Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

mondial 125 kt hakkında sorular lütfen acill

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Haziran 2013
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    Mondial 125 KT
    arkadaşlar merhaba size sorularım olacak benim 100 mfh motorum vardı fakat plaka çıkarmadım 2012 modeldi 1500 km de idi ben sanayiye gittim bakımını yaptırmak için bi tanıdığım dediki bu motora bakım yaptırma plakada almamışsın bunu sat dedi o günden beride benim 125 kt ye bi ilgim vardı ve motoru sanayiye tekrar götürdüm ve orda sattım üste 500 lira para verdim onlarda benim 100 cup mfh ye 1200 tl verdiler o motor bana 1700 tlye gelmiş oldu 2. el aldım o motoru fakat 2005 19 bin km de motor duruşu falan güzel pas yeri yok ve plakalı herşeyi tam bi üste alırken sigorta yapıcam neyse parça sormak için ertesi gün sanayiye tekrar gittim ve giderken motor gaz kesidi durdu 5 e atıyorum tam gaz veriyorum motor gaz kesip duruyor ve motorcuya gösterdim debriyaj balatası değişicek 50 60 lira dedi kafam bozuldu ve bana bu motor çok yakıyor gibime geldi ve kendi kendime kızdım arkadaşlar kendimi suçlayıp duruyorum kaç gündür bana akıl verin bu motora neler yaparım sorum şunlar:

    1- Mondial 125 kt nin takıt tüketimini nasıl önlerim.

    2- Boyacılarda nikelaj demir rengi boya varmıdır ve ne kadardır.

    evet arkaşlar sorularım bu kadar lütfen yardımcı olun biraz olsun moralim yerine gelsin yapılıcak tüm masrafları yazınve ne kadar tutacağınızıda tüm yorumlara açık :


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2009
    Şehir
    KÖTAYA
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    125 KT gayet az yakar (100kmde 2,8 lt civarıydı bendeki) ama senin cub kadar az yakmaz bu yüzden sana yakıt tüketimi biraz fazla gelmiş olabilir 5.vitese taktığında tam gazda gaz yemeyip stop eden motor içinde debriyaj balatası değişecek diyen motorcuyu tebrik ediyorum yürekten hemde kime götürdün motoru Kütahyada hangi ustaya istersen özel mesaj olarak bana yazabilirsin muhtemelen karbüratörüne bakılacak (hava ayarı yapılacak veya sökülüp temizlenecek) boyacılarda nikelaj boya var diye duydum ama uyguladıktan sonra seni tatmin edecek bi görüntü alacağını sanmıyorum nikelajlar atıksa ona yapacak bir şey yok öyle kullanacaksın yada yenisiyle değiştirmen gerekir ( nikelaj kısımları Bursa ve Balıkesirde galvonoteknik yöntemiyle kromaj kaplıyorlar fakat yenisinden pahalı olacaktır)

    Haa bu arada hayırlı olsun KT güzel motordur

  3. #3

    Üyelik
    21 Haziran 2013
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    Mondial 125 KT
    eyv arkadaşım içime su serptin gerekir hepsini sıfırdan deiştiririm artık çok saolasın bi konuyu yanlış yazdım galiba motorcu abim bindi fakat gazın debriyaj balatasıyla ilgili oldunu söylemedi binip geldi buda yapılacak dedi çok saolasın abi diyeyim yaşım daha 17 bu arada daha önerini bekliyorum gerekirse foto atarım butaya görüşlerini yazrsın bu arada abicim plaka: 43 DE 443 önerini bekliyorum abicim.

  4. #4
    egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2009
    Şehir
    KÖTAYA
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Özel mesaj attım bakarsın ayrıca Kütahya Mt yede yazabilirsin sorun ve önerilerini

  5. #5

    Üyelik
    19 Temmuz 2015
    slm arkadaşlar ben 2006 model 125 kt aldım aldıgımda 1200 km ve az kullanılmış temiz bir motor hiç sıkıntısı yoktu ama tek sıkıntısı 70 i geçmiyor ve daha yeni bir sorun olmaya basladı zor çalışıyor mesele motoru çalıştırayım 10 dk gezim durdurayım 5 dk sonra çalıştırmak istesem olmuyor jikleyle çalışıyor zorlanıyor. bu sorun 100 km yaptım biraz sıkıstırdım motoru 2 kişiyidk 220 kg filan varız. 70 km yapıp bir yere çektik durdurdum motoru ve 10 dk sonra çalıştıramadım motor sıcak çalışmadı ayak pedalıyla da calışmadı. vurdurarak çalıştırdım. ozamandan beri bir sıkıntı vermeye basladı 2 gün böyle devam etti. simdi ise marsa basıyorum cııırrrrr diye ses geliyor lambalar kısılıyor önceden kısılmıyordu. şimdi hiç çalıştıramıyorum marşla ayak pedalıyla çalıştırıyorum bu sorunlar hakkında bana biraz yardımcı olurmusunuz motoru ölü filan dediler ama az kullanılmiş bir motor. suan 2200 km de şimdiye kadar sorunsuz gezdik hiç bir sıkıntı vermedi. hız ve bu çalışma konusunda yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)