Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

kaza geçirdim şimdi ne olaçak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    02 Temmuz 2015
    01.07.2015 saat 21:30sularında 30hız ile giderken arkadan 50-60 ile gelen araç vurdu durmanın etkisiyle sürüklendik ALLAH'a şükür önemli birşeymiz yok polis trafik geldi ruhsat ehliyet sigorta kağıtlarını verdim kazayı anlattım başka birşey sorulmadı bana adam suçunu kabul ettiğini polislere beyan etti şimdi ne oluçak (lifan tay 100) motorla tam ilgilenemedim evde bahçede duruyor neyi var neyi yok bilmiyorum şimdi o motor yapılsa ne kadar sağlam oluçak ben güvenemiyorum perte çıkarmı çıkarsa sigorta bana ne kadar verir. eğer motorum perde çıkarsa ben 1800 tl noter den aldığıma dair kağıdım var bu 1800 tl bana geri gelirmi ? eğer perde çıkarsa atıyorum 800tl değer biçiyorlar ben bu parayı aldığımda motor trafikten men olarak bende mi kalıçak. benim motorumun parası 1800 tl yi talep edebilirmiyim talep ettiğim takdirde paramı alamazsam şikayetçi olsam bi netiçeye varırmıyım tutanağı polisler tutmuşmudur beni hastaneye kaldırdılar ve ilk defa böyle bişi yaşıyorum hala şoktayım yardımlarınızı riça ediyorum..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    07 Ocak 2015
    Şehir
    ESKİŞEHİR
    Motosikleti
    arayışta
    Öncelikle büyük geçmiş olsun. Sizin sağlığınız çok daha önemli,.
    Kaza konusunda ise önce yarın kazanın olduğu polis merkezine gidip önce ifade vereceksiniz( hastane polisi ifadesini almadıysa) , daha sonra karşı tarafın anlaşmalı olduğu ( burası keyfi, başkasıda olur ama en kısa sürede sonuç için) servise gidecek ve ekspertiz için görevli isteyeceksiniz. Gelen eksper aracı inceleyerek pert olup olmayacağı konusunda karar verecek.
    İkinci kısım pert çıkarsa, aracın piyasa değerini ( senin verdiğin değil piyasası ne ise) senin kusur oranın düşülüp ( örn:8/1 kusurlu isen paranın 8/7 sini alırsın) kalanı sana verilir ve araç senden alınır. Ama burada araç bende kalsın dersen hurda bedelini verip alabilirsin.
    Bunlar olması gerekenler ama böyle olurmu birazda şans işi, birde kazadan dolayı tazminat olayı var ama mobilden girdim çok uzun o konu şimdilik tekrar geçmiş olsun.
    rexbull bunu beğendi.

  3. #3
    demirkask - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2012
    Şehir
    -
    Motosikleti
    -
    Hocam 1800 tl için vs dava açılmaz diye düşünüyorum motorun resimlerini koyarsan daha çok yardımcı olabiliriz.

    Pert'e çıkar mı vs diye.

    geçmiş olsun.
    rexbull bunu beğendi.

  4. #4
    obarey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    2015 Honda CBR 250R (10k), 2015 Yamaha R25
    ne yapıyorsan yağ bir an önce yap zaman aşımına girme motor elinde patlar, bir an önce evrakalrınla servise git sigortadan yapın bunu de.
    rexbull bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    02 Temmuz 2015
    ALLAH razı olsun kimse yaşamasın böyle bir olay.
    Dün biraz agresiftim adama saldırdım polis merkezinden bu yüzden ne telefon numarası ne adres alabildim hatta beni psikolaga gönderiçekti karşı tarafın hem araçına hemde kendisine zarar verdim o öfkeyle çok şükür şikayetçi olmadı bu gün sigortadan kaza raporunu falan alıçam adama ulaşıçam adam ailemle konuşmuş ben hastanedeyken hastane motor maddi hasarınız ne ise ben karşılayaçam demiş yeterki benimle bir daha temas halinde olmasın oğlunuz demiş inşallah herşe yolunda gider. bu arada abilerim motorumu herşeyimden kısarak aldım hem okuyup hem çalışıyorum elim ayağım o yüzden bana bu konularda en ufak yapılması gerekeni bilmek istiyorum. ay rıça adam 8de8 suçlu sayıldı ilerleyen saatlerde durumu tekrar bildiririm çok teşekkürler.

  6. #6
    rollcycle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul City
    Motosikleti
    R1250GS ADV
    yetkili bir servise gidip biran önce motosikletinizi bırakın sigorta firmasını arayıp motosikletiniz ile kaza yaptığınızı motorun serviste olduğunu söyleyin, olayın üstünden zaman geçmesin . bu sefer hem sigorta şirketi parayı geç öder hemde ilgilenmez . exper gelir motora bakar tahmini masraf listesi çıkarır işlemler başlar . diyelim motor 2000 tl masraf 750 tl çıktı size sorulur pert mi yapalım tamir mi ettirelim pert yapmak istiyorum derseniz motosikletinizin piyasa raiç bedelinin tamamını talep etme hakkınız vardır. tamamını alabilirsiniz.tabi bayiden satıldığı 0 diyatı değil bu motosikletinizin modeli ve yaşına bakılarak belirlenir . pert olursa bir araç sizin o aracı birdaha alma şansınız yok çünkü sigorta firmasına satışı gerçekleşir ve onlarda o şekilde başka bir firmaya o şekilde satarlar motosikletinizi .bir aracın perte çıkması için orjinal yedek anahtarının bulunması şartı gibi şartlarda var tabi bu konu çok uzun ve detaylı derince araştırmanızı tavsiye ederim ..
    rexbull bunu beğendi.

  7. #7
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Adama ve aracına saldıracak gücü bulabildiğine göre bi sakatlanman yok heralde. Keşke biraz sakin olsaydın maddi şeyler halledilir, sağlığın iyi ya önemli olan o.
    rexbull bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    02 Temmuz 2015
    yarın yetkili servise bırakıçam motorda pek fazla bir şey yok gibi ama sigorta yüzünden satarken kazalı gözükmesi çanımı sıkıçak + fiyatı da düşeçek bu düşen fiyatı karşı taraftan talep etme şansım varmı ?
    birazdan motorun fotoğraflarınıda atıçam yorumlarınız için çok teşekkürler.

    sağlığım konusuna gelinçe kazadan hemen sonra şoka girdim beynim karşı tarafa zarar vermemi istedi nasıl oldu bilmiyorum ayrıça karşı taraf ile görüştüm zor bela buluşmaya ikna ettim korktuğunu söyledi eğer gelmezse daha kötü şeyler olur sadeçe konuşup anlaşıçaz dedim benim zoruma giden ise ya kask olmasa kaldırıma kafamı çarpıp hayatımı kaybetsem yada diğer arkadaşım hayatını kaybetse pisi pisine hayvan herif yüzünden ölmüş olurduk. sinirim o yüzden oruçu bahane ediyo memur emeklisi bende hem okuyup hem oruçla çalışan biriyim ama dikkatsiz değilim o yolda o hız düpedüz BEYİN YETERSİZLİĞİ başka birşey değil.

  9. #9

    Üyelik
    07 Şubat 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda cbr 250r
    Motorun kazalı gözükeceği için fiyatı ne kadar düşücekse o bedeli karşı taraftan talep etme hakkın var. Ayrıca bir de manevi tazminat iste bence


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)