Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Motorcu, motorcuya bunu yapar mı? Ayıp be!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Temmuz 2010
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600 - 2008
    Motorcu, motorcuya bunu yapar mı?

    Geçen hafta çok sevdiğim bir arkadaşım başına gelen kazayı anlattı ve şok oldum. Bir motorcu bunu başka bir motorcuya nasıl yapabilirdi hala anlayamıyorum. Hele bunu yapan motorcu, okumuş etmiş bir insan olması şaşkınlığımı katladı. Olayı kısa anlatayım sizde şaşırın.

    Arkadaşım, bayan mimar çalışanı ile Boğaz Köprüsünü Avrupa’dan Anadolu’ya doğru geçiyor. Köprü çıkışında Acıbadem sapağına yaklaşırken, en sağ şeritte ilerliyor. Ama birden orta şeritten bir Harley Davidson, nerede ise dik bir açı ile onun şeridine girmeye başlıyor. Sağa bakmadan, baksa da belki o açı ile göremeyecek bir şekilde arkadaşımın şeridine hareket ediyor. BMW R1200 GS motoru olan arkadaşım olayı görünce ani fren yapıyor, 1 saniyesi daha olsa kurtaracak. Ama hızla şeridine giren Harley arkadaşıma ön tekerlekten çarpıyor ve arkadaşım dolayısı ile düşüyor. Motor emniyet şeridine sürükleniyor. Arkadaşımın sol omuzu ve dizi hafif sıyrılıyor. Pantolonu falan yırtılıyor. Vuran şoförde hiç bir şey yok, çünkü düşmüyor bile. Ama artçı olan bayan mimarın sol kaval kemiği 2 yerden kırılıyor. Harley sürücüsü çok üzgün. Özürler diliyor. Yaralanmalı kaza olduğundan polis intikal ediyor. Rapor tutuyor. Her iki sürücüde imzalıyor. Harley dikkatsizce şerit değiştirdiği için kazanın olduğunu polislerde görüyor, analiz ediyor ve her iki sürücü onaylıyor.
    Ambulans geliyor. Harley sürücüsü , yaralı bayanı gerekirse Acıbadem’e götürebileceklerini söylüyor. Sonuçta acil bir durum ve trafik sigortası karşılayacak. Allah’tan kız Acıbadem’e değil önce Haydarpaşa Numuneye sonra da Özel Göztepe hastanesine götürülüyor.

    Maalesef bayan arkadaşın 2 yerden kırılan kaval kemiğinin içine ameliyatla platin takılıyor. Masrafların bir kısmını SGK karşılıyor, kalan 4-5 Bin TL’ lık kısmını acilen ödenmesi gerektiği için arkadaşım karşılıyor .

    Bu esnada gayet medeni olan arkadaşım, işlemleri başlatmaları gerektiğini trafik sigortasından bütün masrafını alabileceğini Harley sürücüsüne ifade ediyor. Tabi anlık masrafları karşılaması gerektiğinide.

    Ancak bu sürücünün çok bilmiş kız arkadaşı, aman efendim, o zaman bu dikkatsiz Harley sürücüsünün kasko ve trafik sigortası pirimi artarmış bunu Kabul etmeyeceklermiş. Haydaaa, buyrun buradan yakın. Arkadaşım yine de izah etmiş, bunu kaçarı yok, trafik ve kasko bunu için var ve siz bu sayede 1 kuruş ödemeden bu kızın masraflarını karşılamış olacaksınız. Trafik sigortası sayesinde. Maalesef algı sıkıntısı çeken bu çift hiç bir şey yapmayacaklarını dile getirip çıkıyorlar.

    Ama ilk 3 gün Harley sürücüsü ve abisi telefonlarla arayıp, aman ne gerekiyorsa yaparız falan durumundalarmış.

    Harley sürücüsünün tavrı başkalarından ve sigortacısından da aldığı fikirlerle birden değişiyor. “O zaman sende bana çarptın, %100 suçlu ben değilimki “demeye başlıyor. İnanılmaz bir inkar söz konusu. Arkadaşım polisin raporu olduğunu ikisininde bunu imzaladıklarını söylüyor. Harley sürücüsü, gel gidip raporu değiştirelim o rapor yanlış demeye başlıyor. Resmen çamura yatmaya başlıyor. Arkadaşım son kez, sen gelip bu kızla hastanede ilgilenecek masraflarını karşılayacak mısın, karşılamayacak mısın diyor ? Cevap “gelmiyorum” oluyor. Peki seninle mahkemede hesaplaşırız diyor ve kapatıyor arkadaşımda.

    Sonra Harley sürücüsünün sigortacısı arıyor. Siz de suçluymuşsunuz gelin raporu değiştirelim diyor ☺ . Arkadaşım olayı anlatıp , raporunda motosikletlerin pozisyonundan bile bariz olan durumdan polislerin sonuca vardığını , hatasını da zaten en başında Harley sürücüsünün çok net kabul ettiğini dile getirince sigortacı tamam o zaman deyip kapıyor.

    Harley’in, karakterli, kişilikli, onurlu sürücüsü gidip raporu değiştirmek için uğraşıyor. Olamayacağını dile getirince trafik şubesi, ek rapor sokmaya çalışıyor. O da manasız bulunup reddedliyor , trafik şubesince.

    Sıkı durun, bu şahıs ,okumuş etmiş, Harley Davidson sahibi, bir spor okulu müdürü. Bu spor okulu da 3 büyüklerden biri.

    Ayağı kırılan bayan arkadaşımız 6 ay rapor aldı. İşinden uzak kalacak, devam etmekte olan bir okulu var, bir kaç ay yürüyemeyeceği için okulundan uzak kalacak belki dönemi başarısız bitirecek. Sınavlarında sıkıntı yaşayacak. Çektiği fiziksel acının yanında, yaşadı bu umarsızca davranış , onu daha da üzmüş.

    Sonuçta bir trafik kazası prosedür ne ise o yapılmalı. Ancak sorun çıkaran Harley sürücüsü yüzünden , mecburen dava açılacak.


    Şimdi bu kişi, spor okulunda kendisine emanet edilen çocuklara ,Atatürk’ün dediği üzere, “Ben sporcunun zeki çevik aynı zaman da ahlaklı olanını severim” ‘den yola çıkarak ahlaklı, doğruluktan şaşmayan, kişilikleri oturmuş çocuklar yetiştirecek bir kurumun en üstünde duran müdür . Ama yaptıkları ortada. Arkadaşım da aynı takımı tutuyor garip bir rastlantı. Ama bu acısını hafifletmiyor.

    Sonuçta, bunu motorcuya yapan başka bir motorcu ve bilinçli olması gereken bir insan. Yaşı, motorunun markası, değeri, yaptığı iş sebebi ile bunu yapmamasını beklediğimiz bir insan. Motorcu, motorcuya bunu yaparsa, bizi anlamaktan uzak 4 tekerlekliler neler yapmazki?
    CHNXENTER, audioslave, xawa ve 11 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    MBHoro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2011
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    V-Strom DL 650
    motora ya da harley'e binmekle ADAM olunmadığını zaten biliyoruz. Bayan arkadaşımıza üzüldüm. Çok geçmiş olsun.
    xawa, mhmtesk, güvenyahya ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3
    LostRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2004
    Motosikleti
    Star Fire 48
    Bu tür adamları forumlarda deşifre etmeli adıyla sanıyla. böylece adamım diye gezemez kimse ona güvenmez.
    audioslave ve LIDYALI bunu beğendiler.

  4. #4
    cort724 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2009
    Şehir
    İstanbul/Beyoğlu
    Motosikleti
    2008 Cb600 F Hornet
    Geçmiş olsun,acil şifalar diliyoruz arkadaşımıza

  5. #5
    korbygs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    MCX 162 CC
    çok geçmiş olsun arkadaşın için çok üzüldüm talihsizlik mi dikkatsizlik mi (harley) desem lıght erkek mi desem yoksa üç krş para ile insan hayatına bu kadar mukayasa eden mi desem psikolojik tarafından bişe demiyorum bile artık motor sürmekten soğur endurocu arkadaşımız olcak la ölceğin önüne geçilmiyor ama düşüncesizce yapılan haraketin sonucunu çekmek zorunda kalcak arkadaşımız aynı şeyin kendi başına gelceğini düşünmüyor hiç bu harleyci arkadaş herhalde neyse azımı bozcam daha konuşursam tecrübesizce bütün olacakları hesap etmeden süren sürücülere 2 teker 4 teker farketmez tav oluyorum tedbirli gidin kardeşim ben geçim de ne olursa olsunculardan olmayın bencil olmayın biraz saygı göstermeyi bilin adam olun adam bu gibi kişiler yüzünden trafiğe çıkmayı motor araba herhangi bir taşıt sürmekten zevk almak değil nefret eder hale getiriyosun insanı tekrar geçmiş olsun

  6. #6

    Üyelik
    23 Ocak 2013
    İsmi gizlemsen iyi olurdu

  7. #7
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2013
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Kaza geçiren arkadaşlara geçmiş olsun üzücü bir durum. Karşıdaki hödük için mal bir insanın hayatından daha önemli demek, ki ben böylelerine 2 ayaklı insan görünümlü yaratıklar diyorum sadece ne olduğu belirsiz karaktersizler. Harley miş,sigortaymış kaskoymuş ulan ortada bir can var o kaskoyu kullanmıcaksan o yaptırdığın kaskonunda seninde ne diyim ki

  8. #8
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Harleyli arkadasin idrak yollari tıkanmış.
    Trafikte cok rastladığımız bir rahatsizliktir.
    Maalesef modern tıp bu hastalığa henüz bir çare bulamadı.
    Bu nedenle tedavisini eski yöntemlerle bizzat siz yapıp idark yollarındaki tıkanıklığı gidermeniz gerekiyor.
    Tedavi esnasında beyzbol sopasi ya da levye kullanmaniz,ellerinizin acımasını önleyecektir.
    Geçmiş olsun.
    xawa, akira2012, OGUZHANKY ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  9. #9
    htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul -MALTEPE
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    Çok geçmiş olsun Okul müdürü hayvana bağlamış bir raddeden sonra. Umarım Fenerbahçe Spor okullarının müdürü falan değildir. Yani Taraftarı olarak böyle bir travmayı daha kaldıramam.

  10. #10
    emidaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2013
    Şehir
    istanbul/maltepe
    Motosikleti
    mondial 125zn
    insnların kaza durumunda nasıl bir karaktersizliğe bürünebileceğine bizzat şahit olmuş ve 14 yıllık arkadaşını hayretlerle izlemiş birisi olarak şaşırmadım sadece tiksindirici motor yada araba söz konusu bi kaza belki bütün ömrü etkileyecek sonuçlar var... keşke herkes erdemli olabilse ama elimizde bunlar var napalım demi... arkadaş için çok üzüldüm çok geçmiş olsun kullanan arkadaş içinde inanılmaz vicdan azabı umarım atlatabilirler hem fiziksel hem psikolojik hasarlarını

  11. #11
    Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2010
    Şehir
    SİNOP
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Çok geçmiş olsun öncelikle. Acil şifalar...
    Yuh diyorum başka bir şey demiyorum!
    Bu kadarda olmaz adam sigorta primim artacak diye yaptığı şu şeye bak.
    Okmuş etmiş,iş, güç ve statü sahibi olmuş ama ahlaki seviyesi çok düşük demek ki!
    Ahlakın okumakla alakası yok ve adamın bindiği motordan ahlakını tahmin edemeyiz.

  12. #12
    kefeeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Speed Triple 955i / Yamaha BWS 100
    Arkadaşının okulunu karşılicak, arkadaşının çalışamaz durumunu karşılıycak, manevi tazminat vericek, hereşeyi kuruşu kuruşuna karşılıyıcak. O zaman kendisine gelir arkadaş merak etme.

    Peşini bırakırlarsa motorculuğu bıraksınlar, bu yapılan hareket bütün motorculara karşı yaptığı bir harekettir.

  13. #13

    Üyelik
    01 Temmuz 2010
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600 - 2008


    ---------- Post added at 14:19 ---------- Previous post was at 14:14 ----------

    Alıntı kefeeee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşının okulunu karşılicak, arkadaşının çalışamaz durumunu karşılıycak, manevi tazminat vericek, hereşeyi kuruşu kuruşuna karşılıyıcak. O zaman kendisine gelir arkadaş merak etme.

    Peşini bırakırlarsa motorculuğu bıraksınlar, bu yapılan hareket bütün motorculara karşı yaptığı bir harekettir.
    Asla peki bırakılmayacaktır.

  14. #14
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Arkadasınıza ve artcısı hanımefendiye cok gecmis olsun ,umarım en kısa sürede yasadıkları bu tatsız olayın maddi-manevi yaraları iyileşir.

    Para,çıkar söz konusu olunca insanların gerçek yüzleri ortaya çıkıyor.

    Halbuki üç kuruşluk dünya malı için dansözlük yapmamak lazım.

    Daha sayardım da neyse....

  15. #15
    bagımlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2013
    Şehir
    Ümraniye/İstanbul
    Motosikleti
    Cbf 150(2010)
    Yaralanan bayan arkadaşa geçmiş olsun diyorum öteki ite diyecek bişey bulamıyorum.

  16. #16
    egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2009
    Şehir
    KÖTAYA
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Öncelikle geçmiş olsun yaralanan hanımefendiye acil şifalar dilerim Harleyci için ise;

    "İnsanda Yok İse 'Edeb' Neylesin Medrese Mektep! Okusa Alim Olsa Yine Merkep, Yine Merkep.."
    N.F.K.
    demiş zaten şair
    Bolu'lu Lynx ve [Turan] bunu beğendiler.

  17. #17
    Eagle7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT
    Merak etme mahkeme biraz uzun sürer ama sonuçta kat ve kat fazlası ile davayı kazanır hatta ekstradan çalışma durumunu da göz önünde bulundurup harleycinin ödeyeceği tazminat yükselir. tabi bu artık sizi ne kadar tatmin eder orası başka. arkadaşlarınızda geçmiş olsun

  18. #18

    Üyelik
    01 Temmuz 2010
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600 - 2008
    Sağolun arkadaşlar. İsmini burada yazamadığım için çok hırslanıyorum ama şu an mecburen böyle , yazamıyorum. Özelden yardımcı olurum bu konuda

  19. #19
    turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2012
    Şehir
    KIRKLARELİ
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Sigortacı yalakalık olsun diye kanına girmiş adamın,hesapta müşteri kazanacak.Bütün olan bu.Ne diyelim,geçmiş olsun...

  20. #20
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2009
    Şehir
    van
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    olayın aynısı birebir başıma geldi
    allahtan trafik polisinin gözü önünde oldu yoksa herifler direk geldi bize arkadan çarptı diyolardı
    ne oldu hiç bişey sadece karşılıklı sigorta olayı
    herifin sigorta pirimi 100 tl arttı


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)