Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Motosiklete Başlamak Üzerine Düşünceler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Alıntı gaddarnahra adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zafer hocam blogunuza inceledim ve incelemeye devam ediyorum aklima takilan bir soru aslinda bir fikir siz benden daha iyi biliyorsunuz ki MEGEB adinda gonullu insanlarin verdigi egitim dernegi var gonullu dedigime bakmayin hepsi isini bilen egitimci insanlar. Simdi bahsettigimiz egitimlerin 500 600 TL gibi bir fiyati var ve bazilari motor ve ekipman sarti koyuyor. Benim dusuncem egitimi megeb de alip daha sonra ihtiyaci olan japon ekoluna isteyen almana ingilize gidebilir. MEGEB dede moto ve ekipman herkes kendinden ama ucretsiz 600 tl verip aksaminda basit birkac bilgi ile eveb donmek istemem yarim asgari maasdan bahsediyoruz bu konuda dusunceniz nedir ? ben sahsen cok memnun kaldim megebdeb hatta bir arkadasimi motor botu var niye cizme degil diye egitime bile almadilar kesinlikle profesyoneller

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:09 ----------

    Duzeltme kurumun adi MEG dernek niye megeb yazdim bilmiyorum
    MEG derneğini daha önce duymamıştım. Sizin mesajınızda gördüm ilk defa. Dolayısıyla kendileri hakkında Web sayfası dışında bir bilgim yok. Arkadaşınız kendilerinden eğitim aldığı için konuya daha vakıf olarak size bilgi verecektir.

    Bu başlıkta (daha sonra bloga birden çok yazı halinde taşıdığım ve yerler listesi halinde tuttuğum kısımda) konu ettiğim eğitim başlangıç düzeyi eğitimler. Genel olarak motosiklete yeni başlamış ve henüz bir kaç bin km tecrübesi olmayan sürücüler kast ediliyor. Açtığınız başlıkları inceleyince sizin durumunuzun da bu olduğunu anlıyorum. (VStrom Versys Tracer 700 filan alarak motora başlamayı düşündüğünüzü de anlıyorum ama o başka yerin konusu olsun. İlk motosiklet diye bakarsanız o konudaki önerilerimi de bulabilirsiniz.) Bahsettiğiniz derneğin Web sayfasında verilen eğitimlerin listesinde başlangıç düzeyi bir eğitim görülmüyor. DOlayısıyla bunların eğitimleri size hitap etmiyor diye algılıyorum. Verdikleri İleri sürüş eğitimi. Ehliyeti ekipmanı ve motosikleti olan en az bin km veya daha fazla tecrübesi olan insanlara verilen eğitim. İleri sürüş eğitimi ile ilgili olan forum başlığı şurada. Blogda da o konudaki yazıların elden geçirilmiş ve güncellenmiş haline ulaşabilirsiniz. Ancak tekrar etmiş olayım: Sizin durumunuz bu ileri sürüş eğitimlerini değil başlangıç eğitimlerini gerektiriyor gibi görünüyor. Yine de bir eğitmene danışın.

    İleri sürüş eğitimleri 3 ayak: Teori sunumu, kapalı alan hakimiyet ve yol eğitimi. Bunlardan teorik olanı genelde ücretsiz veya çok az bir ücretle veriliyor. Hem bu dernek hem de "ileri sürüş eğitimi alınabilecek yerler listesi"nde yer alan diğer yerlerin hemen hepsinde bu teori işi ücretsiz yapılıyor.

    OMM dernek olarak gönüllülük esası ile çalışıyor ve eğitim için harcanan paranın katılımcılara paylaştırılmasıyla ücret belirliyor. Kapalı alan 250 TL, iki günlük yol eğitimi 600 TL veya benzeri fiyatlar. Özel yerlerde de bunlardan çok da farklı olmayan fiyatlar var. OMM çok gönüllü ile geliyor o yüzden eğitmenlere para kalmasa bile hepsinin yol masrafı otel masrafı derken fiyat sonuçta bu hali alıyor. Bahsettiğiniz derneğin Web sayfasında da etkinlik giderlerini katılım payı ile hallettiklerini yazmışlar. Aynı OMM mantığı. Arkadaşınız ücretsiz bir yol eğitimi mi almıştı? Katılım payı ödedi mi? Teorik eğitim zaten her yerde ücretsiz veya ona yakın. Ama yol eğitimini kapalı alan hakimiyet eğitimini ücretsiz yaptıklarını sanmıyorum. Yapıyor olsalar bile devam edebileceklerini sanmıyorum. Düşünün adam benzin harcayacak, lastik harcayacak, yeri gelecek otelde kalacak, gün boyu bedenen ve zihnen motor üstünde emek harcayacak ve ücret almayacak... Bu ancak belki bir kaç tanıtım veya hayır işi için yılda bir iki yapılabilir ama düzenli sürdürülemez. O yüzden buranın ücretsiz kapalı alan hakimiyet ve yol eğitimleri vermeye devam edeceğine ihitmal vermiyorum. Katılım payını hesap edip katılımcılara bölüştürürler, OMM gibi.

    Önce bu bahsettiğiniz dernekten eğitim alıp sonra Alman'a İngiliz'e yönelmek diye bir durum aslında olamaz çünkü bu dernek zaten ileri sürüş eğitimi veriyor ve Motosiklet Yol Sanatı'nı takip ediyor. Yani Zaten bunlar İngiliz okulunu takip ediyorlar. Ve zaten verdikleri eğitimler arasında başlangıç düzeyi eğitim yer almıyor.

    OMM ve ART IAM'in denetimi ve sertifikasyonu altında. Motto Diamond'un, RoadCraft Academy, ADARAT ve 5S Riders RoSPA akreditasyonu altında yer alıyor. Bu akredistasyonlar da bu eğitim yerleri için bir tanınırlık, reklam imkanı ve denetlendiğine dair bir görüş sağlıyor. Ancak bu sertifikasyonlar için de bu kurumlar bir hayli para harcamak zorunda kalıyor. Dolayısıyla eğitim veren bazı yerler ise bu yurt dışı kaynaklı sertifikasyonları almıyor. Bunlar için bütçe ayırmıyor. Sadece sertifikalarının olmayışı, sürelerinin dolmuş olması ve benzeri evrak eksikleri bu yerleri kötü eğitim kurumu yapmıyor aslında. Ama ben kendi adıma bu tür yerleri biraz daha az kaliteli gibi algılıyorum. Bu bahsi geçen dernek için de OMM'de bir süre hizmet vermiş ama onlarla anlaşamayıp ayrılmış kendi derneğini kurmuş; IAM RoSPA filan uğraşmayıp kendi şimdiye kadar öğrendiği şeyleri anlatan eğitmenler izlenimi edindim. Muhtemelen OMM veya benzer bir yer bünyesinde daha önce eğitmenlik yapmışlardır. Belki de iyi öğretiyorlardır. Ama dediğim gibi ben kendim için tercih etmem, sevdiklerime de önermem. Parayı sokaktan toplamıyoruz deneme yanlmaya gerek yok. Benim, eşimin kendi eğitim aldığımız ve çok memnun olduğumuz yer ART. Ankara'da OMM'den eğitim alıp çok memnun olan arkadaşlarım var. Kaan Tuna'nın üstüne eğitmem tanımam deyip ALpha MOtosiklet Akademisi'ni salık veren arkadaşlarım var. Motto Akademi'den eğitim alıp memnun olan insanları forumda okumuştum. Hatta oradan yol eğitimi almış, toplam tecrübesi çok az olmasına rağmen sürüşü gayet iyi olan, forumdan bir arkadaş ile sürüş yapmıştım. Onun sürüşüne bakarak gayet ciddi bir eğitim almış olduğunu söyleyebilirim. Ama bu bahsi geçen dernek nasıldır bilmiyorum. Deneyenlerle konuşmak, hem oradan hem de başka yerden eğitim alanlar varsa onların fikirlerini almak lazım. Hele de bedavaya teori, kapalı alan ve yol eğitimi veriyorlarsa süper. Hatta bunları ücretsiz yapmaya devam ederlerse daha da süper. (Ama bence olmaz o bedava işi.)

    Ana fikir: Yok öyle üç köfte beş kuruş hocam. Versys almayıp, egzoz takmayıp eğitimin parasını verip almak lazım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    31 Ağustos 2017
    Şehir
    İstanbul
    Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim fakat ben bu forumda açtığım her konuyu aslında kendim için açmıyorum Benim hali hazırda 3 mevsim sürücüsü dedikleri sınıfdan biriyim ama eğitimsizim yaptığım km ise 2000-3000 arasında motosikletim Duke modeli 250cc ama memnun değilim o konu o yüzden var bir tanede başlangıç motosikleti konum var oda şuan ehliyetini yeni almış bir arkadaşım bana sorunca foruma sormak istemiştim o yüzden. Neyse konuya dönersek Meg Derneğinin eğitimlerde aradığı tek şart facebook gruplarına abone olmak ve eğitime gelmek tek şartları ama sadece bildiğim kadarıyla yaptıkları bir test var o ücreti onun dışında tamamen bağış sistemi eğer bu konuda yetkili birinden bilgi isternirse başka bir forumda konusu var ama buradan konuşmak yakışıksız olur ama şöyle bir alıntı yapabilirim. "Bagis uzerine calisiyorlar. Kapali alan, surus bilgi paylasimi ve teste girdim. Uye degilim. Test haric gonlunuzden ne koparsa mantigiyla is yapmaya calisiyorlar. Evet diger kurumlar kadar bir kurumsallik yok ama kasinti tipler de yok"

    Bu arada kesinlikle derdim bir kurumun reklamı değil sadece eminim bu eğitimlere gitmek isteyip ücretlerinden dolayı gidemeyen insanlar vardı bende böyle bir kurum duymuştum yazılarınızda da göremeyince yazmak istedim ilginiz için teşekkür ederim

  3. #43

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Alıntı gaddarnahra adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Meg Derneğinin eğitimlerde aradığı tek şart facebook gruplarına abone olmak ve eğitime gelmek tek şartları ama sadece bildiğim kadarıyla yaptıkları bir test var o ücreti onun dışında tamamen bağış sistemi eğer bu konuda yetkili birinden bilgi isternirse başka bir forumda konusu var ama buradan konuşmak yakışıksız olur ama şöyle bir alıntı yapabilirim. "Bagis uzerine calisiyorlar. Kapali alan, surus bilgi paylasimi ve teste girdim. Uye degilim. Test haric gonlunuzden ne koparsa mantigiyla is yapmaya calisiyorlar. Evet diger kurumlar kadar bir kurumsallik yok ama kasinti tipler de yok"

    Bu arada kesinlikle derdim bir kurumun reklamı değil sadece eminim bu eğitimlere gitmek isteyip ücretlerinden dolayı gidemeyen insanlar vardı bende böyle bir kurum duymuştum yazılarınızda da göremeyince yazmak istedim ilginiz için teşekkür ederim
    Web sayfalarında Facebook sayfalarının linki vardı. Facebook sayfasına üye olmak için başvurdum. Sonra baktım düğme aynen duruyor. Yeniden başvuru düğmesine bastım. Meğer reddetmişler galiba. İkinci kere başvurunca beni engellediler. Sayfayı ve gönderileri, dolayısıyla detayları göremiyorum. Bahsettiğiniz forumdaki tartışmaları da okudum, akreditasyon üzerine güzel bir tartışma olmuş.
    gaddarnahra bunu beğendi.

  4. #44

    Üyelik
    31 Ağustos 2017
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı zaferce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Web sayfalarında Facebook sayfalarının linki vardı. Facebook sayfasına üye olmak için başvurdum. Sonra baktım düğme aynen duruyor. Yeniden başvuru düğmesine bastım. Meğer reddetmişler galiba. İkinci kere başvurunca beni engellediler. Sayfayı ve gönderileri, dolayısıyla detayları göremiyorum. Bahsettiğiniz forumdaki tartışmaları da okudum, akreditasyon üzerine güzel bir tartışma olmuş.
    Evet dediğim gibi benim zaten çok gündemimde olan bir konuydu haftalarca araştırıp ulaşacağım bilgiyi sizin blogunuzda buldum eğitim için konuşuyorum çok teşekkür ederim heralde uygun olursa ART akademide yol eğitimi alacağım bide bilginiz var mı bilmiyorum Vespa academy varmış hakkında hiç birşey bilmiyorum ama var olduklarını biliyorum.
    zaferce bunu beğendi.

  5. #45
    -Black- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2005
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Suzuki DL650 2014
    Baharla birlikte, faydalı şeyleri hortlatmak lazım.

  6. #46
    Volkan76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ocak 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Urbangini Volta Ala Cubagani
    Yani, sade uzun yazıları ikide bir alıntı olarak alıp konuya yazmasalar, ikide bir aynı şeyi okumadan konuda ilerleriz.
    Fikir, Eğtim, Sertifika, Araç/Gereç, İşin ustası oldunmuda, fikir verebilen, eğtim verebilen, sertifika verebilen olup, budur işin ehli olmak.
    Alıntı capoverde adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu forumda gıcık bir durum var! Çok yazanı okumuyorlarmış sanki... Ben buna katılmıyorum... Zevkle okudum.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)