Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

istanbulda emniyet şeridi kullanımı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    F650GS
    Emniyet şeridi ile ilgili forumda çokça konuşulmuş edilmiş, benim görüş almak istediğim istanbulda özellikle iş için köprü ve ana arterleri en yoğun saatlerde kullananlardan görüş almak.

    mevzuatı ve olması gerekeni biliyoruz peki istanbulda motor sürmenin en demek olduğunu biliyor muyuz? park yeri sorunu, sürücülere karşı davranış biçimleri, yasa uygulayıcının tutumu, yerel yönetimin tutumu, toplu ulaşım ücretleri, otomobil çilesi vs

    istanbulda trafiği etkin bir şekilde rahatlatacak tek çözümün raylı sistemden sonra en önemli ve uygulaması daha kolay iki teker kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu bilmeyen var mı? bence de bunun için emniyet şeridi değil belki ama motosikletlerin yoğunlukla kullanabileceği alanların olması gerekmiyor mu?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Sadık1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Kesinlikle ama bunu yapacak adam kim?
    Benim bu konudaki tek ümidim eskiden sporcu kişiliği ve adrenelin tutkusu nedeni ile Kürşat Tüzmen' di o da bırakıp gitti şimdi kimseden beklemeyin bunu.
    Hatta onu bırak çocuklara izlettirdiğimiz çizgi filmlerin içine bile fitne sokuyorlar motosiklet için. Dün denk geldim kızımın seyrettiği çizgi filmde karakterlerden bir tanesi motosikletler ateşli silahlardan daha tehlikelidir diyor du? Daha ne diyebilirm ki?

    "KAZASIZ SÜRÜŞLER"
    GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
    HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...

  3. #3
    vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2005
    Motosikleti
    var bişeyler
    memlekette bu kadar eksik varken bu konunun halledileceğini sanmıyorum. motor için ek yol yapmayacaklar, zaten olan yol eds şeridi, otobüs yolu, yol onarımı bilmem ne derken otomobillere yetecek durumda değil. şehir trafiğinin çözümü dediğiniz gibi raylı ulaşımdır, ondada şimdiki durum sadece ana hatlar üzerinde olmasından ötürü işlevselliği yurt dışı örneklerinde olduğu gibi olamamakta ne yazıkki. otomobil sürücüleride durumu müsait olanlar toplu ulaşım araçlarına yönelmedikleri için bu trafik sorunu bence hiçbirzaman çözülemeyecektir. motosikler için ek yol yapmasalarda emniyet şeridinin motosiklet kullanıcılarına açılması, köprü ücretlerinin kaldırılması bir nebze yeterli olacaktır aslında ama bu ikiside devletin gelir kaynakları arasında yer aldığından ötürü gerçekleşmeyecektir. benzinin bukadar pahalı, yaşanılan bir şehirdeki bir köprünün kullanımı için bukadar zahmet ve fahiş ücret ödendiği halde hiçbirşey düzelmiyor, kimse sesini çıkarmıyorsa, işlerin düzelmesi için bir neden yoktur zaten.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler