Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Emniyet Şeridi ve Kaza, Kavacık-TEM

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Uğur Bilgili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ocak 2010
    Şehir
    Dubai
    Motosikleti
    BMW R1150GS
    Arkadaşlar merhaba,

    Dün akşam TEM yolu üzeri eve giderken Kavacık'tan sonra emniyet şeridinde duran ambulans ve motosikleti görünce durdum. Şükrolsun ki kazaya karışan motosikletçi arkadaşımız aykataydı ve sadece omzunun ağrığını söylüyordu. Olayı öğrenmek için kazaya karışan kamyonet sürücüne nasıl oldu dediğimde; öndeki araçlar sert fren yapınca duramayacağını anlayan arkadaş kendini emniyet şeridine attığını söyledi, gelen motosikletli arkadaşı gördüm ama yapacak birşeyim yoktu dedi birde

    Öncelikle kazaya karışan motosikletçi arkadaşımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, inşallah hemen sağlığına kavuşur.

    Peki arkadaşlar malum emniyet şeridini kullanıyoruz ama sonuçta bizimde kullanmamız yasak, böyle bir kaza sonucu suç oranları nasıl olur, daha önce böyle bir olay yaşayan yada bilen var mı? Açıkçası ben kamyonetin acil durum için emniyet şeridine atladığını düşünmüyorum.

    Kazaya ait bir kaç foto çekebildim ama acele çektiğim için net olmadı;








    Herkese kazasız sürüşler dilerim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    serkanksk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2014
    Şehir
    karşıyaka - foça
    Motosikleti
    c800 intruder-honda nc750x
    İzmir de yaşıyorum malum trafik İstanbul gibi değil sakin ve akıcı.Ben her zaman trafikte seyir halinde iken motorlarında araba gibi şeridinde aralara,emniyet şeridine ıvır zıvır girmemesinden yanayım ama davulun sesi uzaktan hoş gelir.İstanbullu arkadaşlar o trafikte bu çözümler için dirtiyorlar sonuçları hüsran oluyor.Belki bende orada yaşasa idim bende bu şekilde davranabilirdim.

    Çok geçmiş olsun..

  3. #3

    Üyelik
    13 Ekim 2013
    her zaman söylüyorum emniyet şerdi, araçların sağı ve aralarından gitmek çok tehlikeli ülkemizde.

    Kapı açılır, birden bire üstünüze direksiyon kırarlar, yaya fırlar vs vs

    Tüm bunlar olurken işin içinde bir de hız varsa sonuç kaçınılmaz olur.

    O nedenle naçizane tavsiyem lütfen bunları yapmayın, trafikten sıyrılmak için illa yapacaksanız da hızınız lütfen min. düzeyde olsun.

  4. #4
    phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    F650GS
    "öndeki aracın tamponu hasar görmesin diye arkadan gelen motosikletlinin önüne kırdım ve onu öldürdüm"

    aslında böyle demek istemiş.

  5. #5
    AydınOğlu09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2014
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Motoran, Tvs Apache, Mondial MCX 150 Road Racer
    Alıntı phradrel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "öndeki aracın tamponu hasar görmesin diye arkadan gelen motosikletlinin önüne kırdım ve onu öldürdüm"

    aslında böyle demek istemiş.
    +1000000000
    Ya susmak ya da suskunluktan daha kıymetli bir söz söylemek gerekir.

  6. #6
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    Evet arkadaşlar istanbul diğer tüm illerden farklı. Çeken bilir hergün işe gidip gelen birisiyim bende. Bazen öyle bir yol oluyorki 2 araç arasında geçilecek yer yok. Trafik sıkışık bunaltıcı, emniyet şeridi varsa oradan yada sağ şeridin sağından geçiyoruz. Yasak olsun olmasın motosikleti araba gibi kullanırsan bu ülkede bu şehirde seni ezerler, selektör yaparlar. Ben ruh halim normal oldugunda orta şeritten 90 100 ile gidiyorum örneğin selektör yapan mı dersin sıfır geçen mi dersin tam korku filmi. O yüzden yasak dahi olsa bazı şeyleri yapabiliriz yapmalıyız ama temkinli bir şekilde ve düşük hızlarda..

  7. #7

    Üyelik
    04 Ocak 2014
    Şehir
    Samsun / Sinop / Şu an Bodrum
    Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    önümde gidenleri kafam yeteri kadar çalışmadığından kanunda belirtilmesine rağmen HEM DE KAMYONLA yakın takip ettiğim için baktım duramayacağım, öncelikle benim kamyona ve önümdeki araç(lar)a zarar gelmesin diye motosikleti görmeme rağmen ölmesinde sakınca olduğunu düşünmediğim için motorcunun önüne kırdım. ne var yani. motor sürenlerde adam mı yani. alayının mk... demek istemiş bence iyi aile de yetiştiği belli oalm kamyoncu.

  8. #8
    TAYFUNBORA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2011
    Şehir
    Samanyolu Galaksisi
    Motosikleti
    Ktm 690 Sm
    Ben de gördüm Ducati Monster dı motor.Ancak başında sadece polis ekibi vardı.Acil durum olmasa da artık herkes birbirinin önüne atlıyor trafikte.Sinyal veren zaten yok:

  9. #9
    phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    F650GS
    haftasonu honda gs 2 den dönüyorum iki farklı yerde iki araç kendi şeridimde usulüne uygun gitmeme rağmen gelip arkadan selektör yaparak sıkıştırdı birisi şeridime girdi.

    şimdi bu kendini akıllı zanneden beyinsizler, ama sorsasn en iyi şoför onlardır, en iyi insan onlardır, cahilliklerinin ne farkındalar ne de yaptıkları eylemin sonuçlarından...

    arkadaşlar daha önce paylaştım aralardan, sağdan soldan yani şerit kullanımı mümkün değilken diğer araçlarla aranızdaki hız farkı 20-30 u geçmemeli. araçlar duruyorsa en fazla ikinci viteste 30 ile gitmelisiniz demek oluyor bu da.
    hkn34 bunu beğendi.

  10. #10
    Pekbipicadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB 600 Hornet ( Geçmiş : Piaggio X9 250 ,)
    Arkadaşın iyi olması sevindirici ancak şöyle bir durum var motosiklet sürücülerinin bir çoğunluğu emniyet şeridinin motosikler için serbest olup orada sürat yapıp sonrasında önüne araç atlayıp kendisine çarptığı zaman aracın suçu olduğunu düşünüyor. Halbuki bu şerit diğer araçlar gibi bizlere de yasak ve oradan gitmemize göz yumuluyor olması demek bizim orada istediğimiz gibi at koşturacağımız anlamına gelmiyor. Bu arkadaşta emniyet şeridinde 50 km nin üzerinde olmasaydı gene bu kazaya karışırmıydı acaba onu sorgulamak lazım ? Kanun yönünden haklı haksınıza bakarsak motor haksız, olmaması gereken yerde yol alıyor, vicdani yönden bakarsak arabaya çarpması lazımdı o annesi çok iyi insan olan tır şoförünün veya duracak hızda olması gerekirdi.

  11. #11

    Üyelik
    24 Temmuz 2014
    Şehir
    Ankara-Alanya
    Böyle bir durumda kamyonu tam tersi kaza açısından daha güvenli ortam sağlayan arabalara doğru sürmeliydi şoför. Ama cahillik, eğitimsizlik beraberinde bencilliği getirir. Kendi en az nasıl hasar alır bunu düşününce böyle oluyor işte. Kendisinin eli çizilmesin ama başkası ölsün. Ha emniyet şeridi bambaşka bir konu, bu konu tartışılır çünkü ben de emniyet şeridi kullanılmasına karşıyım.

  12. #12
    hsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2014
    Şehir
    ESENYURT
    Motosikleti
    DAELİM S2 250 SUZUKİ AN 125 HK MONDİAL MASH
    İstanbul da emniyet şeridi gerçekten kullanmak şart oluyor benim için öyle motorum 125 cc birşey en fazla 90 yapıyor ben bu motorla 180 - 200 ü bulan arabalarla aynı şeritte nasıl gideyim adam en sağ şeritte kaptırıp gidiyor dibine kadar gelip bide sellektör çakıyor tek şeritli yolmuş gibi üstünden geçeçekmiş gibi bide sis farları varki yaktığında dünyan kararıyor ayna dan gözüne yansımasıyla...
    34 HSK 57
    ASYA AS125 T21 - DAELIM S2 250 - SUZUKI AN 125HK
    MONDİAL MASH


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)