Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

CBR 250R / Yedek Parça Sorunu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    27 Eylül 2010
    Hocam bendede cbr 250 var 15 mayısta kaza yaptım tutanak tutuldu okeylendi siparis verildi ve parcanın gelmesi haziran sonunu bulabilecegi söylendi. Parcalarda grenaj 3 parca yurtdısından gelecekmiş böyle sacma birsey olabilirmi ya hala bekliyorum. Bu konuda benimde kesinlikle güvenim kalmadı. Isyerinde yllık iznimi haziranda almstm uzun yola gidecektim olmicak heralde motoruda alamıyorum hondadan hayatm alt ust oldu yani böyle sacma bir politika olamaz ya. Konuyu acan arkadasa kesinlikle katılıyorum. Hatta hondayı aradm benim bu kadar bekletemezsiniz eger bukadar uzun sürerse bana baska bir motor tahsis etmelisiniz bu yasalara aykırı, ayrıca yasalara göre yedek parcaları bulundurma zorunlulugunuz var gibisinden hepsini söyledim. Bakalım durum böyle giderse mahkemelik olacaz hondayla.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Güzel Şale - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2012
    Şehir
    Adana
    Honda Türklerin psikolojisini çok iyi tahlil etmiş. Tıpkı yerli Renault'un çok iyi tahlil ettiği gibi. Halk ağzı ile reno, mükemmel araba sorunsuz... Çünkü bozulacak parçası yok, teknoloji yok. Ama alacaksan reno al sözü hala efsane. Bu arada babamın torosu var. Başka araba almaz. Nedeni çok sağlam araba olması. 1973 model reno 12 ile 2000 model toros arasındaki farklar: Torosun şanzıman 5 vites, tamponlar plastik, gösterge paneli farklı.
    Honda kaliteli motosiklet üretir. Ama kaliteli motosiklet üreten başka markalar da var. Honda' nın yedek parçalarının kolay ve hızlı bulunurluğu efsanedir. Cbf 150 ön camı üzerindeki Honda logosunun parası 40 gün önce ödendi. Logoya ne mi oldu? Kargodaymış gelecekmiş. Parça sıkıntısı var denilen kaliteli markaların hepsinin parçası var beklemeye razı isen. Honda da bekletiyor. Logo dışında yaşadığım bir çok örnek olay var. Fark nerede?
    Nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilme...

  3. #23
    acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Honda Türkiye'deki motosiklet müşterisi kitlesini ciddiye almıyor bence. Parça temini konusunda bu sıkıntılar hiçbir avrupa ülkesinde yaşanmaz. Bu muameleyi bizler biraz da hak ediyoruz bence. Özellikle bindiğimiz markayı çok sahipleniriz. En küçük eleştiri kabul etmeyiz. Hataları saklarız. Honda da bu durumu biliyor bize ona göre muamele ediyor.
    Gelelim Honda ile ilgili olan hikayeme. 2011 CBF 150 aldım.
    "Deposunda ezik var. Böyle verelim. Değiştiririz" dediler.(D&B Honda-Ümraniye)
    "Tutanak yapalım. 2 ay içinde değiştireceğinizi taahhüt edin" dedim.
    "Tamam" dediler. Tutanağı düzenledik. Motoru aldım.
    Yeni depo için 6 ay bekledim. Onlarca kez telefon ettim. Honda Türkiye'ye başvurdum.
    6 ay sonra "Deponuz geldi. Servise gidin değiştirin." şeklinde telefon alınca. Servisin yolunu tuttum.
    Serviste koli açıldığında içinde akordiyon gibi olmuş yamru yumru bir benzin deposu çıktı.
    Tekrar Honda Türkiye'yi arayıp durumu bildirdim.
    Bir süre sonra yeniden aradılar. Bu sefer işlerini adam gibi yapıp sağlam depo gönderdiler ve depo takıldı.
    Hizmet ve kalite konusundaki gözlemlerim sonucunda Honda markasını geçer not alamadı. Çok güzel motorları da olsa benim uzak duracağım
    bir markadır.

  4. #24

    Üyelik
    27 Eylül 2009
    Şehir
    Kadıköy-İstanbul
    Motosikleti
    Honda cb125e
    anlayamıyorum otomobıl parcalarında max 3 hafta ıcınde japonyada getırtıyoruz kargoyla gemıyle ws. Neden motorsıklet boyle sıkıntı oluyor bayılerde mı sorunvar aynı programı kullanıyoruz dun konsukta baktım danısmanla muhabbet ettık bu arada konsuk gıdın dıyorum lıse cagında stajyerden cok deneyımlı ustalar mevcut...

  5. #25
    c3nk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2010
    Şehir
    İstanbul/Tuzla - Yalova
    Motosikleti
    Honda PS 150i
    Geçen sene bende bir ön grenaj için 1 ay beklemiştim, bu hondanın yok servisi iyi, yok geniş bayii ağı var hepsi hikaye arkadaşlar hiçbiri işini doğru düzgün yapmıyor, hele servisteki elemanlar kaç kere gittiğimde başka motorları devirip düşürdüklerini gördüm oyüzden motorumun işi bitene kadar orda dururum.

    Alıntı Mr.cihans adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    anlayamıyorum otomobıl parcalarında max 3 hafta ıcınde japonyada getırtıyoruz kargoyla gemıyle ws. Neden motorsıklet boyle sıkıntı oluyor bayılerde mı sorunvar aynı programı kullanıyoruz dun konsukta baktım danısmanla muhabbet ettık bu arada konsuk gıdın dıyorum lıse cagında stajyerden cok deneyımlı ustalar mevcut...
    Aynen katılıyorum, pendik güngörle - konşuk arasında kalan arkadaşlar kesinlikle konşuğu tercih ediniz.

  6. #26
    erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    tracer 900
    motoru yatırmadan satsak mı ne yapsak acaba?

  7. #27
    yasin_942 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2011
    Şehir
    kocaeli
    Motosikleti
    SYM Wolf SB250Ni
    Arkadaşlar kaza yapan arkadaşlara geçmiş olsun. sorun bence bu motorun çok satması ve bundan dolayı kaynaklanan yedek parça sıkıntısı. Heralde cb125 den daha fazla satmıştır ilk ayında. Ellerinde olunca hemen göndermişler örnekde olduğu gibi. Bende yamaha yı tebrik etmek istiyorum 1 ay dedi 29 günde gönderdi hollanda dan geldi parçalar. Ama her şeye rağmen alınacak bir motor izlenimi veriyor 250r. Servis olayına girersek buji sökmeyi zincir yağlamayı hava filtresi temizlemeyi yada değiştirmeyi herkez yapabilir bunu da genelde servisdeki geleceğin ustaları yapar bu durumda bence bir sıkıntı değil yeterki çalışırken motora zarar verecek durumlar ortaya çıkmasın.
    YZFR 125 2011-2012 16.000 KM / SYM WOLF SB250Ni 2012-....


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler