Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ekipmanlarım hakkında yorumlarınızı alabilir miyim?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    09 Ağustos 2014
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    SYM Fiddle II 125s
    Arkadaşlar merhaba sonunda motorumu aldım ve bir süre idarelik kask ile kısa mesafelerde kullandıktan sonra kendime belirlediğim ekipmanlardan bir kısmını aldım. Şimdilik aldığım bu ekipmanlarım hakkında yorumlarınızı esirgemeyin lütfen. Ayrıca almayı planladıklarım hakkında da önerileriniz var ise lütfen paylaşınız.
    Kask konusunda biliyorsunuz ki yelpaze geniş. LS2'nin FF396 modelini almayı düşünüyordum ama sonra gözümü kapayıp Nitro Kenshi modelini aldım. Eldiven alsam mı, almasam mı diye düşünürken eldivene de karar kıldım. Ve Ceketler hakkında çok bilgim yoktu mağazada deneyerek 4Riders Madrid ceketini aldım. Hoşuma gitti korumaları da var ve çok büyük durmuyor. bütçeme uygun denediğim diğer ceketler palto gibi duruyordu.
    Ekipmanlarım şimdilik bunlar:
    Kask: Nitro Aikido Kenshi
    Eldiven: Difi Drizzle
    Ceket: 4Riders Madrid
    Bunlara ek olarak Dizlik ve yağmurda da motor kullanmak üzere bir yağmurluk edinmeyi düşünüyorum. Fakat öncesinde biraz bütçe yapmam ve lastiklerimi değiştirmem gerekecek Pantolon almayı pek düşünmüyorum çünkü günde ortalama 50-55km yol yapıyorum ve gittiğim yerde üstümü değiştirmem vb işler için yanımda bavul taşımam gerek Kask zaten sırt çantamdaki bütün alanı kaplıyor maalesef. Şimdilik ilk alacağım ekipman öğrenci bütçeme uygun bir dizlik olacak. Venom'un 60-80 TL lik dizliklerine bakmıştım öyle bir şey bakacağım. Bu arada kullandığım motosiklet 125cc lik scooter
    Herkese kazasız belasız sürüşler ve iyi forumlar diliyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2014
    Kask
    Mont
    pantolon
    eldiven
    soft çanta
    içlik
    yelek
    alarmlı çelik halat

    Bunların hepsini zamanında motomax'tan aldım, hepsi de dandik çıktı. Motomax ürünleri 5 para etmez.

    Kask hadi üreten firma diyelim ancak kesinlikle depoda bekletilmiş bir kask olacağından eminim.

    Mont; Kullandıkları korumalar çok dandik. Dirseklik, omuzluk, bellik yerine oturmuyor bir türlü. kollarını kapatamıyorsun. 5 dakikalık yağmurda sırıl sıklam oluyor. iç astar dedikleri sadece elyaf. Ayrıca korumaları yerine sabitleyen şey ise bildiğin file, külotlu çorap daha sağlam haberin olsun. En ufak bir sürüklenmede o fileler yırtılacak, günlük kullanımda da bu fileler hannım çorabı gibi yırtılıyor ve korumalar sağa sola kayıyor.

    Pantolon, Mont da dahil olmak üzere +Riders ürünlerinin bir kere cırt cırtlarını 5 kere yapıştır-sök yaptın mıydı ömürleri tamam demek. Bendeki tüm ürünler,n cırt cırtları iş göremez durumda ve 4 yada 5 kere giyildi. Cepler sadece cırt cırtlı ama hiçbiri kapanmıyor. Ayrıca kemer misali belini saran şey her 2 tarafta da koptu. Dikişler naylon iplikle atılmış, belini sıkıyorsun, Takkk eline geliyor o kemer. Ve benim pantolonda kesim hatası var, ne yaparsan yap sol taraf azıcık önce, sağ taraf arkada kalıyor, yani pantolon 10-15 derece sağa kayık duruyor, muhtemelen üretim hatasıydı bana kakaladılar.

    Eldiven: aldığım gün dikişi attı, kışlık diye aldım. Bırak kışı, şu havada elimi üşütüyor, eldiven korması çok bilinçsizce konumlandırılmış, gaz verirken eli kasıyor ve elim su topluyor Yine eldivendeki 2 tane olan cırt cırtlar artık yapışmadığı için bileği bol duruyor. EN ÖNEMLİSİ İSE eldivenin içindeki astar eldivene dikilmemiş, elini eldivenden çıkarırken astar elinle birlikte dışarı çıkıyor, 5 tane parmağı tek tek içeri sokması ölüm. Parmakları içeri sokamzsan eldiveni giyemezsin.

    Termal içlik aldım 100 liraya, lycralı çorap gibi 2 kere giydim esnedi gitti. Daha yıkanmadı bile. Bunun yerine harbi diyorum git kadınların giydiği ten renginde panti uzun çorap al daha faydalıdır.

    yeleğin reflektörleri ilk yıkamada söküldü, cırt cırtları anlatmaya gerek yok.

    Alarmlı çelik halat aldım, alarmın ne zaman öteceği belli olmuyor. Aldığım hafta defalarca anahtarı sokmama rağmen kilidi açamadım, çarşıda mahsur kaldım. Daha sonra alarm düzeneği su aldı ve tamamen kullanılamaz hale geldi, halatın dışındaki plastik kaplama soğuk nedenşyle çatladı. Buna inanabiliyon mu ? Yuvarlak yapıp teker kilitledim, kışın kilidi çözdüm polivinil bilmem ne kaplama yazmışlar ama anında kırıldı dışındaki kaplama, kıl testere ile bile kesilebilir şu an 150 liralık kilit

    Bu yazdıklarımı sonuna kadar okuyup gidip hala motomax ve 4riders ürünleri alırsan enayisindir. Kimse 10 dakika zaman ayırıp bu kadar uzun bir yazı yazmazdı.

    Konu ile ilgili aldığım bayinin cevabı ise kullanıcı hatası tabi, sonuçta astarı içeri düzgün dikemeyen benim.

  3. #3
    fofer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2006
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 400
    Bunların hepsini zamanında motomax'tan aldım, hepsi de dandik çıktı. Motomax ürünleri 5 para etmez.
    [/QUOTE]

    Kesinlikle katılıyorum, motomax den bir daha alışveriş yapmam, ne kadar kalitesiz ve beş para ürün varsa adamların ürün gamını oluşturuyor.
    4Riders monta sakın yaklaşma, satan firmaya da yaklaşma =) o derece tırt bir marka.
    Aldığımın ilk haftasında 2 yerinden yırtıldı ! Söküldü falan demiyorum, bildiğin kumaş yırtıldı.

  4. #4
    ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2006
    ülkem insanı deneyerek yanılarakta olsa bilinçleniyor sevindirici

  5. #5
    oknglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2012
    Şehir
    Tekirdağ Çerkezköy Kapaklı
    Motosikleti
    Asya Nostalji 125 , Pulsar 200NS
    Ben 4riders armor deri mont almıştım 1.5 yıl oldu neredeyse. Hala taş gibi sökük yırtık bişey yok. Aşınma deforme hiç bişey yok her gün yaz kış kullandım. Demekki ben şanslıymışım bir kaç güne de gidip deri eldivenini alıcaktım . kendi tecrübeme göre düşünürsek büyük ihtimalle yinede alıcam.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)