Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

HERO HUNK vs YUKİ İZCİ 250

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    28 Eylül 2017
    Merhaba arkadaşlar , gelecek hafta kısmetse motosiklet alacağım. Küçük yaşlarda mobylette tecrübem var.Arada ybr filan kullandım arkadaşların Başlangıç olarak yuki cross veya hero hunk almayı düşünüyorum. Canlı olarak iki motosikleti daha görme fırsatı bulamadım. Bulunduğum bölgede Hero bayisi yok. Yanlız tanıdığım bir bayi yuki modelini de hero modelini de temin edebiliyor. Her neyse bu ikisi arasında tarz farkı oldugunu biliyorum. 190 boyundayım biraz cross daha iyi yakısır diye alasım var bir de araziye de cıkarım gezi filan. yukiyi alsamda 10 günden 1 günü arazide gecer. bundan dolayı aklımda biraz şüphelerim var. çoğunluk asfaltta kullanılacagından. hem asfalt hem arazi lastiklerinden alırım diye avutuyorum kendimi. hero ise kendi modellerinde lider bana göre asfalt kullanım için avantajlı o güzel görünüyor. Sizin görüşleriniz nedir


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mc-hot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2012
    Şehir
    İstanbul
    Zor karar bence ikisinide sürün

    Hangisi hoşuna giderse onu al ama ben olsam hero al derim

    Yukinin parça kalitesi biraz düşük gibi gözüküyor.

  3. #3

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Abi şimdi almak istediğin motorlar birbirinden farklı kategoride. Malesef ülkemizde birşey almak, hele motorlu taşıt almak için gerçekten oldukça zengin olmak gerekiyor. Böyle olunca da "motor alacam, bütçem 8 bin. Chopper mı alayım, enduro mu yoksa racing mi" soruları oluyor. Çünkü başka seçenek yok. Devletimiz, motorlu taşıta sahip olmamızı istemiyor.

    Bende Hero Hunk var. Ben Çin malı motor alacağıma, Hint malı motor almayı tercih ettim. Hunk, Yuki'den daha ucuz. 5 yıl garantisi var. Parça o an serviste yoksa 72 saat içinde parçayı getirme taahütü var. Sürekli 8-9 bin devirde kullanırsan, 3,5 litre yakıyor. Daha sakin kullanırsan 2,5 litrenin altına inilebiliyor. Parçaları ucuz. Fabrika çıkışı olarak karbüratör Japon Mikuni, fren sistemi Nissin, ateşleme yine Japon markası kullanılıyor. Kaliteli yani. Yuki'den daha da ucuz. Parçaları da ucuz. Bu sene kırılan sıcaklık rekorlarında, Adana-Mersin sıcaklarından daha fazla motor şişirici özelliğe sahip İstanbul'un dur-kalk trafiğinde hava soğutmalı motorun performansında düşme olmadı.

    Yuki 18 küsür, Hunk 15 küsür beygir. Yuki 250 cc olmasına rağmen aman aman bir fark atamıyor. 250 cc motorlar 25 beygir 23-25 arası torklara sahip. Yukinin motor verimsiz. Yani mantık Hunk diyor.

    Daha ucuza alıp, daha kaliteli parçalara sahip olup, daha az yakarak hemen hemen benzer performansın olacak. Mantık Hunk diyor. Para senin, karar senin.

  4. #4
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Yuki malinin arkasinda duran bir firma degil olduki bir ariza durumunda muhattap bulamazsin hos herodada farkli bi durum yasamadim ben sorunu anlatiyorum adam kullanici hatasina getirmeye calisiyor ben olsam ikisinide almam ama ikisi arasinda secim yapacak isen yukiye asla bulasma derim heroda birazda şansin yaver giderse sorun falan cikmazsa biner gidersin yukinin parcalari cok kalitesiz bence farkli markalara yonelmelisin

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Eylül 2006
    hunk 5 yıl garantılı ve honda kalıteı var acık ara ınde fren mesafesı vs


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)