sorunuyla gittiğimizde ustanın bunlar böyle deyip geri göndermesi. Bu ikisi fazlasıyla yeterli oldu servislerinizin ne kadar profesyonel çalıştığını anlamamızmda.

    Keza duyduğum Mondial servisleriyle ortak iş yapma konusuna girmiyorum İzmir'de denk gelmedim.

    3) Fiyat/performans oranı yüksek ürünler sattığınızı düşünmüyorum. Geçen sene ben motoru aldıktan(2012 modeldi benimki) 1 hafta sonra 0 Pulsar alan arkadaşımla neredeyse eş zamanlı olarak Ağustos gibi satarken Pulsar'ın altımdaki motordan daha kötü durumda olduğunu gördüğümde tam aksine Japon motor fiyatına çin malı kalitesi sattığınıza dair izlenim oluştu bende.

    4) Kusura bakmayın ama müşteri hizmetleriniz çok kötü. Rutin cevaplar dışında e-postalara dönüş yapmıyorlar ve bu senenin haziran ayında sizi uyarmam rağmen hala ana sayfanızdaki müşteri destek hattınızı aradığınızda aradığınız aboneye ulaşılamıyor diyen kadın çıkıyor (:

    Bu da bende profesyonel iş yapmadığınız izlenimini uyandıtıyor ki bu güne kadar da haksız olmadığımı gördüm.

    5) Kuralkan'ın Hyosung politikası kullanıcılar adına başlı başına üzücü. Bir marka bir ülkede nasıl yok edilir gösteriminde ilk sıraya oturdunuz tebrik ediyorum sizi.Her ne kadar oradaki hataları tekrarlamayacağız demiş olsanız da aslında yukarıdaki Bajaj sahibi arkadaşların aynı akıbetleri paylaşacağını üzülerek görüyorum, izliyorum. Umarım yanılırım.


    Son olarak evet ben de sizinle muhabbet edip, oturup çay içmek isterim, ama Kuralkan ile iş yapmak istemem. İkisi farklı şeyler.

    Selametle.
    newmoto76, Ertugyigit ve abeciMotoru bunu beğendiler.

  6. #46

    Üyelik
    04 Kasım 2015
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 > Pulsar 200 NS
    Ekrem Bey pulsar 400 dediğiniz model cs400 modeli mi acaba ? Şayet cs400 den bahsediyorsanız modelin bir an gelmesini isterdim.

  7. #47

    Üyelik
    20 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    Ekrem beyin yaptığı aslında takdir edilmesi gereken bir davranış. Bir firmanın temsilcisi olarak forumda nabız tutuyor, vakit ayırıp cevap yazıyor, gelişmelerden haber veriyor. Bunda hepimizin hem fikir olduğunu düşünüyorum. Öte yandan eminim Ekrem bey foruma girerken alacağı eleştirileride bekliyor idi.

    Ekrem bey; şahsen açık yüreklilik ile markanız hakkında bizimle mecbur olmadığınız halde bilgi paylaştığınız ve kullanıcı sorularına ki kimi Zaman çok sert eleştiriler alıyorsunuz, teşekkür ederim. Benim size sorum şudur: bajaj ve kuralkan olarak ne Zaman servis ağınızı düzeltecek ve fiyatlarınızı olması gereken seviyeye çekeceksiniz. Pulsar modeliniz gayet iyi sattığından, lokomotif modelinize güvenerek diğer modellerde de yüksek fiyat politikanız sizce sağlıklı mı? Servislerinizin durumu perişanlık, daha ciddi davranmaları için her hangi bir yaptırım uygulamayı düşünüyormusunuz eğer düşünüyor iseniz bu uygulama ne zaman hayata geçirilecek? Bununla alakalı ciddi bir faaliyetiniz var mı? Servislerinize müşteri ilişkileri konusunda eğitim/seminer veya kalite standartı gibi zorunlular getirmek ve bunu denetlemek sizler için çok mu zor? Servis tutumlarını "gizli müşteri" veya duruma dayalı olarak şikayet bazlı takip edemez misiniz?

    Sırf servis durumunuzdan dolayı kuralkandan her hangi bir model almayı veya eşe dosta tavsiye etmeyi asla düşünmeyen biri olarak sormaktayım. Kaldı ki sizin de fark ettiğiniz gibi ağırlıklı olarak şikayetler servislerinizin, yetersiz, ilgisiz, deneyimsiz ve beceriksiz oldukları yönünde. Bu şikayetler azalmak yerine artmaya devam ediyorsa o da kuralkan olarak temsil ettiğiniz firmanızın bu hususta ciddi bir adım atmadığını veya düzeltmek için harcadıkları çabanın yetersiz olduğunu işaret etmektedir.

    Teşekkürler.

  8. #48
    oenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2015
    Bu Pulsar 150NS ile Pulsar 150AS arasında 1000 TL ye değecek mekanik olarak bir fark var mı?

  9. #49

    Üyelik
    25 Kasım 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    yok
    Degerli abim o kdr guzel anlatmissinki herseyi tskkur ediyorum,canin yanmasina karsin sana yanlis yapilmasina ragmen ..kotulemeden karsi tarafin eksiklerini guzelce ortaya koydun ve beni dogruyu gormemi sagladin.Allah sana en guzelini nasip etsin insallh. ve birseyi daha oturttum kafama bajaj ne kdr hizli ilerlesede saglamligi ve kaliteyi cok cok gec oturtacak

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 04:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:12 ----------

    Alıntı atillatopal9 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekrem bey,
    PULSAR 200RS
    Fuarda özellikle oraya geldim.
    sizin fuarda yetkilendirmiş olduğunuz arkadaşa ismimi yazdırdım. ve hatta el bile sıkıştık.
    yanlış hatırlamıyorsam 31 marttı fuar tarihi.
    200RS için, adımı yazdırdıktan sonra geliş tarihini sordum.
    Mayısın sonuna doğru en geç haziranda olduğu söylendi.
    eyvallah dedim, bekliyoruz hala. motorumu sattım, buna beni tanıyan tüm forum halkı şahittir. 2 ay elimde para pulsar bekliyorum.
    ama her aradığımda daha ileri bir tarih söyleniyor, sözler veriliyor tutulmuyor. bayilere gidiyorum, fiyatın bile arttığını duyuyorum. gümrük deniyor, 5 ay hangi motor gümrükte beklemiş bunu anlayamadım. bir çok yalanlar söylendi. hatta daha öncede yazmıştım görmediniz galiba, pulsar sanayi mahallesi/4.levent/istanbul satış bayii; sizin, fiyatının arttığını bile söyledi. hemde sizin ağızınızdan.
    bunu duyduğumda, size forumda fiyat ile ilgili sordum değişecekmi diye.
    hayır dediğinizi dün gibi hatırlıyorum..
    ve ben oraya, doları bahane edip fiyat artacakta demiştim.
    ben fuarda adımı yazdırmama rağmen, fiyatta 10,000e el sıkışmama rağmen, ve hatta verilmiş bir söz olmasına rağmen.

    1. mayıs dendi,haziran dendi,temuuz dendi, ağustos dendi, eylül dendi, ekim dendi son ay motoru alan aldı.
    2. fiyat 10,000 olacak dendi, motoru geç getiriniz 11,000 dediniz.

    benim yaptığım işte satış sektörü, sizin stratejini en iyi ben anlayabiliyorum belkide.

    şimdi bu 2 temel sözü tutamamışken, bence başka birşeyden bahsetmeyelim.
    servislerden şikayetleride görüyoruz.
    sizin ön büyük hatanız mondial gibi firmalarla ortak servisler yönetmeniz,
    pendik üçerler motora gidiyorum; içerisi çarşamba pazarı gibi. adını duymadığım motorlar arasında bajaj var.
    aşağı iniyorum, bir tane japon yok. hepsi çinli hepsi çinli.
    madem övdüğünüz bu bajaj firması, japondan bile daha iyi olabileceğine inanıyorsanız, hangi akılla mondial gibi basit bir firmanın servisini ortak paylaşıyor.

    yanlış anlamayın,
    mondiale binen insan sevdiği için binmiyor.
    ucuz diye biniyor.

    hep söylediğim bir şey var,
    200 NS gerçekten güzel ve tutulan bir motosiklet. vermiş olduğunuz o ilk güzel fiyatı ise tattan yenmiyordu.
    bu sayede de adınız Türkiye çapında büyüdü.

    lakin şimdi, bir tane enduroya benzer computer motor çıkarıyorsunuz. tipi aynı cbf 150,
    ve satış fiyatınız japondan bile pahalı. hadi güvendik aldık diyelim.
    kendi hatam ile de motora zarar verdim, tamir etmek için bajaj servisine gittiğimde mondial işçilerine mi bırakacağım motoru?
    bu konular hakkında bir çok motosikletçi arkadaşlarımın sorusu var,
    yanıtlanmayı bekliyor.
    sizin yapmış olduğunuz buradan konuşma meselesini; belki honda da çalışan bir personel bile yapmıyor.
    bu sizin ve firmanızın için çok güzel bir şey.
    lakin; söylediğim gibi. bu işi mondial ile büyütemezsiniz.
    ve vermiyeceğiniz tutamayacağız sözleri verdikten sonra, olan olumsuzluklar ile büyüyemezsiniz.
    halk, size karşı sıcak bakmaz.

    nasıl ki, enduro enduro diye ölüp bitenler;
    motoru güzel olmasına rağmen sırf adı " mondial " diye, x3i evo dan uzak duruyorsa, bu yakında korkarım size de olacak.
    Alıntı Heaven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Degerli abim o kdr guzel anlatmissinki herseyi tskkur ediyorum,canin yanmasina karsin sana yanlis yapilmasina ragmen ..kotulemeden karsi tarafin eksiklerini guzelce ortaya koydun ve beni dogruyu gormemi sagladin.Allah sana en guzelini nasip etsin insallh. ve birseyi daha oturttum kafama bajaj ne kdr hizli ilerlesede saglamligi ve kaliteyi cok cok gec oturtacak
    .........................


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)