Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Emniyet şeridinde sollama yapmasak olmaz mı?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    AttilaXtreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Sormayın, benim de en büyük sıkıntılarımdan birisi bu. Motorcunun motorcuya motorlunun motorluya biraz saygısı olmaz mı kardeşim! Nedir bu birbirimizi çizme hevesi. Boş bir yer bulup gidip orada iddaalaşalım ama İstanbul gibi trafik cehenneminde arabaların arasında aradan/dereden geçerken bir de birbirimizi ölçüsüz ve hesapsızca geçmeye çalışmamız çok saçma değil mi?

    Önünde motorcu varsa önce çok sakin bir biçimde takibe alacaksın. Asla ona saygısızlık yapmayacaksın. Eğer imkan varsa ve önündeki arkadaş normalin altında gidiyorsa önce aynasını dolduracaksın. Aynasını doldurduktan sonra ona zarar vermeyecek şekilde geçeceksin.

    Ara/dere yaparken arabaları kollayacağız diye çırpınıyoruz, bir bakıyorsun aniden yıldırım gibi sollayıp geçen bir motor aniden aynayı dolduruyor. Kurs hocalığı yaparken en dikkat edip öğretmeye çalıştığım şeylerin başında bu geliyordu ama sanırım gereken önem verilmiyor. Hele ara/dere yaparken aradan önüne zıplayan motorlular başka bir alem. Olm seni arabalardan mı koruyayım, kendimi mi koruyayım şaşırıyorum. Yapmayın!

    -----
    Ben bir şey daha eklemek istiyorum bu konuya;
    Motorcu ile motorlu aynı şey değildir. İkisini birbirine karıştırmamak lazım.
    mehmetenis, MhmtcnKoral, RmMuR ve 3 diğerleri bunu beğendiler..
    -61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    hsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2014
    Şehir
    ESENYURT
    Motosikleti
    DAELİM S2 250 SUZUKİ AN 125 HK MONDİAL MASH
    Ben acemiyim motoru aldığım ilk gün anadolu yakasında aldım motoru avrupa yakasında oturuyorum kopruye gelmeden önce ki kısım öyle dar ki tüm araçların birleşme yeri hani sağdan metrobus falan ben 40 la falan tın tın gidiyorum arkamda 1000cc lik koca honda yapıştı dibime yer yok yol vereyim biraz trafik açıldı da aralara girerek kaçtı gitti sonra biraz ilerledikten sonra yine yüksek cc bi kurye motoru geldi o sağolsun önüme geçti bir yolunu bulup korna çala çala bana yolu açtı resmen peşpeşe gittik sağolsun o olmasa ben zor geçerdim o köprüden .
    mehmetenis bunu beğendi.

  3. #23
    mehmetenis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul/Avcılar
    Motosikleti
    Honda NC 750X-2014
    1000 cc 'lik koca honda Allah iyiliğini versin
    Dediklerinizde haklısınız motorcular biribilerini daha çok sıkıştıryor,bende emniyet şeridinden yavaş giderim arkama başka bir motorcu gelmiş ise hemen sola araçlrın şeridine girer o arkadaşa yol veririm ben çünkü emniyet şeridinde yavaş gidiyorum.Onun yolunu kapatmaya hakkım yok diye düşünürüm.
    Özellikle emniyet şeridinin müsait olmadığı durumlarda mesala E-5 mecidyeköy yolundan köprü yolu daha ziyade sağ şerit ile orta şerit arasını kuallanıyorum.

    Çok şahit oldum maalesef bayan motorcu arkadaşları araçlar kadar motorcularda sışıktırıyor,hatta bir tanesi kızın kullandığı motora o kadar yaklaşmış ki uyarmak zorunda kaldım.Hadi araçlar şıkıstıryor onu anlayırumda neden motrcular biribrlerini zor duruma koyarlar anlamak mümkün değil

  4. #24
    hsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2014
    Şehir
    ESENYURT
    Motosikleti
    DAELİM S2 250 SUZUKİ AN 125 HK MONDİAL MASH
    Bende scooter olunca 125 lik o devasa birşey olmuş oluyor
    mehmetenis bunu beğendi.

  5. #25
    azizsele - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2012
    Şehir
    istanbul-esenyurt
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Alıntı ucanteneke5 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1.5 milyon kilometreden fazla yol katetim türkiye yolarında özeliklede istanbulda ama denildiği gibi maalesef hızlı gonzales arkadaşlarımız çok var özelikle şimdi duke 200 le çalışıyorum ve belkide bir sene önce trafie çıkıpta kurye olan bana göre acemiler gelip hava atıcam bi KTM solicam diye şekilden şekle giriyolar ve kendilerini katletmesinler diye yol verip gaz gesiyom ki heycanlanıp biyere girmesinler.
    en çok kızdığım nokta arkama gelip 10 sanie beklemeden diyer araya dalıp korna çalıp geçmeye çalışmaları bu apaçilerin çünkü hiç düşünmüyolar ki öyle yapınca araç sürücüleri ani direksyon kırmayla beni sıkıştıracak ve ben onların üzünden kazaa yapıcam.
    böyle kendini süper motorcu zaneden öküzlerimiz maalesef çok var ama artık onlarada alışıyom..
    abi yaş kaç meslek ne?
    Aşkta kanun imiş aşıklara cevr eylemek aşık odur ki cefa-ı yare sabretmek gerek..

  6. #26
    hkn34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Bajaj pulsar 200 NS + Yamaha XJ6 N+ kawasaki z 900
    hergün sabahları anadolu yakasından avrupaya aksamda avrupada anadoluya gecıyorum mutamadıyen hergun 1 tane tehlıke atlatıyorum bırakın habersızce sollamalarını, ona alıstımda ıkı araba arasından hıc saga bakmadan emnıyet serıdıne dalan motorcular yokmu onlara delırıyorum abı ben. dun bır tanesıne oylebır gırıyodum kı tam gobekten oda bende saglam zarar gorurduk hatasını anladı oyle bır kactı kı benden daha fazla tehlıke yaratmasın dıye gazı kestımde kovalamadım lavugu aslında yakalasaydım dalıcaktım serefsıze... zaten su emnıyet serıdınde gıtmemız yasal degıl ve tehlıkelı ama mecburen kullanıyoruz polıslerde goz yumuyo bıze ozellıkle motorlu polısler ama bız herseyde oldugu gıbı bokunu cıkarıyoruz sahsen ben hızla gıtmeyı kesınlıkle onermıyorum yavas gıdın abıcım zaten araba kullanıcıları yeterınce bızlerı gormezden gelerek tehlkıye atıyor bari biz motocular bırbırımıze saygı duyalım ınanın aksam kopru trafıgınde 30-40 la gıden le 80 - 90 la gıtmeye calısan adamla aramızda enfazla 5 dk fark olur belkıde olmaz varsın ben evıme 5 dk gec gıdıım bısey olmaz arabayla olsam 2 saat te gıdıcem cunku
    RmMuR bunu beğendi.

  7. #27
    Pekbipicadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB 600 Hornet ( Geçmiş : Piaggio X9 250 ,)
    Trafikte birkaç motor birleşince araçlar daha çok yol veriyorlar , motorların bulunduğu emniyet şeridini veya normal şeridi ufak tefek yanaşmalarla rahatlatıyorlar ama en arkadan gelen .için biri grubun gittiği şeritten değilde bir sağındaki veya solunda ki şeritten gidip yol veren arabaların dikkatini dağıtıp hem kendi canını hemde diğer motorcuların canını riske atıyor.
    Diğer bir konu, zaten emniyet şeridinde 50 nin üzerinde giden adama napıp edip yol veriyorum nede olsa fazla yaşamaz bari kısacık ömründe 2 dksını benim popoma bakarak harcamasın.
    heia2654 bunu beğendi.
    Ben,keyfim ve kahya, her gün birimiz kullanıyoruz.

  8. #28
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Çok dar yere giremiyorum, malum motor biraz büyük. Bu durumda küçük motorlara yol veririm. Arkamda kurye görünce koşulsuz hemen yol veririm çünkü onların gözü çok kara, seni düşürmek veya bariyerle otobüs arasında tost olmak onların umurlarında değil. Büyük motora şov yapma çabaları da var.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)