Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

motor sezonu bitti diyenler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Haziran 2014
    Şehir
    kocaeli körfez
    Motosikleti
    mondial mct 250 2006 mondial mc honda 125 titan
    merhaba iki tekere gönül veren arkaşlarım kardeşlerim kış geldi motor sezonu bitti diyen bazı arkadaşlar var bu arkadaşların ben motorsiklete gönül vermediğini anlıyorum ama aralarında bahar aylarındada motor sürenler var ben motora dört mevsim binildiğini hatırlatırım sezon bitti diyen arkadaşlara yer buz olmasın her zaman binilir ne yani yaz geldi bin kış geldi motoru kış uykusuna yatır bu motor ayı değilki kışın yatırasın yazın binilsin.motorsiklet sevgisinden ve aşkından yoksun insanların uydurdukları bir laftır sezon bitti sezon bitti diye birşey olmadığını zaten bizim gibi motora gönül verenler biliyor bunu bilmeyenlere sözüm bilenler zaten biliyor ve aşkla biniyor iki tekere böyle konu açmak istedim çünkü sezon bitmedi ve bitmeyecekte bu kalp duruncaya kadarda bitmeyecek.motora büyük aşkla binen bütün kardeşlerim ve arkadaşlarım kazasız belasız binin inşallah herkezin tekeri düz bassın.
    Enes Bakır, essegesse, t.madde ve 2 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Ben bugün sağnak yağmurda motorla işe geldim hiç sorun olmadı. Sürekli olarak motor sahibi olduğumdan beri motor sezonu diye bişey olmadı benim için. Yerde 10 santim kar varken bile biniyorum çılgınlık olsun diye.
    İlker41 ve Enes Bakır bunu beğendiler.

  3. #3
    Mirable - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda NC750X DCT
    Kar ya da sellik yağmur olmadığı sürece bende biniyorum. Tek sıkıntım pinlock almak şu sıralar. Buğu ayrı dert vizördeki ve aynadaki yağmur damlası ayrı dert. Görüşü acayip düşürüyor.
    İlker41 bunu beğendi.

  4. #4
    solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2007


    İlker41 bunu beğendi.
    motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı

  5. #5
    truck123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Motosikleti
    Mh Drift 125
    Yagmurluk falan varsa binilir obur turlu yagmurda normal bindimi cok kotu oluyor tursusu cikiyo insanin
    İlker41 ve TIGERSHARK bunu beğendiler.

  6. #6

    Üyelik
    12 Haziran 2013
    yağmurluk tavsiyesi alabilir miyim arkadaşlar terletmeyen peynir gibi kokutmayan?
    İlker41 bunu beğendi.

  7. #7
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2015
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Bugün 12:00 itibari ile motor sezonu açıldı benim için
    İlker41 bunu beğendi.
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

  8. #8
    crocodill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2015
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 ESD
    Ben biniyorum.Kışın da biniyorum.Rainman derler bana.Motora biniyom
    İlker41 bunu beğendi.

  9. #9
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı Uykusuzcorap adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yağmurluk tavsiyesi alabilir miyim arkadaşlar terletmeyen peynir gibi kokutmayan?
    Özelden sormuşsun buradan cevaplıyorum. Yağmurluk altım var ama üzerime normal mont giyiyorum, bazen az su geçirgen bazen su geçirmez. Korumalı mont giysem de giymesem de ince bir yağmurluk mont giyerim üzerine.

  10. #10
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Sevgili İlker bey, madem böyle bir konu açtınız, çok yönlü olarak değinmek isterim.

    Öncelik ile motosiklet sezonu diye bir şey olmadığı konusunda hemfikiriz,sezon diye tabir edilen de sizin dediğiniz gibi,havaların ısınmasıdır, ve bunu '' Yaz Sezonu '' olarak nitelendirebiliriz. Diğer taraftan motosiklet kullanmanın ana başlık olarak iki farklı amacı vardır. Birincisi ulaşım, bir diğeri de hobidir. Ben 20 yılı aşkın süredir bu işten keyif aldığım için kullanıyorum. Ama bir dönem, tamamen ulaşım aracı olarak da kullanmak zorunda kaldım, ve bu süre 3 yıl gibi bir zamandı. Bu süre zarfında bütün mevsimlerde motosiklet kullandım, çünkü o dönem arabamı satmıştım ve kullamak zorundaydım.

    Burada motosikleti neden kullandığınız noktası ön plana çıkıyor, ve ne kadar mecbur olduğunuz. Kış aylarında olumsuz hava koşulları hakim olduğundan maalesef motosiklet kullanmak bahar, yaz, ve son bahar aylarındaki gibi keyifli, ve kolay olmayabiliyor. ( Kışın motosiklet kullanılmaz demek değil bu cümleler.) Bu satırları 3 yıl kışın motosiklet kullanmış birisi olarak yazıyorum, halime acıyan insanlar vardı, oğlum bu ne hal? yapma etme diye öğüt veren. Bir çok zorluğu ve tehlikesi var.

    Soğuk hava. (Her ne kadar sıkı giyinirseniz giyinin, hava 3-5 derecenin altına indiğinde normal insanlar sokakta yürümekte güçlük çekerken siz motosikletiniz ile bir yerden bir yere gitmeye çalışıyorsunuz. Ve soğuk havanın etkisi ile bütün refleksleriniz zayıflamış, beyniniz sürekli üşüdüğünüzü düşünüyor, ve trafiktesiniz.)

    Islak kaygan zemin (Ülkemiz şartlarında kuru havada kayıp düştüğümüz kaymak gibi asfaltımızda, ıslak zeminde gitmek kaza riskini otomatik olarak x2 olarak artırmaktadır.

    Trafikten bunalmış dikkatsiz sürücüler (Bu her zaman var, ama camları buğulanmış, içinde 6 kişinin oksijen yaktığı bir arabadaki görüş oranı yaz ile mukayese bile kabul etmez.

    Soğuk,Yağışlı ve aynı zamanda düşük görüşe sahip,vizörün arkasından kadranı okumaya bile izin vermeyen yağmurlu bir hava (Kombo) aslına bakarsanız bu bütün kış etkenlerini bir anda size yaşatan ve en sıkıntılı durum. Bu durum ile başa çıkmak gerçekten oldukça güçtür. İmkansız değil, ama oldukça güçtür.

    Eğer bu işi aşk olarak nitelendirir ve kışın binmeyenler gerçek motosiklet sevdalıları değil dersek, bu doğru bir yaklaşım olmaz kanımca. Ben bu aşkı bir sonraki yaz keyif ile yaşamayı tercih ettiğim için, ilişkide istenmeyen kişi olmayı hak etmiyorum diye düşünüyorum? Ben diyorum ama, kışın motosikleti ön planda yaşamayan insanları kast ediyorum. Ben hava kuru olduğu sürece motosikletim ile ilgilenmeyi, ufak da olsa biraz sürmeyi her daim isteyen birisiyim. Ama zorlu şartlarda işime gücüme, ve hafta sonu arkadaşım ile bir yerlere gideceğimde arabayı tercih ediyorum, bu da imkan ve zorunluluk meselesine değinen bir durum. Allah herkesin gönlüne göre istediğini nasip etsin inşallah. Temel olarak kışın ağır şartlarda motosiklet kullanmak, şartlar zorunlu olmadığı sürece tercih edilen bir durum olmuyor, ama kışın ara ara binen insanlara, veya binmeyen insanlara işte efendim onlar gerçekten motosiklete aşık değiller de demek olmuyor. Sıcak havalarda gördüğünüz motosiklet sürücüsünün %10'unu kışın görmeniz ihtimal dahilindedir. Eğer durum sizin dediğiniz gibi olsaydı, bu motosiklete binenlerin %90'ı gerçekten motosiklet aşkı ile binmiyor olurdu. Kendi tarafımdan bakacak olursak 20 senedir bu motosiklete devam ediyor olmazdım, eğer gerçekten sevmeseydim.. Olaya kendimi de katarak yorum yapıyorum, yanlış anlaşılma olmasın. Bir diğer konu da uygun motosiklet.. Şimdi bir yarış motosikletini alıp kışın ortasında yağmurda çamurda hadi bi gazlayalım demek pek akıllıca bir hareket olmayabilir..

    Naçizane kendi düşüncelerimdir.

  11. #11
    Enes Bakır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SUZUKİ GSX 750F
    Gerekli ekipmanların ve ıslak asfalt için iyi bir lastiğin oldugu sürece, bencede motor sezonu bitti diye bir şey yoktur

  12. #12

    Üyelik
    11 Nisan 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    TVS Apache Rrt 150
    Motosiklete binmek aşk da olsa, benim aşkım diyerek abartmamak da lazım bence. Binilecek zaman var binilemeyecek zaman var. Yok kışın binmeyenler şöyle motorcu değil böyle motorcu değil demek bi garip..
    Binen biner binmeyen binmez veya binebilen biner binemeyen binmez. Mesela birisinin aşkı da kayak yapmak olsun ee yaz geldi ne yapcak bu adam güney yarim küreye mi gitcek. Valla imkanı varsa gidebilir tabi, aşk bu sonuçta.. Ama bi laf var "ölüyü fazla yıkarsan ya os..rur ya sı..ar" diye. Ama dediğim gibi binebilen biner tabi. Mesela ben kışın Ankara da motora binmem için bi motor parası da kışlık ekipmana vermem lazım. Keşke verebilsem de binsem ama binmek için zorlasam ölüyü fazla yıkama muhabbetine döner benim durum.

    Yani demem o ki imkan varsa bin kardeşim yoksa da aşkmış meşkmiş zorlamaya aç kalmaya, hem kendini hem çevreni madur etmeye ne gerek var..
    İlker41 bunu beğendi.

  13. #13
    Super Moderator Alper_tim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2006
    Şehir
    Bakırköy/İSTANBUL
    Motosikleti
    Artık araba var
    Alıntı Uykusuzcorap adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yağmurluk tavsiyesi alabilir miyim arkadaşlar terletmeyen peynir gibi kokutmayan?
    tek adres decathlon
    İlker41 bunu beğendi.
    motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter

  14. #14

    Üyelik
    08 Nisan 2012
    Hocam Bende 4 Senedir Yaz Kış Aktif Motosiklet Kullanan Biri Olarak Sizin Gibi Düşünüyordum.Taki Araç Alana Kadar.Ne Kadar Trafikte Olsa Aracın Rahatlığı Ayrı.Motosikleti Sevgiden Ayrı Birazda Mecburiyetten Kullanıyormusum Onu Anladım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:11 ----------

    Yok Arkadaş Çok Dengesiz Biriyim.Arabanın Rahatlığına Alıştım.Motosikletten Vazgeçiyordum.Şimdi Youtubeda Takıldım.Gene Cc Yükseltmek İçin Zaman Kolluyorum.Bence Kötü Havadan Korunmanın En İyi Yolu Ekipman Harici Güvenlik Acısından Abs Kayma Derdiniz Olmayınca Kafanız Rahat Bir Şekilde Sürüceksiniz.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:25 ----------

    Rahmi Barutçu;
    Yağmurlu havada motor kullanmak aslına bakarsanız çok eğlenceli. Bazı insanlar korkuyorlar, yağmurda kullanmak istemiyorlar. Hayır! Yağmurda motor kullanılır. Yer buz değilse her havada motor kullanılır. Biz, "Kötü hava yoktur, kötü ekipman vardır" deriz. Eğer üzerinize doğru ekipmanı; montunuzu, kaskınızı, çizmenizi, pantolonunuzu, eldiveninizi giyerseniz, yağmurdan, soğuktan 1 gram zarar görmezsiniz. Yağmurda sıkışan trafikte daha keyifli ve daha çabuk yol alırsınız. Arabanızla trafikte sıkışıp kalacağınıza, üzerinize güzel bir tulum çekin, güzel bir yağmur geçirmez eldiven ve çizme giyin ve hemen yağmurda motor kullanmaya başlayın! Çok eğlenceli, çok avantajlı. Dikkat edilmesi gerekenler Yağmurda sürüşte dikkat etmemiz gereken birkaç şey var. Bunlar çok önemli, çünkü yol tutuş gücümüz oldukça azalır. Lastiklerin yere basıncı biraz daha yumuşak olmalı. Gaz kontrolümüz daha hassas olmalı. Çünkü lastiğimizin asfalta temas etmesini beklerken, artık asfaltla lastiğin tabanı arasında bir tabaka daha var: Islaklık! Yani kayabiliriz. O yüzden çok daha yumuşak komutlar vererek, çok daha dingin, hızımızı biraz geriye çekerek kullanmakta büyük fayda var. Bir vites aşağıda Yağmurlu havada asfaltın üzerinde gidebileceğimiz gibi, toprakta da gidebiliriz. Tabii motosikletin tipi, tarzı, lastiğinizin diş derinliği gibi bir sürü etken var. Bunlar değişkenlik göstermek zorunda. Standart bir motorla, bozulmuş ve 1 km boyunca toprak olmuş bir yolda, hem de yağmurda karşılaştınız... Eve dönmek zorundasınız. Oradan geçmek zorundasınız. Ne yapacaksınız? Biraz daha yavaş, biraz daha sakin, biraz daha dikkatli ve bir vites aşağıda kullanacaksınız. Bunlar çok önemli!
    İlker41 bunu beğendi.

  15. #15
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    motor sezonu benim için aralıkta başlar üzerime kar yağar çok bilenler tecrübeliyiz diyenler asanlar kesenler de ortadan kaybolur ortam huzur bulur
    İlker41 bunu beğendi.

  16. #16
    gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Dün bir sahibindene bakayım dedim sezon bitmemiş arkadaşlar.
    essegesse ve İlker41 bunu beğendiler.

  17. #17

    Üyelik
    23 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda NC750D Integra 2016 Majestik Gri
    Alıntı İlker41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yaz geldi bin kış geldi motoru kış uykusuna yatır bu motor ayı değilki kışın yatırasın
    İlker41 bunu beğendi.

  18. #18
    hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Eylül 2014
    Şehir
    İzmir-Çiğli
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Motora binen adam, pizzacı bile olsa aşk ile biner. En kötü ihtimalle cüzdanını seviyordur
    İlker41 bunu beğendi.

  19. #19
    capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2014
    Şehir
    İzmir, Güzelyalı
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Böyle saldırgan tavırlar anlamsız. Kim ne zaman isterse o zaman biner, bundan kime ne? Kardeş sen kışın mı keyif alıyorsun, buyur kışın bin. Adam yazın keyif alıyorsa, kış geldiğinde zorla mı motora bindirecez adamı? Herkes aynı şekilde keyif almak zorunda değil ki, öyle olsa zaten bu kadar çeşit çeşit motor tarzı olmazdı. Bırak yağmuru, nemli havada bile krom aksesuar zarar görüyor, yağmur-çamurdan sonra sen gelip bizim kromları pırıl pırıl yapacaksan binelim, uyar mı?
    İlker41 bunu beğendi.

  20. #20

    Üyelik
    15 Aralık 2014
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Esas olan kişinin kendini bilmesi.

    Gereksiz risk risk değildir; akılsız risktir...

    Kurye falan değilseniz; sırf zevkinize arada biniyorsanız; bazen motoru rafa kaldırmak iyidir.

    Kimse size, a bak kışın da motora biniyo diye madalya takmayacak.

    Güvenli sürüşler herkese
    İlker41 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)