Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Cruiser

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    20 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul kadiköy
    Motosikleti
    Hyosung gv250
    Merhaba Arkadaşlar;

    Ben motor hakkında pek bilgisi olmayan birisiyim. Siteye de yeni üye oldum ve bir konuda bilgili arkadaşlardan yönlendirme bekliyorum.

    Cruiser model motorları çok seviyorum ve yakın zamanda almak istiyorum. Başlangıç için uygun Cruiser neler önerirsiniz?

    Biraz araştırdım ve ödeyebileceğim en fazla miktar 8.000 - 10.000 TL arası. Buna uygun Kuba, Kanuni, Mondial ve Regal gibi markalar var. Onun dışında nadiren Yamaha ve Honda görülebiliyor internette. Harley tabiki isteyeceğim şeydir fakat bu paraya zor. Başlangıç olarak da fazla para harcamak istemiyorum öğrenme aşamasında. Ama sorun çıkarmadan öğrenmemi de zor hale sokmayacak kalitede güzel görünen birşey istiyorum.

    1996 modeller çok sayıda var fiyatları oldukça uygun. Fakat sürekli sorun çıkartırmı bilemedim o yüzden sizlerinde fikrini alayım. Bu saydığım markalar cruiser isteyen birisi olarak beni tatmin edebilir mi?

    Yaşım da 24 ve ufak bir adam değilim, o yüzden şuanda pek küçük tıkıtıkı ilerleyen birşey almak istemiyorum daha tarzıma uyan birşey istiyorum. O yüzden Chopper/Cruiser modellerinden yola çıkıyorum. Bunu da göze alarak yorum yaparsanız sevinirim


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Mayıs 2014
    Şehir
    İzmir
    o fiyat aralığında orda olması gereken bir iki bir model var onlarda hyosung gv 250, suzuki vl intruder 250 ya da yamaha XVS 250 Drag Star .(az da olsa bir motor geçmişin olduğunu düşünerek yazdım bunu). Bende cruiser tarzı motor bakıyorum kendi araştırmalarımda karşılaştıklarımı söyleyeyim sana bir nebze fikir oluşturursa sevinirim.(benim araştırmam 7500 max olarak yapıldı.taksitle olabileceği içinde sadece sıfır km olanlara bakabildim)

    1-) Regal raptor Classic 250 ya da spyder 250. Bu ikisi arasındaki tek fark kasa. Onun dışında ikisi de su soğutmalı sıralı çift silindir.Balansörü mevcut, 18 beygir fakat 170-180 kilo arası olması lazım. Ve yakıt tüketimleri ortalam 3.5-4 litre/100km. Açıkçası rakamsal olarak bu kadar güçsüz motor ve bu kadar aşırı yakıt tüketimi saçma geliyo bana. Yani hyosung gv 250 lininde yakıt tüketimi aynı fakat arada 10 beygir fark var.

    2-) Lifan LF 250-B. Eğer yazılanlar doğruysa 250 lik cruiser motorlar içinde en az yakıt tüketimi bunda 2.4 litre/100 km. V motora sahip ve tek karbüratörlü. Yakıt tüketiminin azlığı buna bağlanıyor. 17-18 beygir gücünde olması lazım yanlış hatırlamıyorsam ve hava soğutmalı. Bu motorda aklıma takılan tek nokta bu, bir gezi yapmak istesem yarı yolda bırakır mı acaba.. Tabi satmayı düşünüyosan lifan bu konuda regal raptor a göre bir tık geride.

    Eğer hiç motor deneyimin yoksa sana tek önerim Regal raptor 150 e2-f olucaktır.(fiyat performans olarak tek geçiliyor) Hem öğrenirsin, hem keyif alırsın, hem yakıt sarfiyatın fazla olmaz vs sonra cruiser modele alışınca satar diğer modellere geçersin. (diğer modeller daha ağır olduğu için ilk başta onları kontrolde zorlanırsın, yana falan yatar aman deyim özellikle yukarda belirttiğim vl intruder 250 yi yatırma derim :D

  3. #3

    Üyelik
    16 Mayıs 2013
    Motosikleti
    hyosung gv 250
    eğer uzun süre kullanmak istersen o fiyatlara temiz ikinci elden yüksek model bir hyosung gv250 tavsiye ederim. bu forumda gv250 kullanıcıları forumunda nedenlerini tek tek görebilirsin hocam.

    bir de şu var biraz daha eski modellerde 2000-2005 arası modellerde biraz daha paraya kıyıp dragstar 650 daha hoş olur

  4. #4

    Üyelik
    20 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul kadiköy
    Motosikleti
    Hyosung gv250
    Teşekkürler arkadaşlar. Şuanda hyosung gv250 fikri ağar basıyor gibi. Uygun ilan görebilen yada istanbul anadoluda şurada bulursun diyebilen varsa memnun olurum. Birde şu var, kaç km nin üzerine çıkmış motorlardan kaçınmalıyım?

  5. #5

    Üyelik
    08 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200ns
    GV250 nin sıfırını 10750 den veriyorlar taksit imkanı sağlayanlarda var. Boşuna ikinci el ile uğraşma sıfır al paşa paşa sür.

  6. #6
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    Alıntı Znozan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler arkadaşlar. Şuanda hyosung gv250 fikri ağar basıyor gibi. Uygun ilan görebilen yada istanbul anadoluda şurada bulursun diyebilen varsa memnun olurum. Birde şu var, kaç km nin üzerine çıkmış motorlardan kaçınmalıyım?
    hyosungun ne kadar dayanıcağı nasıl kullanıldığına bağlı, eğer gerçekten cruiser gibi kullanılmışsa apaçilik yapılmadıysa 100 bin km yi rahat görür 2 tane 60 binin üstünde hergün kullanılan gv 250 var forumda.. 1 tane 81 binde 1 tanede 50 binde motor gördüm sahipleriyle tanıştım kendi motorumda 30 bin kmde ben gv 250 tavsiye ederim hem sınıfının en güçlüsü hemde bu güce rağmen az yakan motoru, forumda başlığını incelerseniz herkezin ne kadar memnun olduğunu görürsünüz. sıfır alıcaksanızda 2013 denk getirmeye bakın halen satılanlar var galiba, 2014 modeller görsel olarak biraz zayıf malum sitede acil paraya ihtiyacı olduğundan uygun fiyata satılan motorlar var incelersiniz

  7. #7
    moukijin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Dostum senin geçtiğin yollardan geçtim bende6-7 ay araştırdım. Sana tek tavsiyem keeway, regal ,mondial , kuba filan uzak dur derim. Eğer motordan anlayan güvenebileceğin biri varsa yanında ikinci el honda yamahalar var. ama ben sıfır hyosung gv 250 aldım iyiki de öyle yapmışım. Sıfır almak bana her zaman daha mantıklı gelmiştir. Dediğim gibi çinlerden uzak dur. Git bi gv 250 üstüne otur rahat edebilcek misin içine sincek mi eğer bu bana hitap edio dersen al geç derim onun dışında bakacaksan da anca japon 2. ellere bak. 2. elde de güven meselesi çok büyük sorun çok iyi anlayan biriyle gitmen lazım.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)