Selam Arkadaşlar,

Diğer konuları inceledim ancak ben size kapıdan girip nereden ne yapacağınıza kadar bilgiler vereceğim. Fiyatlar 2012 yılı için, işlemler Ankara İl Emniyet müdürlüğü için geçerlidir. Belli ilçelerin işlemleri Ankara İl Emniyet müdürlüğünde yapılmaktadır, Yenimahalle ve Çankaya ve bir kaç ilçe dahildir, ancak örneğin Etimesgut dahil değildir.

Bu işlemler A2,B,E için aynıdır, sadece Vergi bankosunda yatırılan harç miktarları farklıdır.

Dün sürücü kursundan sertifika dosyamı aldım. İçinde nüfus cüzdanı ve diploma fotokopisi, sağlık belgesi, adli sicil kaydı, müracaat formu, 4 fotoğraf ve sertifika bulunmakta idi. Aynı gün, ankara.pol.tr web adresinden "online işlemler" menüsü altında, "sürücü belgesi randevu işlemlerini" seçtim, devam et butonundan sonra "sürücü belgesi" işlemini seçtim. İlk defa alacaksanız yada yeni sınıf ekleyecekseniz fark etmez gelecek seçeneklerde "Yeni Kayıt"'ı seçeceksiniz. Burada site işini biraz saçmalamışlar ancak idare ediverin. Hizmet güzel..


Randevumu seçeneklerde uygun gelen 8:39'a aldım. Gideceğim banko bilgisine kadar verdi, 12 numaralı bankoda bulunacaktım.. Sabah saat tam 8'de gittim, o da ne, bi yığın insan. Ana kapıdan girişte sağdaki camekan olan mekan, Ankara Şoför ve Esnaflar odası. Dosya 1.65, ehliyet için doldurmak 5, araç için doldurmak 10 lira. Hiç uğraşmayın onlar doldursunlar. 6.65 lira verdim, 20 dakikamı aldı, sırayı geçmek, doldurtmak. Dosyamı alıp maliye veznesine geçtim. A2 için diye belirtmeyi unutmayın. Alayı B için geldiğinden yanlışlıkla 290.10 TL isteyebilirler. Oradaki camekanda Ehliyet yazıyor, o girdiğiniz sıradan nüfus cüzdanınızı verip işlem yapıyorsunuz, sonra yandaki vezneden 96.35 lira ödüyorsunuz. Yanınızda 1.35 lira bozuk olursa süper olur.

Ehliyeti olup ta yeni sınıf ekleyenler için yapılacak ekstra işlem : Sonra içerideki sıramatiklerden ehliyet, kayıt yenileme şeklinde sıra aldım. makineye isminizi yazmanız gerekiyor ancak boşluk tuşu olmadığından boşluksuz yazdım. Önemli değişmiş zaten, doğru yazın yeter. Bu arada makineye tırnağınızla yazın, parmağınızı algılamıyor ekran.. O sıra numarası ile ben 19 numaralı bankodan önceki ehliyetimi verip dökümünü aldım.. Siz ilk defa ehliyet alıyorsanız bu işlemi geçiniz.

Randevum olan bankoya bir kaç dakika önce gittim, memur boştaydı, dosyamı alıp işlemler yaptı, hazırladı ve beni parmak izi odasına gönderdi. Ben önceden, pasaport şubeden aldığım parmak izi kağıdımı dosya içerisinde götürdüğüm için benden parmak izi alınmadı. Doğrudan aynı odadaki para kesme makamına gittim, dosyamı verdim, ehliyet kartımı imzaladım ve 87.5 TL isteyen memura 90 TL verdim. Para üstü ödemek için hiç telaş görmeyince, dosyamı geciktirmesin diye sesimi çıkarmadım. Belkide bozuğu yoktur. Saat 3'den sonra ehliyetini kafeterya tarafından alabilirsin dedi. Sıramatiklerin oradaki kapıdan kafeteryaya gidiliyor. Öğlen sonrası gidip alacağım.

8:00'da girip, tüm işlemlerimi yapıp çıkmam 8:45'i buldu. İş yerinden sabah 2 saat gecikebilirim diye izin almıştım. 9:15'de işimin başındaydım. Geçen gün yeni motosiklet aldığımda araç tescil işlemini aracıya yaptırmıştım, her ne kadar 80-90 masraf aldıklarını söylesede bayii, bende çok daha fazla çıktığına, 150 lira fazla aldıklarına inanıyorum. Araç alırsanız benzer işlemler yapacaksınız. Bildiğim kadarıyla sadece önceden sigortacınıza gidip yeni araç zorunlu trafik sigortası alıp öyle gideceksiniz. plakanız çıktıktan sonra da aynı sigortacıdan plaka değişikliği yapacaksınız. plaka basım yeride yürüyerek gidebileceğiniz kadar yakın. kandırılmayın, artık işlemler çok basit..